一睇個topic就知我係嘉寶既忠粉,由以前見佢細細間鋪,到而家幾間分店,真係每次食都感嘆佢既美味;同埋當然,優秀既漢堡要付出既就係排隊既時間。.今次兩條友就order 左:1. 芝士雞堡 💲38 * +煎蛋 💲5 * +套餐 燒賣 x 汽水 💲152. 蝦牛堡 💲55 * +套餐 薯條 x 汽水 💲15.講返佢d 雞漢堡肉真係keep 住好juicy, 有適當厚度之外,半溶芝士配襯蕃茄同埋生菜,當然仲有佢地毫不吝嗇既漢堡醬汁!成件事係開心同值Quota 既(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵).而蝦牛堡,即使一個男仔擘大口,咬都咬唔哂既厚度,真係令人相當滿足!味道當然唔洗講,一個字,爽吃!.佢套餐既薯條都唔錯,脆口;而燒賣佢地有得選擇豬肉/ 魚肉燒賣,仲有炸燒賣添!但唔想咁油膩感,就要左蒸果隻。.飲品方面都算全面,有normal 汽水及zero 系列,c+, 烏龍茶‥etc. .尼間我真係真心絕對推介,記得經開分店去試試!ʕ •ᴥ•ʔ
今次兩條友就order 左:
1. 芝士雞堡 💲38
* +煎蛋 💲5
* +套餐 燒賣 x 汽水 💲15
2. 蝦牛堡 💲55
* +套餐 薯條 x 汽水 💲15
尼間我真係真心絕對推介,記得經開分店去試試!ʕ •ᴥ•ʔ
2022-08-07
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$61.5 (Lunch)
2022-08-09 527 views
又一次再幫襯,今次試紫菜肉鬆豬堡,冇錯真正肉餅,好食到漏汁。粗薯條,外賣雖然凍左,一樣食到薯仔香味&仲有少少脆。都係縱使地方Q腳但值得。加埋好耐冇飲美蓮達,正正正
2022-08-04 534 views
平時放工坐車經過嘉寶,成日都見到有好多人排隊,今日男友接放工就車左我去試試呢間想食好耐嘅漢堡包店, 可能因為早嘅關係等咗一陣就已經可以入去食 😋 雙層芝士牛堡 🍔🐂漢堡肉質好juicy,油脂感豐富,口感外脆內軟,真係好美味,芝士嘅香味同濃濃牛肉香好夾,D肉汁岩岩好又唔會好油膩,跟餐有埋薯條🍟同汽水,真係好chill😍 黑松露芝士牛堡 🍔黑松露漢堡其實都好得我歡心,黑松露醬勁多勁香濃,鍾意黑松露嘅朋友真係必試,不過松露味太重就掩蓋咗牛肉嘅味道,但咬落去嘅感覺真係好滿足,跟餐試埋佢嘅燒賣,雖然個個都話炸燒賣會比較好食,可惜已經沽清,不過朋友話辣味豉油先係呢到燒賣嘅重點🤣嘉寶漢堡#天天飲食_葵涌#天天飲食_漢堡包評分:8/10

雙層芝士牛堡 🍔🐂

黑松露芝士牛堡 🍔

嘉寶漢堡
#天天飲食_葵涌
#天天飲食_漢堡包
評分:8/10
2022-07-29 490 views
漢堡半冷不熱,比以前差了很多很多!希望店主可以關注下。肉是有肉質的,食材都新鮮,就是每次都擺著半冷不熱的肉和包落口,真的大打折扣!薯條反而是熱的。不知道為何以前可以做得熱辣辣,現在不可以。
2022-07-02 826 views
係尖沙咀、葵涌同上環都有分店嘅嘉寶漢堡一直係平價漢堡嘅指標,一直都好受歡迎,今次終於有機會試到啦🤩lunch hour係葵涌分店呢度好爆場,外賣都要有心理準備等一段時間。佢嘅餐牌款式非常多,淨係肉類都有分牛、羊、豬、雞、蝦甚至素食版,而且都係幾十蚊有找,性價比好高👍🏻👍🏻孜然香辣羊堡單點嘅話$40有找,真係好抵食🈹漢堡扒非常juicy💦食落帶有少許羊騷味又唔會太搶,落咗孜然香料嘅醬汁惹味得嚟又唔會太辣,配羊肉漢堡好夾😋😋生菜同番茄好新鮮爽脆,個包質素都好好,外賣拎返去食都完全唔會濕,夠乾爽。總括嚟講都幾高質,希望有機會再encore羊肉或者試下其他款式啦😛燒賣、鹹檸七套餐有薯條、薯格、甚至燒賣都可以揀,燒賣就粉感比較重咗啲啲。人均消費:$60推介指數(10分為滿分):8分

