我和家人今次第一次來食,雖然門面不是豪華,但樓上二樓雅座很不錯,同埋大人小孩都坐得舒舒服服,老闆招待客人非常好!🤗🤗🤗師傅煮的海鮮掌握時間非常恰當,保持了海鮮的味道,🤤🤤🤤非常鮮甜嫩滑,最重要的是價錢非常公道!如果要簡單來形容就是平!靚!正!我下次一定會再來!***同埋可以早點訂位,叫老闆介紹一下有什麼時令海鮮抵食同新鮮,預留訂靚靚海鮮,記得要食埋馳名SK11生炒糯米飯,老闆話這個糯米飯真的用了很多功夫同時間炒出來,果然真的口感不同非常好
保持了海鮮的味道,🤤🤤🤤非常鮮甜嫩滑,
最重要的是價錢非常公道!如果要簡單來形容就是平!靚!正!
我下次一定會再來!

非常好
酥炸生蠔
SKII生炒糯米飯
2019-05-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$500 (Dinner)
Celebration
酥炸生蠔
SKII生炒糯米飯
  • 澳洲龍蝦伊麵
2019-05-02 765 views
起初怕入鯉魚門食海鮮會俾人騙,朋友介紹我去金利來,門面並不豪華,但食物質數很好,老闆招呼周到,很親切,好有私房菜感覺,一定會再來😋😋😋我最欣賞是勁多膏的奄仔蟹,超厚肉大連飽,一食難忘的生炒糯米飯,老闆話糯米飯係很多客人慕名而來的😄我們廿十人,被安排在二樓,很有私人空間,老闆話可來料加工,亦可預早告知他想吃什麼,價錢每位計,公道合宜,原來最平的全海鮮餐$250/一位也有,不過我哋今次揀了食豪d😆
2018-03-07 2543 views
由於屋企人買左個團購所以山長水遠入左鯉魚門食海鮮位置就係市政大廈旁邊總共有9個餸,其實都幾多,淨係聽就知食唔曬啦咁我地一入去,好快就上左賴尿蝦同個湯講左個賴尿蝦先,一人一隻,其實隻賴尿蝦已經唔係大隻嫁啦,仲要唔係太新鮮個湯就無咩野嘅,係胡椒落得太重手之後就係白灼蝦同螺仔蝦就還算新鮮,無咩大問題,個個螺仔我覺得都係唔太新鮮,有幾隻d味都有d怪然後就到重頭戲芝士龍蝦伊麵同蒸鮑魚啦龍蝦真係唔係好得喎,有d怪味,我淨係食左一啖就無食到,芝士汁都太少,唔夠撈伊麵係蒸鮑魚上面都有落胡椒係咩事?不過正常味就算啦最好真係個蒸魚唔係講笑,呢個係全餐最好食同最新鮮嘅海鮮之後個菜同個飯其實都無咩好講希望屋企人下次唔好亂咁買團購啦,不可一不可再啊
由於屋企人買左個團購
所以山長水遠入左鯉魚門食海鮮
位置就係市政大廈旁邊
總共有9個餸,其實都幾多,淨係聽就知食唔曬啦

咁我地一入去,好快就上左賴尿蝦同個湯

個湯就無咩野嘅,係胡椒落得太重手

之後就係白灼蝦同螺仔

然後就到重頭戲芝士龍蝦伊麵同蒸鮑魚啦

係蒸鮑魚上面都有落胡椒係咩事?不過正常味就算啦

最好真係個蒸魚唔係講笑,呢個係全餐最好食同最新鮮嘅海鮮

之後個菜同個飯其實都無咩好講

希望屋企人下次唔好亂咁買團購啦,不可一不可再啊
  • 蒸魚
2018-03-06 1528 views
專程回港度歲的親戚行將離開,他說想到鯉魚門吃海鮮,小人焉能不從,特意和友人陪他一趟。象拔蚌刺身是吃得出的鮮爽,預期之外的好。但跟著下來的豉油三蒸則不大合意。清蒸鮑魚就是把鮑魚蒸熟,淋一些豉油而已。鮑魚不算小,鮑香濃重,豉油則可有可無。另一碟的蒸蟶子,蟶子的肉不靭,之不過所不同的地方只是多了豉香,除此之外基本上跟鮑魚的味道雷同。再來的清蒸海斑,當然有薑有蔥亦有豉油,魚肉細滑,奈何仍是那一句:同樣的豉油,同樣的味道。來到龍蝦伊麵,以為終於都可以換一換口味了。龍蝦肉爽伊麵腍,然而上湯淡,沒多少味道,結果我們都要加一些豉油三蒸的豉油來吃才能吊出味來。吃瀨尿蝦永遠都是一件麻煩的事:要替蝦做好多運動才可以甩開蝦殼;幸好蝦肉夠大,吃著結實的啖啖肉加上香口的椒鹽,總算值得。總算一了親戚離港前的心願。

