2012-07-14 32 views
冇訂位架.又唔洗等位.入到去得1條路行............同10幾個同學食LUNCH..食得最勁都係呢次架啦!!!!!基本上食5哂...叫左好多壽司&天婦羅....好''滯''飲品又只得SOFT DRINK 同 TEA,,,冇特飲/.\其實我好小食放題,我食一round已經好飽好飽....不過佢地D 沙律好迷你..細細份(冷豆腐,,中華沙律).仲有個叫蕃薯仔既野,好似芝士腸.幾好食叫左4個面豉湯都好咸~_~" 到左last call 有人拎d雪米糍黎..都5係飲食..1人1粒,不過都已經好飽了...
仲有個叫蕃薯仔既野,好似芝士腸.幾好食

叫左4個面豉湯都好咸~_~"
Other Info. : 埋完單有lunch優惠券送..就$128 1位 12;30-3;00
2012-07-12
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$140 (Lunch)
Anniversary
  • 串燒
一入到去, 餐廳走廊都幾迫, 超窄 張台勁細, 勁窄!!!! not good at all...出食物都出得OKAY快, 吉列生蠔最好食, 炸蟹鉗冇味道, 蟹粥得個咸字 =.="""AND 9:15 就 last call,好趕客 lor。雪糕糯米糍是附送的甜品,好 cheap ,好普通 T_TOverall: 冇想像中咁好食,食物唔多款式, 下次唔會再去 >.<
一入到去, 餐廳走廊都幾迫, 超窄

AND 9:15 就 last call,好趕客 lor。

雪糕糯米糍是附送的甜品,好 cheap ,好普通 T_T

2012-07-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2012-06-25 8 views
一開始叫左5件壽司,都係火灸三文魚好瘦。之後再叫多次。我寫左話要肥d。真係比左我都幾好食既不過真係食到好熱好焗。我同朋友都出汗了,之後叫左個海鮮鍋,幾大碗,幾個fd share 都ok,不過愈食愈熱,好彩汽水任飲。跟著又到返我最鍾意既壽司。今次到卷物,都幾多種類,連鵝肝卷都有好特別....不過D卷物太大件....味道唔錯其他食物都好ok,不過最後甜品(雪米糍)無得任叫Over all都好幾底食
一開始叫左5件壽司,都係火灸三文魚
好瘦。之後再叫多次。我寫左話要肥d。真係比左我都幾好食既
其他食物都好ok,不過最後甜品(雪米糍)無得任叫

Over all都好幾底食
2012-06-20
Waiting Time
6 Minutes (Dine In)
$196 (Dinner)
  • 牛乳海鮮鍋
  • 火灸壽司
2012-06-24 13 views
訂左位,睇著佢比左個無訂位嘅服務差,無論係等位同催單都係到拖野食喳,無特色,無QUALITY,無樣。壽司D飯成個實心出奇蛋甘大。BOOK左八點中,八點先落到第一張單,九點三就話LAST CALL,九點半就開始趕客。SORRY 無相,實左影唔落手。我本來睇完其它好嘅食評好期待間野,TOTALLY RUINED IT。WORST EXPERIENCE I HAVE EVER HAD EVER。
訂左位,睇著佢比左個無訂位嘅
服務差,無論係等位同催單都係到拖

Other Info. : Try something else, don't waste your $200 HKD here.
2012-06-23
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$207 (Dinner)
2012-06-19 10 views
今日同三個朋友去左中環吉壽食放題,為其中一個朋友慶祝生日八點鐘去到個到,但已經有唔少人,我地唔洗等就入左去(BOOK左位),一開始我地一人寫一類order紙,比了waiterd野食都出得幾快,幾乎個口冇停過咁滯,不過張台就有d細,因為出得快但食唔切食到咁上下,突然熄左燈,就響起生日歌,waiter攞住壽司蛋糕行埋黎,(要事先通知職員),上面插左舊有蠟燭既蓮花,仲識噴火,連我都幾surprised9點幾last order之後有雪糕糯米茲(不是任食)埋單$647(生日有一位半價優惠),除開都係160幾,係中環算係唔貴了食物整體上okay,刺身幾厚,新鮮,甜蝦,天婦羅,日式炒硯都好好味(推介!)但炒烏冬估唔到係咁大碟,,唔係好想食哂佢,餐廳走廊都幾迫,唔可以兩個人同時行,TOILET得一格
今日同三個朋友去左中環吉壽食放題,為其中一個朋友慶祝生日

