2024-10-31 536 views
👫🏽~ 𝐵𝑒𝑒𝑟𝑃𝑖𝑔 𝑅𝑒𝑣𝑖𝑒𝑤 ~👫🏽【 沙田正宗韓國菜🤩 】#BeerPig · #啤酒豬 · #酒肉朋友💖想睇更多美食 & 日常分享?快啲Follow @Beerpig.Foodie 留意有咩推介啦🌟·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·#🍻🍖 質素:🥙小菜小菜都幾多款式,韓式泡菜、醃青瓜、蘿蔔,可以配搭主食增添風味~🥘雞蛋羹含有芝士、沙律醬、蟹子、粟米😋全部加埋一齊口感爆棚,雞蛋羹好脹卜卜,打卡都一流🍱烤牛排骨套餐烤牛排骨大大條,好厚身,最推薦既食法就係|生菜+泡菜+蒜+牛|🤩呢個配搭係絕配店員仲會幫手燒,咁就唔怕烤過龍影響味道👅🥘韓式煎餅煎餅大大份🤩又厚實好抵食🍙飯團飯團帶有麻油香,可以配搭烤牛排同泡菜一齊食~增添風味👌🏻推薦比米飯愛好者·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·🍻 #田浦食肉 🍖📍沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下19A號舖·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·#hkFoodie #hkfood #foodblog #相機食先#foodie #foodporn #hkfoodblogger #hkblogger #香港美食 #美食 #好吃 #食評

#BeerPig · #啤酒豬 · #酒肉朋友

#🍻🍖 質素:

🥙小菜

🥘雞蛋羹

🍱烤牛排骨套餐
店員仲會幫手燒,咁就唔怕烤過龍影響味道👅

🥘韓式煎餅
煎餅大大份🤩又厚實好抵食

🍙飯團

🍻 #田浦食肉 🍖
📍沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下19A號舖

#香港美食 #美食 #好吃 #食評 #香港食評
#沙田 #沙田美食 #韓國菜
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
Dinner
2024-05-29 4912 views
📍 田浦食肉話咁快對上一次去韓國已經係半年前既事🥸心心念念想去食韓國野,發掘到呢間好地道由韓國Oppa 主理既韓式燒肉店🤩餐廳主打韓式燒肉,夠曬正宗!🐷烤豬肉套餐 (五花肉+豬頸肉) 550g $470豬肉幾新鮮,望落去肉既紋理清晰,肉質粉嫩~肥瘦均勻,亦切得非常厚身!重要既係由Oppa親手燒,成個過程都唔需要自己郁手,坐喺度等食就得啦😏🥳五花肉燒到勁香,外層焦脆嘅口感,內𥚃既油脂好香同鮮嫩既口感~而豬頸肉就較爽口,配埋各種醬料一齊食既味道好唔錯👅配菜唔夠嘅話可以無限refill架😆🥣黃油炒飯 $68又係有專人幫手炒!😌店員會留意著客人進食既進度,然後去到差唔多嘅時候就會過嚟幫手炒個韓式炒飯~配料有芝士、牛油、大量嘅紫菜碎、泡菜同埋飯~炒到最後會用沙律醬畫個公仔,最後畫左Ryan!!! 好cute😙真係睇得又食得,味道酸酸辣辣,食到有飯焦,值得一試!🐥雞蛋羹 ✨免費🆓✨上枱嘅時候勁澎湃,望住佢脹卜卜同埋不停出煙!𥚃面有芝士、蘿蔔絲、粟米粒、蔥粒,蛋味濃郁,口感細滑;由於用石鍋,雞蛋羮食到最後都係熱辣辣😌重點係免費!!!宜家只要係社交平台 upload田浦食肉沙田店既店舖,食物既相或影片
📍 田浦食肉

🐷烤豬肉套餐 (五花肉+豬頸肉) 550g $470

🥣黃油炒飯 $68

🐥雞蛋羹 ✨免費🆓✨
上枱嘅時候勁澎湃,望住佢脹卜卜同埋不停出煙!𥚃面有芝士、蘿蔔絲、粟米粒、蔥粒,蛋味濃郁,口感細滑;由於用石鍋,雞蛋羮食到最後都係熱辣辣😌重點係免費!!!宜家只要係社交平台 upload田浦食肉沙田店既店舖,食物既相或影片都得,再tag埋location就可以免費獲得一個!

