2022-09-14 48 views
🐔轉轉燒雞肉卡巴卷個卷十分足料,成條有一個前手臂甘長。個卷入面有雞肉、蕃茄同生菜。雞肉好入味,同蔬菜既配搭可以令到個口感更加清新又唔會太油膩。🌯中東炸鷹嘴豆餅卡巴卷入面有就係炸鷹嘴豆餅,洋蔥,甘筍同埋生菜。呢個卷雖然沒有肉,但是炸鷹嘴豆餅的調味都好夠,亦都好香口,好有中東風味。幾特別既一個配搭👍🍚🥗轉轉燒雞肉飯及沙律一般係街買飯,一向都是蔬菜比較少,但係呢一間比我嘅感覺就是可以食得好健康。任何菜式都有配搭唔同蔬菜。雞肉燒得好嫩滑,旁邊的沙律睇落好新鮮,食落亦都好爽脆。整體來說,呢間食物價錢好合理,每一樣菜式都好足料,質素唔錯,性價比高,環境幾企理,之後Lunch 又有多個外賣選擇啦。

轉轉燒雞肉卡巴卷

🐔轉轉燒雞肉卡巴卷

中東炸鷹嘴豆餅卡巴卷

🌯中東炸鷹嘴豆餅卡巴卷

轉轉燒雞肉飯及沙律

🍚🥗轉轉燒雞肉飯及沙律

2022-09-13
TakeAway
$67 (Lunch)
轉轉燒雞肉卡巴卷
中東炸鷹嘴豆餅卡巴卷
轉轉燒雞肉飯及沙律
如果你問我對去完土耳其 印象最深刻嘅美食推介係啲咩我一定會答你係「kebab」睇住一大舊羊肉/牛肉係烤爐到轉轉轉然後被廚師逐塊逐塊削落黎 真係連口水都跟住流落黎返嚟香港之後一路都好想再搵返啲種味道.終於 找到了 係正K11對面街由真正土耳其大廚烹調同佢傾多兩句 仲了解到更多土耳其旅遊景點添.《轉轉燒羊肉卷🫔》薄薄既薄餅裏便包住嘅羊肉份量非常之多由頭食到尾都佈滿羊肉片 滿足感非常大咬一啖有幾多肉汁 滿到瀉羊肉味非常濃郁 烤完更加令香料多一份焦香咁多肉但係唔會覺得膩 係因為內餡夾雜着好多蔬菜 有蕃茄、紫洋蔥、生菜...《土耳其香烤羊肉丸配飯🧆 🍚》唔想配飯 可以揀脆脆薯條的不過我揀飯係因為一路對土耳其既飯念念不忘較尖長 散發陣陣油香 仲會有啡黃色既orzo 配埋香烤羊肉丸 同轉轉燒羊肉削出嚟嘅肉又好唔同肉丸啖啖肉得黎有彈性好多 而且更加Juicy啲肉汁滴落飯都撈埋黎食 非常滋味

