2022-12-07 23 views
新開張的韓國餐廳,由韓國人主理,提供多款韓國菜式,值得一試☺️ 餐廳環境闊落,乾淨企理,座位寬敞舒適,播放韓國音樂 氣氛很好。食物質素高 有驚喜,價錢合理,性價比高,店員服務態度好👍🏻 ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═💖💖💖食評💖💖💖急凍薄切五花肉套餐(2人) ($358)✨推薦!肥美五花肉配上多款配菜,蒜苗、煎蛋、芽菜、蘿蔔絲、泡菜等等,好好味又飽肚😚 五花肉質素高,嫩滑爽口,十分惹味,配上生菜及配料,好滿足😍 店員會幫忙烤肉👍🏻

═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═

💖💖💖食評💖💖💖

急凍薄切五花肉套餐(2人) ($358)✨
[ #caloriefoodie黃埔 ]• 𝙺 - 𝙿 𝚊 𝚕 𝚊 𝚌 𝚎 •🐿-由真點韓國人主理嘅韓式餐廳 食正宗韓國菜可以食下韓菜之餘 又可以韓式燒肉(•̀ᴗ•́)و就算同店員語言唔通都好 佢地都好有禮貌 服務好😗-🐷 急凍薄切五花肉套餐(2人)💰$358唔好睇小呢個2人餐嘅份量(又或者只係我地細食)本身打算嗌完呢個餐 唔夠再叫啦 點知都食唔到🥹因為五花肉嘅份量都好多 連配料都好多添🫣有腸、蛋、娃娃菜、芽菜、泡菜、生蒜等等店員好好 會主動將食材幫手放咗鐵板上燒仲教我地如果啲肉熟咗又未食得切 就放係配料上先😗-🐷五花肉方面 雖然好誠實咁話你知係急凍肉但係望落油花都唔錯 而且薄薄一片燒到脆卜卜可以學韓國人將五花肉放生菜上 再加醬料、配料一齊食塞滿成個口超滿足 而且生菜好新鮮喔-📍 紅磡民泰街41-47號黃埔新邨安榮樓地下D號舖-#caloriefoodie
[ #caloriefoodie黃埔 ]
• 𝙺 - 𝙿 𝚊 𝚕 𝚊 𝚌 𝚎 •
🐿
由真點韓國人主理嘅韓式餐廳 食正宗韓國菜
可以食下韓菜之餘 又可以韓式燒肉(•̀ᴗ•́)و

就算同店員語言唔通都好 佢地都好有禮貌 服務好😗
🐷 急凍薄切五花肉套餐(2人)💰$358

唔好睇小呢個2人餐嘅份量(又或者只係我地細食)
本身打算嗌完呢個餐 唔夠再叫啦 點知都食唔到🥹
因為五花肉嘅份量都好多 連配料都好多添🫣
有腸、蛋、娃娃菜、芽菜、泡菜、生蒜等等
店員好好 會主動將食材幫手放咗鐵板上燒

仲教我地如果啲肉熟咗又未食得切 就放係配料上先😗

🐷五花肉方面 雖然好誠實咁話你知係急凍肉
但係望落油花都唔錯 而且薄薄一片燒到脆卜卜

可以學韓國人將五花肉放生菜上 再加醬料、配料一齊食
塞滿成個口超滿足 而且生菜好新鮮喔
📍 紅磡民泰街41-47號黃埔新邨安榮樓地下D號舖
#caloriefoodie
𝕂-ℙ𝕒𝕝𝕒𝕔𝕖..真韓國人主理燒肉店🥓🍖第一次用呢款燒烤鐵板:塊鐵板係打斜放,開頭以為佢擺得唔好,後來先知佢別人用心🤣 (圖7) 開頭同朋友都好奇怪點解佢咁樣,原來係非常偉大嘅發明,可以將啲油流晒落去下面,唔會搞到塊板越燒越油👌👏🏼佢地燒肉嘅質素好好,燒到嗰邊少少脆,包埋菜食好正😋👍當然唔少得有好多韓式嘅配菜,全部都好好味,員工都好友善會幫我哋燒。最後仲加埋個韓式炒飯加芝士。Perfect😘
𝕂-ℙ𝕒𝕝𝕒𝕔𝕖
真韓國人主理燒肉店🥓🍖

