2024-05-25 478 views
一個沙律同埋一個美國極黑豚。沙律嘅份量好足, 有好多新鮮嘅蔬菜, 生菜、番茄、青瓜、粟米粒等等。沙律嘅醬汁係芝麻醬, 酸酸甜甜, 好開胃。食完沙律之後, 成個人都精神咗好多。美國極黑豚嘅肉質好嫩滑, 而且油脂分布均勻, 食落好 juicy。黑豚嘅味道亦都好好, 有陣濃郁嘅肉香味。我叫咗個五成熟嘅黑豚, 肉質啱啱好, 唔會太生亦唔會太熟。

2024-05-06
Type of Meal
Tea
2024-04-01 807 views
因為想食鐵板牛,啖啖肉喺屋企冇咩機會食,去荃灣諗住搵一間嚟食,上網睇都知好多,可能都係未必係真實嘅食感 靠自己感覺揀一夾啦,應該間間都差唔多因為落雨嘅關係,跟住求其去咗一間喺荃灣西站去好近嘅神石燒特登揀個價錢貴少少嘅200 gram,但係睇落仲細過朋友百五gram嗰個朋友加咗司華力腸華力腸反而幾好味,平時我都唔係咁食加工肉,今次OK,佢個牛肩胛肉好硬牛味合格啦,我嗰個橫膈膜就好啲淋好多,不過好細件個湯冇乜料 上網睇另一間牛極好似會有牛腩吸引啲 不過下次應該都唔似,覺得性價比唔高,因為買單都三百幾
因為落雨嘅關係,跟住求其去咗一間喺荃灣西站去好近嘅神石燒

朋友加咗司華力腸

Type of Meal
Lunch
2023-12-08 992 views
入到去呢間鋪頭,就似走咗入一片美食天堂。第一樣上嘅係招牌蒜香牛小排,香到街坊都搞掂!🍖 牛小排外表煎到啱啱好,啲脂肪溶化咗,一咬落去係真係得嘅鬆化,入口即溶。然後個汁味啊,濃郁得嚟唔死鹹,真係一流!跟住搞盤宮保雞丁嚟試下,嘩,啲雞塊香噴噴,炒得啱啱好,唔會過老過柴。蔥、薑、蒜個配搭佢哋手藝一流,辣椒粒粒彈牙,蕃茄醬滲出嗰啲自家製嘅甜辣味,嗌飯無敵!再嚟碟蒸水蛋,平平無奇嘅菜式,但係蒸得時間啱啱好,令到個水蛋絲滑得滯,溫柔過得嚟。係咁溫暖噏落去,淋上少少醬油,咸香迎面!🍮餐廳裏頭環境簡潔,唔會太擠,老細帶嘅間中嚟噏下,好有人情味。總括嚟講,呢度係一個石硤尾秘不發付嘅烏、美味寶庫,每一道菜都係我心水推介!下次仲要再試下佢哋嘅特色豆腐花撈,聽講好多人專登黎排隊!👍

2023-11-24 776 views
估唔到呢間鋪頭都會有放題,一間完全唔起眼既鋪頭,以為淨係得啲普通自助燒肉,望真啲晚市有放題,我地簡佐75分鐘$209放題🥰🥰目標係澳洲M7黑毛和牛總共可以叫10款肉,牛豬雞都有,仲要係靚既部位,款式真係好多,75分鐘入面淨係食肉都攬住果肚走呀!!澳洲M7和牛係一大件既,厚厚地,和牛肉質嫩緊飽滿,多汁香濃,肉味濃厚,適當既油脂滲透口腔,天堂般既味道!!壽喜燒汁牛舌都係好濃牛味,牛舌厚薄適中,壽喜燒汁去醃就甜甜地,更加鮮味,燒完已經好香,完全唔會鞋,好嫩好腍,口感超正!!西班牙極豚肉亦係無得彈,豚肉極嫩,極滑,極腍,油花岩岩好,勁香,燒到啲脂肪脆脆地,又滑捋捋咁食,口感真係一絕!!雞方面美國天然無激素雞扒又係一塊咁上枱,雞皮燒到脆口,外脆內軟,雞肉柔軟,有輕輕醃過,燒完即食,香脆多汁!!成個餐既所有肉都好好食,啲肉都好新鮮,75分鐘都食唔晒呀!!

