2023-02-14 65 views
Chill住嘆吃燒肉😋北角呢間濟州燒肉食堂,晩餐未夠七點已經好多人等位,入面環境舒適,卡位好闊落,坐近窗邊位置仲Chill住嘆食燒肉飽覽維港景色😊❤️ ❣️一坐底店員已經主動送上無限任添嘅前菜,有泡菜、醃蘿蔔、醃青瓜、生菜,仲有爐邊蛋同小朋友至鐘意芝士栗creamy軟滑,主菜未上,已經心心眼❤️ ❣️25日熟成濟洲黑毛豬五花肉$285~豬五花肉經熟成後肉味濃郁,肥瘦均勻,配埋生菜食一D都吾油膩☺️❣️食堂牛小排(鹽燒)($178)~油脂分佈均勻,輕輕一燒,滿口油香冇得彈,肉質鮮嫩😋
❣️壺漬牛肋骨($238)~原條牛肋骨以秘製醬汁醃製,醃得好入味,牛味濃郁😋
❣️每日新鮮鰻魚( $115/半份)~魚厚身肥美,燒到魚脆肉嫩😋
❣️食堂蘋果梨汁雞肉($98)~醃味後帶點甜味,雞肉嫩滑😋❣️大八爪魚  ($108)~呢個幾特別吾係度度有得食,自己燒都唔會燶食落爽口彈牙👍😊
❣️梅子青檸梳打 ($32)~食燒肉飲返杯梳打解膩解渴一流 😊

Chill住嘆吃燒肉😋

• 芝士粟米
  • 食堂黑毛豬五花肉
  • 食堂蘋果梨汁雞肉
2023-02-08 77 views
濟州燒肉食堂其實已經食過幾次,每次嚟都覺得質素好穩定。壺漬牛肋骨 $238牛肋骨本身已經醃得好入味,就算燒完都唔會流失晒肉汁,骨嘅部份燒耐少少食會更加出到肉味👍🏻 25日熟成濟州黑毛豬梅花肉 $285第一次食呢個熟成梅花肉,同普通肉感覺上唔同嘅係食到肉味濃縮咗,豬肉味更加出,相對上肉質嘅水份就會少啲,要視乎個人口味😁不過韓燒嚟講都係一個新選擇大蔥切牛舌(鹽燒)$138牛舌雖然係薄片,但係本身有厚度,所以食落有口感之餘,唔會因為燒到過咗龍而乾晒🤭 識落咬下咬下仲有牛舌回甘,燒到表面脆口之後,入面仲係軟腍🤩韓國鰻魚(半份)$115通常燒鰻魚都係食已經燒好咗,未試過自己由生燒到熟,鰻魚食落去同平時食開軟綿綿嘅質感唔同,呢個魚肉彈牙,魚皮好重膠質,配埋燒汁都唔錯大八爪魚 $108雖然話明係大八爪魚,但係呢個size上到枱真係有啲嚇親,因為燒熟咗之後都唔會覺得縮水咗好多,最好要黎配酒飲😆豪快蘋果醬油雞腿 $88醬油雞腿係另外一個推介,同樣地醃肉嘅醬汁做得好好,唔會死咸帶甜味,所以燒完出嚟係香口之餘,仲覺得一隻唔夠食😂😂濟州特飲 $32 柑橘梳打 $32話明濟州食堂,當然有啲濟州特色嘢飲,兩杯都
濟州燒肉食堂其實已經食過幾次,每次嚟都覺得質素好穩定。

