2023-01-31 411 views
冇得再食好傷心呀😔椒C腐乳炒通菜福建炒飯生炒牛肉飯菜遠牛肉飯酸辣米線(個炸醬同豬紅仲有好大塊的豬扒)真是好好食😔會唔會開返呀😭😭😭依家已經好想食了😭😭😭
2022-04-14 511 views
嗌咗魚腐腩肉生菜紅薯粉 酸辣 凍檸茶 份量大 餸嘅數量多 腩肉厚有啲肥 魚腐幾好食 凍檸茶好飲 食嘢嘅環境一般 係街市入面 職員友善 整污糟左個口罩 職員俾個新嘅口罩更換 整體來講很不錯
2022-01-05 322 views
今晚喺屋企同老婆食飯,諗住食米線,喺Deliveroo睇睇下見到呢間野,一個米線底已經$38,都未計我叫其他餸食,咁我揀咗三樣餸見到呢碗米線要成70幾蚊,諗住應該都會有幾多餸囉,點知送到屋企收到之後,食食吓發覺唔對路,每樣得兩舊仔!肥牛仲要係碎上,完全理解唔到點解呢間鋪頭可以賣咁貴,我俾得錢就唔怕貴但你應該要俾返同樣質素我,中肯地講,個味道係唔錯嘅但係有啲嘢可以改善都好啲,例如餸嘅份量,同埋可以唔用發泡膠碗,總括而言沒有下次。

Delivery
2021-10-28 242 views
呢間呢真係唔好去,早餐沙爹牛無味,面又太淋,叫佢凍咖啡少甜好似飲糖水咁,店員阿姐態度又差,食物上齊野飲未到叫佢追又唔理,同我講叫我等陣,跟住又唔去廚房追剩係掛住同客個女玩,食到成肚氣,以後一定唔會再去😡😡😡
2021-10-16
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
2021-05-15 344 views
今日難得阿爸🧑🏻放假,於是我哋就一齊去食早餐!唔知係咪太耐無食港式早餐,有啲掛住沙嗲牛肉公仔麵添!雖然知道公仔麵唔係好健康🤭,不過間中放縱吓自己😛。-🍴沙嗲牛肉公仔麵($31) - 濃濃嘅沙嗲汁,配上牛肉,簡直係絕配😋!沙嗲汁唔會好少,而且好夠味💛!牛肉亦都唔會好少。一口沙嗲牛肉,再嚟一口公仔麵,完全係平民美食🤤!依間餐廳主要都係做街坊生意,所以食物都係街坊價🤩。-🍴火腿奄列牛油方包(跟餐) - 方包中間搽咗啲牛油🧈,也米😍因為怕會熱氣,就無烘底,如果唔係會好好食。奄列好滑,入面充滿蛋汁🥚,仲有唔少嘅火腿,幾足料㗎👍🏻!-🍴凍咖啡(+$2) - 朝早飲翻杯咖啡,人都醒神啲☀️!
🍴凍咖啡(+$2) - 朝早飲翻杯咖啡,人都醒神啲☀️!
2018-09-02 879 views
因小朋友参加了田徑課,係馬鞍山運動場上課2小時。空盪時間要揾靚早餐吃。可惜馬鞍山乃香港出晒名的美食沙漠,要揾餐吃真不容易。最近,美食沙漠中出現了小變化。頌安成了這沙漠中的綠洲。運動埸與頌安商場只一橋之隔。自然要去睇下有乜食店話說頌安成為沙漠綠洲,皆因這裡有馬鞍山人日盼夜盼,三恭四請才出現的吉野家。根據非官方非正式統計資料,哩間吉野家係全球第一間分店係下午5點就賣到清倉要落閘嘅分店。但竟有馬鞍山街坊係F B上推介頌安街市的一間不知名小店的早餐。好奇之下,放棄去吉野家吃早餐,而去嘗試這小店。點咗馬友推介的沙嗲牛麵早餐,其實食物賣相味道皆平凡過平凡,普通過普通。但服務招呼親切,與街坊傾談,相互問候。小店賣點是濃濃人情味!人情味係宜家食市中少見的味道!

人情味係宜家食市中少見的味道!