2022-11-14 74 views
文青咖啡店係香港的確有好多, 但做到好有憚意而且遠離煩囂既地方又的確好少, 今日黎到錦田一間好出名既coffee shop, 外觀雪白而且好有日本情懷, 內裡裝潢都同樣採用日本風格🇯🇵餐廳有個後花園極有日本風情, 我就選擇坐係後園前既坐位望住後花園風景☺️1/ 和牛吐司🐮 $124熱辣辣既和牛放係烤過既法包面上, 肉汁滲係麵包上面, 食落牛味重而且Juicy😋2/ 蛤蜊巧連濃湯配麵包🥣 $78超級足料嘅湯底, 每因間都至少有二至三粒蜆肉, 而薯仔煲得超淋, 整個湯好Creamy又有鮮味, 再配一個暖lum lum既酸種包, 勁warm☺️3/ 檸檬蛋黃醬pancake🥞 $78原來檸檬配上pancake, 再加上雲呢拿雪糕, 酸酸尾尾中帶點甜, Pancake帶黎口感係好正, 呢個味道仲要係錦田店限定, 必叫☝🏾4/ Dirty☕️ $48Dirty不嬲都係凍飲, 鮮日本奶加上shot espresso邊有得輸👍🏾5/ Hot Mocha☕️ $46拉花好靚, 而朱古力鮮奶配上Espresso每次都係我嘅至愛😊6/ 巴斯克焦糖芝士蛋糕🍰 $38芝士味十分香濃, 面頭脆薄嘅焦糖帶黎另一番口感🙂

1/ 和牛吐司🐮 $124

2/ 蛤蜊巧連濃湯配麵包🥣 $78

3/ 檸檬蛋黃醬pancake🥞 $78

4/ Dirty☕️ $48

5/ Hot Mocha☕️ $46

6/ 巴斯克焦糖芝士蛋糕🍰 $38
芝士味十分香濃, 面頭脆薄嘅焦糖帶黎另一番口感🙂
2022-11-10 368 views
今日去咗元朗最強日系cafe❤️❤️❤️門口用咗白色做主調,入面座位唔多,但係裏面就會有個部份係榻榻米,要除鞋坐。再入少少有個庭園,用嚟打卡真係好靚✨✨✨cafe嘢食唔貴,麵包類非常出色☺️最重點係佢哋個庭園,每一台客人都會去影相先走。黑松露蟹肉沾醬汁配吐司 $108 ✨一嚟到見到有八件麵包,諗住好單調。但係拎上手發現麵包烘至脆口,而且熱辣辣。麵包係屬於好有咬口嗰一種,加上黑松露蟹肉醬,一啖一啖慢慢食。蟹肉醬有好多,食得出一絲絲蟹肉🍞和牛吐司$124吐司厚身,由上而下有火箭菜、半熟牛肉、洋蔥、芝士,餡料種類豐富。香濃肉香,配上輕煎過的香甜洋蔥絲,加上火箭菜和芝士,唔使擔心味道會太鹹。無花果dutch baby pancake $78用個煎pan裝住,個器皿好熱,大家要小心。面頭有嚿雪糕同無花果,中間仲落咗少少蜜糖,睇見都流晒口水。pancake 邊位脆口,感覺偏甜,但好吸引。巴斯克焦香芝士蛋糕 $38蛋糕同樣出色,巴斯克蛋糕向來我只係會食原味☺️食落去芝士味道香濃。當中嘅精髓係中間有少少軟心嘅感覺,放入口已經即刻溶化,呢個一定會再食!凍烏龍茶鮮奶$42鍾意飲甜嘢嘅朋友仔非常之適合,飲落比較淡口,
今日去咗元朗最強日系cafe❤️❤️❤️