如果你問我對去完土耳其 印象最深刻嘅美食推介係啲咩
我一定會答你係「kebab」
睇住一大舊羊肉/牛肉係烤爐到轉轉轉然後被廚師逐塊逐塊削落黎

配埋香烤羊肉丸 同轉轉燒羊肉削出嚟嘅肉又好唔同
肉丸啖啖肉得黎有彈性好多 而且更加Juicy
啲肉汁滴落飯都撈埋黎食 非常滋味
2022-09-05 37 views
🌕Hello我係Moon🌕當中餐西餐開始食得多咗嘅時候,🤣就係時候要轉下口味,☺️喺街邊行過路過,😗沿途都會聞到燒肉嘅味道,😍雖然係大熱天時但係食慾嘅慾望依然不減,😋燒肉就有好多款但係講到最有特色嘅話當然就係土耳其烤肉,😝尖沙咀呢度除咗有為人熟悉嘅重慶大廈買咖喱之外亦都有唔少嘅土耳其餐廳,🤓基本上都係地下鋪,易搵又近商場。😏首先係土耳其香烤羊肉丸配薯條 😍土耳其烤肉除咗係一片片之外而家嘅特色亦都去到搓成一個肉丸,😉好處就係更加大範圍鎖住肉汁,咁就避免左乾身。 🤓喺煎板到不斷炒,越炒越香,☺️每一舊肉丸都包含一絲絲嘅肉,😛羊味非常突出,😜調味料嘅配搭就令到羊羶味大減,🤓有啲似牛丸嘅質地但以羊肉嘅方式來展示確實係非常特別,😏想有少少辣味嘅話咁就可以用土耳其辣醬汁嚟襯托一下羊嘅鮮甜再額外加上辛辣嘅味道。🤩新鮮即炸嘅薯條亦都令人食指大動,😉每一條都確保係脆卜卜薯味香濃,😇外脆內軟當然亦都係炸薯條嘅一大特色😗之後係轉轉燒羊肉飯😳土耳其嘅羊肉真係令人欲罷不能,🤭Order完之後就會見到師傅用靶場都輕輕𠝹一𠝹一大串嘅肉,🤤變成薄片,同樣亦都係炒出香味,🤫再加上土耳其嘅特色飯,😳會見到白飯之外亦都有一啲比
🌕Hello我係Moon🌕

土耳其香烤羊肉丸配薯條

之後係轉轉燒羊肉飯😳土耳其嘅羊肉真係令人欲罷不能,🤭Order完之後就會見到師傅用靶場都輕輕𠝹一𠝹一大串嘅肉,🤤變成薄片,同樣亦都係炒出香味,🤫再加上土耳其嘅特色飯,😳會見到白飯之外亦都有一啲比較長身嘅土耳其特色飯,😏食落去係有少少唔同,🤩相對硬身啲同埋粒粒分明,😜再配合一啖羊肉再加些少嘅sour cream , 🤓咁就係一個Perfect match, 😝價錢亦都相對合理,味道亦都令人滿意😚
轉轉燒羊肉飯

🌕最後MoonMoon都幾滿意依間土耳其餐會,雖然係位於尖沙咀但係佢嘅價錢非常親民,嗌多款都得啦🌕

Kebab Bistro (尖沙咀)
尖沙咀麼地道16號半島大廈地下2號舖
轉轉燒羊肉飯
成日買外賣返工食都唔知買咩好,經過呢間黃色門面舖頭,開放式廚房見到掛住好吸引嘅轉轉燒肉,好耐冇食過土耳其卷,一於買番工開心share~*轉轉燒雞肉卷🌯$68**轉轉燒羊肉卷🌯 $88*一路等外賣一路睇住店員包,放得勁多料,唔止雞肉份量好多,仲有生菜、蕃茄、紫洋蔥,一個對於女仔嚟講剛剛好。雞肉同羊肉嘅調味都差唔多,本身卷入面已經有晒醬,所以就咁食都夠晒味😋唯一缺點係,可能我哋擺得太耐先食,個皮俾啲醬汁浸到有啲腍*轉轉燒雞肉配脆脆薯條🍟 $70**轉轉燒羊肉配飯及沙律🥗 $98*其實都係頭先卡巴卷嘅肉,就咁當餸食開頭好送飯😍,但係啲肉真係好多😆去到後尾有少少膩&咸,想轉下口味可以點醬,薄荷忌廉、少少辣嘅忌廉醬,即刻清新啲~