⭐️好味指數:7.7/10

📍 田浦食肉 (沙田)
沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下19A號舖

#沙田 #田浦食肉 #京瑞廣場 #烤豬肉套餐 #五花肉 #豬頸肉 #黃油炒飯 #雞蛋羹 #oppa #韓國 #免費
雞蛋羹
. 📍#田浦食肉 (沙田) 對上一次黎石門都已經好耐,今次同老婆一齊黎覺得熱鬧咗,但唯一不變既我地仲係好鍾意食嘢,老婆安排左燒肉比我食,我最唔鍾意成面油,但佢話今次一定唔會😁😁😁仲有真OPPA 專人燒肉,夠哂正宗。🔥烤豬肉套餐PA (五花肉,豬頸肉)$470 2人 (550g)一間好既韓國餐廳,配菜必定都出色,我老婆未開餐前已食左一半,非常開胃,生菜同韓式配菜包可以無限添食。今次幫我地燒肉既係真OPPA,滿口韓文,火爐嚟我哋有段距離,有一個小小嘅屏風擋住啲油煙,非常貼心,五花肉肥瘦分明,再配上韓式辣醬,非常好味,豬頸肉屬於較小肥膏的肉類,但係唔嚡口,可以鎖住肉汁,兩款豬肉食完唔覺肥膩,份量仲好多,值得推介!🔥雞蛋羹 $88感覺好似疏乎厘放大版,雞蛋羹嚟到嘅時候好似火山咁係咁噴煙,真係好吸引,蒸蛋同芝士食落很滑溜,再配上沙律醬、蔥花等調味,拌飯一流。🔥黃油炒飯 $68呢個炒飯係餐廳職員即時係你面前炒,選用大量芝士,牛油,紫菜等炒飯給你,重點係韓式辣醬,包底必食嘅炒飯,最後畫了一個心心,非常窩心。**需另收加一服務費**——————————————- 📍 田浦食肉 (沙田)🏠沙田石門安群街

. 📍#田浦食肉 (沙田)

🔥雞蛋羹 $88

🔥黃油炒飯 $68

**需另收加一服務費**

——————————————-
📍 田浦食肉 (沙田)
🏠沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下19A號舖

#沙田美食
  • 黃油炒飯
  • 五花腩肉
2024-05-27 1530 views
今日同男朋友過黎石門食飯,知道呢間鋪頭幾好食,因為朋友食過好多次,就過黎試下我地今日叫左1️⃣烤牛排骨💰580店員全部都係韓國人,好有心思幫我地烤肉,同埋有個檔油版,完全唔會彈到,幾好👍牛排骨份量好多,同埋燒到裡面粉紅,外面啱啱好,食落牛肉汁爆曬出黎,好鍾意❤️,配埋小菜一齊食更加好味🤤2️⃣雞蛋羹💰88口感好似平時燒肉食嘅雞蛋,好大份,裡面都好多配料,例如芝士、粟米,雖然好大舊,但係食落雞蛋好嫩滑,我同男友都好鍾意😻3️⃣黃油炒飯💰68店員會將牛排骨剩嘅肉剪落黎,跟著加牛油🧈、沙律醬一齊煮,炒完好好食,又香,職員仲會整埋個公仔比我地,幾得意😂最後我地清曬👍👍消費價錢:2人💰809.6,人均💰404.8結論:(10分為滿分)味道:8/10性價比:7.5/10回頭指數:7.5/10餐廳名稱:田浦食肉 (沙田)餐廳地址:沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下19A號舖