黑松露蟹肉沾醬汁配吐司 $108 ✨
黑松露蟹肉沾醬汁配吐司

和牛吐司$124

無花果dutch baby pancake $78

巴斯克焦香芝士蛋糕 $38
巴斯克焦香芝士蛋糕

凍烏龍茶鮮奶$42
鍾意飲甜嘢嘅朋友仔非常之適合,飲落比較淡口,無額外加糖,感覺幾好。

熱玄米茶鮮奶 $38
茶味香濃,因為冇額外加糖所以比較淡口,但係都唔差。

Type of Meal
Lunch
黑松露蟹肉沾醬汁配吐司
巴斯克焦香芝士蛋糕
  • 黑松露蟹肉沾醬配吐司
2022-11-10 52 views
放假想遠離煩囂,揸車入黎元朗錦田吸收大自然既新鮮空氣,上網search過呢間木系Café,走日系風格有榻榻米座位,叫左一款Open Toast,一款甜品同一杯咖啡,過一個悠閒的下午Open Toast: 和牛吐司 ($124)上面加左幾件和牛,見到粉嫩既和牛肉已經心心眼,牛味香濃帶有嚼勁,加埋洋蔥同沙律菜一齊食,口感層次非常豐富Dutch Baby Pancake: Kinako Mochi ($7😎推介大家試下呢個Dutch Baby Pancake,口感鬆軟,中間加左黃豆粉年糕,煙煙韌韌好特別Dirty ($4😎一場黎到歎杯靚啡,揀左佢地既Signature Coffee Dirty,咖啡味偏向fruity少少,好易入口而且飲落有淡淡既果香

Open Toast: 和牛吐司 ($124)

Dirty ($4😎
2022-10-31 143 views
呢間位於錦田永隆圍嘅Kachimushi每次經過都見到有人排隊同喺門口打咭裡面地方細細枱同枱之間都幾密不過見到裡面仲有枱佢哋係自助形式睇完Menu自己出收銀落order雪糕藍莓Pancake$78呢個size我覺得有啲細個囉但好好味 好開胃藍莓又唔酸可惜其他口味唔鐘意否則可以即刻試多款巴斯克豆腐芝士蛋糕$38(仲有原味選擇)我都覺得好細件但呢個價錢又係合理嘅不過唔夠滑(有比較有傷害)呢間絕對可以介紹朋友嚟食
呢間位於錦田永隆圍嘅Kachimushi

藍莓又唔酸

可惜其他口味唔鐘意
否則可以即刻試多款

巴斯克豆腐芝士蛋糕$38

(仲有原味選擇)
我都覺得好細件
但呢個價錢又係合理嘅

不過唔夠滑(有比較有傷害)
呢間絕對可以介紹朋友嚟食

間唔中假日會行開錦上路,呢間咖啡店每逢假日都見有長長人龍排緊隊。原來係以日式風格為主,餐廳外面有個小庭園,可以比人出面影相,打卡一流。為左避開繁忙時間,決定搵日平日去試試呢間人氣店。🔴豆腐巴斯克芝士蛋糕 $38賣相以簡潔為主,頗為吸引。蛋糕口感好軟滑,有層次,首先一入口有淡淡豆腐味隨後略有微酸芝士口感,略帶清新。🔴 抹茶鮮奶 $38抹茶有心形拉花,賣相一般,勝在抹茶夠濃厚,唔甜,飲得出用料講究,店主可能想著重係茶底本身,如果喜歡品茶嘅人可以一試。🔴烏龍茶鮮奶 $38同樣都係,賣相都係心形拉花,味道唔係好飲得出有烏龍茶味,有小小微苦。可能本身烏龍茶茶底係咁?而且同抹茶一樣唔甜,所以如果喜歡比較甜朋友,唔建議推介。🔴溫馨小提士,餐廳有加一服務費!🏠 Kachimushi 📍 元朗錦田永隆圍77號地舖

🔴豆腐巴斯克芝士蛋糕 $38

🔴 抹茶鮮奶 $38

🔴烏龍茶鮮奶 $38

🔴溫馨小提士,餐廳有加一服務費!

🏠 Kachimushi
📍 元朗錦田永隆圍77號地舖
2022-10-13 185 views
📌Kachimushi~元朗呢間一定係我最鍾意嘅咖啡店之一,好開心又多一間分店係錦田❤️裝修係日系田園風,入邊仲有一個小庭園同榻榻米嘅位置,有種遠離塵囂嘅舒適感🎋環境好寧靜,可以喺度感受慢活嘅氣氛~主要係食物很有質素,絕對會再訪😙假日人流較多可能要等比較耐,建議平日或者早啲到!🔸極黑和牛吐司 $𝟭𝟮𝟬 (𝟵/𝟭𝟬)之前去西貢已經食過,覺得好出色!今次再食都係覺得好好味👅半熟極黑和牛夠哂腍,牛味好香濃,但卻唔韌🐮好足料,最鍾意係上面嘅香甜洋蔥同火箭菜,配搭一流!🔸烤比爾芝士配吐司 $𝟲𝟴 (𝟵/𝟭𝟬)呢款都係好有驚喜!芝士沸騰緊咁上枱,超級香,同麵包食都好夾呀~唔會話太鹹太膩,推介!🔸黃豆粉年糕𝗗𝘂𝘁𝗰𝗵 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗜𝗰𝗲 𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺 $𝟳𝟴 (𝟴/𝟭𝟬)以小鐵鍋熱辣辣上枱,班戟外圍酥脆,中間鬆軟🥞中間仲要有黃豆粉年糕同雪糕,冷熱交融口感好特別🤩🔸𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $𝟯𝟴 (𝟴/𝟭𝟬)咖啡口感順滑,味道濃厚🔸𝗜𝗰𝗲𝗱 𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $𝟰𝟮 (𝟲.𝟱/𝟭𝟬)抹茶味偏淡,亦偏有粉感✄------------------------------✄整體味道😋: 8.5/10性
📌Kachimushi~元朗

