2021-09-17
平時都好鐘意食tempura,所以bookmark左呢間餐廳都半年幾 終於嚟左試!食到尾先發覺無影相haha見到啲食評幾好,亦係日本過江龍,唸住應該都唔會伏得去邊啦,點知。。。只可以話啲tempura超失望啊☹️我地叫左個江戶前天丼同凍烏冬set,天丼包既tempura款式比較多,適合想試多幾款既人!首先,天丼上枱後第一個感覺係:嘩好油啊。。望落都好似好冧咁。。一堆炸物放喺飯面,賣相的確好震撼!不過食落去就同望落一樣,好油同好冧。不過個飯係幾好食既加左啲汁,反而啲tempura就唔得。跟住凍烏冬set,分別有個烏冬,有碗汁,同有一個迷你丼(有炸蝦、蛋、菇、南瓜、紫菜)。個烏冬偏幼,不過煮得啱啱好,好彈牙,夏天食唔錯幾好食!不過啲炸物都一樣,好油好油同冧pat pap,隻蝦口感質地梅梅地,完全唔彈牙同爽,好耐無食過咁差既天婦羅。。。☹️總結嚟講,麻麻地,天婦羅好失望!都唔會再嚟食了。☹️
總結嚟講,麻麻地,天婦羅好失望!都唔會再嚟食了。☹️