我地今日叫左
1️⃣烤牛排骨💰580

2️⃣雞蛋羹💰88

3️⃣黃油炒飯💰68

消費價錢:2人💰809.6,人均💰404.8

結論:
(10分為滿分)

味道:8/10
性價比:7.5/10
回頭指數:7.5/10

餐廳名稱:田浦食肉 (沙田)
餐廳地址:沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下19A號舖
  • 黃油炒飯
2 day(s) ago 0 views
最近都喜愛上韓食,故今天又跟朋友來到田浦,進入餐廳便直接點菜了🐂烤牛排骨套餐這道烤牛排骨套餐的牛排骨肉質鮮嫩,可以自行調教燒至表面微焦,餐廳店員回過來幫少烤,這過程散發出誘人的香氣,聞到油脂嘅香味,搭配的調味醬汁味道濃郁,完美地提升了牛肉的風味。連同旁邊的配菜同吃,增添了口感的層次感。🦀生醃醬油生醃醬油蟹以新鮮的蟹肉為主,搭配特製的醬油醃製,味道鮮美,生食可以食到蟹肉嘅原汁原味,蟹肉的鮮甜與醬油的鹹香很搭配。呢道菜的口感清新,適合喜歡海鮮的人士,啱曬係食完熱熱嘅韓燒,品嚐這道冷盤十分適合。🍥雞蛋羹雞蛋羹的質地滑嫩,入口即化,帶著淡淡的雞蛋香氣。配搭上粟米粒,紅蘿蔔碎,調味恰到好處,既不過咸也不淡,還帶一點點甜,是一個很好的開胃小品📍📍沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下19A號舖

🐂烤牛排骨套餐

🦀生醃醬油

🍥雞蛋羹

📍📍沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下19A號舖
2024-11-14
Lunch
3 day(s) ago 0 views
最近都係食日式燒肉,今次食下韓式燒肉先!🌟韓式煎餅🇰🇷韓式煎餅的外皮都酥脆🇰🇷搭配的醬油,減少咗油膩感🌟烤牛排骨套餐🥩牛排骨連骨上,又厚身又長!🥩好彩呢度有專人幫你燒,我自己燒一定fail😂🥩店員燒完仲幫你剪好一塊塊,方便進食🥩牛排骨肉質不錯,燒到外層微焦,內裡仍然有肉汁🥩最中意好似韓國人咁用生菜加小菜同醬料,包住牛排骨,好滿足🌟飯團🍙飯團帶有麻油香,加埋芝麻同海苔好香🍙整左個雀仔造型幾cute🌟小菜🇰🇷韓國小菜種類多,一坐低職員就提供泡菜、醃青瓜等小菜總結:見雞蛋羹都好吸引,不過太飽,有機會再食😆🏠田浦食肉📍沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下19A號舖
最近都係食日式燒肉,今次食下韓式燒肉先!

🌟韓式煎餅
🇰🇷韓式煎餅的外皮都酥脆
🇰🇷搭配的醬油,減少咗油膩感

🌟烤牛排骨套餐
🥩牛排骨連骨上,又厚身又長!
🥩好彩呢度有專人幫你燒,我自己燒一定fail😂
🥩店員燒完仲幫你剪好一塊塊,方便進食
🥩牛排骨肉質不錯,燒到外層微焦,內裡仍然有肉汁
🥩最中意好似韓國人咁用生菜加小菜同醬料,包住牛排骨,好滿足

🌟飯團
🍙飯團帶有麻油香,加埋芝麻同海苔好香
🍙整左個雀仔造型幾cute

🌟小菜
🇰🇷韓國小菜種類多,一坐低職員就提供泡菜、醃青瓜等小菜

總結:見雞蛋羹都好吸引,不過太飽,有機會再食😆

🏠田浦食肉
📍沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下19A號舖
先講呢問韓燒嘅服務態度非常好 👍🏻 佢離遠聽到我哋跌咗隻匙羹,唔洗問佢就直接拎左過嚟,好加分。服務人員都好有禮貌,隨時準備幫手,仲有專人幫你喺枱上面燒肉,仲有塊鋁板遮住,免得啲油彈到我哋,整個用餐體驗愉快👍🏻其次嗰碟泡菜酸酸辣辣,再加埋醃蘿蔔、新鮮蒜片,同其他配菜,真係開胃!另外,五花腩烤到金黃酥脆,又多汁,簡單加鹽同包生菜就已經好好味。至於豬頸肉,肉質瘦身又嫩滑,烤出嚟嘅香味令人垂涎,加埋生菜包住食,清新又唔會膩!👍🏻