*轉轉燒雞肉卷🌯$68*
*轉轉燒羊肉卷🌯 $88*

唯一缺點係,可能我哋擺得太耐先食,個皮俾啲醬汁浸到有啲腍

*轉轉燒雞肉配脆脆薯條🍟 $70*
*轉轉燒羊肉配飯及沙律🥗 $98*

2022-08-24 21 views
位於尖沙咀的正宗土耳其小食站,黃色搶眼的店舖顏色,旁邊也有些簡單的檯櫈座位,不過主要以外賣為主。主打是即切熱辣辣的烤肉、薄餅、烤肉串、燒肉飯、卡巴卷、沙律等。土耳其轉轉燒肉卡巴卷:轉轉燒雞肉卷餡料滿滿,卷裡面有燒雞肉、沙律菜、番茄、洋蔥,最後加入不同醬汁,然後捲起,再壓起來烤熱整個卷餅。餅皮柔軟,餡料豐富,燒雞肉份量多,且充滿肉汁,很惹味。土耳其轉轉燒肉飯:轉轉燒雞肉配飯及沙律一邊是飯底,上面鋪滿燒雞肉,雞肉乾身,烤得香口。雞汁滲進底下的白飯中,鹹鹹香香。沙律菜則放在另一格,十分足料。沙律醬汁是甜酸的,很開胃。甜品:什錦果仁千層酥土耳其名物甜點, 層層酥皮製作以成,很多層次,中間內餡有碎堅果粒,再塗上一層蜂蜜,很濕潤。不過蠻甜膩。
位於尖沙咀的正宗土耳其小食站,黃色搶眼的店舖顏色,
薄餅、烤肉串、燒肉飯、卡巴卷、沙律等。
土耳其轉轉燒肉卡巴卷:轉轉燒雞肉卷

餅皮柔軟,餡料豐富,燒雞肉份量多,且充滿肉汁,很惹味。
土耳其轉轉燒肉飯:轉轉燒雞肉配飯及沙律

一邊是飯底,上面鋪滿燒雞肉,雞肉乾身,烤得香口。
甜品:什錦果仁千層酥

不過蠻甜膩。
今次一個人來到尖沙咀購物,有一家受顧客喜愛的傳統土耳其小店,美食俘虜了我,我打算到「Kebab Bistro」品嘗美味,進入外賣覓食。設計以黃色為主,充滿土耳其色調,擁有一份雅緻休閒,繁華的背後,能夠停下來暫時忘憂,令人輕鬆暢快。店內裝修簡約,舒適寫意,環境整齊優美,乾淨整潔,氣氛輕鬆。店中是半開放式廚房,落單後即刻整,可以清楚見到廚師在製作食物。進入餐廳後,先看到餐單,菜式選擇繁多,每款價格相宜,未食巳吸睛,令我胃口大開。燒雞肉pizzaPizza即叫即整,厚薄適中,薄餅是9吋,好多餡料,批底十分脆口,pizza一口咬下去,外面脆内嫩,雞肉實淨彈牙,仲有芝士拉絲,整體配搭惹味,食落口感豐富,滋味無比。雜錦果仁千層酥千層酥是一層層蜜糖糖漿,好多果仁碎,仲有開心果,甜甜地,食出香脆,彈牙有咬口,食落不會太過油膩,香氣四溢。Kebab Bistro(尖沙咀)地址:尖沙咀麼地道16號半島大廈地下2號舖

燒雞肉pizza

雜錦果仁千層酥

Kebab Bistro(尖沙咀)
地址:尖沙咀麼地道16號半島大廈地下2號舖
2022-07-25
Type of Meal
Dinner
🌯🇹🇷【 Kebab Bistro 】🇹🇷🌯⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄正宗土耳其手卷專門店👨🏽‍🍳💯店面燈光光猛,寬敞企理,可以堂食,又可以外賣拎走。⋄┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🐔轉轉燒雞肉卷🌯($68)Chicken Doner Kebab本人勁鍾意食kebab,我揀咗雞肉味嘅kebab,入面勁足料,雞肉份量勁多,另外有生菜、蕃茄、洋蔥等等配料,食一個已經非常飽肚!🍗土耳其原隻烤雞🐓($99 /33% off)Turkish Roast Chicken最近做緊優惠,$100都唔使就可以買到原隻烤雞,超抵食!使用香料醃制並烤制,肉質鮮美,香嫩多汁。再配搭生菜、番茄、檸檬,上碟超靚😍🥠土耳其宮廷第一甜點 雜錦果仁千層酥($28/2pcs)Baklava土耳其嘅甜品,外皮酥脆,裏面甜絲絲的,又幾好食喎。⋄┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄📍地址:尖沙咀麼地道16號半島大廈地下2號舖⋄⋄
🌯🇹🇷【 Kebab Bistro 】🇹🇷🌯

—————⧫♟⧫—————

正宗土耳其手卷專門店👨🏽‍🍳💯
店面燈光光猛,寬敞企理,可以堂食,又可以外賣拎走。

┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

🐔轉轉燒雞肉卷🌯($68)
Chicken Doner Kebab

🍗土耳其原隻烤雞🐓($99 /33% off)
Turkish Roast Chicken
最近做緊優惠,$100都唔使就可以買到原隻烤雞,超抵食!