孜然香辣羊堡

燒賣、鹹檸七

人均消費:$60
推介指數(10分為滿分):8分

2022-06-02
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$60 (Lunch)
2022-06-30 501 views
呢間一定要推介😁黎到光輝圍點可以唔食呢間我第一次食係叫外賣嘅,第二次食就係堂食啦,外賣同堂食都做得一樣咁好食嘅少之又少,呢個係第一個要讚嘅點第二就係我好鍾意佢嗰啲漢堡包,冇芝麻,又會烘到脆脆地,咬落去連埋舊肉同啲醬真係好正🤤我記得有一次嗌左個脆薯牛堡,雖然麥當勞都有限時出呢啲款,但係呢度個包份量大好多,入邊啲料都係厚好多,多醬版🤩🤩完全係值得呢個價錢,同埋就係好鍾意加小食,平平哋,啱晒學生,只係略嫌坐嘅位置有啲迫
呢間一定要推介😁黎到光輝圍點可以唔食呢間

早排去左葵涌同上環staycation,2次都食左嘉寶就知到底我有幾鐘意食😂。同樣都係用lingduck呢個app叫有折,唔使去到先排隊order好方便🖖🏻。🔅香辣煙肉磨菇芝士牛堡套餐 加煎蛋 ($60.6+$5)包好鬆軟,beacon+芝士+牛+蛋無得輸既組合🤤。鐘意佢既菜好爽口新鮮,醬都好夾個burger🔅惹味辣醬蛋雞堡套餐 配炸燒賣 ($48.5)呢個上次都分享過,個秘製辣醬真係好惹味🤤,$50有找成個set仲要咁好食真係無可挑剔😍。🔅番薯條 ($17.6)

香辣煙肉磨菇芝士牛堡
🔅香辣煙肉磨菇芝士牛堡套餐 加煎蛋 ($60.6+$5)

惹味辣醬蛋雞堡
🔅惹味辣醬蛋雞堡套餐 配炸燒賣 ($48.5)

🔅番薯條 ($17.6)
TakeAway
2022-06-13 488 views
星期日食到傳說中嘉寶burger ,沒有更好只有更好,當日叫左個菠蘿豬burger,我自己自選轉雞+蕃薯條成為54。起初以為係出面個D乾爭爭既雞餅,天啊!真係好juicy 既雞肉免治+埋有大大塊菠蘿蕃茄&菜食落完全冇罪惡感。雖然係外賣,返到屋企蕃薯條仍然有熱和脆。食完成個餐完全冇油膩,滯住感覺超滿足。雖然光輝圍地點有點「Q」腳但絕對值得再食
2022-06-08 1055 views
一直都有keep住幫襯嘉寶,質素keep得好好,不過店內環境衞生可再改善。黑松露芝士牛堡 $46好多黑松露醬好開心,食落唔會太濃味所以唔會覺得膩。牛肉有肉汁,唔會乾身,正。雙層芝士牛堡 $52成個漢堡好juicy, 芝士半溶狀態好正。牛肉厚度夠,兩塊加起成個漢堡好夠高身。加$15升級套餐有小食+飲品炸燒賣外脆內煙韌,回頭率極高!要襯熱食呀!蕃薯條(另再加$4)粗條蕃薯條,熱辣辣,香蕃薯味,口感食得出真材實料滿滿蕃薯。

黑松露芝士牛堡

黑松露芝士牛堡 $46

雙層芝士牛堡

雙層芝士牛堡 $52

加$15升級套餐有小食+飲品

炸燒賣
外脆內煙韌,回頭率極高!要襯熱食呀!

