2016-10-02 1954 views
一個字,難食。兩個字,好難食。食品整體超普通壽司連爭鮮都不如雞翼,雞肉申,章魚小丸子咬左一啖就唔想再食落去食完一round冇樣野想encore海鮮魚生都唔ok冇下次
一個字,難食。兩個字,好難食。
食品整體超普通
壽司連爭鮮都不如
雞翼,雞肉申,章魚小丸子咬左一啖就唔想再食落去
食完一round冇樣野想encore
海鮮魚生都唔ok
冇下次
2016-09-12 1753 views
呢間野真系...食物等待時間長 刺身唔新鮮燒雞翼夠膽死燒到窿左都怜比客食求奇到如此地步 我仲可以講咩。服務態度一般整野食燒野都系成班mk仔唔怪得無啖好食雷門個名改得無錯 果然夠(雷)!
呢間野真系...
食物等待時間長
刺身唔新鮮
燒雞翼夠膽死燒到窿左都怜比客食
求奇到如此地步 我仲可以講咩。

服務態度一般
整野食燒野都系成班mk仔
唔怪得無啖好食
雷門個名改得無錯 果然夠(雷)!
2016-09-11
2016-09-04 1356 views
老公帶我來這裡晚餐因他與友人吃過,,推介這裡的熟食刺身味道一般大部份都不算鮮甜天婦羅亦很厚粉漿於是開始轉攻熟食部份首推限定的厚燒牛舌,,燒得稔滑juicy不會乾身,,也有牛味次推是黃金沙律大蝦,,雖說是大蝦,,但size算是適中吧! 味道燒得香口,,沙律醬料調得很夾啊!一口牛柳粒也不錯,,伴些乾蒜,,很惹味!而且有咬口,,不會太韌!價錢不貴,,但想吃刺身放題,,就不推介這裡了!熟食則可考慮~
老公帶我來這裡晚餐

因他與友人吃過,,推介這裡的熟食
刺身味道一般

大部份都不算鮮甜
天婦羅
天婦羅亦很厚粉漿

於是開始轉攻熟食部份
厚燒牛舌
黃金沙律大蝦(左上角)
一口牛柳粒
一口牛柳粒也不錯,,伴些乾蒜,,很惹味!
而且有咬口,,不會太韌!

價錢不貴,,但想吃刺身放題,,就不推介這裡了!

熟食則可考慮~
燒蠔
壽司
2016-06-11
2016-08-22 1001 views
就算我仆左位 佢地要我等成差唔多一個鐘 服務又唔係話好好 個日我仆左位 我問佢仲有幾耐 佢答我話10分鐘 之後等左又話10分鐘 之後一共等左我成60分鐘 真係等到會發炆 大家如果想食嘅話 我認為你地要有心理準備要等30分鐘以上
2016-05-20
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
2016-07-27 1213 views
我係被樓下姐姐叫上去,當初姐姐應承我會加多半個鍾俾我,但上到去無左回事= = 我追問下佢話唔加得,好似俾人呃咁.上到去試下d野食 是但叫左d蜜糖腸食, 好甜.. 好似只食蜜糖咁.豬柳就係百佳買返黎既豬柳整熱俾我地咁解,無加任何其他野佢招牌藥係牛柳粒, 叫左黎食, 味道超咸,唔敢再食第2碟= = 壽司d三文魚色唔靚好淡好似放左好耐咁..唔新鮮...服務都偏差...野食唔好食= =仲要體驗好似俾人呃左上去咁
我係被樓下姐姐叫上去,

當初姐姐應承我會加多半個鍾俾我,

但上到去無左回事= = 我追問下佢話唔加得,

好似俾人呃咁.

上到去試下d野食

是但叫左d蜜糖腸食, 好甜.. 好似只食蜜糖咁.

豬柳就係百佳買返黎既豬柳整熱俾我地咁解,無加任何其他野

壽司d三文魚色唔靚好淡好似放左好耐咁..唔新鮮...