🥠土耳其宮廷第一甜點 雜錦果仁千層酥($28/2pcs)
Baklava
土耳其嘅甜品,外皮酥脆,裏面甜絲絲的,又幾好食喎。

┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

📍地址:尖沙咀麼地道16號半島大廈地下2號舖

2022-08-10
Type of Meal
Dinner
今日經過K11 art mall 附近見到呢間主打土耳其美食🇹🇷新開小店,打算買返去做晚餐🤭。呢間小店主力做外賣,亦有提供少量坐位做堂食。菜式選擇好多款,都係即整即製好新鮮,味道都係好正宗😋。食土耳其菜kebab🌯一定係必叫🥰,今次叫咗個羊肉卷同燒雞。燒雞而家做緊特價,全隻都係$99😍,已經即刻叫黎試。👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼🌟 轉轉燒羊肉卷🐑🌯 💰88 羊肉卷kebab🌯 羊肉係半肥瘦,羶味唔重,肉身唔會鞋,食落有香濃既羊脂味好惹味~🌯由旋轉烤羊架即刻切落黎再加埋新鮮蕃茄🍅洋蔥🧅生菜🥬特製乳酪醬汁再用簿身墨西哥卷包埋一齊食,口感好清爽😋!最正既係即叫即整,店員好貼身咁切開一半👍🏻 拎上手熱辣辣好新鮮,餡料好豐富好足料😍🌟 香草嫩滑卡巴燒雞🍖 💰99香草原隻雞好大隻,肉質好嫩滑。烤雞好入味,有香濃既香料味,係土耳其式既烤雞煮法!烤雞提供三種醬汁,分別有沙律醬、香草芝士醬🧀同酸辣沙律醬醬🌶!個人特別推介😋香草芝士醬, 食落好清新,提升左烤雞嘅味道。拎返屋企再焗熱5-8分鐘,口感好juicy🙊~想講原本係$148,而家特價就買到,真係性價比好高!🅓🅡🅘🅝🅚🥤無糖可樂 💰7 ————————————

👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼

💕餵食指數:4/5
💕環境:4./5
💕推介指數:4/5
——————————————————

📍Kebab Bistro (尖沙咀)
尖沙咀麼地道16號半島大廈地下2號舖
2022-08-18 31 views
系尖沙咀做完運動買個晏返屋企嘆先,K11對面原來開左間土耳其小店,店面幾企理,店員好熱情好客❤️一於買個Kebab返屋企嘆Chicken Doner Kebab $68Kebab好大卷,有手臂咁長雞肉好香口,仲包左好多菜,唔驚唔健康Lamb & Chips $90羊肉真系超級好食,大食妹好鐘意羊個陣獨特的蘚味,覺得超正薯條系波浪薯條呀,配左三隻醬,不過大食妹覺得就咁食仲正果仁千層酥$28以前裡學個陣食過一路念念不忘呢個土耳其甜點雖然好甜,但果種果香甜又唔會系死甜,食落好舒服好鐘意

Chicken Doner Kebab $68
Kebab好大卷,有手臂咁長
雞肉好香口,仲包左好多菜,唔驚唔健康
Lamb & Chips $90
羊肉真系超級好食,大食妹好鐘意羊個陣獨特的蘚味,覺得超正
薯條系波浪薯條呀,配左三隻醬,不過大食妹覺得就咁食仲正