蕃薯條

蕃薯條(另再加$4)
粗條蕃薯條,熱辣辣,香蕃薯味,口感食得出真材實料滿滿蕃薯。

Type of Meal
Dinner
黑松露芝士牛堡
雙層芝士牛堡
蕃薯條
2022-05-22 596 views
「嘉寶漢堡」呢個名聽朋友講就真係聽得多今次終於有機會試下佢咩料喇!呢日12點前準時喺門口等佢開門只見前面已經有大約10個人等緊😳睇嚟真係好得咁啵 期待ing😛******************************食物s:✨蜜糖芥末菠蘿豬堡 🍍🍔 ($33) +烤菇 ($19) 唔食牛嘅我 好快就揀咗菠蘿豬堡另外再加配左烤菇😝食物一拎到嚟 見到個包好大舊🤩烤菇大大塊又厚身 食落都幾多汁平時多數跟開邪惡🧀今次呢個就配咗菠蘿片🍍同埋啲蜜糖芥末醬🍯一齊食都幾特別豬肉感覺比前面果3樣野搶晒味 食果時唔係好記得佢存在😂但整體加埋一齊食酸酸甜甜 係好食嘅😋✨炸薯條🍟 (套餐價連檸檬茶+$17) 跟餐炸粗薯條 上枱都夠熱不過唔知係咪放咗一陣 食落就比較淋身 唔夠口感😥✨脆薯牛堡🐮🍔 ($35) +煙肉 (+$6) +烤洋葱($3)只見個包中間夾咗好大塊薯餅❗薯餅炸得好香脆 漢堡牛肉淋上秘製醬汁 好大塊好juicy🤤配埋烤洋葱同煙肉成個漢堡食落好香口口感非常豐富😝✨炸燒賣 (套餐價連汽水+$15) 燒賣炸得好香脆 椒鹽味香令人忍唔住一食再食😋✨BBQ雞翼(2隻) ($10)味道一般 同其他店嘅BB
「嘉寶漢堡」呢個名
聽朋友講就真係聽得多
今次終於有機會試下佢咩料喇!
呢日12點前準時喺門口等佢開門
只見前面已經有大約10個人等緊😳
睇嚟真係好得咁啵 期待ing😛

食物s:

✨蜜糖芥末菠蘿豬堡 🍍🍔 ($33)
+烤菇 ($19)
唔食牛嘅我 好快就揀咗菠蘿豬堡
一齊食都幾特別
豬肉感覺比前面果3樣野搶晒味
食果時唔係好記得佢存在😂
但整體加埋一齊食酸酸甜甜 係好食嘅😋

✨炸薯條🍟 (套餐價連檸檬茶+$17)
跟餐炸粗薯條 上枱都夠熱
不過唔知係咪放咗一陣
食落就比較淋身 唔夠口感😥

✨脆薯牛堡🐮🍔 ($35)
+煙肉 (+$6) +烤洋葱($3)
只見個包中間夾咗好大塊薯餅❗
薯餅炸得好香脆
漢堡牛肉淋上秘製醬汁
好大塊好juicy🤤
配埋烤洋葱同煙肉
成個漢堡食落好香口
口感非常豐富😝