🔸極黑和牛吐司 $𝟭𝟮𝟬 (𝟵/𝟭𝟬)

🔸烤比爾芝士配吐司 $𝟲𝟴 (𝟵/𝟭𝟬)

🔸𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $𝟯𝟴 (𝟴/𝟭𝟬)
咖啡口感順滑,味道濃厚

抹茶味偏淡,亦偏有粉感

整體味道😋: 8.5/10
性價比💵: 7/10
打卡指數😍: 8/10
環境服務🥂: 8/10
推薦指數👍🏻: 8/10

🍴: Kachimushi
📍: 元朗錦田永隆圍77號地舖
🔍: 10:00-18:00 (Mon-Sun)

📍:西貢市場街35號
🔍:08:30-18:00 (Mon-Sun)

☟︎ 同地區餐廳
#hkhungryfoodie元朗
#hkhungryfoodie西貢
☟︎同類型餐廳
#hkhungryfoodie西式
☟︎ 同款式餐廳
#hkhungryfoodiecafe
2022-10-11 168 views
🙋🏻‍♂️餓底探員今日去咗錦田調查呢間日系咖啡店,純白色設計配以木傢俬,部分座位係榻榻米,店內仲有個庭園打卡位,喺度用餐勁似去咗日本咁好chill🥩和牛吐司 $124📸表示個厚厚嘅吐司面頭鋪滿燒到半熟嘅和牛,仲有大量火箭菜,吸睛度好高🙋🏻‍♂️表示個吐司食落外層香脆,內裡軟熟,和牛口感嫩滑,個吐司仲夾雜住emmental cheese 同焦糖洋蔥,加上火箭菜,食落每啖都有豐富嘅口感🥖黑松露蟹肉沾醬配吐司 $108📸表示個吐司砌到成座山咁,旁邊有好大碗黑松露蟹肉醬,賣相吸引🙋🏻‍♂️表示個吐司食落係熱嘅,搽埋個充滿黑松露香味同啖啖蟹肉嘅醬一齊食好滿足🥗蟹肉薯仔沙律 $62 (大啡菇另加$20)📸表示個薯仔沙律整到好似個三球雪糕咁,面頭鋪滿蟹肉同淋上黑醋,如果唔係加咗大啡菇嘅話,驟眼睇以為呢個係甜品🙋🏻‍♂️表示個蟹肉薯仔沙律食落偏淡,雖然加咗黑醋,但餓底覺得個味道食落唔算好夾,加咗大啡菇但只係一開二咁放咗喺個沙律旁邊,如果將個大啡菇切粒加入沙律度,可以令視覺同味覺上都會有提升🥞無花果班戟 $78📸表示個pancake用個煎pan裝住,面頭有嚿雪糕同無花果,睇見都流晒口水🙋🏻‍♂️表示個pancak
🥩和牛吐司 $124

🥖黑松露蟹肉沾醬配吐司 $108

🥗蟹肉薯仔沙律 $62 (大啡菇另加$20)
🥞無花果班戟 $78
🙋🏻‍♂️表示個pancake食落好香脆,加咗蜜糖同核桃食落甜甜地又好有口感,無花果好清甜,加埋個雪糕一齊食嗰種冰火交融嘅感覺好正,由於個煎pan太熱,令到個雪糕好快溶,溫馨提示呢個pancake要趁熱食

