2021-11-22 330 views
好耐之前食過1次等咗好耐,之後一直長期經過都幾好多人等位同等外賣,今日再次黎挑戰- 等…..ORDER黑松露芝士漢堡($46)加$15轉SET,薯條同可樂外賣等咗20分鐘,比之前快咗少少拎住已經聞到好香打開,而家漢堡有盒裝,牛肉漢堡無筋好juicy,黑松露大器俾好多,每一啖都食到食到松露味,好香好好食,一邊食一邊滴汁,食完好想再食,一D都唔會滯,亦唔會口渴而粗薯條小食袋裝,炸到好脆,份量好多,略嫌食到底時鹽多咗鹹少少,堂食應該會好D鹽唔會聚底隔咗1年再食,依舊好好食,味道同食物品質保持水準,印象中好似無加價,良心,難怪人龍依舊長長!
- 等…..
外賣等咗20分鐘,比之前快咗少少
拎住已經聞到好香

2021-11-21
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Lunch
2021-11-22 204 views
嘉寶漢堡本人很久已聽過他的大名😆但一直未有機會去試試他們的港式漢堡🍔得悉葵涌開設了分店,本人當然要拜訪一下啦😛.惹味辣醬蛋雞堡套餐漢堡結構好簡單,只有雞、蛋、蕃茄和生菜當然少不了他們的惹味辣醬,醬汁與餡料非常配合,真的很惹味🤤,雞很juicy很香,食得好有口感👍🏻薯條新鮮熱辣,整體不錯👌🏻
惹味辣醬蛋雞堡套餐
2021-11-16 295 views
每次放工時間搭車經過葵涌都會見到嘉寶漢堡店門口一定排哂長龍,開頭都奇怪係咪真係咁好食呢?搞到心郁郁想去試。早幾日途經又好好彩無人排隊,咁就即刻order咗個芝士漢堡同黑松露漢堡,我想講唔怪得咁多人排隊啦,原來真係好好味,好juicy又唔乾,個塊漢堡扒勁厚,薯條有別於其他快餐店,厚實好多,勁有口感,下次真係要encore..👍🏻👍🏻👍🏻

每一次經過嘉寶漢堡都一定係排長龍我相信都應該好多人食過佢嘅價錢大約$30至$50 一個包就唔算好貴 亦有更平嘅選擇已經食過五款嘅包最鍾意佢夠新鮮出爐嗰包仲係脆脆地而啲餡又熱又有溶化嘅感覺特別鍾意食牛肉漢堡同埋雞嘅漢堡有一款雞嘅漢堡入面有流心蛋添蛋漿爆曬出嚟 好惹味😝😝而牛肉嘅味道都好濃郁加埋芝士溶化咁 食到舔舔脷🤪可惜食過幾次都係冇薯格可以揀全部都賣晒薯條都係新鮮炸出嚟唔錯唔錯反而覺得外賣比堂食仲快有次外賣只係用咗8分鐘就拎到啦
每一次經過嘉寶漢堡都一定係排長龍

有次外賣只係用咗8分鐘就拎到啦

• 脆薯牛堡
  • 辣醬蛋雞堡
2021-11-14 170 views
今日落開葵涌,去咗間成日大排長龍嘅漢堡包店食午餐, 門外排隊的人龍依然係絡繹不絕, 我今次就叫咗一個安格斯牛肉漢堡, 另外加薯條成為一個套餐。 呢塊安格斯牛肉十分新鮮, 入口充滿牛肉味兼入口即溶, 而且塊牛肉都相當大塊, 配上佢獨特嘅醬汁惹味可口, 而係外觀方面,佢用竹籤串連咗成個包以免啲配料散曬出嚟外面,實在好有心思兼十分美觀。 而係另一方面, 呢間店嘅薯條比喺出面嘅大型連鎖店嘅size更加粗大, 薯仔味更加出, 難怪間舖成日排滿曬人。
2021-11-08 464 views
香辣煙肉磨菇芝士牛堡($44),辣味適中,幾惹味,兩片大大塊煙肉,大量磨菇片,漢堡牛據聞是手打的,都有肉汁,食落較軟身,麵包鬆軟。黑松露芝士牛堡($46),大大pat黑松露醬,頗香,同漢堡牛都幾夾。加$15變套餐,有小食+飲品。薯條份量都幾多,而且炸得不錯,熱辣辣脆卜卜。另外再追加兩樣小食$10@。炸芝士,一般貨色,比較普通。香脆粟米片雞塊,即係炸雞塊+粟米片表皮,好特別亦好味道,之前未係其他地方食過,唔錯。下次試吓豬或者雞,甚至海鮮都可以。

