2024-12-04 2 views
外層是烘得酥脆的法式長棍麵包內裡則填滿了各式新鮮食材 有烤牛肉 老闆自製的豬肝醬 醃製的紅蘿蔔 仲有青瓜芫茜同辣椒 以及獨特的越式醬汁食材的混合帶來豐富的口感和層次感 令每一啖都充滿驚喜如果你想係石硤尾尋找一款既有異國風情又可以填飽個肚的美食 呢款越式法包絕對係你的最佳選擇!

外層是烘得酥脆的法式長棍麵包
食材的混合帶來豐富的口感和層次感 令每一啖都充滿驚喜
如果你想係石硤尾尋找一款既有異國風情又可以填飽個肚的美食
呢款越式法包絕對係你的最佳選擇!
2024-12-03
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 越式法包
雞胸沙律好抵食,味道好好,舊雞胸好淋,慢煮係唔同d加埋野飲價錢都好合理,會定期幫襯,岩哂健身人士同減緊肥既人;另外法包都唔錯好足料,一定飽肚,野飲仲有d特飲選擇

2024-07-25 143 views
在公司附近新開的小店很難得有那麼健康又好味的食品湯和越南發包三文治都十分新鮮好食今天再試慢煮雞胸餐 都好好食呀已經變成我的飯堂 一星期最少去兩次不過小店只有一個人做餐等的時間會長 我打電話去訂先再行去舖頭拎
在公司附近新開的小店

Lunch
越南法包和湯
慢煮雞胸餐
2024-07-09 201 views
小店風情,自家製品!我以為只有佐敦文英街,先至有越式法包。白田這個小社區,也臥虎藏龍。價錢合理可以小試。石硤尾站出口,小酒15分鐘就到了,為食的人可以一試。 附近也有其他地方小食。 離開前可以買杯檸檬薏米水。

TakeAway
  • 越式法包、牛肉包
今次路過新開食店,試了沙律及主打的越南法包,沙律菜及蕃茄仔好新鮮,加埋芝麻醬,好適合炎熱的夏天😋😋。而且個價錢合理,份量亦多。試了越南法包,麵包好鬆脆,入邊有豬肝醬有美味的牛肉同埋其他很多配料,非常豐富,值得一試❤️😋😋。飲品方面,今次試咗檸檬薏米水,不太甜,感覺健康。還有其他食物如蕃茄湯及蛋三文治等,下次有機會會再試。整體食物非常有質素、價錢合理,離地鐵站不遠,值得一試👏🏻👍🏻。

飲品方面,今次試咗檸檬薏米水,不太甜,感覺健康。

還有其他食物如蕃茄湯及蛋三文治等,下次有機會會再試。