📈吃貨指數
😋好味度 8/10
🔙返啅度 8/10
2022-10-06 175 views
首先,要讚既地方係門口好靚好日系,好岩打卡影相,亦都坐得舒服既。但佢唯一既優點就只有呢一樣,因為佢既野飲真係好難飲。當日叫左杯cappuccino 同matcha latte~抹茶latte一啲茶味都無之餘,啲奶味都好怪,好似過左期咁,飲左一啖已經唔想飲第二啖。咖啡都係唔好飲,奶泡都打得唔好,入口係一啲都唔滑既,無咖啡香味,係我飲過最難飲既咖啡:D不過大家想去影相打卡係推介大家去架,可能係我果日唔好彩😝。

飲左一啖已經唔想飲第二啖。

不過大家想去影相打卡係推介大家去架,可能係我果日唔好彩😝。
2022-09-29 139 views
同朋友去到錦田呢間日式庭園打咭呢度 隱世遠離煩囂 外牆加上裡面木系桌椅令日系感滿滿 由錦上路地鐵站都行7-8分鐘 一坐低我地都急不及待點了兩杯凍飲 座位雖然不多但是坐得相當舒服  裡面有榻榻米的位置Dirty $48Chocolate $48松露蟹肉沾醬 $108黑松露蟹肉沾醬份量很多 和蟹肉味道的配合也剛好芝土拼盤 $218一次歎勻3款不同芝士 包括羊奶芝、埃文達芝士士、比爾芝士 仲有無花果、風乾火腿、葡萄乾、杏甫、核桃等牛肉吐司 $124吐司幾厚 半熟牛肉帶香濃肉香  香甜既洋蔥絲煮至金黃 加上火箭菜和芝士 呢個配搭好好檸檬蛋荑醬藍莓班戟 $78烤得啡黃色很香口 酸酸的檸檬蛋黃醬 配上香甜冰凍的雪糕 味覺嘅享受 建議趁熱食 唔係雪糕會溶豆腐芝士蛋糕 $38表面好像被火輕輕香烤過 色澤呈現微焦的金黃色 邊緣呈現微焦
Dirty $48
牛肉吐司 $124
檸檬蛋荑醬藍莓班戟 $78
豆腐芝士蛋糕 $38
表面好像被火輕輕香烤過 色澤呈現微焦的金黃色 邊緣呈現微焦
慢活☁️日式韻味咖啡店位於錦田市,愈來愈多日式咖啡店☕️白色系配上木門框🚪打造成日式庭園小屋,恍如置身日本一樣店外都係一個文青打卡位店内貫徹褐色極約風🤎設有榻榻米座位係我嘅至愛~必點的松露蟹肉沾醬配吐司🍞松露蟹肉醬有大量蟹肉絲🦀鮮甜味十足松露醬芳香撲鼻,拌入蟹肉絲,沒有一點違和感配法式小麵包上,一冷一暖,口感層次豐富🤤必點之一極黑和牛吐司🍞陣陣牛肉燻味好香,半熟和牛呈嫩粉紅色,油脂味剛好,帶出和牛香味🤤香脆吐司面層放上火箭菜同洋蔥,配搭出豐富口感每啖都食到和牛配洋蔥嘅juicy 味道LEMON CURD pancake🍋係不可缺少嘅甜品以小鐵鍋上碟,熱辣辣香噴噴pancake 外圍極致酥脆,中間鬆軟淋上檸檬醬🍋配香草雪糕層次豐富之餘不會覺得膩,係大愛啊💕日式咖啡店不可少的Dirty☕️同玄米茶鮮奶過一個悠閒嘅下午Kachimushi元朗錦田永隆圍77號地舖
慢活☁️日式韻味咖啡店

位於錦田市,愈來愈多日式咖啡店☕️
白色系配上木門框🚪
打造成日式庭園小屋,恍如置身日本一樣

店外都係一個文青打卡位
店内貫徹褐色極約風🤎設有榻榻米座位
係我嘅至愛~

必點的松露蟹肉沾醬配吐司🍞
松露蟹肉醬有大量蟹肉絲🦀鮮甜味十足
松露醬芳香撲鼻,拌入蟹肉絲,沒有一點違和感
配法式小麵包上,一冷一暖,口感層次豐富🤤必點之一

極黑和牛吐司🍞
香脆吐司面層放上火箭菜同洋蔥,配搭出豐富口感
每啖都食到和牛配洋蔥嘅juicy 味道

LEMON CURD pancake🍋係不可缺少嘅甜品
以小鐵鍋上碟,熱辣辣香噴噴
pancake 外圍極致酥脆,中間鬆軟
淋上檸檬醬🍋配香草雪糕
層次豐富之餘不會覺得膩,係大愛啊💕