壺漬牛肋骨 $238

25日熟成濟州黑毛豬梅花肉 $285

大蔥切牛舌(鹽燒)$138

韓國鰻魚(半份)$115

大八爪魚 $108

豪快蘋果醬油雞腿 $88

濟州特飲 $32
柑橘梳打 $32
話明濟州食堂,當然有啲濟州特色嘢飲,兩杯都係偏柑橘味重,要來配燒肉可以解油膩👍🏻
2023-02-06 79 views
趁住仲係涼涼地既天氣,去左食燒肉!首先店員會幫手開爐,兩側就擺放粟米芝士同埋泡菜蛋,等佢地係上菜前慢慢煮熟起黎。芝士送肉一流! 另外仲有其他前菜、生菜、醬汁、沙律等,未開始食已經好架勢。壺漬牛肋骨,係已經腌好既牛肋骨,一整條好長下,剪開一少塊一少塊咁燒,燒完味道甜甜地~肉質軟嫩又好香,我覺得呢款係必點!大蔥切牛舌 (鹽燒),燒完有彈牙感唔韌,都幾有牛味。大八爪魚,真係原隻八爪魚,觸鬚條條好粗壯,已腌有香辣味。雖然我地都燒左好耐下,但依舊彈牙爽口。25日熟成濟洲黑毛豬五花肉,份量好多下,好似一塊大漢堡咁。豬肉厚身,我地將佢剪成一粒粒,香濃既豬味再加上有炭燒感,包埋生菜食健康又可去油膩感。新鮮鰻魚(半份),又係大大條好肥美厚肉,剪開一舊舊邊燒邊塗鰻魚燒汁,塊皮同魚肉都超級香軟,冇諗過自己燒都燒得咁好味! 豪快蘋果醬油雞腿,好搶火既大雞腿,記住要擺爐比較邊既位置,需要比較耐既時間去燒但仍然非常juicy! 肉質嫩滑,雞皮更加係邪惡!濟洲特飲係芒果類特飲似係芒果茶,酸酸甜甜。荔枝梳打好爽,食燒肉飲有氣既野真係gur 晒。7點入座都已經好full,下次要食都記得要book先得啦!
趁住仲係涼涼地既天氣,去左食燒肉!

大蔥切牛舌 (鹽燒),燒完有彈牙感唔韌,都幾有牛味。

7點入座都已經好full,下次要食都記得要book先得啦!
每次經過北角呢間韓燒店,門口都企滿食客輪候入座,不過坐位夠多,唔洗等好耐有維港海景相伴,環境舒適又寬敞一坐低已經有豐富嘅前菜,食完仲可以無限refill仲有我至愛嘅粟米芝士,充滿拉絲感,好Creamy✨壺漬牛肋骨必食牛肋骨,超長又厚切,入口勁軟腍,醬汁醃得好入味,唔需再額外調味✨大蔥切牛舌大大片牛舌,兩側燒一燒好快熟,配埋大蔥嘅香味,正呀✨大八爪魚呢度嘅八爪魚勁鮮甜,燒完仲好爽滑,完全唔靭✨25日熟成濟州黑毛豬五花肉五花肉食得多,25日熟成厚厚一片肉質好嫩,燒完都唔會Dry✨新鮮鰻魚肥美新鮮,啖啖肉又無骨燒到外皮脆卜卜就最香口✨豪快蘋果醬油雞腿雞脾超級嫩滑,比平日食開嘅更滑更香仲好多厚肉✨濟州特飲.荔枝梳打濟州特飲充滿香濃芒果味荔枝梳打 味道唔會太甜食物高質數,唔怪得咁爆咁旺場