$300 (Dinner)
  • 烤豬肉套餐 (五花肉+豬頸肉)
2024-11-14 0 views
入黎沙田睇傢俬,睇完再周圍行,行到近石門附近,肚餓就梗係搵食,發現呢間韓國菜都唔錯喎!好,坐低睇下有咩好食先。烤牛排骨套餐,係牛骨幾大條,仲有oppa親自幫我地切和煎,有觀賞價值。近骨既肉連帶少少脂肪,近睇仲見到有雪花,好香口,又有肉味,食落油脂爆發,煎好後oppa去骨剩肉排靚靚放好,仲可以配埋其他小菜食。飯團,朋友仔話食小菜唔夠喉,要叫個飯團黎送牛骨,飯料裡面混合左味素,食落除左飯粒天然香,仲有味素既香脆可口。水冷麵,好地道,食完牛骨,再食呢個,清淡涼快既湯底,酸酸甜甜,麵條彈牙,開胃之餘,又唔濟。沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下19A號舖

好,坐低睇下有咩好食先。

沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下19A號舖
2024-11-14 0 views
昨天與家人來到這家朋友推薦的韓國料理餐廳,菜式豐富,店員態度友善。飯糰這裡的飯糰混合紫菜和芝麻,味道調配得恰到好處,並做成鴨子造型,可愛又美味。大醬湯湯底由韓國特製大醬熬製而成,加入大量蔬菜增添口感層次,帶有一點鹹香,開胃惹味,配搭白飯或其他小菜亦非常合適。烤豬肉套餐(五花肉+豬頸肉)這道烤豬肉套餐是朋友大力推薦我們點選的,店員幫忙烤至最佳熟度,肉質外焦內嫩,充滿肉汁,尤其五花肉的脂肪與瘦肉的比例恰到好處,烤至金黃酥脆,令我們讚不絕口。雞蛋羹這道菜口感滑嫩,芝士鹹香惹味可口,搭配少許蔥花和粟米粒,添香增味。

飯糰

大醬湯

烤豬肉套餐(五花肉+豬頸肉)

雞蛋羹

今天在沙田哪裏的一間韓式燒肉店叫田浦食肉,環境不錯,位置寬敞,價錢不算貴首先一來到每台都會送上小菜款式多,而且十分開胃,十分韓式的口味韓式煎餅嚟到呢度必點韓式煎餅,其他店食嘅不一樣,入邊放咗滿滿嘅材料,外面煎得非常香脆,食第一口就已經聞到好香嘅烤餅味道,俾埋嗰醬香香辣辣的,10/10!!烤豬肉套餐,包含左有五花肉和豬頸肉,份量都幾多,仲有配菜可以一齊落去烤五花肉超高水平,肥瘦相間的,好平均,唔會覺得太肥/太瘦好難食豬頸肉煎到脆卜卜食最開心,有一種入口即溶嘅感覺飯團食烤肉點可以唔配飯!!!呢度嘅飯團超級可愛,入面仲紫菜同埋適量嘅調味,包埋肉一齊食超好味人均消費不太貴!!但係食物水平非常高!!!