加$15變套餐,有小食+飲品。
薯條份量都幾多,而且炸得不錯,熱辣辣脆卜卜。

另外再追加兩樣小食$10@。
炸芝士,一般貨色,比較普通。

下次試吓豬或者雞,甚至海鮮都可以。
黑松露芝士牛堡
$70 (Dinner)
黑松露芝士牛堡
2021-11-07 249 views
今日去試下呢據聞無錯嘅店,下單時滿心期待,等了差不多四十五分鐘,已經餓到想死,因為無人叫過外賣號碼,出面等班食客三五成群談天,我估佢地傾計快樂得不知時間過,所以我地竟然無人入去問下外賣得未。終於就在快熬了一個鐘後,忍不住入去問下消息,結果發現外賣一堆一堆擺買一齊,就係無人叫號碼,已經開始憤怒,之後問幫我睇號碼OK未個店員:「其實係咪要自己入黎拎?」果陣心裏只想問清楚,費事下次再係外面傻傻呆等一個鐘無人理會。結果店員馬上卸膊:「呢層無清楚。」OK,以後都唔會再黎買嘉寶,免得吃不到之餘,又要苦苦不知自己在店外等些甚麼,你以為自己在等廚師的精心烹調,其實你在等店員不知甚麼時候才出現的良心叫號🤦‍♀️

2021-11-07
Waiting Time
60 Minutes (TakeAway)
2021-11-06 161 views
終於經過見到唔駛排太耐,即衝拎位。見到咁多選擇,樣樣都好正咁,最後我自己揀咗蝦牛堡配薯格,一次滿足兩個願望。個包烘過好香,漢堡牛肉好厚身又多汁,配埋脆口炸蝦餅一齊食成個口感感覺勁豐富;配料嘅生菜係原塊生菜,爽口又新鮮,好有誠意,唔係碎濕濕生菜絲。薯格都非常香脆可口,好鐘意。朋友揀咗芝士牛堡+薯條,我見到都覺得好吸引架,成塊芝士溶咗舖滿咗落漢堡牛到,好正。薯條係粗身個隻,唔錯。呢個價錢有呢個質素性價比極高,值得一試。
終於經過見到唔駛排太耐,即衝拎位。

呢個價錢有呢個質素性價比極高,值得一試。
2021-10-27 490 views
「嘉寶漢堡」個名聽就聽得多,岀晒名多人排隊。難得今日經過見無乜人等,就等我試下有幾好食先😂😂漢堡既種類多,有牛、雞、豬、蝦、羊和素。我簡左芝士牛堡+$15升級套餐(小食有薯條、燒賣、炸燒賣、薯格、番薯條加$4和沙律加$4)。飲品有罐裝汽水、支裝水、熱飲、凍飲加兩蚊。芝士牛堡入面有一塊芝士,牛堡咬落去好Juicy,麵包很鬆軟。😊😊小息我揀咗炸燒賣,炸得香脆,口感偏向彈牙,律好吃😊😊😊^_^

漢堡既種類多,有牛、雞、豬、蝦、羊和素。

芝士牛堡

小息我揀咗炸燒賣,炸得香脆,口感偏向彈牙,律好吃😊😊😊
^_^
TakeAway
芝士牛堡
2021-10-26 187 views
之前有重用膠籃,而定無左,轉曬外賣紙盤😭😭本身已經好似好多膠,而家仲加重左🥲🥲不過佢係有鋁罐分類係幾好,不過都要靠大家幫手,因為係要自己dum垃圾的如果可以分埋透明膠袋就會更好叫左2個包都好似蝦堡咁好食。薯條明顯比之前少左好多😢😢
之前有重用膠籃,而定無左,轉曬外賣紙盤😭😭
本身已經好似好多膠,而家仲加重左🥲🥲
如果可以分埋透明膠袋就會更好
菠蘿豬堡
辣醬蛋雞扒

叫左2個包都好似蝦堡咁好食。薯條明顯比之前少左好多😢😢
2021-10-24 175 views
估唔到隔咗一個星期又嚟食嘉寶漢堡,今次食嘅係位於葵興嘉寶漢堡嘅本店。座位位置相對上冇尖沙咀分店闊落,但環境都係十分之衛生。但因為外賣比較多嘅關係,由點餐去到送餐都足足用咗25分鐘先完成。整體食物性價比高,味道不錯,有少部份可以改善嘅地方。牛堡:牛肉肉汁多,十分juicy但漢堡醬汁略嫌不足薯條:香脆好味!凍檸茶:茶底不夠濃

座位位置相對上冇尖沙咀分店闊落,但環境都係十分之衛生。

整體食物性價比高,味道不錯,有少部份可以改善嘅地方。

牛堡:
牛肉肉汁多,十分juicy
但漢堡醬汁略嫌不足

薯條:
香脆好味!

