2022-12-13 324 views
人地成日都話大西北係美食沙漠,最近呢間日本人氣過江龍牛太日式燒肉放題係屯門同沙田都開左分店,屯門店咁近我當然第一時間book枱支持啦,燒肉放題一共有四個唔同價位,我今晚就揀左個中上價錢既放題套餐,有多達79款單品可供選擇😎😎黑毛和牛特上燒肉放題 ($659/位)✨肉類肉類方面好多選擇,我就推介以下幾款▫️厚切牛舌牛舌爽彈有嚼勁,必食推介💯▫️極上紅葉座布團座布團呢個名好特別,因為它的形狀就像一塊日式坐墊,肉質細緻軟嫩,油花分佈平均,炙燒後嚼勁肉質與甘美油脂互相結合,令人欲罷不能😌😌▫️極上厚切肉眼芯呢個都好高質,餐廳特選黑毛和牛既稀有部位,肉眼芯係肉眼扒之中最柔軟滑嫩既部位,油脂豐富,輕輕燒過做到入口即溶既感覺🥰🥰▫️特上牛肋肉牛肋肉都好出色,只需要用鹽調味已經好好食,牛味濃郁且有嚼勁😚✨自助區餐廳設有自助區,有沙律吧、時令生果、小食 (炸雞同薯條),仲有醬料區可以挑選適合自己既燒肉醬汁,正😎✨飲品飲品方面除左有罐裝汽水、烏龍茶同OOHA之外,仲有餐廳自家製既樽裝冷泡茶,包括有桂花烏龍、凍頂烏龍同玫瑰茉莉花茶,最欣賞佢地唔會好大樽,試多幾款唔同口味😋😋✨甜品甜品有自助雪糕機,上面仲可以加白玉丸

黑毛和牛特上燒肉放題 ($659/位)

✨肉類
肉類方面好多選擇,我就推介以下幾款
▫️厚切牛舌
牛舌爽彈有嚼勁,必食推介💯
▫️極上紅葉座布團
▫️極上厚切肉眼芯
▫️特上牛肋肉

✨自助區

✨飲品

甜品
甜品有自助雪糕機,上面仲可以加白玉丸子,口感煙韌軟糯😍😍😍

2022-12-13 258 views
又有燒肉新開張🤩🤩🤩牛魔王即刻去試新野啦!今次去左屯門分店,牆上嘅壁畫好和風,座位好闊落,坐得好舒服🐃日本產黑毛和牛燒肉放題🇯🇵 $499/位今次食嘅呢個餐有幾款黑毛和牛可以揀,分別係上級牛肋肉、上級牛脊肉、薄切赤身肉同角切和牛,牛肉嫩滑,雪花紋細緻,一睇就知係靚牛🤤入口即溶,而且牛肉味濃郁,除左鹽味牛肉,仲有燒汁同和風京蔥醬油味,京蔥醬油味好惹味😋推薦🌟🌟除左牛肉,呢個餐仲有鮑魚、牛油帶子、羊架等等多款唔同嘅食物自助區就有罐裝飲品同埋沙律、炸物、窩夫同班戟等等甜品方面有抹茶蕨餅同雪糕🍦自己斟到一大杯好正😚有芒果同原味,仲有混合味道可以揀另外加$99仲有生啤/酒精飲品放題飲呢個價錢有咁高質嘅靚牛食,食足120分鐘唔會好趕😚大滿足,正到捧住個肚走。係香港食過咁多間燒肉放題入面,呢間算係頭幾位👍🏻另外仲有兩款餐可以揀,牛肉同海鮮都會多二十款揀,下次要試埋佢地!!