清蒸鮑魚
豉汁蒸蟶子
清蒸海斑
上湯龍蝦伊麵
椒鹽瀨尿蝦
總算一了親戚離港前的心願。
2017-12-21 1158 views
店舖環境很舊。食伆不夠新鲜。買相不美觀。鲜蝦轉小龍蝦有ㄧ点点臭。不新鲜。賴尿蝦的肉霉。龍蝦伊麵又咸又小芝士。難吃。避風塘炒蟹炸到乾。吃不到肉兼太熱氣。真的吃垃圾ㄧ樣。浪費了差不多ㄧ千四百元
2017-11-06 1860 views
買了團購海鮮升級版10道菜, 每位298, 價錢平菜式吸引,要去試下。本來是食晚飯, 但因為已經訂滿,所以改食中午。 酒家交通方便,就在鯉魚門路口,非常易找。店舖如一般茶餐廳,沒有特別裝潢。象拔蚌刺身賣相平庸, 但食落都甜美爽口呀!清蒸新鮮鮑魚鮑魚唔算大隻,但勝在夠新鮮肉厚。椒鹽瀨尿蝦本人對瀨尿蝦一般, 因為剝殼的程序非常麻煩。 椒鹽唔夠多味道入唔到蝦肉內, 跟普通 烹調冇分別。豉汁蒸蟶子皇size唔夠大, 極其量都係中型, 但蒸得恰到好處, 唔韌味鮮有口感。清蒸爆膏奄仔蟹沒有令人失望,真係好多膏,而且蟹肉味清甜, 用蒸最好, 保持原汁原味。芝士龍蝦伊麵獻汁唔夠,但龍蝦肉彈牙。秘製海鮮湯沒有特別魚湯味,好咸生猛海青班竟然係東星斑, 簡直喜出望外, 肉質滑溜,yummy , 這條魚要加分,足以彌補其他菜式 的不足。生炒糯米飯應該是先蒸後炒,然後加小小蔥花豉油,唔好食!最後郊外油菜生菜鮮嫩, 為這一個海鮮餐劃上句號。

象拔蚌刺身

賣相平庸, 但食落都甜美爽口呀!

清蒸新鮮鮑魚

鮑魚唔算大隻,但勝在夠新鮮肉厚。

豉汁蒸蟶子皇

清蒸爆膏奄仔蟹

芝士龍蝦伊麵

獻汁唔夠,但龍蝦肉彈牙。

秘製海鮮湯

沒有特別魚湯味,好咸

生猛海青班

生炒糯米飯

應該是先蒸後炒,然後加小小蔥花豉油,唔好食!