有維港海景相伴,環境舒適又寬敞

一坐低已經有豐富嘅前菜,食完仲可以無限refill

仲有我至愛嘅粟米芝士,充滿拉絲感,好Creamy

✨壺漬牛肋骨

必食牛肋骨,超長又厚切,
入口勁軟腍,醬汁醃得好入味,唔需再額外調味

✨大蔥切牛舌

大大片牛舌,兩側燒一燒好快熟,
配埋大蔥嘅香味,正呀

✨大八爪魚

呢度嘅八爪魚勁鮮甜,
燒完仲好爽滑,完全唔靭

✨25日熟成濟州黑毛豬五花肉

五花肉食得多,25日熟成厚厚一片
肉質好嫩,燒完都唔會Dry

✨新鮮鰻魚

肥美新鮮,啖啖肉又無骨
燒到外皮脆卜卜就最香口

✨豪快蘋果醬油雞腿

雞脾超級嫩滑,比平日食開嘅更滑更香
仲好多厚肉

✨濟州特飲.荔枝梳打

濟州特飲充滿香濃芒果味
荔枝梳打 味道唔會太甜

食物高質數,唔怪得咁爆咁旺場
2023-01-31
Lunch
2023-01-31 122 views
第一次幫襯@濟州燒肉食堂,午市時間,店舖似乎幾有人氣,中午嚟到大約有八成滿座。好幸運被安排窗邊位置,第一次食韓燒係有海景睇。對於食韓燒嚟講已經有一定經驗的我,為咗挑戰吓自己嘅燒烤能力,揀咗幾樣考功夫嘅食物。包括原隻嘅大八爪魚,原隻嘅雞髀,原條鰻魚,仲有成件上的五花腩。😚蘋果醬油雞腿($88)呢個真心考功夫,因為size都好大,而且好厚肉,店員已經預先將厚肉位𠝹開,燒好之後雞肉好嫩滑,如果平時嘅燒雞肉片就會好容易過火,原隻上除咗打卡特別之外亦都係有好處。大八爪魚(108)燒得好成功,完全沒有過火,原隻燒更加容易掌握火路,燒完之後仲係好Juice好彈牙。👍🏻25日熟成濟州黑毛豬梅花肉($285)這個有點貴,看樣子不怎麼樣,燒起之後用鉸剪剪開一件件,估唔到原來咁好食。原全沒有豬嘅臊味,而且不肥膩之餘肉汁豐富。每日新鮮鰻魚($115)店員叫我去一定要燒咗個皮先,如果唔係好容易捲起。附有檸檬薑絲同埋鰻魚汁,可以自由發揮。另外仲食咗牛舌同埋牛肋肉,牛舌係比較厚切果種,燒好加少少海鹽,好正!牛肋肉就已經調好味道,完全唔需要再加任何調味料。味道帶甜,韓式風味。飲品選擇都好多,通常食韓國燒烤我都鍾意試吓
好幸運被安排窗邊位置,第一次食韓燒係有海景睇。

蘋果醬油雞腿($88)

大八爪魚(108)

25日熟成濟州黑毛豬梅花肉($285)

每日新鮮鰻魚($115)

飲品選擇都好多,通常食韓國燒烤我都鍾意試吓佢哋啲梳打。今次試咗杯濟州特飲就係一杯橙味嘅梳打,甜了一點,唔係螞蟻人一族就要叫少甜了。😆
這餐午餐十分豐富。其實舖頭都有供應lunch Menu,如果附近返工或者附近住都可以簡簡單單食個午餐。
#濟州燒肉食堂#燒肉#美食#香港#jejubulgogi #제주불고フ#九龍灣#北角
2023-01-30 137 views
窗口卡位可以看到海景,食物標價比較進取。但店舖打理得不算很好,不太企理。叫了牛肋骨,200幾蚊同比較平的雞髀,都要80幾蚊。雞脾一大件上,比較難搞,以前韓國燒烤啱啱打入香港市場嘅時候,店舖嘅店員都會好積極幫手燒,或者教客人點樣燒先至好味,但係呢間完全唔會,放低就走。店員個個都好似匆匆忙忙,冇時間介紹食物。食物味道問題不大,沒有驚喜亦沒有驚嚇,亦都有免費嘅爐邊泡菜煎蛋同埋芝士粟米,沙律,前菜等等提供。都有主動添了一次。就是整體來說做不出高檔感覺,因為衛生做得不算好,服務不到位,但也不是差,就是一般般,不能說是一個很好的體驗。抽風系統比其他韓燒店做得差,走的時候成間店煙霧離漫總結:可以一試,未必回頭。
叫了牛肋骨,200幾蚊同比較平的雞髀,都要80幾蚊。

店員個個都好似匆匆忙忙,冇時間介紹食物。
抽風系統比其他韓燒店做得差,走的時候成間店煙霧離漫

總結:可以一試,未必回頭。
呢幾日天寒地凍大佬🥶🥶 過左個新年假係時候要出黎食下飯啦😍 北角匯嘅濟州燒肉食堂🇰🇷 門口已經聞到燒肉香味☺️▫️壺漬牛肋骨 ($238)老鏈咁長嘅牛肋骨 用上醬汁醃製後肉質更加軟腍香濃😲 最後舊骨燒到焦香啜埋啲肉真係不得了👍▫️大葱切牛舌 ($138)牛舌燒至7成熟 口感好爽口點少少鹽花同埋燒肉汁好正🥹▫️25日熟成濟州黑毛豬五花肉 ($285)成塊肉眼咁樣 油脂部分燒到個火陷陷聲🔥脂肪分布較少 係食佢嘅腍香 口感煙韌👍▫️豪快蘋果醬油雞腿 ($88)韓燒燒雞肶都係第一次 感覺似平時BBQ燒雞扒咁 肉質好嫩好多汁呀!😲▫️食堂黑毛豬五花肉 ($128)點少得五花肉呢 包住生菜食一流呀😍 ▫️大八爪魚 ($108)一燒八爪魚個鹹香味出哂黎🤤我鍾意燒到乾身啲先食 超惹味▫️梅子酒梳打 ($58)梅酒加入梳打增加汽泡感 令到梅酒無咁甜更加易入口🤤店員成餐飯見佢地都好忙碌不停入客翻場 真係辛苦哂🙏
呢幾日天寒地凍大佬🥶🥶 過左個新年假
係時候要出黎食下飯啦😍
北角匯嘅濟州燒肉食堂🇰🇷
門口已經聞到燒肉香味☺️