服務都偏差...野食唔好食= =仲要體驗好似俾人呃左上去咁
2016-03-15
2016-07-22 804 views
係我食過最難食嘅放題😡😡😡😡😡希望大家想試之前可以睇下我呢篇評論再考慮去唔去食事源係咁嘅... 我地出到旺角想搵間食放題試下當行到兆萬中心個門口突然俾4-5個人圍住不斷sell自己間野幾好幾好雷門嗰個人係得把口最好又話咩我地食嘅係感情又話揀佢嗰間會唔知平幾多又送啲咩咁咁好啦 見佢張宣傳單張好似幾多嘢食咁最後咪決定試下佢囉跟住佢就叫左個女仔帶我地行過去心諗:下 原來間野唔係兆萬中心(要一段路先到)上到去一出lift😨間鋪啲環境啲燈光暗到一個點😑不過諗住食物ok嘅都無所謂啦🤔一坐低就即刻攞紙嗌嘢食叫左好多好多嘢食但令成餐飯最炆嘅地方係佢地上菜速度慢到冇得再慢🙄首先黎到嘅係剌身三文魚正常好食嘅話應該會食到蛋白味但佢完全冇再講甜蝦 雪味重到之後再黎啲炸物同壽司其實唔好食仲多過好食仲有每次落單永遠都唔會黎齊我明白有時漏一兩張單係正常但你都冇理由過份到我落左三四次order你每次都同我漏一兩張單下話😑每次同啲侍應講佢地都話幫我地睇下睇?睇左去邊?求其hea應左就當冇事😑再講飲野方面其實你地都係拎罐裝飲品點解就連野飲都可以上得咁慢吹左幾次先捨得拎啲野飲過黎仲有最後嘅甜品話得叫放題 印象中唔係應該任飲
係我食過最難食嘅放題😡😡😡😡😡

又話揀佢嗰間會唔知平幾多又送啲咩咁

咁好啦 見佢張宣傳單張好似幾多嘢食咁

最後咪決定試下佢囉

跟住佢就叫左個女仔帶我地行過去

心諗:下 原來間野唔係兆萬中心(要一段路先到)

上到去一出lift😨

雪糕糯米糍係好細粒獨立包裝嗰啲

拎到過黎個皮淋曬裡面啲雪糕都溶曬

Tiramisu仲離譜

同試食冇分別一啖食得曬

其實成餐要我諗好食嘅我諗係火炙醬油燒三文魚 係我成餐食過最好食嘅食物😕

跟住到埋單嘅時候 啲野食先黎😑

侍應見到我地埋左單個樣仲要黑面😑

佢呢間擺明係故意上慢啲菜

等你淨係等都浪費左好多時間

然後坐夠兩個鐘就迫你走

總之呢間野一句講曬

簡直係貼錢買難受☺️
2016-07-21
$184.5 (Dinner)
  • 火炙醬油燒三文魚
2016-07-12 744 views
坐左一個鐘先黎得一碟刺身問個侍應仲話係我地冇落單 。食物質素好差,漢堡扒尤其令人印象深刻,全部都燶到成舊炭咁。。。。 仲有,上菜速度係非常非常慢,唯有不停落單,但黎極都唔齊。。。結果到最後十五分鐘啲菜就一次過黎哂。。。NO NEXT TIME。。。令人很失望
坐左一個鐘先黎得一碟刺身
2016-06-18 1142 views
今次因為朋友生日,所以試左雷門!五人會有一人半價優惠,送一生日蛋糕(影相用)我地既愛刺身,加上太餓了,我地寫左好多刺身上場大大盤刺身好新鮮,三文魚同甜蝦味道吾錯。肥美、新鮮,好厚身上場!帶子吾算大粒,但鮮甜!雖然有好多冰鎮住但係食落都唔會好凍,溫度啱啱好。炸物真系一般:外皮都系較厚,炸過了火候,不食外皮炸帶子。有啲甜酸醬,幾特別,但皮較厚燒菠蘿ok,多汁、但好多蜜糖,較甜!吉列大蝦夠還算香脆,唔會太膩焗蠔細細粒,多芝士、味道好好 ,新鮮。炸鮮奶:奶味不重,好淡!皮超厚芝士焗蝦:多芝士,肉新鮮,彈牙!牛柳粒ok,份量大碟上檯!少咸燒海蝦吾錯,外脆,內裡不會肉質鮮甜牛舌:較出色的一道菜!不會好「咬」食!軟口。醬汁不錯雞亦好味,少辣!超辣茄子:加左芝麻與蔥花,惹味.....食物一般,但服務不錯!