✨炸燒賣 (套餐價連汽水+$15)
燒賣炸得好香脆 椒鹽味香
令人忍唔住一食再食😋

✨BBQ雞翼(2隻) ($10)
味道一般 同其他店嘅BBQ醬雞翼差唔多

環境舒適度: 6/10
蜜糖芥茉菠蘿豬堡 加烤菇
蜜糖芥茉菠蘿豬堡 加烤菇
2022-04-15 897 views
經OpenRice 落order☎,叫咗個日式芥辣雞堡套餐️💰$48,好抵。🍔日式芥辣雞堡個包脆脆哋🥯,但唔夠鬆軟,夾住嘅菜同番茄🍅🥗都新鮮。可惜雞堡普通咗啲,無咩特別。,芥辣好充足,不過之前食嘅蜜糖芥末更加好味,因為淨係芥辣單調咗啲,味道單一。🍟🍠番薯條(跟餐)番薯條超正🍟,雖然因為外賣等咗好耐已經唔脆,番薯味🍠濃濃,甜甜地,味道又唔假。論價錢味道當然無得輸🧡🧡🧡,抵食過M記多多聲。可惜店家管理方面真係麻麻,店員態度好一般,而且要改善下處理外賣嘅方法。

🍔日式芥辣雞堡

🍟🍠番薯條(跟餐)
日式芥辣雞堡

• 番薯條
2022-03-25 7253 views
嘉寶漢堡稱得上係我食過性價比最高既漢堡❤️😍試過幾款全部都係勁好食🤩啲肉汁多到爆晒出黎,而且餡料又多😋暫時有三間分店,未食過既朋友一定要去試😎特登去食都好值得 🥳🍔BBQ蛋豬堡($33)今次係第一次外賣,不過質素一樣好正👍🏻BBQ豬堡都係超正,BBQ醬配埋豬肉一流👻豬肉超Juicy, 一咬落去啲肉汁爆晒出黎🤤加埋隻半熟蛋真係錦上添花🤗不過因為外賣漢堡用盒裝冇另外用紙包住所以食起上黎都有啲狼狽🤣啲汁流到成手都係 😝🍔芝士牛堡($33)傳統牛堡亦都好正🤪芝士配牛係完美既配搭😌牛肉亦都係超多汁,好正 😍套餐(+$15)🥤汽水&🍟薯條套餐可以自由選擇配搭,有汽水、支裝飲品等之前我就好中意套餐加薯格,好脆好好食😚但今次淨係可以加薯條,但係薯條個人就覺得麻麻😞薯條係粗扁既,但係唔夠脆,薯仔味唔香😣所以食落去感覺好似冇味既薯蓉咁🥺如果可以加啲調味同炸得香啲就會正好多😜/📌嘉寶漢堡 (嘉寶大廈)葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖/😋食物質素:8.5/10💰性價比:9/10👣回頭率:9/10
嘉寶漢堡稱得上係我食過性價比最高既漢堡❤️😍
試過幾款全部都係勁好食🤩
啲肉汁多到爆晒出黎,而且餡料又多😋
暫時有三間分店,未食過既朋友一定要去試😎
特登去食都好值得 🥳

🍔BBQ蛋豬堡($33)
今次係第一次外賣,不過質素一樣好正👍🏻
BBQ豬堡都係超正,BBQ醬配埋豬肉一流👻
豬肉超Juicy, 一咬落去啲肉汁爆晒出黎🤤
加埋隻半熟蛋真係錦上添花🤗
不過因為外賣漢堡用盒裝冇另外用紙包住
所以食起上黎都有啲狼狽🤣啲汁流到成手都係 😝
BBQ蛋豬堡

🍔芝士牛堡($33)
傳統牛堡亦都好正🤪
芝士配牛係完美既配搭😌
牛肉亦都係超多汁,好正 😍
芝士牛堡

套餐(+$15)
🥤汽水&🍟薯條
套餐可以自由選擇配搭,有汽水、支裝飲品等
之前我就好中意套餐加薯格,好脆好好食😚
但今次淨係可以加薯條,但係薯條個人就覺得麻麻😞
薯條係粗扁既,但係唔夠脆,薯仔味唔香😣
所以食落去感覺好似冇味既薯蓉咁🥺
如果可以加啲調味同炸得香啲就會正好多😜
薯條