🐃日本產黑毛和牛燒肉放題🇯🇵 $499/位

除左牛肉,呢個餐仲有鮑魚、牛油帶子、羊架等等多款唔同嘅食物

自助區就有罐裝飲品同埋沙律、炸物、窩夫同班戟等等

另外加$99仲有生啤/酒精飲品放題

🇯🇵日本過江龍❤️‍🔥人氣燒肉🥩餐廳牆上貼左日本🇯🇵江戶時代鬧市做背景🏮今次雖然冇揀到最貴個款📝但黑毛和牛🐃係日本自家牧場出產💖咁高質,已經覺得好滿足🥰~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪日本產黑毛和牛燒肉放題套餐 ($469/位)(*星期五 / 六 / 日 / 公眾假期每位加+$30)(*用餐限時⏱𝟏𝟐𝟎𝐦𝐢𝐧𝐬)💁🏻‍♀️有𝟔𝟖種野食可揀(牛🐃 • 豬🐖 • 雞🐓 • 羊🐐 • 海鮮🌊 • 菜🥬......都有齊).▪燒肉🥩食得依個𝐒𝐞𝐭最重點‼️梗係🇯🇵日本產黑毛和牛🐃上級牛肋肉 • 上級牛脊肉 • 薄切赤身肉 • 角切黑毛和牛 • 壺漬果味牛肋肉......💁🏻‍♀️有唔同既口味燒汁 • 和風京蔥醬 • 鹽燒...可揀,唔同口味都滿足到👏🏻整體牛肉質素好高,雪花紋 • 油脂分佈勁靚 • 牛味濃💯讚讚位💕👉🏻有牌仔等我地知道食緊邊款,加單都唔會嗌錯🏷👉🏻寫明件數,唔會黎得𝟏/𝟐片.▪日本產豚肉 • 雞肉 • 羊 ▫️日本產🐷 : 豚腩肉 • 豚梅肉,好易就燒得脆脆 • 香口✨▫️羊架🐐 : 唔膻又易咬▫雞腿肉 • 雞腎 • 骨付香腸......▪海
🇯🇵日本過江龍❤️‍🔥人氣燒肉🥩
餐廳牆上貼左日本🇯🇵江戶時代鬧市做背景🏮
今次雖然冇揀到最貴個款📝
但黑毛和牛🐃係日本自家牧場出產💖
咁高質,已經覺得好滿足🥰
▪日本產黑毛和牛燒肉放題套餐 ($469/位)
(*星期五 / 六 / 日 / 公眾假期每位加+$30)
(*用餐限時⏱𝟏𝟐𝟎𝐦𝐢𝐧𝐬)
▪燒肉🥩
食得依個𝐒𝐞𝐭最重點‼️梗係🇯🇵日本產黑毛和牛🐃
整體牛肉質素好高,雪花紋 • 油脂分佈勁靚 • 牛味濃💯
壺漬果味牛肋肉

讚讚位💕
👉🏻有牌仔等我地知道食緊邊款,加單都唔會嗌錯🏷
👉🏻寫明件數,唔會黎得𝟏/𝟐片
▪日本產豚肉 • 雞肉 • 羊
▫️羊架🐐 : 唔膻又易咬
▫雞腿肉 • 雞腎 • 骨付香腸......
▪海鮮🌊
鹽燒飽魚 • 牛油燒日本產帶子 • 鹽燒大蝦🦐......
牛腸  • 牛舌

仲有𝐏𝐚𝐫𝐭係🌶激辛挑戰,鍾意食辣必試🥵
▪前菜
涼拌牛蒡絲 • 牛油粟米粒🌽 • 日本產生雞蛋/溫泉蛋🥚 • 日本冷豆腐 • 玉子燒 • 枝豆 • 牛肉烏冬 • 冷烏冬🍜
生雞蛋點牛肉好正🥢
前菜

▪自助區
(*記得帶左口罩😷先出去拎)
▫️沙律菜🥗 • 蕃茄仔🍅 • 粟米粒🌽 • 青瓜🥒 • 泡菜 • 醃蘿蔔……有𝟑款唔同沙律汁
▫️生果 : 哈密瓜 • 西瓜🍉 • 菠蘿🍍
▫️熟食 : 炸雞🍗 • 薯條🍟 • 麵豉湯......
自助吧

甜品
▫️日本直送雪糕🍦 : (𝟑.𝟓牛乳🐮 • 愛文芒🥭)有雪糕筒 • 朱古力碎碎 • 綿花糖 • 醬多種配料😚
自助甜品區

▫️日式甜品 : (抹茶蕨餅 • 白玉丸子 • 紅豆粒粒蓉)
▫️𝐖𝐚𝐟𝐟𝐥𝐞🧇 • 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞仔🥞
日式甜品

▫️汽水 • 茶飲放題
雪櫃有汽水🥤 • 韓國罐裝野飲 • 冷泡茶
如果唔想飲凍野,有個𝐇𝐨𝐭 𝐓𝐞𝐚 𝐁𝐚𝐫🫖 (𝟔款𝐓𝐰𝐢𝐧𝐢𝐧𝐠𝐬茶包可以揀)
自助飲品區

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺燒肉部份,用電話📲嘟𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞落單
🔺日本江戶時代鬧主題 • 淺系木系 • 天花掛左好多燈籠🏮,好有日本感覺🇯🇵
🔺店員服務幾好,燒到咁上下仲主動幫我地換爐網🙇🏻‍♀️
🔺座位好闊落🛋,抽風系統做得好好,食完個身唔會有油煙味🙆🏻‍♀️
🔺有提供口罩套 • 濕紙巾🫰🏻
自助甜品區
日式甜品
日本人氣過江龍,店鋪主打黒毛和牛燒肉✨牛太 GYUTA,🐮正式登陸屯門錦薈坊 !提供多款優質日本產黑毛和牛燒肉放題🔥令你盡享燒肉樂趣~🇯🇵極上厚切肉眼芯赤身同油脂比例極均勻!厚切更加可以突現肉質柔軟嘅優點,🥢長方條狀賣相吸引之餘,更可以四面炙燒,令你享受外焦脆,內軟滑嘅無敵口感!🍊配上雪見蘿蔔蓉柚子醋,更可平衡解膩。記住試埋和牛壽司,😍燒幾秒再食,或者就咁生食一樣得!#tuenmun #放題

🇯🇵極上厚切肉眼芯

記住試埋和牛壽司,😍燒幾秒再食,或者就咁生食一樣得!