我地既愛刺身,加上太餓了,我地寫左好多刺身上場

炸物真系一般:外皮都系較厚,炸過了火候
,不食外皮

炸帶子。有啲甜酸醬,幾特別,但皮較厚

燒菠蘿ok,多汁、但好多蜜糖,較甜!
吉列大蝦夠還算香脆,唔會太膩

焗蠔細細粒,多芝士、味道好好 ,新鮮。
炸鮮奶:奶味不重,好淡!皮超厚
芝士焗蝦:多芝士,肉新鮮,彈牙!
牛柳粒ok,份量大碟上檯!少咸
燒海蝦吾錯,外脆,內裡不會肉質鮮甜
牛舌:較出色的一道菜!不會好「咬」食!軟口。
醬汁不錯
雞亦好味,少辣!
超辣茄子:加左芝麻與蔥花,惹味.....
食物一般,但服務不錯!
2016-06-14
$190 (Dinner)
2016-05-11 2879 views
因為同朋友聚會 所以泥左呢間一試。因為有人拉客關係所以佢地話免加一比我地,$178免加一食到一餐放題都算抵。另外其實有好多食物只係因為掛住食所以無影到相吾需要等太耐,食物就順利到達,去到一定必食焗蠔,雞肉串,火灸壽司<焗蠔>雖然細細粒,但味道好好 ,新鮮。<火灸壽司>雖然上菜時間慢,但味道好,就好似入口即溶咁,配沙律真係好夾!仲有供應炸雪糕,吾洗去長洲都食到:ted:ted:ted:<炸雪糕>味道係隨機抽,食左雲呢拿味同香芋味,兩隻味都好好,吾會怪<魚生>佢地既魚生非常厚切而且好新鮮如果住附近既朋友一定要試因為自己吾係住巿區 之前去過既一間放題係元朗 每人$220左右 我覺得想回本既朋友,可以選擇係呢間食,因為火灸壽司出面都賣好貴但呢度既水同外面差5多☺因為服務員態度亦吾差,就算好GG:2]G:2]G:2]G:2]

另外其實有好多食物只係因為掛住食所以無影到相

<焗蠔>
雖然細細粒,但味道好好 ,新鮮。
<火灸壽司>
仲有供應炸雪糕,吾洗去長洲都食到:
ted:ted:ted:
<炸雪糕>
味道係隨機抽,食左雲呢拿味同香芋味,兩隻味都好好,吾會怪
<魚生>
各款火灸壽司
G:2]G:2]G:2]G:2]
2016-05-09
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
$178 (Dinner)
冷盤魚生
各款火灸壽司
2016-04-02 2245 views
黎雷門食左幾次放題啦,一直都相當不錯,不過都係一半一半好食 如果訂位仲有嘢送。今次揀左海膽,好腥呀-_-我接受唔到... 炸物!識食一定係食吉列大蝦同炸鮮奶焗蠔有一層好厚嘅芝士係上面,多汁唔腥!個牛肉甘菇冇乜味,淡maomao...刺身就非常新鮮,三文魚,甜蝦,北極貝,泰式虎蝦都好食對於女仔黎講,其實真係食唔到男仔嘅份量,所以要識揀黎食
黎雷門食左幾次放題啦,一直都相當不錯,不過都係一半一半好食
海膽
炸物
炸物!識食一定係食吉列大蝦同炸鮮奶
焗蠔
有一層好厚嘅芝士係上面,多汁唔腥!
牛肉甘菇
個牛肉甘菇冇乜味,淡maomao...
刺身
刺身就非常新鮮,三文魚,甜蝦,北極貝,泰式虎蝦都好食