日式咖啡店不可少的Dirty☕️同玄米茶鮮奶
過一個悠閒嘅下午

Kachimushi
元朗錦田永隆圍77號地舖

哩間𝙺𝚊𝚌𝚑𝚒𝚖𝚞𝚜𝚑𝚒係佢地位於元朗既第二間分店🏠另外一間就係係西貢既~哩間分店選址係錦田,遠離市區,環境寧靜好隱世🥰最特別係入面有兩張四人𝚝𝚊𝚝𝚊𝚖𝚒位置,同埋室外有庭院位比大家打卡📷不過哩間𝚌𝚊𝚏𝚎冇得𝚋𝚘𝚘𝚔位只可以𝚠𝚊𝚕𝚔𝚒𝚗,如果大家想坐𝚝𝚊𝚝𝚊𝚖𝚒位最好早𝚍去🙈我地中午去完全冇人,反而坐到下午已經全場𝚏𝚞𝚕𝚕曬😂𝚙.𝚜.可以打電話詢問座位情況❗️🍞松露蟹肉沾醬吐司$𝟷𝟶𝟾蟹肉醬好香同埋好夠味,同黑松露味好配合🥰雖然佢真係有啲貴😂細細兜醬連吐司成舊水🥲💸迷你吐司都幾好食,咬落幾煙靭表皮脆脆地✨🍞烤比爾芝士配吐司$𝟼𝟾呢個我哋之前睇到有其他人食嘅相已經俾佢個芝士吸引住😍吐司就同上面嗰份一樣嘅~芝士臨上黎前啱啱燒過🔥上到嚟仲沸騰緊🥺✨賣相一百分💯芝士好香,味道偏淡,配吐司一齊食唔會話好膩,推薦👍🏻🥞無花果𝙱𝚊𝚋𝚢 𝙿𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎$𝟽𝟾無花果配煎𝚙𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎真係好少見🤓點可以唔嗌雪糕好好食,無花果都好新鮮,𝚙𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎雖然細分過出面嗌嗰啲但係絕對對得住佢嘅價錢🥰味道唔錯,下午茶食一份啱啱好✨不過因為落咗好多油整所以卡路里就比較高🤣減肥絕對唔好食❗️🍰豆腐巴斯克芝士蛋糕$𝟹𝟾味道幾

🍞松露蟹肉沾醬吐司$𝟷𝟶𝟾

🍞烤比爾芝士配吐司$𝟼𝟾

🥞無花果𝙱𝚊𝚋𝚢 𝙿𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎$𝟽𝟾
無花果配煎𝚙𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎真係好少見🤓點可以唔嗌

🍰豆腐巴斯克芝士蛋糕$𝟹𝟾
味道幾驚喜✨外貌同食落似巴斯克,不過味道好清新✨有微微既豆腐香💕蛋糕𝚜𝚒𝚣𝚎都算大嚿✨都值得叫黎一試👍🏻不過呢款係𝚍𝚊𝚒𝚕𝚢 𝚌𝚊𝚔𝚎吾知係咪日日都有🙈

🍵玄米茶𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎$𝟹𝟾
拉花好靚✨不過我覺得玄米茶嘅味太淡😂一般

🍵抹茶𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎$𝟺𝟸
呢杯都麻麻😂飲落多渣同埋抹茶味好淡,好似啲粉唔係好融合到啲奶度🥲

🍹柚子梳打$𝟺𝟾
呢杯冇諗到係比杯外購嘅樽裝梳打俾你自己倒落杯度🤣感覺上有啲𝚑𝚎𝚊,不過飲落真心好好飲❤️微甜得黎超𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑✨

☕️𝙳𝚒𝚛𝚝𝚢 $𝟺𝟾
呢杯出乎意料地超好飲💕咖啡味同奶味都好香,比例超好🥰連飲開𝚍𝚒𝚛𝚝𝚢既朋友仔都比佢💯

2022-08-26 195 views
朋友住元天屯,今日由朋友帶路黎到錦田輕鬆一下。從朋友得知,錦田有幾間cafe,可以在城市中找一片寧靜🤭🤭🌻🌻由於天氣太熱 由錦上路地鐵站都要行大概八分鐘,所以一坐低我地都急不及待點了兩杯凍飲一杯係齋啡、另外係抺茶特飲我地仲叫左個小食 係原個芝士焗左,沾麵包一起食,超級邪惡同好味😊食完後好多食客都會出去個平台打咭,當自己去左一陣日本🤣🤣 我覺得呢到佈置好有心思,食物質素好,性價比高,我一定會再黎同推薦給朋友