凍檸茶:
茶底不夠濃
呢間漢堡店比較隔涉,喺葵涌光輝圍附近,最近的地鐵站係葵興/葵芳。但係平時我都有去開和宜合道運動場,平時巴士成日經過,今次終於有機會一試神店🤣🤣嗰晚8:30先去到,唔使攞飛可以即刻入座,見到Menu選擇都好多,豬牛羊漢堡都有。始終試burger餐廳,牛堡最能試到功力🧐食物來到時,滿心歡喜,睇落都幾靚仔,麵包仲脹卜卜,似好新鮮。但係食落,就發現牛漢堡扒非常普通,談不上好食,不單止如網民所說沒有牛味,塊漢堡扒仲要好鬆散、好稀泥。平心而論,麥當勞嘅安格斯牛堡 shake shack 比佢更好味10倍。可讚的是,蕃茄唐生菜好新鮮,索索聲,整個包感覺是清新的。雖然價錢係抵,但係真係一般般🙃不過孜然羊堡聽落幾特別,睇吓有冇機會試吓,不過預期肉質應該差不多。

2021-10-06 325 views
《嘉寶漢堡》葵涌返左屋企先想食,就叫外賣啦!🍔喺屋企食舒舒服服無咁論盡🤣<黑松露芝士牛堡>🍔必點🍔回點率100%,幾十蚊個包有咁既質素,完全死喺佢手,出品又夠穩定,暫時無令我失望過❤<蜜糖芥末豬堡>🍔其實我係點雞的,可能佢整錯左,不過無所謂啦~一樣咁好食,大大件豬肉配大塊菠蘿,口感一流,連埋個甜甜地蜜糖芥末,超開胃❤<香脆粟米片雞塊>其實我第一次點,原來咁好食,佢唔似麥樂雞咁死實實,肉質比較軟身,粟米片脆卜卜,好鬼正❤不過薯仔今日有少許失分,唔關個薯條事係關落鹽個人事,重手左喇哥哥🤣
《嘉寶漢堡》葵涌

返左屋企先想食,就叫外賣啦!🍔
喺屋企食舒舒服服無咁論盡🤣

<黑松露芝士牛堡>🍔

<蜜糖芥末豬堡>🍔

<香脆粟米片雞塊>

嘉堡聽就聽得多,終於有機會去朝聖下。相比其他漢堡店,相信大家多數會聽過啲人形容嘉堡超抵食,但除此之外,其實佢都好有港式小店feel,同其他漢堡店偏向西化嘅風格好唔同香辣煙肉磨菇芝士牛堡 $44個牛堡咬落好juicy,雖然肉味唔濃,但滿滿嘅芝士同煙肉同免治牛肉好夾,好豐富嘅感覺,包都好鬆化。呢個價錢嚟講已經係超值泰式蝦堡 $38蝦堡都完全冇伏正正常常,蝦餅煎落都香口,同泰式醬汁都夾,只係食落就冇牛堡咁驚喜升級咗兩個套餐,各加$15,跟一款小食+飲品炸燒賣(跟餐小食)炸燒賣就正正常常,可能唔係即炸,有少少硬同唔太熱番薯條 (跟餐小食,另+$4)番薯條就真係食唔停口,啱啱炸起熱辣辣之餘,係好有番薯嗰種甜味

香辣煙肉磨菇芝士牛堡 $44

泰式蝦堡 $38
泰式蝦堡

升級咗兩個套餐,各加$15,跟一款小食+飲品
炸燒賣(跟餐小食)
炸燒賣

炸燒賣就正正常常,可能唔係即炸,有少少硬同唔太熱

番薯條 (跟餐小食,另+$4)
番薯條

泰式蝦堡
番薯條
2021-09-26 192 views
嘉寶漢堡,店鋪細細,的確次次去都要排隊,今日我就特登係佢開鋪前十五分鐘到,點知都己經有好幾個人等緊,好在都叫第一輪就入到去😁價錢比起一般食,漢堡店平好多,己經想知佢咩料子,會唔會質素差好遠🤔我叫左個經典牛堡,$29蚊JA,加$15蚊仲可以有埋野飲同一個小食,咁又真係好抵食下喎🤗簡簡單單,牛肉煎得好香,而且KEEP到好多肉汁,出奇地好味喎。朋友仔就叫左芝士牛堡,芝士溶化。。仲要勁多芝,但係應該個芝太芝味,變左個牛冇左個味😅所以都係食原汁原味最穩陣🤣🤣

所以都係食原汁原味最穩陣🤣🤣

2021-09-20
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)