2023-11-22 524 views
近排晏晝放飯間中都會食呢間燒肉,但好多時候都要等位(>人<;)真係要早啲去餐廳!有一次下午早放就食咗一個60分鐘139放題:美國CAB 黑安格斯牛肩胛扒🥩有9款肉可以叫包括牛肉,豬肉同雞肉都有得食,但女仔真係最多食到2-3款左右。今次就食咗美國黑豚舌芯同西班牙極豚肉💦牛舌真係不錯,好淋!而豚肉就不過不失,下次試吓其他食物先(^o^)呢個係第二次去食就見到有夏日限定係檸檬塩糀牛舌及牛五花盛合🍋牛舌同牛五花都唔好肥而且煎完係好香牛味同埋好淋,再加上檸檬汁真係好正,令成個香味更正!今次仲半額追加雞皮串,雞胸軟骨同雞肉串(^з^)-☆串燒係燒肉店黎講真係算好好食!
2023-11-21 375 views
推介🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻今晚個個出晒街食,無理由要我一個人煮,唯有係屋企附近食算,夜晚時間,😸度度都咁多人,既然咁多人點解唔食間好D,經過見到神石燒,門口企晒人,我都唔執輸拎返張籌😽人人都可以享受屬於自己既餐,呢款明火石燒。澳洲M7黑毛和牛一人盛,就岩晒我胃口,😽澳洲黑毛和牛一向出名品質好、味道好,本身我既口味比較鍾意食牛味重,🙀質感夠軟,因為容食咬,呢一種就符合我既要求靜係食牛又悶悶地,😻追加一個牛肋條串,牛肉新鮮又多汁,值得推介!另外想講呢度既蜆肉好有鮮味,😻鍾意食海鮮既就一定食得出,蜆肉清潔得好乾淨,完全無沙,加埋湯一齊,味道好夾好入味,就算用來送飯都好食,😼呢度既飯好滑好有口感,上面仲有好多紫菜同調味,食到一份日本風味😺
推介🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻

2023-11-21 217 views
呢度有好多唔同既牛肉,又有分傳統石燒或者明火石燒,仲有其他海鮮可以燒,又多優惠,又好坐,過黎燒下肉食就岩啦。傳統石燒係會先燒熱塊石板,塊石板夠晒熱,燒燒下〇夠熱店員會換過塊,夠晒貼心。神石美國PRIME牛扒都幾厚幾大塊,牛扒肉味香濃,有啲肥膏又有啲筋,口感味道更有層次,牛扒可以燒到表面焦脆,但入面既肉仲係好嫩,放埋啲蒜片一齊去燒呢就仲出味,蒜片令牛味更出,更加重味,燒到差唔多再加少少鹽就仲濃味,一個人食一塊係大滿足呀(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)呢度其中一個優惠係半額追加唔同食材,例如$12一串既牛舌串,牛舌唔會好薄,有啲厚度,幾軟腍,嫩嫩地,燒到表面有啲脆,可以再點啲燒汁黎食,仲香(^з^)飲埋湯食埋飯就大大大滿足,無限量添加架!