📌嘉寶漢堡 (嘉寶大廈)
葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖

😋食物質素:8.5/10
💰性價比:9/10
👣回頭率:9/10
2022-03-12
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
BBQ蛋豬堡
2022-03-20 1760 views
疫情之下,冇得入食肆食,餐餐一係外賣一係自己煮,自己煮已經煮都唔知煮咩好,突然諗起嘉寶漢堡,對上一次食已經係上年,諗起都興奮!雖然等單比較耐,因為實在超多人光襯啦!!太好啦!我叫咗最簡單嘅芝士牛堡,好有口感,入面舊牛都超好食,抵食之餘仲要好味又有良心,喺邊度搵呀!屋企人食BBQ味!佢話始終都係芝士牛堡最好食,純粹想試吓BBQ味過癮追加小食+$10就有香脆粟米片雞塊,聽個名幾得意,不過外賣返屋企就冇咁脆了,下次要即刻食左先!升級套餐+$15就有一個小食同嘢飲,抵食!整體感覺食完一定會再返嚟,太好味啦!

芝士牛堡

雖然等單比較耐,因為實在超多人光襯啦!!太好啦!
BBQ豬堡

香脆粟米片雞塊

薯條

升級套餐+$15就有一個小食同嘢飲,抵食!

整體感覺食完一定會再返嚟,太好味啦!
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
香脆粟米片雞塊
2022-03-12 1166 views
嘉寶絕對係我香港最愛既burger店之一,性價比超高之餘,款式種類又超多,而且仲有好多小食可以order!-呢日嗌咗:蜜糖芥末菠蘿豬柳漢堡 配 炸燒賣Honey mustard超惹味 配上甜甜地既菠蘿 成個配搭超惹味 而且非常juicy開胃!🥰-芝士大啡菇牛堡 配 薯格 (/10)大啡菇超級爆汁 牛肉煎得好香 而且好有肉味 啖啖肉好正!
呢日嗌咗:

蜜糖芥末菠蘿豬柳漢堡 配 炸燒賣
芝士大啡菇牛堡 配 薯格 (/10)
大啡菇超級爆汁 牛肉煎得好香 而且好有肉味 啖啖肉好正!
比起美式漢堡 小編更鐘意港式漢堡唔單止配料既選擇比較多 醬汁更係多元化肉類有牛、豬、羊、雞等 仲有素食選擇可以自由配搭自己最鍾意既漢堡口味今次要介紹既係人氣港式漢堡小店 佢地有三間店 分別係葵涌,尖沙咀同西營盤其中西營盤係外賣店 價錢同其他店會有點唔同今次小編就試晒三間 質素同樣都咁高汁呢#芝士牛堡漢堡扒係成個包既靈魂表面煎到微微焦香肉質鮮嫩又夠JUICY加埋半熔芝士同埋爽口既生菜蕃茄口感非常滿足#黑松露芝士牛堡麵包外皮烘到香脆裡面口感鬆軟塊牛肉很厚黑松露味非常突出為成個漢堡昇華不少#脆薯牛堡 新鮮塊薯餅炸到脆卜卜另外有得配合個人口味加配料個人就會加多塊芝士組合出自己鐘意嘅配撘而且價錢黎講真係超值#炸鴛鴦燒賣估唔到漢堡都有燒賣食魚肉燒賣唔粉 有咬口豬肉燒賣肥瘦適中咬落有肉汁雖然兩隻都好味 個人都係偏好炸魚肉燒賣多啲#粟米片炸雞外皮香脆 小食嘅好選擇

比起美式漢堡 小編更鐘意港式漢堡
唔單止配料既選擇比較多 醬汁更係多元化
肉類有牛、豬、羊、雞等 仲有素食選擇
可以自由配搭自己最鍾意既漢堡口味
今次要介紹既係人氣港式漢堡小店
佢地有三間店 分別係葵涌,尖沙咀同西營盤
其中西營盤係外賣店 價錢同其他店會有點唔同
今次小編就試晒三間 質素同樣都咁高汁呢