首先一來到每台都會送上小菜
款式多,而且十分開胃,十分韓式的口味

韓式煎餅

豬頸肉煎到脆卜卜食最開心,有一種入口即溶嘅感覺

飯團

人均消費不太貴!!但係食物水平非常高!!!
2024-10-30
Lunch
2024-11-13 0 views
一坐低侍應已經上咗幾碟小菜 泡菜 酸辣青瓜 櫛瓜等等呢度亦好貼心已經幫你做咗幾個套餐 熱門嘅豬肉同牛肉部位各三個set 2人至4人份量都有🐽烤豬肉套餐 (五花肉+豬頸肉) $470呢個2人套餐約550g五花肉肥瘦相間 燒到金黃香脆咬落又有油脂bit出嚟朋友食到停唔到口😈😈豬頸肉軟滑爽彈 同樣因為脂肪比例相對高嘅關係 燒完都鎖住到肉汁同油香隔離有三款配菜 泡菜 芽菜同埋菠菜味道酸酸辣辣好清爽 配搭烤肉食起到解膩嘅作用!🐮烤牛排骨 $580呢個同樣係2人套餐約550g 好似我哋咁4個人份量都差唔多😎牛排骨上枱時好架勢㗎👀連骨上超級長一份!肉質厚實鬆軟 無咩筋咬落啖啖肉😛醃肉嘅自製醬汁鹹中帶甜好送飯!!🥚雞蛋羹 $88唔知有無人同我一樣食韓國嘢特別鍾意食雞蛋羹🥰雖然好似好簡單但其實要做到口感滑溜都唔係咁容易當然就係蛋味濃郁啦~~🥘肥牛大醬湯 $88大醬湯黃豆豆瓣味超級香濃濃郁入面有滿滿嘅料 肥牛片 香菇 金菇 洋蔥 京蔥 櫛瓜
一坐低侍應已經上咗幾碟小菜 泡菜 酸辣青瓜 櫛瓜等等
朋友食到停唔到口😈😈
豬頸肉軟滑爽彈
同樣因為脂肪比例相對高嘅關係 燒完都鎖住到肉汁同油香

隔離有三款配菜 泡菜 芽菜同埋菠菜
味道酸酸辣辣好清爽 配搭烤肉食起到解膩嘅作用!
烤牛排骨
🐮烤牛排骨 $580
牛排骨上枱時好架勢㗎👀連骨上超級長一份!
肉質厚實鬆軟 無咩筋咬落啖啖肉😛
醃肉嘅自製醬汁鹹中帶甜好送飯!!
🥚雞蛋羹 $88
唔知有無人同我一樣食韓國嘢特別鍾意食雞蛋羹🥰
雖然好似好簡單但其實要做到口感滑溜都唔係咁容易
當然就係蛋味濃郁啦~~
肥牛大醬湯
烤牛排骨
肥牛大醬湯
  • 🥘肥牛大醬湯
2024-11-12 0 views
之前上網見到,一直都想嚟試吓,今次終於可以試吓。一坐低環境都唔錯,男朋友即刻叫個生醃醬油蟹,懷念吓喺韓國嘅感覺。以花蟹醃製成醬油蟹,蟹肉鮮甜味美,鮮 味完全無被醬油味蓋過,非常好食!另外我哋叫咗烤牛排骨套餐,真係非常啱鍾意啖啖肉嘅我地!肉汁勁鮮美!大大條牛骨🤤我哋仲叫咗雞蛋羹同大醬湯,都非常之還原咗喺韓國食嘅味道!讚!最後嚟咗個韓式煎餅,濺到外脆內軟,勁香口!配上個醬汁,簡直係一流!有機會,我都係會再嚟食㗎
之前上網見到,一直都想嚟試吓,今次終於可以試吓。