▫️壺漬牛肋骨 ($238)
老鏈咁長嘅牛肋骨 用上醬汁醃製後
肉質更加軟腍香濃😲 最後舊骨燒到焦香
啜埋啲肉真係不得了👍

▫️大葱切牛舌 ($138)
牛舌燒至7成熟 口感好爽口
點少少鹽花同埋燒肉汁好正🥹

▫️25日熟成濟州黑毛豬五花肉 ($285)
成塊肉眼咁樣 油脂部分燒到個火陷陷聲🔥
脂肪分布較少 係食佢嘅腍香 口感煙韌👍

▫️豪快蘋果醬油雞腿 ($88)

▫️食堂黑毛豬五花肉 ($128)
點少得五花肉呢 包住生菜食一流呀😍

▫️大八爪魚 ($108)
一燒八爪魚個鹹香味出哂黎🤤
我鍾意燒到乾身啲先食 超惹味

▫️梅子酒梳打 ($58)
梅酒加入梳打增加汽泡感 令到梅酒無咁甜
更加易入口🤤

店員成餐飯見佢地都好忙碌
不停入客翻場 真係辛苦哂🙏
2023-01-28 100 views
濟洲燒肉食堂(北角)地址:北角渣華道123號北角匯2期2樓210號舖😍😍呢排天氣咁凍❄️好想食係韓燒~第一次食呢間燒肉😗呢間燒肉店可以望住海景食嘢,坐得好舒服😍😍夠哂chill~嗌左好多燒肉加埋咁多配菜、芝士同泡菜蛋😍大滿足1.壺漬牛肋骨 2.大蔥切牛舌 3.濟洲黑毛豬五花肉 🐽4.新鮮鰻魚5.蘋果醬油雞腿 6.大八爪魚 🐙7.荔枝梳打🍹個壺漬牛肋骨好滑好香,油脂分布好平均~肉質嫩滑🤤醃得好好食🥰個五花肉比較厚身🤤加埋芝士同埋生菜包埋食簡直100分😋😋除左燒肉好食😋最特別係鰻魚,燒個時加埋佢嘅秘製汁😋😋燒完好脆好香🥰🥰值得一試‼️另外個荔枝玉露都好好飲💥總性價比:8/10👍🏻幾推薦嘅燒肉店😋😋仲係好掛住佢既芝士同邊爐蛋😍😍👍🏻
濟洲燒肉食堂(北角)
地址:北角渣華道123號北角匯2期2樓210號舖

7.荔枝梳打🍹

💥總性價比:8/10
👍🏻幾推薦嘅燒肉店😋😋仲係好掛住佢既芝士同邊爐蛋😍😍👍🏻

2023-01-25 80 views
有咩開心得過同一班朋友韓燒聚會,人愈大愈珍惜呢種日子得來不易,今晚食物都唔錯,紀錄一下~大八爪魚 除了肉類都好鐘意海鮮,八爪魚原條上好壯觀,肉質有彈性,必點壺漬牛肋骨 超長的牛肋骨肉放在壺內,長到要剪數下才燒到🙈大蔥切牛舌 (鹽燒) 牛舌紋理好靚,薄切很快燒好,爽脆美味25日熟成濟洲黑毛豬五花肉 本來未經調味吃到黑毛豬的原汁原味,簡單蘸鹽已經可以,肉味濃厚每日新鮮鰻魚(半份) 鰻魚食落新鮮爽滑,魚肉厚身建議燒多一陣豪快蘋果醬油雞腿 有醬油醃製令雞腿好入味,還有一點蘋果清香減膩,原隻雞腿要燒比較久但值得等待☺️最後叫多2杯梳打清清喉嚨,尤其濟洲特飲同韓燒好夾😃