對於女仔黎講,其實真係食唔到男仔嘅份量,所以要識揀黎食
2016-03-28
$198 (Dinner)
炸物
刺身
本來和友人一行4人想去一壽司食6pm半價壽司,見實在太多人唯有退出再覓食行下行下行到兆萬中心,突然比幾個人圍住我地係咁塞傳單比我地幾張都係韓燒同放題,其中一個女仔不斷推薦雷門,仲話會送海膽帶子果D我地見佢張liftlet 都幾多款式又唔貴(178加1),咁就諗住試下點知原來間野唔係兆萬中心,而係係另一條街個女仔一直帶我地上去仲一齊入lift都幾客氣上到去就話,依法個人客係我既,我地聽到都覺得好奇怪,不過算啦餐廳內部都幾up dup, 個地下又有水同野食D位都幾細,肥小小都坐唔落坐到落去咁第一時間就點野食,menu同傳單都冇咩分別第一樣一定係叫刺身啦刺身過左十分鐘說黎到,不過同liftlet都幾大出入。。。三文魚冇咩味,赤貝,甜蝦,虎蝦果D全部未溶雪,食落口仲有點腥味應該係壞左個刺身碟仲有D跡,唔知有冇洗過真係好過分,咁都可以出品比人食送既海膽已經出晒水,我地冇食之後輪到燒物:燒菠蘿ok不過好多蜜糖?好甜甜到食唔到牛柳粒第一碟ok,第二碟勁咸又未熟,掉左燒蠔幾有驚喜,個味好新鮮燒海蝦ok,但都係食得出係壞壞地壽司方面:三文魚幾好,手握size ok帆立貝食落擺左好耐,成舊散晒出晒水黑松露
行下行下行到兆萬中心,突然比幾個人圍住我地係咁塞傳單比我地
點知原來間野唔係兆萬中心,而係係另一條街
個女仔一直帶我地上去仲一齊入lift都幾客氣

餐廳內部都幾up dup, 個地下又有水同野食
D位都幾細,肥小小都坐唔落
坐到落去咁第一時間就點野食,menu同傳單都冇咩分別
第一樣一定係叫刺身
刺身過左十分鐘說黎到,不過同liftlet都幾大出入。。。
三文魚冇咩味,
赤貝,甜蝦,虎蝦果D全部未溶雪,食落口仲有點腥味應該係壞左
刺身碟仲有D跡,唔知有冇洗過
真係好過分,咁都可以出品比人食
送既海膽已經出晒水,我地冇食

之後輪到燒物:
燒菠蘿ok不過好多蜜糖?好甜甜到食唔到
牛柳粒第一碟ok,第二碟勁咸又未熟,掉左
燒蠔幾有驚喜,個味好新鮮
燒海蝦ok,但都係食得出係壞壞地

壽司方面:
三文魚幾好,手握size ok
帆立貝食落擺左好耐,成舊散晒出晒水
黑松露壽司又係好怪,同平時食既完全唔同(食過幾間既黑松露壽司

面鼓湯:係溝出黎,但粉唔夠,完全好似似鹽水,完全唔得

飲品方面咸柑桔又話冇貨,我好想飲

甜品:(一台只可叫一次,會否太少)
豆腐花係百福的=.=有D難接受
其他朋友食話ok我冇食到

唯一讚揚是店內員工好勤力,一叫即到,但由於為左賺錢食桌太多通道太少,成條路好迫,變相店員要跑好多轉又撞到D客(唔關店員事,係餐廳問題)
眼前個個店員都有點疲倦,希望擺位方面改善一下,當然還有食物