最後郊外油菜

生菜鮮嫩, 為這一個海鮮餐劃上句號。

2017-11-04
$298 (Lunch)
2017-05-20 1949 views
遲來的母親節飯一直睇留言都有D驚,硬着頭皮一試吧!-蝦,新鮮更好-湯,勁pepper味-鮮鮑,尚可-飯,好味但有釘書釘-菜,正常-魚,十分鲜,十分滑👍👍👍👍-瀨尿蝦,少肉-螺,本人不懂欣賞-蟹,👍👍-龍蝦麵,津津有味
2017-05-18 1237 views
當日招乎外地朋友,諗住食海鮮,叫左椒鹽賴尿蝦縮晒水, 拉直隻瀨尿蝦連頭連鬚都唔夠隻手掌長, 白灼蝦係"梅"嘅, 縮水鮑魚喺街市都買唔到咁細嘅!!!唔好睇食評嘅圖片以為隻碟好大, 其實係細碟黎, 叫咗條清蒸班變咗紅油。食物差唔緊要, 響朋友面前冇面事大😅
唔好睇食評嘅圖片以為隻碟好大, 其實係細碟黎
, 叫咗條清蒸班變咗紅油。
食物差唔緊要, 響朋友面前冇面事大😅
2017-04-07 1594 views
一年前好友生日在這裏慶祝,各好友食都到舔舔脷,所以今年都選擇這裏,因為上年都比較多人,所以今年就提早安排訂定位及預訂菜單:每位 $400 海鮮套餐 1. 象拔蚌刺身2. 豉油皇美極蝦3. 清蒸鮑魚(加每位30蚊食埋)4. 清蒸海斑5. 鹽焗奄仔蟹架6. 豉汁蟶子皇7. 椒鹽瀨尿蝦8. 龍蝦伊麵底(加每位10蚊要芝士)9. 秘製海鮮湯10. 郊外油菜11. 馳名生炒糯米飯12. 新鮮生果拼盤13. 象拔蚌膽泡飯 (另加120蚊鍋)到了當日我們大約六點半到,店員安排我們坐二樓! 我們坐多20分鐘都沒有店員招呼,我們要自己找地方雪生日蛋糕及自己攞飲品👎🏻👎🏻!到了7:30朋友到齊叫起菜象蛂蚌刺身不夠鮮味豉油皇美極蝦入口太鹹清蒸鮑魚!上枱凍哂👎🏻清蒸海斑!魚身滑蛋白蒸三點蟹!明明訂咗奄仔蚧🤔🤔,重要入口是水蟹😡😡豉汁皇蒸蟶子!入口有點沙同腥味👎🏻椒鹽賴尿蝦!都👌🏻芝士龍蝦伊面!象拔蚌湯飯!都是不夠熱好腥薑蔥炒蟹!經過一番追討原來佢冇奄仔蟹,先補返薑蔥炒蟹比我哋其實我們食到一半大約八點半,都覺得好奇怪,因為全場只得我們一枱,跟住我朋友落去下面睇,都係得我哋一台,所以我哋明
一年前好友生日在這裏慶祝,各好友

食都到舔舔脷,所以今年都選擇這裏,因為

上年都比較多人,所以今年就提早安排訂定

位及預訂菜單:

每位 $400 海鮮套餐
1. 象拔蚌刺身
2. 豉油皇美極蝦
3. 清蒸鮑魚(加每位30蚊食埋)
4. 清蒸海斑
5. 鹽焗奄仔蟹架
6. 豉汁蟶子皇
7. 椒鹽瀨尿蝦
8. 龍蝦伊麵底(加每位10蚊要芝士)
9. 秘製海鮮湯
10. 郊外油菜
11. 馳名生炒糯米飯
12. 新鮮生果拼盤
13. 象拔蚌膽泡飯 (另加120蚊鍋)

象蛂蚌刺身不夠鮮味
豉油皇美極蝦入口太鹹
清蒸鮑魚!上枱凍哂👎🏻
清蒸海斑!魚身滑
蛋白蒸三點蟹!明明訂咗奄仔蚧🤔🤔,重要入口是水蟹😡😡
豉汁皇蒸蟶子!入口有點沙同腥味👎🏻
椒鹽賴尿蝦!都👌🏻
芝士龍蝦伊面!
象拔蚌湯飯!都是不夠熱好腥
薑蔥炒蟹!經過一番追討原來佢冇奄仔蟹,先補返薑蔥炒蟹比我哋