大八爪魚
除了肉類都好鐘意海鮮,八爪魚原條上好壯觀,肉質有彈性,必點

壺漬牛肋骨
超長的牛肋骨肉放在壺內,長到要剪數下才燒到🙈

大蔥切牛舌 (鹽燒)
牛舌紋理好靚,薄切很快燒好,爽脆美味

25日熟成濟洲黑毛豬五花肉

每日新鮮鰻魚(半份)
鰻魚食落新鮮爽滑,魚肉厚身建議燒多一陣

最後叫多2杯梳打清清喉嚨,尤其濟洲特飲同韓燒好夾😃
2023-01-23 91 views
經過燒肉店,會被燒肉嘅香氣吸引入去😋 餐廳喺商場三樓,仲有望海位及戶外位,環境都幾舒服😌 除咗韓燒,仲有多款主食,如人蔘雞湯、炸雞、牛肋骨湯等,而爐邊仲放有泡菜蛋及粟米芝士🤤壺漬牛肋骨一大條連骨牛肋肉,醬汁豐富帶甜,牛肉味濃,肉質柔軟🥰大蔥切牛舌 (鹽燒) 牛舌薄切更易熟,入口爽脆,調味剛好唔會太重25日熟成濟洲黑毛豬五花肉 國寶級黑毛豬,原塊厚切,肉質扎實,肥瘦均勻,肉色粉紅,賣相相當吸引。食落肉味香濃細嫩,絕對不容錯過👍🏻韓國鰻魚(半份) 燒鰻魚體驗難忘😻估唔到燒出嚟魚肉扎實爽脆,入口鮮甜,而且無骨好易食大八爪魚🐙原隻大型八爪魚🐙,燒得鬚腳都脆口,肉質爽彈豪快蘋果醬油雞腿雞腿同樣樂大隻,加上蘋果,味道更清新柑橘梳打梅子青檸梳打燒肉配梳打都幾夾,清爽解渴,又唔太甜

壺漬牛肋骨
一大條連骨牛肋肉,醬汁豐富帶甜,牛肉味濃,肉質柔軟🥰

大蔥切牛舌 (鹽燒)
牛舌薄切更易熟,入口爽脆,調味剛好唔會太重

25日熟成濟洲黑毛豬五花肉

韓國鰻魚(半份)

大八爪魚🐙
原隻大型八爪魚🐙,燒得鬚腳都脆口,肉質爽彈

豪快蘋果醬油雞腿
雞腿同樣樂大隻,加上蘋果,味道更清新

柑橘梳打
梅子青檸梳打
燒肉配梳打都幾夾,清爽解渴,又唔太甜
  • 壺漬牛肋骨
2023-01-22 92 views
「韓味十足」不陌生有著濃郁既燒肉風味入口即溶的口感放任飽食一頓性價比高!主打韓燒料理即食即燒成不少港人的選擇,食過返尋味之餘,可以一次過滿足不同預計人士的需求外全方位照顧一眾「食肉獸」的美食需求,無論你是韓燒單點或拼盤暖暖身又能痛快吃一場「壺漬牛肋骨 」口感層次豐富,牛肋骨燒起來充滿油香咀嚼起來特別惹味 「大蔥切牛舌 (鹽燒)」 鹽烤切成薄片的牛舌左右翻面,一咬之下軟腍腍爽口嫩滑沾滿牛香氣 「25日熟成濟洲黑毛豬五花肉 」油脂豐富肥而不膩、瘦而不柴間隔比較Q彈肉質部位緊實肉層厚而鬆軟比例一絕「鰻魚(半份) 」原汁原味豐厚質感新鮮打破一貫汁烤燒鰻魚的印象「醬油雞腿」 如果喜歡秘制配方的一道菜,混合所有醃料微焦後非常香口啖啖滋味「大八爪魚」 味道甜辣原隻新鮮緊實且厚肉,加熱過後保持肉質質量夾彈更鮮味嘆埋飯後梳打兩杯的確好爽

「韓味十足」不陌生有著濃郁既燒肉風味
入口即溶的口感放任飽食一頓性價比高!