飲埋湯食埋飯就大大大滿足,無限量添加架!
2023-11-20 140 views
同朋友相約喺荃灣西食晚餐就選擇左呢一間自助日式燒肉店,餐廳唔算好多位置但都叫坐得可以👌🏻我地每人叫咗一個明火石燒:澳洲M7黑毛和牛一人盛,見佢個名有和牛已經心心眼了😍和牛大概有10多塊,每一塊都唔算好厚但就塊塊都好嫩!牛肉味唔係超級重但我唔太食得太重牛味所以很足夠了💜朋友對和牛評價都不錯話下次可以試吓其他~見到有半額追加串燒就加咗雞皮串同雞胸軟骨,每串係$12/串👐🏻其實都幾抵食,性價比都偏高!而兩款就係乾身少少外都冇咩問題!調味都可以😺另外,有配一個蜆肉湯,蜆肉都冇沙同大粒。
2023-11-17 137 views
之前食過一次,心思思好想再食多餐,終於有個時間經過荃灣呢邊,👍🏻今次專登留肚過來食既,上次食得太急,都無咩點留意四周環境,👍🏻今次認真睇到環境,空間就唔算話好大,但勝在夠位夠坐,👍🏻有日式既感覺,門口有一部自助機,擇好晒之後就坐好位等食,👍🏻大致上都算係全自助,而家好方便,呢種做法就好似日本咁,👍🏻自己點餐自己食,上次食過其他款,今次要食未食過既傳統石燒的極上原條厚切牛舌芯,👍🏻呢度既用料完全無失望,👍🏻水準同上次一樣咁好,好厚好多,牛味好香濃,👍🏻燒出來仲香,今次仲更加好食,之後仲有日式泡菜湯,好好飲,裡面好多泡菜,👍🏻邊食肉再邊食飯,最後因為飯太多食唔晒,淨返少少,👍🏻一向都係眼闊肚窄,見到咁平$12蚊既雞胸軟骨又忍唔住叫一串,👍🏻雞胸軟骨好咬口,雞胸位好好食,好香,今餐都係好滿意✔️
2023-11-17 134 views
中意食牛既真係大推呢間,一定要黎,呢度係快餐店咁既裝修,但係都唔會坐得好唔舒服,通風都幾好,唔會食完成身油煙味🥶週年限定半額:一人火山燒肉盛~神石特級五花盛合原價$108 特價$54👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻1.美國特級牛五花牛五花超級嫩超級滑,燒完充滿油香,油花滲晒出黎,牛肉既質地好好柔韌,鮮嫩既口感加上香濃既油香,淨係食牛肉本身既牛味已經好夠啦!👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻2.西班牙豚五花豚五花係極級肥美,豐腴甘味,五花腩既油脂係更加多既,油香更突出,豚肉亦係好腍身,好軟滑,加少少鹽做鹽燒五花腩就食唔停呀!👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻3.美國無激素走地雞走地雞真係唔同啲,啲雞肉特別有彈性,特別柔韌,又唔會鞋口,燒完啲油香逼晒出黎,雞皮又脆,簡直係小食天花板呀!$1/g和牛👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻呢個係追加既,係日本北海道十勝A5和牛,加佐100g,和牛大大塊,雪花紋分佈好平均,真係好濃既牛油香,牛味激重,肉質係鮮嫩甘美既,燒一燒就食得,完全係滑入喉嚨既和牛,好彩有追加炸!呢度再食埋啲新鮮既沙律就差唔多啦!
週年限定半額:一人火山燒肉盛~神石特級五花盛合
原價$108 特價$54
1.美國特級牛五花
2.西班牙豚五花
3.美國無激素走地雞

$1/g和牛
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

呢度再食埋啲新鮮既沙律就差唔多啦!
2023-11-14 100 views
「黑豚牛舌洋蔥湯」食過一次好好食,呢個黑豚牛舌洋蔥湯味道好濃郁,牛舌既鮮嫩同洋蔥融合埋一齊,味道豐富又好飲,每一啖都充滿著牛肉既香氣,慢慢品嘗下。「白飯」呢個餐有埋白飯,份量一定夠,做左成日,收工後就自己黎食餐好,呢度店員服務態度都相當好,來餐速度好快,個個都做得好熟手。「神石美國PRIME牛扒」呢個牛扒係用美國牛,當然就係成個餐既主角,都係我最期待既部份,放入石燒,石以保留到佢原汁同味道,呢塊石熱度十足,好快就食得,而且唔燒住的話仲可以有張紙蓋住,加以維持食物整潔及保鮮,所以話呢度特別細心,食到咁上下,口乾乾地就飲返支果汁🧃。
「黑豚牛舌洋蔥湯」
「白飯」
「神石美國PRIME牛扒」
2023-11-10 109 views
好鬼死忙〰️但一到食飯〰️一定要令自己放鬆〰️比時間自己休息〰️來到荃灣如心廣場二期2樓206號舖〰️叫做神石燒〰️聽聞呢間話好好食〰️有時都聽朋友講食過〰️巧遇神石燒入到去都好好招呼〰️職員帶位之後〰️再睇睇餐單〰️好多花款〰️款式多到難以選擇〰️夏日限定好想試〰️檸檬塩糀牛舌及牛五花盛合200g $109〰️有兩種肉〰️唔洗食一種咁悶〰️呢個份量就夠我一人食量〰️估唔到咁樣燒仲好食〰️肉質新鮮就唔再講〰️佢既石燒溫度好好〰️好快就熟〰️然後再加調味料〰️超級好食阿〰️燒到差唔多〰️可以叫職員換一換新既石板〰️所以成個過程都係保持到熱度〰️再飲埋日式泡菜湯〰️同埋再餸白飯〰️今餐好滿足而家潮流開始興用石燒自己燒〰️呢種店舖既肉級數好高〰️同比起出面既單人燒仲更加好食〰️口啤唔錯