#tuenmun #放題
2022-12-12 224 views
🗣️召喚食肉獸🦖日本過江龍燒肉店•牛太 GYUTA•進駐屯門‼️食足兩個鐘日本直送黑毛和牛🐄霜降和牛🐮腹胸扒🥩封門柳etc😲餐廳用咗江戶時代theme主題🎎日本傳統燈籠裝飾真係好似喺日本咁🎏==============================🥩120分鐘黑毛和牛放題 有成八十幾款肉類🥓熱食🍲前菜🥗甜品🍨 最吸引梗係和牛 極稀有刁鑽部位通通由日本牧場直送🎌Highly recommend👉🏻上級牛肋肉 封門柳牛脊肉 薄切赤身肉 角切黑毛和牛👅食落去肉質柔嫩🤤牛肉既油脂甘香出哂黎😍係黑毛和牛既原味道呀⭐️仲有仲有 大部分肉都有幾個調味醬選擇👉🏻和風京蔥醬🫗燒汁同鹽🧂咁就咩風味都試到喇❤️熱食好多款下唔特別講 自己黎試下🥳比較特別有牛蒡絲 翠玉瓜🥒鮑魚 牛油燒日本帶子🧈都係任你食🥳甜品仲可有日本白玉子🍮北海道雪糕比你DIY🍦🍨🍧
甜品仲可有日本白玉子🍮北海道雪糕比你DIY🍦🍨🍧
📍日本和牛燒肉放題「牛太」登錄屯門錦薈坊極正!回味無窮評分⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/ 5 分星期日帶BB去屯門影聖誕樹,出街見到和牛燒肉「牛太」居然喺錦薈坊開咗分店!我地就喺門口等佢12pm開門,所以有位,好彩呀,因為呢間通常都要排隊。「牛太」之前我地喺荃灣食過好多次,次次都覺得勁正!估唔到屯門呢間係升級版,因為佢出面仲有自助餐,前菜、沙律、炸物、熱食、甜品、飲品汽水任拎,特別一讚個炸雞真係好好食,真係有去日本嘅感覺,外脆入面嫩滑又爆汁,仲要熱辣辣,忍唔住拎咗2 round呀!「牛太」提供四款不同價位的燒肉放題套餐,最平$351,有120分鐘任食,包括日本產黑毛和牛各部位、海鮮、燒野菜!想講呢到真係好抵食,有超多款珍貴罕有黑毛和牛部位,例如極上霜降薄切肉眼芯壽喜燒,係肉眼內最柔軟滑嫩嗰part,肉質口感柔軟!油花好靚,搭配黑松露燒汁更添惹味。佢仲有個和牛壽司,可以生食,亦可以輕微烤幾秒再食,兩樣都超級正呀!!另外仲有特上牛脊肉、上級牛肋肉、薄切牛舌及牛腸等部位,搭配唔同醬汁同味,例如黑松露月見燒汁、壺漬果味燒汁、蘿蔔蓉柚子醋、醬油漬蒜片等,可以同一舊和牛試晒唔同口味,真係幾重享受呀!!!!!店員服務
📍日本和牛燒肉放題「牛太」登錄屯門錦薈坊
極正!回味無窮
評分⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/ 5 分

超正炸雞

和牛壽司

店員服務態度超nice,送食物都會介紹和牛嘅部位,而且仲會介紹唔同食法添,例如生蛋拌飯,喺一碗熱騰騰北海道白米飯上打上日本生雞蛋去食,老公試咗真係好正,而我就用嚟日本生雞蛋配和牛點上燒汁包紫菜食!簡直是完美組合。

最後試埋個雪糕就滿足啦,牛奶雪糕好香滑,而芒果雪糕就比較似冰沙咁,用嚟清一清味蕾就最適合。飲品方面,我大愛桂花烏龍,茶味濃郁配上淡淡桂花香,一絕!
桂花烏龍茶

日本黒毛和牛焼肉 牛太

牛太 (屯門錦薈坊)
地址:屯門屯隆街1號錦薈坊3樓338-343號舖
電話:2425 0838