「壺漬牛肋骨 」
口感層次豐富,牛肋骨燒起來充滿油香咀嚼起來特別惹味
「大蔥切牛舌 (鹽燒)」
「25日熟成濟洲黑毛豬五花肉 」
油脂豐富肥而不膩、瘦而不柴間隔比較Q彈
肉質部位緊實肉層厚而鬆軟比例一絕
「鰻魚(半份) 」
原汁原味豐厚質感新鮮打破一貫汁烤燒鰻魚的印象
「醬油雞腿」
「大八爪魚」
2023-01-18
$570 (Dinner)
2023-01-21 1654 views
店內滿大,環境寬敞,尤其玻璃窗那邊的卡位,對著海景非常舒服🥰 👉🏻壺漬牛肋骨 $238牛肋骨很長~油花分部平均,剪開兩邊 剛好佔滿整個鐵網,牛肉已腌到入味,味邊是韓式帶甜味~燒熟後肉質軟稔帶油香,好好味🤤🤤👉🏻25日熟成濟洲黑毛豬五花肉 $285豬肉厚身但一點都不鞋不韌,好嫩口~沒有奇怪的豬羶味,燒到帶少少燶邊包著生菜真係無敵好味🫶🏻💕大愛🙌🏻👉🏻大蔥切牛舌 (鹽燒) $138牛舌不是薄切有少少厚度,燒熟後爽脆彈牙,簡單鹽調味就已經好正🥰👉🏻大八爪魚 $108八爪魚一點都不小,唔係BB size!!內臟已處理好,也調好味,直接放上鐵網,見住啲爪卷起,莫名治癒🥰🥰 而且一啲都唔韌😲😲有點意外,帶少少香辣,好味👍🏻👉🏻新鮮鰻魚(半份) $115第一次燒饅魚,以為好難掌握,沒想到意外可以,不太黏,也不會散開,邊燒邊塗上醬汁,慢慢就開始出現美味的燶邊😍😍而且魚肉厚身彈牙,愈咬愈香👍🏻個人大推👯‍♀️👯‍♀️👉🏻豪快蘋果醬油雞腿 $88雞腿很嫩,入口真係有淡淡蘋果甜味~👉🏻濟洲特飲 $32 - 芒果酸酸甜甜唔藥水,配燒肉一流👉🏻梅子青檸梳打 $32 - 嗜酸者大推,帶有小小梅子香,也是配燒肉一流

👉🏻壺漬牛肋骨 $238

👉🏻25日熟成濟洲黑毛豬五花肉 $285

👉🏻大蔥切牛舌 (鹽燒) $138

👉🏻大八爪魚 $108

👉🏻新鮮鰻魚(半份) $115

👉🏻豪快蘋果醬油雞腿 $88
雞腿很嫩,入口真係有淡淡蘋果甜味~

👉🏻濟洲特飲 $32 - 芒果酸酸甜甜唔藥水,配燒肉一流

🎈總歸一句:
環境同食物都蠻不錯,無論朋友聚會定情人慶祝都好推薦🙌🏻🙌🏻
2023-01-20 89 views
難得今日放低個女 可以兩公婆拍拖一於黎試下呢個有海景既燒肉店啦入座後 店員好快就送上沙律🥗同幾款前菜 仲有芝士粟米 爐邊蛋 前菜同爐邊蛋 芝士粟米係可以refill的甜甜既蛋香加埋泡菜 真係好正壺漬牛肋骨 大片薄身 好易燒熟 牛味重25日熟成濟州黑毛豬五花肉 肥瘦適中 食落唔un 有口感大葱切牛舌比較薄身 容易燒熟而唔會燶曬配少少鹽食 一流 新鮮鰻魚(半份)雖然係半份 但佢一d都唔細份配有薑 檸檬 同汁食落唔會腥 塊皮燒到脆身少少好好食豪快蘋果醬油雞腿雞腿原隻燒 有淡淡蘋果香肉身嫩滑大八爪魚🐙真係好大隻 原隻燒都係第一次環境舒適食物新鮮值得再黎
難得今日放低個女 可以兩公婆拍拖

