2024-01-09 166 views
我本人好鍾意食日本串燒 🍡時常都會周圍去食 我終於搵到一間 會成日掛住嘅地方 😍因為係我心目中 好食係最緊要😋仲要價錢好抵食 一般我之前去食串燒嘅地方 以人頭計都要差唔多$1000一個 但我喺呢度食到捧住個肚走 仲要食埋海鮮 加飲酒 都只係$700左右一個 所以成日搞到我心思思想走上去食🤩我平時最鍾意食嘅雞腎我都係叫2串 但唔知點解次次去親呢間我都要食4-6串 其實諗諗我自己都幾恐怖😹😹😹另外佢仲有好多我未食過特色串燒 我諗起都流口水😜
2024-01-06
2023-11-12 213 views
作為一個燒鳥愛好者,終於搵到一間令我驚艷嘅燒鳥餐廳 - 其匠燒。由踏進門口嘅一刻開始,就感受到日本風情。餐廳嘅室內設計同氛圍令人放鬆,帶嚟一份寧靜嘅感覺。我揀咗佢哋嘅招牌燒鳥套餐,簡直係驚艷。鳥肉質地鮮嫩多汁,烤得剛剛好,每一口都散發緊濃郁嘅烤香味。仲有,附送嘅刺身新鮮美味,味噌湯簡直係絕佳。要特別提提嘅係服務,真係無得挑剔。工作人員熱情友善,時刻為客人提供專業意見。價錢都係相當合理,物有所值。如果你係燒鳥嘅忠實粉絲,或者只係想試下正宗嘅日本美食,我強烈推薦其匠燒。呢間係值得再次光臨嘅餐廳,我期待下一次嘅品味之旅。

2023-11-12
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
俾楼下宣传单吸引上来试,呢间日本居酒屋,气氛几好,坐得舒服。食物方面,都几多选择,有定食套餐,串烧套餐,同刺身,仲可以单点,特别推荐佢既牛舌定食,米饭软硬适中,配上香醇嘅酱汁,味道刚刚好。另外,佢嘅串烧也不错,特别是鸡肉串,口感鲜嫩多汁。当然,不能不提佢嘅新品,口味好独特,我朋友说黑松露炒乌冬都唔错总的来说,呢间日本居酒屋值得一试。食物水准高,服务态度好,是一个放松心情,享受美食的好去处。这里绝对是一个不错的选择。

2023-10-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
Dining Offer
Voucher
  • 黑松露炒乌冬
  • 牛舌定食
2023-11-06 103 views
性價比幾好,晚餐set餐份量好足。同朋友兩個人都食唔曬。電梯間比較悶熱,店裡面環境比較cozy,夜晚會比較有氛圍,空間感都幾好。推擠個miso soup,真材實料,鮮味十足。黑松露炒烏冬應該係距地比較力推噶新菜,雖然食材比較簡單,但黑松露味十足,我個人一般般黑松露,不過朋友勁讚。yakitori係主打,感覺係呢頭做得比較好噶一間。服務OK,店長有過黎問意見同夠唔夠食,好nice!店長仲推薦我地可以係度搞公司/生日p,距地有套唱k設備可以卑d客免費唱,真系淋得幾周到。仲介紹中午午餐有set,仲有折扣,可以同同事過黎試下。
性價比幾好,晚餐set餐份量好足。同朋友兩個人都食唔曬。
推擠個miso soup,真材實料,鮮味十足。
yakitori係主打,感覺係呢頭做得比較好噶一間。