一開始我地一人寫一類order紙,比了waiter

上面插左舊有蠟燭既蓮花,仲識噴火
,連我都幾surprised

9點幾last order之後有雪糕糯米茲(不是任食)

但炒烏冬估唔到係咁大碟,,唔係好想食哂佢,

餐廳走廊都幾迫,唔可以兩個人同時行,TOILET得一格
Other Info. : 埋單佢會送COUPON下次用,可以每位-$23,都唔錯
2012-06-18
$162 (Dinner)
  • 蕃薯仔
  • 甜蝦
  • 牛油粟米
  • 日式炒硯
2012-06-15 15 views
認真,中環呢間放題真係幾抵食架!!!價錢黎講巳經唔算貴~ 而且仲有效$23減 話說,果日係我地個FD生日啦~果時大約夜晚7點幾度LA,就巳經好多人係度食緊放題我地唔係等左好耐就巳經有位啦~(P.S 要食呢間放題,真係要早D訂位先得...) 坐低左冇幾耐,就有waiter黎幫我地寫檯號la之後,仲問我地飲唔飲野先~我地成檯人夾埋都差唔多有15個人(要你地攞咁罐汽水~辛苦哂啦~) 我地好快就order左好多野食 (okay多款食物可以選擇~ 正 XD)不過我最鐘意食都係果個北海道牛乳鍋、串燒同餃子 ~Yummy!!D三文魚都唔錯~ OKAY有水準 總括來講,D服務生出食物都出都OKAY快!而且,佢地既服務態度都好好,幾傾得,幾好笑容雖然佢地有時可能忙左D,睇唔到我地叫佢入單不過,我地會體諒既~ 哈哈 ^^另外,D食物都幾好食~唔錯唔錯最緊要既一點係,果日我地大家都玩得好盡興 而生日果個FD都被我地感動到~因為果個生日蛋糕一出黎既時候~全場熄曬燈~唱生日歌比佢聽~~感動到佢呀 HA~所以,我認為真係值得一試架!! 特別係成班人去,一定好熱鬧架嗜 ~~要改善的地方:1. 炒烏冬太酸~ 2.
認真,中環呢間放題真係幾抵食架!!!

價錢黎講巳經唔算貴~ 而且仲有效$23減

話說,果日係我地個FD生日啦~
果時大約夜晚7點幾度LA,就巳經好多人係度食緊放題

我地唔係等左好耐就巳經有位啦~
(P.S 要食呢間放題,真係要早D訂位先得...)

坐低左冇幾耐,就有waiter黎幫我地寫檯號la
之後,仲問我地飲唔飲野先~

我地成檯人夾埋都差唔多有15個人
(要你地攞咁罐汽水~辛苦哂啦~)

我地好快就order左好多野食
(okay多款食物可以選擇~ 正 XD)