最後仲加埋個韓式炒飯加芝士。Perfect😘
2022-11-21
黃埔呢間韓國餐廳入到去全程播住依家韓國最hit嘅女團歌職員又係韓國人 真係好似去左韓國咁呀價錢夠貼地 二人餐都係3百幾蚊 抵食薄切五花肉二人餐除左二人份量嘅五花腩肉之外仲有大量配菜 可以一齊烤嚟食唔洗自己郁手㗎 職員幫我地排到靚靚五花肉夠薄 燒左一陣就可以反面等佢熟有少少燶邊 夾埋啲泡菜蒜芯大蔥絲 香到爆炸另外都有俾埋生菜夾住一齊食可以減輕油膩感又冇咁熱氣要讚下烤盤嘅設計斜斜地嘅烤盤 令啲豬油一邊燒一邊流走健康好多 女仔食都冇咁肥冇咁罪惡最後再加個每次食韓式鐵板野必叫嘅芝士泡菜炒飯職員好有心機將炒飯整成心型俾我地打卡少少辣好香好惹味 不知不覺就食晒喇
黃埔呢間韓國餐廳

最後再加個每次食韓式鐵板野必叫嘅芝士泡菜炒飯
職員好有心機將炒飯整成心型俾我地打卡
少少辣好香好惹味 不知不覺就食晒喇
2022-11-29 37 views
好地道既韓國菜 @kpalace.hk💕食物🥞(4.5/5)食左個五花肉二人套餐,本身唔鍾意食肉嘅我,發現芽菜加泡菜同五花肉一齊食原來好好食💕d肉油脂分布平均,仲要好香添~我地另外加咗個芝士泡菜炒飯,擺喺鐵板到炒到拉絲,食晒成碗都唔夠喉🤤服務🤘🏻(4.5/5)店員係韓國人,會幫我哋燒埋肉,同埋教我哋點食~態度都好Nice好親切💕環境🌌(4/5)地方闊落,環境都好韓式隔離仲有幾台韓國客人,真係身處韓國咁🤭餐廳:K-Palace (紅磡)地點:紅磡民泰街41-47號黃埔新邨安榮樓地下D號舖#kpalace #韓國菜 #韓國餐廳 #地道 #燒肉 #餐廳 #打卡 #foodie #hkfoodie
好地道既韓國菜 @kpalace.hk💕

食物🥞(4.5/5)

服務🤘🏻(4.5/5)

環境🌌(4/5)
地方闊落,環境都好韓式
隔離仲有幾台韓國客人,真係身處韓國咁🤭

餐廳:K-Palace (紅磡)
地點:紅磡民泰街41-47號黃埔新邨安榮樓地下D號舖

2022-11-27 111 views
泡菜豬肉湯第一口的感覺就係蕃汁羅素湯,冇泡菜味,只用蕃膏去調到紅色,中伏。佢門口招牌寫K-palace韓宮,其實唔係以前個間韓宮(以前經常去個間),有少少誤導(怪就怪自己冇睇openrice原來呢間唔係個間,)一食落味道就知完全冇關係。原來而家比食評分要200字以上至可以比分。咁我唯有講的更深入少少。 本身我係想食海鮮豆腐湯飯,以前韓宮好好味。咁我坐低第一時間睇下餐牌,點知佢只係叫豆腐湯,我地問下侍應入面有冇肉/海鮮,點知只係得豆腐同菜,佢都可以收$108。所以我至改為食泡菜豬肉湯,誰不知係茄汁羅素湯,味道比快餐店的羅素湯唔差的幾多總結:強差人意,唔信的自己去試下。

總結:強差人意,唔信的自己去試下。
2022-11-26 49 views
新開高質正宗韓國菜,由韓國人打理!好味指數:🌕🌕🌕🌕🌖回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌖呢間紅磡新開嘅韓國野,堅正,同去過韓國exchange 的朋友食,佢都話正宗好食!而且餐廳氛圍都好有韓國feel,好岩成班朋友同事Happy Friday 一齊食燒肉傾偈☺️【推薦】講講個急凍薄切五花肉套餐,有點喜出望外,雖然急凍,但完全係雪藏味,燒完出來仲要好嫩多汁,而且五花肉肥瘦均勻,真的好吃😋😋😋😋。配料勁多種類,配唔同配料食嘅味道感覺都好唔同,唔係吃厭!另外覺得好正嘅係會有人幫我地燒埋,擺得靚靚的!餐廳嘅服務都好好,有時唔洗講晒職員已經知我地想要咩,又有禮貌,不錯。另外,加左個泡泡菜芝士炒飯,芝士是畫龍點睛!平時食泡菜炒飯覺得差左嘅野,原來是芝士!加完層次多了!😌😌韓式蛋卷都唔錯的,依然有蛋汁,味道偏淡。大醬湯正宗,就咁飲偏咸,但加埋飯食就岩岩好!總結:想飛番轉韓國,值得一試。
新開高質正宗韓國菜,由韓國人打理!

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌖
回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌖

韓式蛋卷都唔錯的,依然有蛋汁,味道偏淡。

大醬湯正宗,就咁飲偏咸,但加埋飯食就岩岩好!