仲介紹中午午餐有set,仲有折扣,可以同同事過黎試下。
2023-10-22
2023-11-06 82 views
我同朋友頭先去咗其匠燒,的確係一間特別嘅餐廳。環境同氣氛好寧靜,啱哂兩三好友聚會。佢哋嘅燒鳥係真心好食,每件都烤得啱啱好,鳥肉鮮嫩多汁,我真係好鍾意。唯一嘅問題係價錢。我理解正宗嘅燒鳥質素唔可能平啲,但佢哋嘅價位係高嘅一方面。如果唔係飯量細嘅話,成個餐食費用都唔係咩平。呢度嘅餐飲體驗係值得。服務方面,員工都好友善,但係啲人可能需要多啲培訓,特別係關於菜單同飲食知識。不過佢哋態度仍然係好嘅,只係啲專業知識可以再加強。服務方面,員工都好友善。總括黎講,其匠燒係一間好餐廳,提供正宗嘅燒鳥同宜人嘅環境。
前段时间去香港city walk发现了一家性价比高的日料店 到现在还是心心念念再去一次-『汁烧牛舌丼』面上是嫩滑牛舌 吃起来很有嚼劲搭配特制的烤肉酱汁 一个人炫完一碗😋主打是烧鸟点了『其匠串烧五盛合』解决了本人的选择困难症🙊火候掌控刚好~喜欢他家的酱汁午市限定套餐都会配有温泉蛋🥚茄瓜🍆味增汤-半开放式厨房 坐在吧台还可以看到烹制过程国庆假期计划去hk的值得来这一试🍱 其匠燒 Ki Yakitori📍 尖沙咀厚福街12-12A藍馬商業大廈10F
前段时间去香港city walk
国庆假期计划去hk的值得来这一试
🍱 其匠燒 Ki Yakitori
📍 尖沙咀厚福街12-12A藍馬商業大廈10F
2023-11-05 53 views
朋友推薦的寶藏餐廳,聽說味道不錯。今天還是比較幸運的,沒有提前book位。walking 都有位,可能我們去得比較早吧。雖然中間出了一點小插曲,但還好不影響我哋食嘢的心情,而且店家提供的量是夠的。還擔心不好吃呢,結果是比想像中令人滿意,店家服務也不錯,上菜速度也很快,這點做得不錯,值得好評,就是餐廳環境需要有一點改善,燈光不太足夠。但是很乾淨整潔。價錢也比較實惠。總體也是很不錯。下可以再帶朋友去試吓
2023-11-05 39 views
聽朋友說這家店挺好食的,今天周末,決定book 位去試試.味道不錯,燒饅魚很好吃😋,皮很翠,肉很爽。還有燒菠蘿都好食,很足够的焦糖.和朋友兩人就試了幾款串燒,味道也不錯,下次再嘗嘗其他沒吃過的。分量足,好評!下次也會推薦給其他朋友。

2023-10-24 44 views
将生活嚼得有滋有味,把日子过得活色生香,往往靠的不只是嘴巴,还要有一颗浸透人间烟火的心当胃很充实,人就不容易悲伤,美食,可以治愈一切的不尽人意,心有所憾!你的思乡病,就是你身体里的蛋白酶吃到熟悉的味道,再苦的心都会被治愈味道是个时空门,带你回到记忆中最幸福的时光里山有峰顶,湖有彼岸,在人生漫漫长途中,万物皆有回转,当我们觉得余味苦涩,请你相信,一切终有回甘走。其匠烧,偶遇的美味。烧烤很好吃,刺身都新鲜的。
当胃很充实,人就不容易悲伤,
美食,可以治愈一切的不尽人意,心有所憾!
味道是个时空门,带你回到记忆中最幸福的时光里
山有峰顶,湖有彼岸,
在人生漫漫长途中,万物皆有回转,当我们觉得余味苦涩,
请你相信,一切终有回甘走。
其匠烧,偶遇的美味。
烧烤很好吃,刺身都新鲜的。
2023-10-24
$100 (Lunch)
2023-10-19 55 views
發現有很多好吃的楼上铺都会俾人忽略~好彩今次有屋企人带路~去吃烧鸟😆📍位于厚福街的蓝马商业大厦10楼推门进去~环境温馨~还可以gathering唱k的小店~我哋兩個女仔點嘅係💰398二人set😆🍢有5串烧物🍜黑松露炒乌冬🥗杂菜沙律🥤饮品x2✔️小吃x2对于女仔来讲~呢个set系绝对饱gar lar~除咗觉得佢嘅烧鸟好食之外今次意想不到的是🍜重点来说一说黑松露乌冬味道正系劲jeng~睇得出店家系落足料~诚意满满~
發現有很多好吃的楼上铺都会俾人忽略~
好彩今次有屋企人带路~

去吃烧鸟😆

📍位于厚福街的蓝马商业大厦10楼

🍢有5串烧物
🍜黑松露炒乌冬
🥗杂菜沙律
🥤饮品x2
✔️小吃x2

对于女仔来讲~呢个set系绝对饱gar lar~

除咗觉得佢嘅烧鸟好食之外
今次意想不到的是
🍜重点来说一说黑松露乌冬
味道正系劲jeng~睇得出店家系落足料~
诚意满满~

2023-10-07
$150 (Dinner)
  • 黑松露炒烏冬
新開的串燒店,有驚喜喎😍 lunch set抵食!性價比高!推薦再encore!點左1份二人套餐,2個定食食材都很新鮮,分量十足,吃飽飽😌重點係套餐的黑松露烏冬真係好香,落足料,串燒雞脆骨真係yyds!仲有蒲燒鰻魚定食,一大塊鰻魚,真的不能太愛了!🐟吞拿魚蓉定食,食材很新鮮,分量好足,$118係尖沙咀呢個價位作為午市我覺得性價比很高,吞拿魚蓉下面係醋飯食落一啲都唔滯,仲有配温泉蛋撈埋一齊食吃,最愛❤️正下次要試埋晚市串燒清酒先😍樓上舖,有吧枱,有包廂,該有的都有值得推薦試試!
點左1份二人套餐,2個定食
食材都很新鮮,分量十足,吃飽飽😌
仲有蒲燒鰻魚定食,一大塊鰻魚,真的不能太愛了!🐟