2023-11-09 121 views
呢間燒肉大多數都係自己一個食午餐就會選擇呢間,近排原來又一個新menu係夏天限定😽所以就特登揾日去咗食lunch了!檸檬塩糀牛舌及牛五花盛合就係夏天menu,肉唔係有好重檸檬味但可以自己加檸檬汁成個味道會更提升(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)另外再加海鹽或者黑胡椒肉味會更出🤘🏻比起牛五花我更鐘意牛舌,牛味更加出而且肥肉嘅位置都冇咁多!有少少個人喜好就係沙律吧,有好多配料包括粟米,青瓜,車厘茄,沙律菜等等🥗而紫菜同飯都可以任添食!
2023-11-08 102 views
呢間餐廳呢排都做緊優惠,係半價燒肉😈😈我今次簡佐一人前既神石特級五花盛合,$54就食到全部都係五花肉,好肥美好滿足呀🤤🤤分別係美國特級牛五花,西班牙豚五花,美國無激素走地雞。牛五花直情係煙肉咁,油脂飽滿,燒完出黎果陣四散既油香同厚實既肉感,口感不柴不膩,重點係有牛肉鮮味,真係一塊一塊食唔停口;豚五花就真係煙肉位,油花超多,燒到焦脆咁食滿口豬肉香,肉質軟嫩無比;走地雞算係脂肪較少,肉質較實,但都有啲雞油,燒完出黎食同樣好食,同樣咁香口🤩🤩另外仲可以裝啲沙律果啲黎食,沙律有青瓜,蕃茄仔,菜絲,粟米粒呢啲,全部都好新鮮,清下啲油膩感就最岩;湯都有兩款,我飲佐黑豚牛舌洋蔥湯,肉味濃,洋蔥味都幾突出,日本風既湯;白飯亦算認真,質地好好,又有紫菜,好好食😋😋
呢間餐廳呢排都做緊優惠,係半價燒肉😈😈
2023-11-08 80 views
呢間燒肉已經回頭咗幾次,呢間燒肉唔會令你失望🙆🏻‍♀️而且有好多選擇牛、半、豬、雞都有🫶🏻我哋次次都揀到眼花撩亂🤣自己燒。💡傳統石燒💡🐮牛魔王注意!極上原條厚切牛舌芯出場啦,大家可按自己的喜好自行烹調牛舌的熟度。牛舌雖是薄切但依然保持爽口,非常惹味。自助區有沙律🥗,味噌湯🥣同珍珠飯🍚無限供應!!絕對可以食返餐飽,仲好抵食添👍🏻👍🏻海苔飯再配上日式泡菜湯,真係愛不釋手! 只要是愛辣的人,對於日式泡菜湯都停不了口,微酸帶辣!唔夠喉嘅可以好似我咁,追加多串雞肉串,都係$12咋😍😍員工態度友善,每次上菜都有提示要小心熱! 如果食飽飯之後唔使去街,又想過下口癮,呢個價錢都可以一試🥳
唔夠喉嘅可以好似我咁,追加多串雞肉串,都係$12咋😍😍