其實好食既餐廳會人傳人,有問題既餐廳就慢慢冇人會去
咁樣真的太過分
2016-03-24
$178 (Dinner)
2016-01-25 2366 views
  沒有預約好的去吃放題, 這家我和男朋友已吃過好幾次的了。今天約了朋友原先吃別的餐廳, 可惜可預約的時間太晚所以就轉去吃放題了。由於是星期四,價錢並沒有太貴。沒有預約好的上到了門口, 因為同行有一位朋友生日, 另外一位朋友問該店經理生日有沒有什麼優惠。雖很老土的行為, 但又令到友善的經理給了OFFER"4位,其中一位半價 ,另送壽司蛋糕",都忘記了問什麼價錢就馬上入坐。剛好有一張卡位是窗口的, 先說說環境, 環境有點黑暗, 但可觀察到整個樓面是乾淨的。窗口位可以望到街境,令整個黑暗的環境不會太悶,但要說一說, 這是我來過四、五次第一次坐卡位, 如果平時2-3人來的話,應該都不會安排的窗口位了四個人坐的卡位剛剛好, 如果帶太多東西可能就坐不下了,樓面面積都算大,應該可容下200多人。 先說說又是放題的主打剌身。三文魚都算新鮮, 甜蝦就相反了, 面且味道一般, 希靈魚總共叫了三次才來啊, 不過味道都是有點不太新鮮, 而且不像其他放題店似的味道, 所以可能知道不太新鮮, 就索性欠單吧... 另外鮑片也很鮮甜, 8爪魚也很有口感!不錯~~飲品方面, 各式汽水都有, 如果不喜歡飲汽水的都有熱茶
,都忘記了問什麼價錢就馬上入坐。
 另外鮑片也很鮮甜, 8爪魚也很有口感!不錯~~
飲品方面, 各式汽水都有, 如果不喜歡飲汽水的都有熱茶及我最愛的冰紅茶/冰綠茶。個人就飲了很多冰紅茶
冰紅茶真的買少見少了,而且令不喜歡汽水的人有選擇。
圖中還有壽司, 個人覺得壽司選擇較少, 而且款式普通, 例如只有栗米壽司或熟蝦壽司
至於, 那個特別的環節就是生日歌及生日蛋糕!
令人毫無準備的就送上蛋糕了, 都幾驚喜的啊, 還有生日歌, 一檯人馬上變得尷尬大笑, 生日蛋糕都忘了拍照! 不過是三文魚和飯造成的蛋糕。 而且, 上面的三文魚覺得比三文魚剌身還好吃更新鮮!!! 多謝貴店的安排。還有我們吃了一半就放下了蛋糕,店長行過都有很貼心的說如果吃不下蛋糕的飯就吃了三文魚吧!!!

熱食方面, 雞翼和炸芋球都很推介!!由其是有一張單是只限叫兩款的食物, 有款食物名叫"夏威夷pizza"的可說是必吃啊, 滿滿的芝士加上沙律醬!!!! 而且pizza的薄餅很香脆!!我每次來到都會叫來吃的,可說是一試難忙!!

甜品方面, 甜品單只有一張, 每人限叫兩件。有Brownie/ 布甸/ puff之類的甜品。不過最後吃不下都沒有下單了。

員工方面, 好像除了收碟之外都沒有其他的服務, 沒有主動的收碟吧 , 因為四人位坐位都不算太大,而且吃完東西的碟待了一會都沒有收起, 所以令位置比較迫。

整體來說, 這一次的放題都很滿意。價錢個人就是記不起, 不過進店時4人,1位半價, 共每人$169, 已計加一。
Other Info. : 感覺店長的服務比員工的更要好!
2016-01-21
$169 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 夏威夷pizza
2015-06-28 3547 views
刺身好新鮮,賣相好好,有櫻花裝飾,好有心機虎蝦同馬刀貝同三文魚最好味,夠凍夠鮮甜極力推薦!!!!蜜桃蝦卷,蟹籽蝦卷同花之戀係我最愛唔會太大舊太飽,精緻得黎又好食!成舊卷物唔會太鬆,夠實身,入口大細啱啱好,次次黎都有叫熱盤中芝士焗蠔,金菇牛肉,吉列大蝦同天婦羅海老都好正!芝士焗蠔熱辣辣,芝士量多,蠔好鮮甜;金菇牛肉多汁,又有少少焦身,好香口;吉列大蝦夠香脆,唔會太膩;天婦羅海老最好食!炸粉唔會好厚,蝦身好彈牙,炸至金黃色,賣相一流!炸雪糕都值得推薦,入口即溶,份量啱啱好,配埋朱古力醬好好食服務態度好好,雖然見我地16͵7歲但都好有禮貌,唔會好似有啲餐廳咁見人細個就睇人唔起恰人價錢平,星期一至五6.00入場都139抵食兼好味!!
刺身好新鮮,賣相好好,有櫻花裝飾,好有心機
虎蝦同馬刀貝同三文魚最好味,夠凍夠鮮甜
極力推薦!!!!
蜜桃蝦卷,蟹籽蝦卷同花之戀係我最愛