總結:想飛番轉韓國,值得一試。

2022-11-26 29 views
《正宗韓式風味☺️》———————————————-#KPalace 🇰🇷-呢間係黃埔新開嘅韓式小店🇰🇷主打五花腩韓燒,價錢親民又好食,性價比極高🔥-呢個招牌套餐雖然就話係急凍五花肉,但一啲雪味都食唔出,肥瘦均稱,好香肉味,而且超大盤,一上枱夠哂震撼😋 薄切豬五花煎一陣就好快熟,再將燒肉沾滿大醬,加啲蒜片或者辣椒,用生菜夾埋一齊食,層次豐富🥰-配菜方面亦好多元,包括芽菜、煎蛋、大蔥、泡菜等等一齊烤,烤出嚟油會慢慢滴落下面嘅小桶仔☺️-最後又點可以唔叫返個芝士泡菜炒飯,跟set追加亦唔貴,就有超大碗,店員亦會過黎幫我哋燒,炒飯上面鋪滿晒芝士,撈勻之後炒兩炒已經做到拉絲嘅效果😙-⭐ 參考價錢:急凍薄切五花肉二人套餐:$358泡菜芝士炒飯:$68🍌 抵deal 指數:8/10💰 人均消費:$200
《正宗韓式風味☺️》
泡菜芝士炒飯:$68
🍌 抵deal 指數:8/10
💰 人均消費:$200
2022-11-23
$200 (Dinner)
❣︎ 今日黎到呢間新開的韓國餐廳餐廳由韓國人親自打骰保證正宗韓國風味🇰🇷地理位置都方便地鐵站行幾分鐵就到一入到黎已經見到老闆好親切咁打招呼😳環境比較傳統韓風系座位寬闊 坐得好舒服► 急凍薄切五花肉套餐(2人)$358套餐配跟左好多配菜✨仲有個青蔥絲沙律 🥗呢個沙律好小食到我自己就幾鍾意🫶🏼薄切五花肉份量多 大大盤咁可以好奢侈地1片菜包2片肉咁食😆拎片生菜 夾片肉 再夾啲自己鐘意的配菜最後加啲靈魂醬汁😜😜😜😜😜食到要合埋眼好好享受😎雖然佢寫住急凍五花肉我入口就唔太食到雪藏味每片肥瘦均稱 好香肉味添生菜份量都好多 係咁包係咁包都食唔哂啲菜😂老闆仲好親切咁主動過黎幫我地燒🫶🏼最後當然要配個炒飯啦炒飯上面鋪滿晒芝士碎炒兩炒已經拉哂絲 omg!!😍非常推薦✨► 韓式炒粉絲 $128怕唔夠所以叫多個粉絲打定底但食完燒肉都好夠飽😂炒粉絲熱辣辣份量多而且好足料炒到非常乾身同係韓國食的味道一樣😍好正宗💕♡⋯⋯總結⋯⋯♡ ☻ 4.9/5 非常推薦呢間小店🫶🏼✨✨老闆都係正宗韓國人但就好親切咁幫我地燒同教我地食食物質素都好有驚喜價錢我覺得性價比非常高💞好抵食😆👍🏻.
❣︎ 今日黎到呢間新開的韓國餐廳

價錢我覺得性價比非常高💞
好抵食😆👍🏻

• 急凍薄切五花肉套餐
2022-10-31 120 views
*此餐廳收取加一服務費。韓式豬手(單點$218),份量多,有40片豬手,肉質半肥瘦,食落充滿膠質,有兩款調味,深色嘅豬手食落較濃味,表面鋪滿芝麻,食落好香口,配以生菜食用,味道清爽,醬料包括有蜂蜜芥末醬、韓式豆瓣醬、蒜蓉秘製醬。無骨半半炸雞(單點$198),原味炸雞、甜酸炸雞各有8件,口感外香脆內肉嫩,甜酸炸雞辣度1分,味道偏甜,粗切薯條即叫即炸,配以番茄醬食用,味道更佳。牛肉石鍋拌飯(單點$128),好足料,包括有牛肉、泡菜、雞蛋、紅蘿蔔、白蘿蔔、絲瓜、豆芽、冬菇,牛肉肉質嫩滑,味道甜鹹,底部有鍋巴,拌飯配以韓式辣醬食用,味道正宗。粒粒梨肉(兩罐$32),味道清甜,內有梨肉。
*此餐廳收取加一服務費。

