2008-07-31 26 views
親愛的嚷著想試KFC的至爆套餐, 同埋之前又應承了她見到有新出的"黑椒特檸至爆套餐"($29.5)個廣告牌好吸引, 都有幾多野食, 所以就叫了一個拿到後不免失望, 好大個籃好零碎的野食, 驚歎廣告的”美化”效果!套餐包括:黑椒特檸雞全翼x1: 黑椒味普通, 特檸只是有個青檸俾你, 用來“榨汁”落雞翼到, 加左無咩特別, 感覺奇怪雞翼x2: 香口, 不過好細隻雞寶數粒: 脆口但雞肉係邊呢?!磨菇飯x1: 係咁多食物中算不錯的薯格x2 (50g):得兩塊咁大把!? 親愛的也忍不住問staff, 最後staff為我們加多幾塊 =P總括: 不用再試
親愛的嚷著想試KFC的至爆套餐, 同埋之前又應承了她

見到有新出的"黑椒特檸至爆套餐"($29.5)
個廣告牌好吸引, 都有幾多野食, 所以就叫了一個

套餐包括:
黑椒特檸雞全翼x1: 黑椒味普通, 特檸只是有個青檸俾你,
用來“榨汁”落雞翼到, 加左無咩特別, 感覺奇怪
雞翼x2: 香口, 不過好細隻
雞寶數粒: 脆口但雞肉係邊呢?!
磨菇飯x1: 係咁多食物中算不錯的
薯格x2 (50g):得兩塊咁大把!?

總括: 不用再試

$30 (Tea)
2008-07-31 55 views
自小與雞結下不解之緣,做過了一些「科研」,逐漸愛吃走地雞起來。小時候住農村,三層高的平房,地下雞棚養著不少雞,年少,不懂問是什麼雞種,反正婆婆每朝五時打開欄閘,雞都及跑出街啄食去,那時候天黑得很早,又沒有街燈,六時左右,雞又老老實實地回巢,「科研」亦解釋不了這現像?農村城市化後,交通方便了,小村鎮發展成小城市,三層平房改建成七層大廈,斬柴燒飯變為電飯煲,一切變得方便起來,free-range(走地雞)鮮嫩彈牙味兒,已成回憶。這鬼佬的炸雞,老弟很喜歡,說它夠香脆、醃得夠味肉式鬆嫩,同一屋簷下,想不到大家口味各走一端,偶是極討厭雪雞的肉質,簡單來說是纖維質斷裂後而成的散及腍,彈性都給破壞了,吃起來自然軟腍。各人口味不同,自己一直接受不了這程度的軟腍,當然,以鬼佬炸雞的規格來說,肥佬上校的出品是不錯的,尤其是剛剛焗起時吃。想著想著,好吃的雞,近期有港大的羊城派鹽焗雞,流著口水等著吃!

現叫現吃是幾好的
現叫現吃是幾好的
2008-07-07 15 views
和親愛的相約到車品品開餐之前媽子買了KFC Max Meal回來因為之前我和細路常常嚷著要吃不過家裡不喜歡吃快餐所以都無咩機會吃因為一陣仲要食所以小口小口吃可能外賣的關係, 包的外型當然不討好夾的雞外面炸得好乾身, 內裡幸好還有點肉汁配上類似千島醬酸酸甜甜幾MATCH~!薯格當然吸引過薯條, 還是脆的 以前的雞脾變成雞翼和雞粒, d雞粒真係唔多得 =_="好彩雞翼幫忙挽回不少分數
和親愛的相約到車品品開餐之前

媽子買了KFC Max Meal回來

因為之前我和細路常常嚷著要吃

不過家裡不喜歡吃快餐所以都無咩機會吃

因為一陣仲要食所以小口小口吃

可能外賣的關係, 包的外型當然不討好

夾的雞外面炸得好乾身, 內裡幸好還有點肉汁

配上類似千島醬酸酸甜甜幾MATCH~!