果仁千層酥$28
以前裡學個陣食過一路念念不忘

TakeAway
Kebab一直都係我其中一樣好鍾意食嘅土耳其小食,份量好足料兼且有唔少蔬菜超級解膩👍🏻今次經過k11全部餐廳full曬一於就試試呢個以黃色為主色裝修風格鮮明嘅小店啦!-✤ 轉轉燒雞肉卷 $𝟔𝟖呢度嘅轉轉燒雞肉比我想像中嫩滑好多,加上毫不吝嗇嘅分量,香烤過嘅雞肉焦香味十足,配合埋超級新鮮嘅紫洋蔥🧅、番茄以及生菜🥬,層次感豐富,另外好推薦大家落紅色辣嗰個醬汁,更為惹味!✤ 中東炸鷹嘴豆餅卷 $𝟔𝟓falafel唔知道大家有無食過呢!平時如果幫襯土耳其餐廳我通常都會order,估唔到呢個會擺入卷餅入面做其中一款配料👍🏻呢個其實係油炸鷹嘴豆餅,用鷹嘴豆或蠶豆泥加上調味料所做成的,食落味道豐富好綿密👍🏻✤ 轉轉燒羊肉配脆脆薯條 $𝟗𝟎羊肉騷味濃烈,烤得比較乾身,焦香無比,超級惹味,另外不得不讚份量十足🐑!✤ 芒果乳酪 $𝟑𝟔通常出面所有地方嘅芒果乳酪都會太甜或者一味死甜!但係呢個完全唔會,非常解渴🥭
✤ 轉轉燒雞肉卷 $𝟔𝟖

✤ 中東炸鷹嘴豆餅卷 $𝟔𝟓

✤ 轉轉燒羊肉配脆脆薯條 $𝟗𝟎

✤ 芒果乳酪 $𝟑𝟔
  • 轉轉燒雞肉卷
  • 芒果乳酪
  • 中東炸鷹嘴豆餅卷
2022-08-11 17 views
聽人推介呢邊有間新開性價比高嘅土耳其外賣小店係由外國人開嘅我最鍾意試外國野!!😄即刻好似去咗外國旅行咁而且味道好有驚喜🤩🤩唔係平時食開嘅味道,好有新鮮感!!!我叫咗個轉轉燒羊卷($88)睇一睇點解叫轉轉燒呢原來係咁樣轉吓轉吓切出嚟好正呀!!!我叫個羊卷入面真係有超多羊又有好多配菜好好食烤雞🤩做緊特價都係$99!!好抵呀大大隻㗎🤩🤩手機實在影唔到佢實物係幾正!!!勁𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲有好多肉汁🤤🤤🤤好香!有驚喜呀!用啲香料好香呀唔係平時食到嘅味!勁正會再幫襯開放廚房,見到製作過程呢間店主要做外賣如果想喺度食埋都可以
聽人推介呢邊有間新開性價比高嘅土耳其外賣小店
係由外國人開嘅
我最鍾意試外國野!!😄
即刻好似去咗外國旅行咁
而且味道好有驚喜🤩🤩
唔係平時食開嘅味道,好有新鮮感!!!

我叫咗個轉轉燒羊卷($88)
睇一睇點解叫轉轉燒呢

原來係咁樣轉吓轉吓切出嚟
好正呀!!!我叫個羊卷入面真係有超多羊
又有好多配菜好好食

烤雞🤩
做緊特價都係$99!!
好抵呀
大大隻㗎🤩🤩

手機實在影唔到佢實物係幾正!!!
勁𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲有好多肉汁🤤🤤🤤
好香!有驚喜呀!用啲香料好香呀
唔係平時食到嘅味!勁正
會再幫襯