粒粒梨肉(兩罐$32),味道清甜,內有梨肉。
  • 牛肉石鍋拌飯
在韓國人氣復古風五花肉 - 急凍五花肉五花肉是韓國人最喜歡的食物。在韓國有很多樣的五花肉,最近非常流行復古風五花肉。本來生五花肉較急凍五花肉高級,但最近流行以急凍五花肉配搭各種伴菜享用。在烤板上放上薄切的急凍五花肉、芽菜、蔥絲、泡菜等等一起烤,尤其是烤出的油,可以讓你嚐到急凍五花肉的特有味道。한국에서 인기 있는 복고풍 삼겹살 - 냉삼한국에서 최신 유행하는 냉삼얇은 냉동삼겹살과 다양한 사이드 메뉴의 조화불판에 함께 올려 삼겹살과 사이드를 같이 즐기는게 특징고소한 삼겹살과 다양한 재료들이 주는 맛을 경험해 보세요.
在韓國人氣復古風五花肉 - 急凍五花肉

한국에서 인기 있는 복고풍 삼겹살 - 냉삼

한국에서 최신 유행하는 냉삼

얇은 냉동삼겹살과 다양한 사이드 메뉴의 조화

2022-10-28 99 views
黃埔多嘢食就係人都知嫁啦,見佢新開同埋係韓國人開嘅,所以就去試下🙈本身諗住試下炸雞,但見到隔籬枱食緊燒肉,仲要同韓國一樣有人serve,想食懶人餐嘅我即刻叫咗個五花肉試下🤣五花腩肥瘦適中,燒完之後,加埋芽菜泡菜同包飯醬,整個生菜包去食,一d都唔油膩,同埋佢有雞蛋卷,火腿腸可以中和返,但最細心嘅係食到差唔多,韓國OPPA就會過嚟燒肉,唔驚擔心食到一半又要等好耐另外嗌咗支桃味嘅米酒,佢唔係比普通一隻杯你,用埋韓國傳統嘅米酒杯,真係好似去左韓國旅行咁😎去到最後,梗係唔少得整個泡菜炒飯啦,芝士溶左之後又拉絲,煎到有少少飯焦,同埋好多泡菜👍👍

2022-10-27
Type of Meal
Dinner
總覺得新開的餐廳做得特別用心,來到黃埔這家正統韓國人開的餐廳吃久違的韓食。門面裝修蠻不錯,地點亦容易找到。吃醬油蟹最重要就是吃蟹膏啊,這裡醬油蟹無論蟹腳和蟹蓋都有滿滿的蟹膏。以$198這價錢質素不錯,醬油不會過濃蓋過蟹的鮮味,配飯食真的很棒棒的另外就點了這韓燒薄切五花肉套餐,友善的店員老闆會親自燒烤,儀式感滿滿。食韓國菜最喜歡一餐中食上很多不同口味的小菜,香口的燒肉配上這邊自製的泡菜、蒜頭和蒜苗,十分惹味。
。門面裝修蠻不錯,地點亦容易找到。
薄切五花肉套餐
。食韓國菜最喜歡一餐中食上很多不同口味的小菜
,香口的燒肉配上這邊自製的泡菜、蒜頭和蒜苗,
十分惹味。
2022-10-15
Type of Meal
Dinner
2022-10-27 983 views
黃埔都有好多韓國餐廳,好處係唔使排隊,一去到就有得坐。老闆同阿朱媽都係韓國人,所以食物既組合都跟足晒。燒五花肉配左好多款小菜,蒜苗,豆芽,蘿蔔絲,白菜泡菜老闆教路放係鐵板下方,等燒肉既油流落去有煎炸既效果。豬肉薄身好易熟,用生菜沾包飯醬,加埋蒜片係最正的,呢度仲有蔥泡菜,可以就咁夾埋燒肉食。燒完肉都未完,韓國人點都會叫個炒飯,呢個 set 跟埋,芝士溶到拉絲撈匀落泡菜炒飯就是最正宗的食法。另外秋天當然要試下醬油蟹,唔腥,醬油甜甜地,加落紫菜麻油飯度食就是飯小偷啦。#test_whampoa______________________________🏠 韓宮한궁📍紅磡民泰街41-47號黃埔新邨安榮樓地下D號舖‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾#hkfood #hkfoodblogger #hkfoodreview #hkig #hkfoodie #foodstagram #eatstagram #brunch #foodblog #getinmybelly #heresmyfood #foodporn #foodreview #foodhunt #travelh

#test_whampoa
🏠 韓宮한궁
📍紅磡民泰街41-47號黃埔新邨安榮樓地下D號舖

#hkfood #hkfoodblogger #hkfoodreview #hkig #hkfoodie #foodstagram #eatstagram #brunch #foodblog #getinmybelly #heresmyfood #foodporn #foodreview #foodhunt #travelhk
#Chimac #韓國 #炸雞 #燒肉 #黃埔 #Korean #Chicken #外賣 #koreanfood #韓國美食 #香港美食 #韓國菜 #韓國餐廳