肥瘦適中 食落唔un 有口感
大葱切牛舌
比較薄身 容易燒熟而唔會燶曬
配少少鹽食 一流
新鮮鰻魚(半份)
雖然係半份 但佢一d都唔細份

環境舒適
食物新鮮
值得再黎

2023-01-19 74 views
💡高質海景燒肉呢幾日又凍番,咁就最岩食燒肉暖一暖啦,餐廳座位以卡位設計,寬敞舒適,最正係有可以一邊睇住海景一邊燒。 🍽壺漬牛肋骨🥩 原條牛肋骨以秘製醬汁醃製,帶出牛肉的天然味。唔會太鹹或太甜,好長的牛肋骨,燒完肉質柔嫩。 🍽 鹽燒大蔥牛舌🐮牛舌厚薄適中,燒一陣就食得,食落口感爽脆。🍽 25日熟成濟洲黑毛豬五花肉🐷原塊濟洲黑毛豬肉質紮實,表面以斜刀紋切法,豬油五花肉好惹火,所以好快就食得,肥瘦均勻不帶油膩。食個陣可以用泡菜同生菜一齊做生菜包,更加滋味。🍽豪快蘋果醬油雞腿🍗 原隻大雞髀上菜,真係嚇一嚇,好大隻,而且蘋果配雞脾好特別,放在滑嘟嘟的雞皮上烤炙,迫出的油脂,令到雞肉好嫩滑。🍽 每日新鮮鰻魚(半份)🐟鰻魚就食得多,但就真係好少咁去燒鰻魚, 鰻魚新鮮好厚肉,燒炙過後的鰻魚外皮酥脆, 肉質係彈牙的,鍾意濃味嘅朋友可以加埋個醬汁黎食 😋 🍽 大八爪魚🐙份量十足的八爪魚,八爪魚一燒就會收縮,燒完好爽口且有彈性。🍹 梅子青檸梳打🍹 濟州特飲 食燒肉最岩就叫翻杯凍飲降火解膩青檸梳打就酸酸地 ,好fresh濟洲特飲就係芒果味冰茶,甜甜地但解渴
💡高質海景燒肉

🍽壺漬牛肋骨🥩

🍽 鹽燒大蔥牛舌🐮
牛舌厚薄適中,燒一陣就食得,食落口感爽脆。

🍽 25日熟成濟洲黑毛豬五花肉🐷

🍽豪快蘋果醬油雞腿🍗

🍽 每日新鮮鰻魚(半份)🐟

🍽 大八爪魚🐙
份量十足的八爪魚,八爪魚一燒就會收縮,燒完好爽口且有彈性。

🍹 梅子青檸梳打
🍹 濟州特飲
食燒肉最岩就叫翻杯凍飲降火解膩
青檸梳打就酸酸地 ,好fresh
濟洲特飲就係芒果味冰茶,甜甜地但解渴

2023-01-17 75 views
壺漬牛肋骨🐮牛肋骨醃得好入味,油脂分布均勻,份量又多,慢慢剪黎燒,真心正,係韓燒必選🤤25日熟成濟洲黑毛豬梅花肉🐷梅花肉燒完外層香口,內層嫩口,包埋生菜、泡菜同醃蘿蔔一齊食,少咗油膩感又fresh😋大蔥切牛舌(鹽燒)🐮👅好食嘅薄切牛舌,肉質爽口外,重有濃濃牛味,唔洗沾醬汁就已經好好食!👍🏻韓國鰻魚(半份)早排去韓國就諗住試,但最後無機會,估唔到香港有得叫黎燒!!!我地一邊燒一邊搽燒汁,令到鰻魚好入味,肉質爽口彈牙,有驚喜😍豪快蘋果醬油雞腿🐥🍎以為普通雞腿,點知味道超乎我地想像!雞皮燒到香脆,雞腿肉又醃得入味,有肉汁之餘又甜甜咸咸,完全無油膩感,必叫!🤤大八爪魚比個份量嚇親,都幾大隻😱雖然燒完後會變細,但份量重係好多,可以慢慢剪黎燒。食落爽口彈牙,辣辣地,幾惹味。梅子青檸梳打&柑橘梳打味道好fresh,啱哂韓燒嗰陣飲,可以去走油膩感,又開胃😋
壺漬牛肋骨🐮
25日熟成濟洲黑毛豬梅花肉🐷

大蔥切牛舌(鹽燒)🐮👅

韓國鰻魚(半份)

豪快蘋果醬油雞腿🐥🍎
大八爪魚

梅子青檸梳打&柑橘梳打
味道好fresh,啱哂韓燒嗰陣飲,可以去走油膩感,又開胃😋