其實我們食到一半大約八點半,都覺得好奇怪,因為全場只得我們一枱,跟住我朋友落去下面睇,都係得我哋一台,所以我哋明白中咗伏😠😠
2017-03-12
$460 (Dinner)
Celebration
Birthday
2016-06-07 3020 views
果日係三家村學攀石Lunch 行過見到有蒸飯就諗住隨便食點知真係好隨便😂佢其實車仔面,蒸飯,雜扒飯都有!平均$22-$28, 邊度搵!堂食有冷氣!我地五個人,幾個都嗌蒸飯朋友話蒸飯有點油我嗌左個滑雞蒸飯是怪味雞😂我不喜歡的雞味朋友嗌個雜扒都相當有趣係車仔面嘅料鋪上面嘅非常之住家系列😂😂😂😂好食就無架喇不過入面嘅嬸嬸個個都nice 食到人情都無咩所謂嚕😅😆✨
果日係三家村學攀石
Lunch 行過見到有蒸飯就諗住隨便食
點知真係好隨便😂
佢其實車仔面,蒸飯,雜扒飯都有!
平均$22-$28, 邊度搵!
堂食有冷氣!
我地五個人,幾個都嗌蒸飯
朋友話蒸飯有點油
😂😂😂😂
好食就無架喇
不過入面嘅嬸嬸個個都nice
食到人情都無咩所謂嚕😅😆✨
主角母親大人指明要食海鮮餐,見到團購好似幾抵食,甘就買左4位啦。之後按指示係whatsapp度預約啦,其中我指明要龍躉,但老闆話要睇供應,未必有得俾我。我表示希望留到條龍躉俾我啦,因母親大人對青斑麻麻地。之後上open rice睇睇呢間野,嘩,d人對團購餐惡評如潮,心諗大檸樂,要中伏啦,但仔細一看,都係上年同前年既評語,心諗海鮮都要睇時節同貨源供應既,可能甘岩個期d海鮮唔靚啦 (自我安慰 >.<" )。今日去食飯,見阿媽慢吞吞遲到,又見之前d人評價話唔齊人唔俾入座,心想不妙,點知今日店員並無野講,唔齊人照俾位,服務態度殷勤,並不似之前d人評價甘差!今日既海鮮極新鮮,味道一流,父母出名嘴刁都今日由第一道菜讚到尾。我自己都經常食海鮮,昨天更去完南丫島食,但都無今日呢餐甘好味,今日呢餐真係超水準之作!食材新鮮,份量足,煮好即上枱夠熱(海鮮係要夠熱先好食,不然會腥的)!一字既之曰:"正"!老闆亦非常上心,特登留左龍躉俾我地,實在不得不讚!十個餸真係好飽,但味道真係難得的好味,所以全家都食清光,脹著肚皮離去!
老闆亦非常上心,特登留左龍躉俾我地,實在不得不讚!
生炒糥米飯
  • 椒鹽瀨尿蝦
  • 上湯龍蝦伊麵
  • 避風塘瀨尿蝦
2015-09-09 2627 views
因為今日有親戚係澳洲黎香港旅行,佢地話想食海鮮我就決定左黎鯉魚門,我經朋友介紹黎到金利來,平日同埋預先訂位時擇左菜,叫上台時即叫即整。每一樣海鮮都好新鮮好鮮味,原汁原味好新鮮,我最鐘意椒鹽賴尿蝦,象拔蚌刺身,生炒糯米飯
2015-09-08
2015-09-07 1541 views
買下二位的金利來海鮮升級版10道菜式海鮮餐 ,第一次去這店,大約連小費茶錢,@人都250 ,希望有D東西交待.結果 : 共用了2小時 , 吃完10 道所謂海鮮,全部吾掂,         袛有蒸漁OK.         瀨尿蝦 , 豉油皇蝦 -- 乾         糯米飯 ---- 無色,無香,無味         東風螺  ----- 1 CM 大小,出手太低.         龍蝦伊麵  ----- 水汪汪 , 無味道 , 不知所謂.2 小時 , 得了一肚氣
大約連小費茶錢,@人都250 ,希望有D東西交待.

袛有蒸漁OK.
         瀨尿蝦 , 豉油皇蝦 -- 乾
         糯米飯 ---- 無色,無香,無味
         東風螺  ----- 1 CM 大小,出手太低.
         龍蝦伊麵  ----- 水汪汪 , 無味道 , 不知所謂.

2 小時 , 得了一肚氣
2015-09-06
$250 (Dinner)
2015-08-26 1296 views
經朋友介紹,黎左金利來食海鮮,行入去第一間好易搵。加上平日又有訂位 坐得舒適整潔。同埋預先訂位時擇左菜。叫上台時即叫即整保正原汁原味好新鮮。😍😍會再黎食過😍😍前後十個菜加生果,最哀無影到咸蛋糯米飯都十分讚。唔講甘多去相最實際😋😋😋
象拔䰷刺身
清蒸奄子蟹
黃金蝦
  • 象拔蚌刺身
  • 奄仔蟹
  • 芝士龍蝦
2015-07-15 1256 views
(唔掂,好唔掂)係團購買左個11道菜的海鮮套餐,位位178,原本都冇咩期望 始終一分錢一分貨。夜晚7點半去到,坐低收左每人40蚊茶錢先。然後慢慢上菜,份量果然係比較的適。個湯一飲就知加左唔少味精,d海鮮唔單只賣相唔得,仲要好唔新鮮各樣海鮮上到一半之後就停滯左9個字,問左幾次都話煮緊,再搭一副(係咁架啦)既咀臉。後尾真係動氣再催佢,然後個門面竟然話我地8點半先黎(當刻8點9)等下好正常,我地等左9個字喎師兄! 全程個門面都一副你吹我唔漲既表情,sorry都冇,淨係話煮緊,我都幫你唔到。嘩咁既態度最後當然不歡而散。果然 街口第1間真係伏d

夜晚7點半去到,坐低收左每人40蚊茶錢先。
果然 街口第1間真係伏d
蛋白蒸肉蟹