薯格當然吸引過薯條, 還是脆的

以前的雞脾變成雞翼和雞粒, d雞粒真係唔多得 =_="

好彩雞翼幫忙挽回不少分數
$28 (Other)
2008-04-22 29 views
練完足球..都已經6點幾同好友都好肚餓..佢地又想食kfc..所以就冒住生暗蒼咁入黎..我地4個人食..有先見之明..個個都好大食..所以..叫左兩個$108餐有四杯coca cola有9件雞..2客薯蓉..幾件薯格..同埋栗米..雞_叫左唔辣..但係實係炸左好耐..放左係到..d皮好硬..好難咬..有d雞又過咸..有d雞又好淡..亦都有d凍..薯蓉_好淡..冇咩特別薯格_份量好少..得幾舊..但係幾好味~!!粟米_淡而冇味..又乾..差!當中同好友一齊傾番童年時既事..真係既好笑又懷念..雖然食物真係唔多合格,已經好少同好友聚首一堂咁傾計..所以食物已經唔係重點..
練完足球..都已經6點幾
同好友都好肚餓..
佢地又想食kfc..
所以就冒住生暗蒼咁入黎..
我地4個人食..
有先見之明..個個都好大食..
所以..叫左兩個$108餐
有四杯coca cola
有9件雞..2客薯蓉..
幾件薯格..同埋栗米..
雞_叫左唔辣..
但係實係炸左好耐..放左係到..
d皮好硬..好難咬..
有d雞又過咸..有d雞又好淡..
亦都有d凍..
薯蓉_好淡..冇咩特別
薯格_份量好少..得幾舊..但係幾好味~!!
粟米_淡而冇味..又乾..差!
當中同好友一齊傾番童年時既事..
真係既好笑又懷念..
雖然食物真係唔多合格,
已經好少同好友聚首一堂咁傾計..
所以食物已經唔係重點..

之前kfc有一排推廣咩"chucky"雞皇飯食過佢既餐飯都幾大碟覺得貴左但食飽飽都幾好今日去返食,見到一人尊享有返雞皇飯揀$34一個餐但pat飯少到無得再少好似屋企既半碗仔咁女仔食三、四啖都無哂~!拎返去同經理講佢話依家唔係之前個個推廣就係得咁少同埋話個餐有兩舊雞所以飯就得咁少xyz,佢將我另外叫既雞都擺埋落飯碟度剩返個少少位先擺飯搞錯呀以前明明係雞擺雞籃,飯另外裝架麻呃錢~!
之前kfc有一排推廣咩"chucky"雞皇飯
食過佢既餐飯都幾大碟
覺得貴左但食飽飽都幾好

今日去返食,見到一人尊享有返雞皇飯揀
$34一個餐
但pat飯少到無得再少
好似屋企既半碗仔咁
女仔食三、四啖都無哂~!

拎返去同經理講
佢話依家唔係之前個個推廣就係得咁少
同埋話個餐有兩舊雞所以飯就得咁少
xyz,佢將我另外叫既雞都擺埋落飯碟度
剩返個少少位先擺飯
搞錯呀以前明明係雞擺雞籃,飯另外裝架麻

呃錢~!
2007-08-05 26 views
因為平身幾喜歡食炸雞既關係所以間唔中都會去kfc 買黎食下不嬲食開"巴辣香雞翼" 但覺得密密燒雞翼都好yummy~但一隻賣都8. 5 ~食套餐會抵d丫~~~
因為平身幾喜歡食炸雞既關係
所以間唔中都會去kfc 買黎食下
不嬲食開"巴辣香雞翼"
但覺得密密燒雞翼都好yummy~
但一隻賣都8. 5 ~
食套餐會抵d丫~~~
2007-04-19 33 views
請左d 新妹妹真係唔掂,係度掛住傾計,都唔識做野既~前晚10pm 去到買外賣,無人排隊,2個妹妹一齊睇一個counter,問佢有咩野飲,叫完佢先話要加$3,佢斟緊時我決定唔要,問佢點解無野飲既餐牌俾客人睇,佢指俾我睇counter正中間3行細字,哇,font size 10 既幾隻字,又無圖,實睇到啦~~~ 我要佢擺定個放大鏡俾人用,佢就係度笑~~俾$時又發現佢落漏1餐,唔係呀....叫2個餐都可以漏1個???? 佢緊住拎返俾我,拎左杯氣水來先話俾我聽個包要等幾分鐘,我話佢點解唔講左俾得聽先,做咩要來左氣水來先講,我可以選擇唔等架嘛~~~結果我cancel唔等,落下面M記另叫左個餐~~返到屋企發現KFC個餐漏左隻雞...心理,唉呢班妹妹真係小小野都做唔好~~~諗住打去純粹話下佢地~~點知個經理好好態度咁道歉,佢竟然話個爐收左,而家即刻開返同我整,要20~30分鐘到,問我住邊即刻送過黎~~ 哇!!!估唔到佢咁好,我話咁又唔好特登為左果"一隻雞"左住你地收工~~~明早再取啦~~~佢話早上未有雞,俾Coupon我,結果我拎了一張coupon送2隻雞+ 1客薯容,條氣真係順返晒~~!!
請左d 新妹妹真係唔掂,係度掛住傾計,都唔識做野既~