下次要試埋晚市串燒清酒先😍
樓上舖,有吧枱,有包廂,該有的都有
值得推薦試試!
  • 蒲燒鰻魚定食
  • 二人套餐
  • 吞拿魚蓉定食
来HK专登揾呢间店来食呢个乌冬黑松露豚肉炒乌既魅力!‼️真系超爱-黑松露豚肉炒乌冬我真系爱惨呢个味道,很浓郁的黑松露味道搭配浑厚的奶油香,好意外一点都不腻如果喜欢一点烟熏味道的宝们‼️我强推这个乌冬🫡-‘烧鸟拼盘’烧鸟拼盘都几唔错有鸡肉/豚肉/蔬菜!我个人最爱就系个秋葵烧得唔会太干身,岩岩好☺️荤素搭配,减肥既人都完全唔洗担心环境都唔错,成间店面都好干净‼️老板服务态度都好好平日自己食一份乌冬➕沙律咩都够晒
来HK专登揾呢间店来食呢个乌冬
黑松露豚肉炒乌既魅力!‼️真系超爱

-黑松露豚肉炒乌冬
我真系爱惨呢个味道,很浓郁的黑松露味道
搭配浑厚的奶油香,好意外一点都不腻
如果喜欢一点烟熏味道的宝们‼️
我强推这个乌冬🫡

-‘烧鸟拼盘’
烧鸟拼盘都几唔错
有鸡肉/豚肉/蔬菜!我个人最爱就系个秋葵
烧得唔会太干身,岩岩好☺️
荤素搭配,减肥既人都完全唔洗担心

环境都唔错,成间店面都好干净‼️
老板服务态度都好好

平日自己食一份乌冬➕沙律咩都够晒

• 黑松露豚肉乌冬
去香港尖沙咀购物,和朋友都很想吃日料,就找来了这家店,体验非常愉快😍店内灯光偏柔和,很有氛围感,装修简洁大方,桌椅摆放得井然有序,就餐很舒适用料方面非常讲究,食材都很新鲜,每道菜品做法都能将优质材料的本味发挥得淋漓尽致🌟✅菜品推荐:🥗蟹子沙律:新鲜的蟹肉搭配清爽的蔬菜,口感丰富,味道鲜美🦪烧青洒蚝:鲜嫩的蚝肉搭配独特的烧青洒酱汁,口感醇香🐚牛油炒蚬:牛油的香气和蚬肉的鲜嫩相互融合,带来了一种独特的口味享受🍝和牛炒乌冬:鲜嫩多汁的和牛肉片与弹牙的乌冬面完美搭配,口感醇厚
✅菜品推荐:
🥗蟹子沙律:新鲜的蟹肉搭配清爽的蔬菜,口感丰富,味道鲜美
🦪烧青洒蚝:鲜嫩的蚝肉搭配独特的烧青洒酱汁,口感醇香
終於等到了假期,和朋友相約去香港啦!朋友說帶我吃一家好吃的日料店,喜歡到處探尋美食發現美的我,當然是跟著朋友有肉(bushi,是美食)吃!四個人點了一份雙人lunch set和兩個定食,菜品上桌後滿滿當當菜品,幹飯人表示真的是分量足,努力了卻還是沒吃完。這頓美食裡,我最難忘的應該是汁燒帆立貝、味醂魚乾和芝士蛋糕😋「汁燒帆立貝」一上桌,那個香味就讓我忍不住要立馬嘗一口,很美味噢……「味醂魚乾」乾而不柴,入口伴隨一絲甜味,如果還能一邊喝著佳釀,那就更完美了。「芝士蛋糕」是set 内搭配的甜品,綿密可口,超出了我的預期,飯後一杯茶一件cake ,圓滿啊!
終於等到了假期,和朋友相約去香港啦!

在香港吃到让我记忆深刻的日料这次去香港觅食找到一间很隐蔽却很好吃的日料店实在有点惊讶到了!那个鳗鱼饭真的太好吃啦一大条鳗鱼 蘸上生鸡蛋液那味道好正 呜呜呜鸣…此刻还在回味中!他家的烧鸟和刺身也是很不错推荐!#香港美食 #香港烧鸟 #香港旅游 #香港必去新店 其匠燒 Ki Yakitori尖沙咀 日本料理
在香港吃到让我记忆深刻的日料
这次去香港觅食
找到一间很隐蔽却很好吃的日料店
实在有点惊讶到了!
那个鳗鱼饭真的太好吃啦
一大条鳗鱼 蘸上生鸡蛋液
那味道好正 呜呜呜鸣…
此刻还在回味中!
他家的烧鸟和刺身也是很不错
推荐!