2021-10-17 1050 views
早幾日打風放假,見到好多人收工係絕味買野返去食,都試過買麻辣鴨鎖骨同甜辣鴨腳,麻辣同甜辣都辣得好緊要,我同另一半都要過水先食到,今次再去本想試鹵水鴨翼,不過鴨翼無鹵水,賣野姐姐介紹呢隻小辣藤椒鴨翼($30),就試試佢。包裝設計幾好,一開即食唔使煮。一包有6件鴨翼,羽毛清得好乾淨,小辣夠野味,比得上街上鹵水店舖。強烈推薦鴨鎖骨同鴨翼,有得食肉又有得損骨,當小食送飯流人均: $20 - $40抵食: 💰💰💰💰💰味道: 😋😋😋😋😋服務: 💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀環境: 😉😉😉😉

強烈推薦鴨鎖骨同鴨翼,有得食肉又有得損骨,當小食送飯流

人均: $20 - $40
抵食: 💰💰💰💰💰
味道: 😋😋😋😋😋
服務: 💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀
環境: 😉😉😉😉
2021-10-16
TakeAway
2019-11-23 1673 views
每次經過見到就會心思思….每次經過都會回頭看看,貪吃的我終於忍不住口買了幾盒自己喜愛的食物😂我平日都好鍾意食鵝頭、掌翼、鴨頸之類食物,所以就買了鴨頸、鴨翼、蓮藕、腐竹回家吃...........😊😊腐竹——-完全估不到咁好食,又入味,又夠辣,又好食😋🌶️🌶️🌶️🌶️蓮藕——咪道一樣甘正,爽脆好味鴨翼——-夠辣🌶️🌶️🌶️⋯⋯😅😅😅呢個公仔係代表辣椒🌶️到出汗,所以唔食得辣但又想食就最好買唔辣,但對於我來講就絕頂好味🌶️🌶️🌶️⋯⋯😅😅😅鴨頸——反而鴨頸我就有D失望,我自己就覺得味道不太好吃,所以如果下次我再去買既時侯,我就㨂其他款。我會必吃腐竹——-😋😋😋好味道

蓮藕——咪道一樣甘正,爽脆好味

我會必吃腐竹——-😋😋😋好味道

2019-01-25 1317 views
其實本人呢,都幾鐘意返內地玩,所以一知道絕味進軍香港,咁就方便得多啦。雖然內地都有幾多類似的門店,不過試過很多間,還是這店味道最正😋😋😋其實同一款食材,但不同處理方法,你試過幾間店就自然會明白為何有些比較好味和突出。正如燒臘店一樣,都有鴨翅賣,道理也是一樣。如果喜歡啜骨頭,有小小口感,幾個fd摸摸酒杯底,睇電視飲住罐可樂嘆電視,又或者煮面落幾嚿😂😂😂,所有情景我都試過,慢慢(趙)慢慢咀嚼,慢慢舐都還可以😝😝😝我都差不多兩星期買一次食,一係就MK, 一係就TST不過每次我都是買甜辣鴨翅和鮮味鴨脖,因為這兩款睇電視煲劇,一路拿住啜一路煲劇,真是唔錯的小食🤗🤗🤗有時唔想落街食飯,每樣倒啲落去加個麵又搞掂左😅😅😅(懶人方法)😁😁😁不過我就只試過鴨翅,鴨脖,鴨舌,還有小龍蝦球(這款只供內地暫時)鴨翅比鴨脖多肉點,但鴨脖食左了肉後,個脖位就多汁好啜好(損)啲,所以這兩款我永遠不會少😂😂😂鴨舌都很好食,不過無咁多啜位,所以😝😝😝 不過感覺鴨舌無咁🌶,所以如果唔食得辣朋友仔,最好由基本試👆去如果喜歡點點辣,就緊記選甜辣,如果喜歡麻辣就選招牌,不過好似有分什麼類型有咩辣,緊💩左所以食鴨脖要小♥點,越啜

我都差不多兩星期買一次食,一係就MK, 一係就TST

鴨舌都很好食,不過無咁多啜位,所以😝😝😝

所以食鴨脖要小♥點,越啜越辣,但又食得超開心😋😋😋,食得🌶就明這境界

我最希望緊係希望香港都有小龍蝦球啦,因為真係超級美味,每次返大陸玩,我都要係關口抬幾包回港😵😵😵,還有鴨腸都很想食,不過都難的,知道申請程序比較複雜,唯有返大陸買啦。

旺角,尖咀兩分店我都去過,服務態度兩間都唔錯,不過就有點需要改善,因為這地方遊客,港客生意都有,所以需要搞清楚支乜寶和we信,自己公司究竟做緊什麼優惠,接受什麼付款而同客去推廣而進行收費,這點有待改善。

• 風味鴨脖
  • 甜辣鴨翅
2018-11-03 850 views
今天下午在尖沙咀工作,回家的時候突然很想吃麻辣的東西,所以經過地鐵站時就去絕味買了兩盒菜回家加料。之前吃過絕味的鴨舌,雖然有點貴,但是味道和辣度都是扛扛的!招牌風味蓮藕($18)蓮藕是我的最愛....之一,$18裡面大概有8-9大片的蓮藕,煮得很入味,但還能保持蓮藕部分的爽脆,非常不錯。麻和辣平衡的很好,吃起來也很香。蓮藕和鴨舌都是屬於比較辣的菜。招牌風味雞翅尖($24)一樣煮得很入味,但是雞翅尖吃起來沒有蓮藕辣,而且骨頭比較硬。但是骨頭嚼起來也很香,推薦。
麻辣蓮藕

招牌風味蓮藕($18)
麻辣雞翅

招牌風味雞翅尖($24)
2018-11-03
$42 (Other)
麻辣蓮藕
麻辣雞翅