結果我cancel唔等,落下面M記另叫左個餐~~

女伴生日,同她到廸士尼。出發前,到青衣城吃早餐。我點了六號餐($18):鮮茄雞絲通粉(好油膩,但通粉好滑)、迷你腸仔鬆餅(好味,無上次咁油膩)、熱咖啡(一般美式咖啡而已)她點了十一號餐($21.5):炸雞扒(好乾)、滑蛋(好鞋好乾)、提子香餅(都係好乾,有脆餅的較果)、改凍檸茶(加$3,多冰少茶的搵丁野!)。但環境時尚,打行廣告的美式企業。每況愈下!味道完全唔得,應該無下次。
女伴生日,同她到廸士尼。出發前,到青衣城吃早餐。
但環境時尚,打行廣告的美式企業。每況愈下!
味道完全唔得,應該無下次。
女伴生日,同她到廸士尼。出發前,到青衣城吃早餐。
但環境時尚,打行廣告的美式企業。每況愈下!
味道完全唔得,應該無下次。
2006-02-04 22 views
佢整完一輪之後係靚左但係佢D 位一D都唔好LAW細果D SOFA唔好坐~~>我意思係叫人點食野呀預左坐得耐就好,但食得快餐店就唔使啦....搞到D人坐得死咁耐又冇位其他D台又唔好用,又突又"粒"...最慘係佢炒曬D阿姐,講埋D靚妹,又慢又唔想做咁,唉.....
佢整完一輪之後係靚左
但係佢D 位一D都唔好LAW
細果D SOFA唔好坐~~>我意思係叫人點食野呀
預左坐得耐就好,
但食得快餐店就唔使啦....
搞到D人坐得死咁耐又冇位

其他D台又唔好用,又突又"粒"...

最慘係佢炒曬D阿姐,講埋D靚妹,
又慢又唔想做咁,
唉.....

2006-01-31 24 views
年初一拜完年,想去試新出ge 羅馬雞翼。行到埋去,話想要一筒羅馬雞翼,佢話買晒,新ge要等20-30 mins.........wa........20-30 mins ar,唔係2-3 mins........佢問我介唔意食蜜糖雞翼。小姐,梗係介意啦,特登來試羅馬雞翼ga ma!有乜理由要等到一件雞翼都無ge時候先嚟整咖?傻咖?唔洗讀過管理都應該識諗啦!真係要改善一下!唔好等人客嚟到先話無,又要等!本人最後係無等嘅!實在大耐啦!

本人最後係無等嘅!實在大耐啦!
2006-01-02 15 views
呢排鍾意左食KFC 既紫紙雞卷,細細舊易入口,D雞肉唔會"un"同幾香~價錢都唔貴~!!但係d雞捧就唔掂喇..好似一隻雞翼分開兩邊賣比人咁..唔抵食又唔太好味!
2005-10-12 12 views
Fast food 食物冇咩好講.講環境:呢到有d特色sofa仔,都幾好座呀.一場去到要試啦.
Fast food 食物冇咩好講.
講環境:
呢到有d特色sofa仔,都幾好座呀.
一場去到要試啦.
2005-05-04 24 views
Just like other braches of KFC, t his KFC offers standard KFC food. KFC should provide more hot drinks, like hot chocolate. It now only provides hot tea and coffee.
2004-04-16 31 views
雖然已經出左好耐,但係真係忍唔住要讚:好好味!連薯皮炸香口好多;最好係要多細薯塊,比大塊脆。我覺得薯塊好食過薯條好多。