炸雪糕都值得推薦,入口即溶,份量啱啱好,配埋朱古力醬好好食

價錢平,星期一至五6.00入場都139
抵食兼好味!!
$150 (Dinner)
2015-05-20 3323 views
已經係第4,5次食尼間放題  因為佢真係又平又好食,之前有張每人減十蚊券未用,所以順便尼食用左佢。當我詢問男職員張優惠券仲用唔用得,個男職員都好有禮貌咁答我話可以,事關佢張優惠券係無有限日期.入座後就即刻叫野食,不消10分鐘就尼齊,效率真係幾高!唔少得就當然係刺身拼盤啦! 好新鮮好肥美三文魚好新鮮肥美,可以清楚見到一條條嘅魚脂,好似三文魚腩咁正,仲有冰底墊住,唔會話食到未解雪.虎蝦同樣新鮮,爽脆可口,送啤酒一流呀!馬刀貝都好甜好脆口又夠凍,好好食~!墨魚好有光澤!食落鮮甜可口!之前食都無貝柱,今次見有就試下,不過嫌佢唔夠甜.朋友叫嘅司華力腸,個樣睇落都應該幾脆口.我同我朋友都鐘意叫嘅炸雪糕糯米糍,不過如果雪糕可以再雪硬D咁就唔會咁快溶,可以考慮用款甜品店用嘅現成雪糕球可能就可以改善問題.尼個冷烏冬次次都會叫,但係尼個今次整得最好食,夠凍,個汁唔會太淡太咸,烏冬軟硬適中,睇得出佢嘅食物質素係有進步牛油燒粟米一放上枱就超香牛油味,仲夠熱,令我食慾大開,唔洗5分鐘就K.O.左魚生沙律嘅水準都一時一樣,因為佢有時會落沙律醬,有時就落沙律醋,次次都唔同.不過今日個沙律D菜都好翠綠好靚,所以都幾好
已經係第4,5次食尼間放題
入座後就即刻叫野食,不消10分鐘就尼齊,效率真係幾高!
刺身拼盤
唔少得就當然係刺身拼盤啦!
好新鮮好肥美
虎蝦同樣新鮮,爽脆可口,送啤酒一流呀!
馬刀貝都好甜好脆口又夠凍,好好食~!
墨魚好有光澤!食落鮮甜可口!
之前食都無貝柱,今次見有就試下,不過嫌佢唔夠甜.
司華力腸
朋友叫嘅司華力腸,個樣睇落都應該幾脆口.
炸雪糕糯米糍
冷烏冬
牛油燒粟米
沙律
魚生沙律嘅水準都一時一樣,因為佢有時會落沙律醬,有時就落沙律醋,次次都唔同.不過今日個沙律D菜都好翠綠好靚,所以都幾好味,上面仲有舊厚厚嘅三文魚,原本有舊好厚嘅三文魚腩,但係未影相就已經俾我忍唔住食左,好正!何況食下沙律又可以消下滯再食多D
蒜泥金針菇
朋友叫嘅金針菇,一向麻麻地尼樣野,不予置評
燒豬頸肉
個豬頸肉係幾香口,食到豬頸肉應有嘅油香,仲幾鬆化,略嫌咸左少少,個醬汁咸咸香香都算好食
三文魚
三文魚好食到要再叫!!!!
蜜桃炸蝦卷
蜜桃炸蝦卷算係一個新驚喜,之前食都無,個蜜桃同炸蝦出奇地夾,蜜桃提升左蝦嘅鮮甜味,本來想食多幾件,可惜太飽啦!
啤酒
啤酒有咁好嘅美食又點可以唔啤啤佢喎~!
總括而言,佢物美價廉,當然你唔好諗住有大喜屋嘅水準,但佢算係平民放題,唔想大出血嘅話可以一試

2015-05-14
$160 (Dinner)
Dining Offer
燒豬頸肉
三文魚
蜜桃炸蝦卷
2015-04-25 2975 views
環境昏暗,服務態度不太好,食物質素好差,壽司啲飯太硬,燒焗食物乾睜睜,甜品超難食牛乳布甸水汪汪,雪糕糯米滋軟淋淋,4個人被安排一張超細嘅枱坐得好擠迫,以後都吾會再來.
2015-04-25
Celebration