開放廚房,見到製作過程

呢間店主要做外賣
如果想喺度食埋都可以
2022-08-11 16 views
又嚟介紹特色小食喇✨!今次又嚟介紹吓一啲土耳其嘅特色小食啦😎。除咗會介紹我最鍾意食嘅卡巴卷之外🌯,另外我都會介紹一款比較邪惡嘅Pizza 㗎🍕。即刻同大家入正題啦!食物方面☝🏻#轉轉燒羊肉卷($88)首先要介紹嘅呢個卡巴就係轉轉燒羊肉卷啦🐐。我自己最鍾意食嘅卡巴卷配搭就係羊肉啦🤩,我覺得佢個羊肉唔會話太羶🙌🏻。而且因為佢係轉轉燒嘅羊肉,所以都特別惹味😬。另外呢個卡巴卡呢仲有夾一啲蕃茄🍅同埋生菜🥬,所以都幾有營養㗎!#烤羊肉卷($88)跟住要介紹嘅就係一款相當之邪惡嘅薄餅啦🍕,佢就係芝士四重奏🧀。呢款pizza顧名思義就係用四款芝士去整嘅,除咗芝士之外,薄餅上面都鋪滿彩椒同埋橄欖🫒,所以視覺上睇啲顏色都好豐富🤪。講返個味道先,我覺得呢個Pizza嘅芝士味真係好濃🤤。鍾意食芝士嘅就唔可以錯過呢個芝士四重奏啦😎。評分以🌕表示(滿分為5)賣相:🌕🌕🌕🌕🌑味道:🌕🌕🌕🌕🌑
又嚟介紹特色小食喇✨!

食物方面☝🏻
#轉轉燒羊肉卷($88)

#烤羊肉卷($88)

評分以🌕表示(滿分為5)
賣相:🌕🌕🌕🌕🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
2022-08-04 32 views
Kebab Bistro地址: 尖沙咀麼地道16號半島大廈地下2號舖turkey 架小食大都好相似,以kebab ,轉飯或pizza 等,勝在味道純一,想食返同一個味道架回憶。香港身為一個國際化地方, 好多外地來香港實踐生活架外地人, 都普遍喜歡開餐廳創業, 我地可以食到當地正宗口味, 對為食架我是件幸福的事。通常都係買take away ,唔太餓食light 點, $148 燒全雞,有優惠 $99燒雞肉味道賣相都似燒春雞, 喜歡焗雞個皮比較香。雜錦果仁千層酥,見旅行節目成日介紹架切食甜點$28 2件,果然是甜死人架,面層是一層厚厚又甜我蜜糖糖漿,入口有好多果仁碎,開心果令口感更好,未食過架一試無妨!螞蟻人一定喜歡架甜食。Kebab Bistro
Kebab Bistro

地址: 尖沙咀麼地道16號半島大廈地下2號舖

雜錦果仁千層酥,見旅行節目成日介紹架切食甜點

2022-08-03 15 views
以前去歐洲旅行餐餐都鍾意食kebab, 一嚟比較平,二來我都真係幾鍾意食,今日喺尖沙咀行完街之後,要諗吓買咩外賣,竟然比我發現一間新開嘅kebab店叫左一個羊肉 kebab($88)店員好細心會預先將kebab分開咗兩份,羊肉好足料,由第一啖到最後都食到,烤羊肉好香,配埋特製嘅醬汁,味道惹味而且都算juicy, 另外由於餅皮比較薄,整體味道好突出Roast chicken (全隻$99)估唔到全隻燒雞$99,咁抵梗係要試吓好無味!燒雞皮好薄,雞肉經過調味好香,另外就算雞胸肉嘅位置都入味同口感都唔鞋,最重要真係啖啖肉🤩🤩 食得好開心!

叫左一個羊肉 kebab($88)

Roast chicken (全隻$99)

2022-08-02 10 views
咁啱嚟開呢邊經過見到間新開嘅土耳其小店,以外賣為主,亦有幾張堂食嘅小枱,不過今次我想買pizza返屋企happy share,所以冇選擇堂食🤭🍕燒雞肉pizza $98呢度個廚房係開放式設計,可以睇到晒成個製作過程🤩Pizza邊焗到脆卜卜,中間滿滿芝士同雞肉,配埋佢哋嘅特色醬汁,好惹味!🫔轉轉燒羊肉卷$88羊肉超多呀😍除咗主角羊肉之外,入面仲有生菜、蕃茄、洋蔥….口感豐富,卷皮薄薄地帶點煙韌,羊肉味道鮮美,入口騷味唔太重,鍾意食羊肉嘅唔好錯過😚-可樂 $7

🍕燒雞肉pizza $98
呢度個廚房係開放式設計,可以睇到晒成個製作過程🤩

🫔轉轉燒羊肉卷$88

-可樂 $7