有機會,我都係會再嚟食㗎
2024-10-16
$250 (Dinner)
2024-11-11 0 views
沙田燒肉good try try 😚都幾方便近石門地鐵站 🍳韓式煎餅 正常操作🥩🤤烤排骨套餐烤排骨套餐嘅排骨真係好壯觀,牛肋骨帶有豐富的脂肪,烤製後肉質軟嫩,口感滑順,帶有淡淡嘅炭燒香,每一口都讓人滿足。搭配佢哋嘅特製醬汁,更加提升咗 ...燒完包埋生菜🥬食,簡直係一流!食完都唔會太膩!食完再食既衝動🦀生醃醬油蟹+🍙飯團爆哂膏嘅醬油蟹,Size夠大隻又多肉,調味醃得啱啱好,鹹鮮中帶微甜,正宗食法係將蟹蓋的肉汁同蟹膏放係紫菜包飯之中,係最新鮮的白飯🤭🧀食完燒肉當然要以芝士泡菜炒飯結尾,店員會將炒飯壓實達至微微飯焦的效果,更有滿滿邪惡拉絲芝士!🥗🥬上菜前都會附上前菜,例如有泡菜、生菜、芽菜
沙田燒肉good try try 😚
都幾方便近石門地鐵站

🍳韓式煎餅
正常操作

🥩🤤烤排骨套餐

🦀生醃醬油蟹+🍙飯團

🥗🥬上菜前都會附上前菜,例如有泡菜、生菜、芽菜

2024-11-10 98 views
今日試左呢間想試好耐嘅韓式燒烤店,由佈置到背景音樂都係滿滿嘅韓國風味,令你置身於韓國一樣。水冷麵上菜時店員會剪開啲麵,方便食用, 真係好貼心!一上枱真係嚇親,估唔到佢份量都唔細,表面有冰keep住冰涼感,加埋個芥辣醬,酸酸甜甜咁超解膩,啱曬燒肉嘅時候食!而且冷麵條夠曬煙韌彈牙,加上容易入口嘅長度濃郁嘅牛肉高湯,配埋清爽嘅小黃瓜切片、紅蘿蔔同蛋絲,真係好豐富~雞蛋羹咧個其實即係平時食開既蒸蛋,但真係要試!喺韓國食嘅通常都會蒸到脹卜卜轉頭就會收縮,佢個蒸蛋擺左陣都係咁膨同實淨,證明佢係真材實料啦~ 但係味道上佢都仲係同韓國食嘅一樣咁嫩同好味大醬湯佢個大醬湯湯底好香,味道濃郁,入面有好多料,豆腐同蔬菜嘅清淡配上湯嘅濃郁真係好襯,而且係熱辣辣咁上菜,飲完成個人暖笠笠,冬天真係啱曬!牛排骨我哋叫咗個烤牛排骨套餐,真係好surprise~ 肉質鮮嫩得嚟牛肉味好濃,成條排骨放在眼前,淨係望都覺得吸引。店員oppa會幫將塊牛排骨剪成一片片,連排骨邊嘅小筋肉都唔放過,唔使自己好狼狽咁拆骨

水冷麵

牛排骨
2024-11-09 0 views
田浦食肉🍽沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下19A號舖石門都有好野食….."田浦食肉"。主打韓式燒肉好有韓國feel 同一般韓國餐廳一樣,一大堆小菜有泡菜、醃蘿蔔等等,好食又開胃。主菜嗌左毎烤牛肉當然唔少得係主角,上枱嘅時候好驚訝,原條牛肋骨上,大醬湯非常地道韓國菜之一用韓式大醬整嘅湯,微辣惹味配飯一流韓式煎餅非常厚實足料香味十足職員非常有禮貌,一坐低就會送上水同埋前菜,前菜仲可以refill,非常滿足嘅一餐
田浦食肉
🍽沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下19A號舖

石門都有好野食….."田浦食肉"。
主打韓式燒肉
好有韓國feel
同一般韓國餐廳一樣,
一大堆小菜
有泡菜、醃蘿蔔等等,好食又開胃。

主菜嗌左毎烤牛肉
當然唔少得係主角,
上枱嘅時候好驚訝,
原條牛肋骨上,

非常地道韓國菜之一
用韓式大醬整嘅湯,微辣惹味
配飯一流

韓式煎餅
非常厚實足料
香味十足

職員非常有禮貌,一坐低就會送上水同埋前菜,
前菜仲可以refill,非常滿足嘅一餐