一杯係齋啡、另外係抺茶特飲

2022-08-21 202 views
因為怕餐廳週末會好多人所以就一早嚟到 唔使等位一入去都見到裏面嘅位置都幾闊落一啲都唔迫仲要係和風嘅佈置整體感覺好休閒係一個同朋友傾偈嘅好地方我哋嗰日分別帶咗三樣嘢食同埋四杯嘢飲嘢飲同埋嘢食都係正常水準由擺盤都睇得出餐廳有心機預備嘢食啲嘢食都幾適合打卡另外裏面嘅位置有個庭院嘅佈置睇得出都用咗好多心思設計同佈置但係出面嘅位置就唔可以食嘢淨係可以影相而且同朋友都喺餐廳留咗個幾兩個鐘店員都好好冇特別催促整體嘅體驗唔會覺得餐廳嘅節奏好急促係一個休息嘅好地方
因為怕餐廳週末會好多人

店員都好好冇特別催促
整體嘅體驗唔會覺得餐廳嘅節奏好急促係一個休息嘅好地方
2022-06-20
Waiting Time
80 Minutes (Dine In)
$80 (Breakfast)
2022-08-11 124 views
呢間日系餐廳專開喺好遍遠嘅地方😂隱世遠離煩囂?Badboy去咗相對近好多嘅錦田分店,舖面唔係太顯眼,要行近先見到。星期六日去要等吓位,可以喺附近兜吓望吓壁畫😂。今次好彩有埋邊庭園景嘅位坐,想望住個景食嘢就要除鞋😉可以出去庭園喺有限範圍內影相打卡。出入記得閂番好門,唔好影響到其他食客。-🥞無花果Dutch Baby Pancake $78正,好好食😋😋😋Badboy第一次食Dutch Baby Pancake,原來咁好食🤤喺個pan上面keep到溫度,Pancake又脆又軟,無花果同醬汁甜甜地,成舊配埋雪糕一齊食好match🤤-🥩和牛吐司$124都幾多塊牛,半生熟唔會韌,唔錯-☕️Dirty $48唔錯👍🏼呢間仲有幾款單品咖啡可選擇,鍾意飲咖啡嘅朋友可試試。
🥞無花果Dutch Baby Pancake $78
🥩和牛吐司$124
都幾多塊牛,半生熟唔會韌,唔錯
☕️Dirty $48
最近到訪了 KACIMUSHI 在錦田的分店~ 全白的咖啡店外牆加上裡面木系的桌椅令整體日系感滿滿.ᐟ.ᐟ 🇯🇵 相比起西貢 錦田店的空間感覺比較大~ 雖然座位不多但是坐得相當舒服∩(´∀`∩) 他們還新增了榻榻米的位置~ 戶外區域不能用餐但是能夠拍照📷 也太貼心了吧~試了他們的招牌 𝚍𝚞𝚝𝚌𝚑 𝚋𝚊𝚋𝚢 𝚙𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎﹝檸檬蛋黃醬🍋﹞ 這個口味是錦田限定的~ 檸檬蛋黃醬酸酸甜甜的~ 中和了 pancakes 的膩 很快就清碟了 還嚐了﹝黑松露蟹肉沾醬配吐司🦀🍞﹞這個沾醬份量很多~ 黑松露和蟹肉味道的配合也剛好(▰˘◡˘▰) 另外也吃了﹝波特蘑菇吐司🍄﹞大大的波特蘑菇加上芝士松露醬和 Parmesan Cheese 味道非常濃郁~ 要喝一杯 𝚒𝚌𝚎 𝚍𝚛𝚒𝚙 𝚌𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎 ☕️ 消暑解膩哈哈✧⁺⸜(・ ᗜ ・ )⸝⁺✧

黑松露蟹肉沾醬配吐司

還嚐了﹝黑松露蟹肉沾醬配吐司🦀🍞﹞這個沾醬份量很多~
黑松露和蟹肉味道的配合也剛好(▰˘◡˘▰)
波特蘑菇吐司

2022-07-23
$80 (Breakfast)
  • 檸檬蛋黃醬 dutch baby pancake