D三文魚都唔錯~ OKAY有水準

總括來講,D服務生出食物都出都OKAY快!
而且,佢地既服務態度都好好,幾傾得,幾好笑容

雖然佢地有時可能忙左D,睇唔到我地叫佢入單
不過,我地會體諒既~ 哈哈 ^^
另外,D食物都幾好食~唔錯唔錯

最緊要既一點係,果日我地大家都玩得好盡興

而生日果個FD都被我地感動到~

因為果個生日蛋糕一出黎既時候~
全場熄曬燈~唱生日歌比佢聽~~
感動到佢呀
HA~
所以,我認為真係值得一試架!!
特別係成班人去,一定好熱鬧架嗜 ~~

要改善的地方:
1. 炒烏冬太酸~

2. 地方有D迫~有時好難行出去

Other Info. : 有優惠卷抵d,如果冇可以係朗豪坊MTR出口拎,有人派, 8:00前賣單-$23 8:30 前賣單-$18 8:45後入坐 -$10
2012-06-08
$160 (Dinner)
  • 蝦天婦羅
  • 三文魚刺身
2012-06-10 11 views
之前也是睇食評幫趁另一間同樣在中環的日本放題, 價錢相約.便看完食評再訂位.首先要懷疑以往食評點解有140幾個叫好, 得40幾個劣評,一去到已經覺得環境超窄, 一股翻新卡拉OK味.....檯細食物放不下, 見到D碟已經無胃口, --> 甩色膠碟, 最好樣係盛魚生個look. 住九龍山長水遠黎食都係因為在中環區.但.....釀青口無青口, 只有一pat撈完嘅??材料放回青口個殼再焗番....蟹粥係蟹殼+粟米粥一口牛好多筋....海鮮翅衰過四海叮叮碗仔翅, 應該四海好過佢!魚生好少少,但咁嘅環境,周圍太嘈,檯太貼近,兩人檯最慘, 唔係死角就係走廊不停有人行來行去, 有張二人檯仲對住厠所, 食個一粒鐘已經忍不住走咗!一句講哂, 之前所有劣評都係千真萬確, 所有好評唔好信.
首先要懷疑以往食評點解有140幾個叫好, 得40幾個劣評,
一去到已經覺得環境超窄
, 一股翻新卡拉OK味.....
檯細食物放不下, 見到D碟已經無胃口

蟹粥係蟹殼+粟米粥

一口牛好多筋....
海鮮翅衰過四海叮叮碗仔翅
, 應該四海好過佢!
, 食個一粒鐘已經忍不住走咗!

一句講哂, 之前所有劣評都係千真萬確, 所有好評唔好信.
2012-06-10
2012-06-01 10 views
一早訂咗枱, 自成一角感覺好好壽司: 火焰和牛幾特別外, 其他真係無特別之餘, 蟹粥幾好食鍋物: 牛奶鍋比較有特式但味道較淡燒物: 雞翼, 牛舌唔算出色三文魚墨魚甜蝦還可以, 期他 no comment總括: 1. 價錢唔算貴, 特別在中環區算平了2. 或者因為在中環, 以為質素唔會差3. 我地有間房叫做好d, 因為望到出面好多枱好迫, 見佢地食得好慘5. 最唔鐘意係限時段, 迫人在2000 last order, 2030 一定趕走你
一早訂咗枱, 自成一角感覺好好

鍋物: 牛奶鍋比較有特式但味道較淡
燒物: 雞翼, 牛舌唔算出色
三文魚墨魚甜蝦還可以, 期他 no comment

總括:
1. 價錢唔算貴, 特別在中環區算平了
2. 或者因為在中環, 以為質素唔會差

2012-05-27
2012-05-20 9 views
上星期五,舊同學約我出嚟食飯,他們說在網上看過食評對吉壽評價不俗,而且還可以在雜誌剪Coupon出來用,所以決定嚟呢間試下。8:45閞始,我們一行六人8:30來到已可入座,餐廳面積唔大,桌子小,座位空間唔多,有點窄的感覺。我們一坐低就馬上點了好多食物,不到幾分鐘,一大盆刺身就送到我們面前,跟住其他食物亦陸續送上,轉眼間整張枱已經放滿了食物,上菜速度都幾快。刺身種類都算多,件件厚切又新鮮,而且叫幾多嚟幾多,更有我至愛的北寄貝食㖭!壽司和卷物就一般,但味道都OK嘅!炸物方面最好味係天婦羅,粉漿薄而脆,虎蝦大隻又有口感,吉列𧐢也不錯。最令人失望係炸蟹鉗,完全沒有味道。至於燒物例如焼羊架丶牛肉串丶燒海蝦丶焗青口都好有水準,而我最鍾意食燒蕃薯仔和芝士魚餅,真係好好味!我食完再Encore。至於其他熟食例如雪花牛柳粒丶日式炒蜆丶地獄汁尤魚鬚等都可值得一試,特別係牛乳海鮮鍋更是必食推介,湯底又香又滑,用料十足,非常好味!正!正!正! 整體來説,環境雖然普通,但食物質素搭夠,服務態度都唔差,價錢亦算合理,如果我再食放題,一定會再嚟呢度食。
我們一坐低就馬上點了好多食物,
最令人失望係炸蟹鉗,完全沒有味道。

$180 (Dinner)
  • 牛乳海鮮鍋
  • 天婦羅
2012-05-04 27 views
是日放題是球隊的「勁過飯」,一行廿多人來到常常被稱讚的吉壽。甫踏進門,格局似劏房,空間感極不足,沿著窄得只容一人通過的走廊,我們走進了最內面的大桌,椅桌之間距離短誇張,還要放置幾個背包,坦白說,轉身也感困難。食物方面,魯男們吃東西重量不重質,自然滿意,我縱肚餓,也是卻之不恭。一字以敝之:頹。甜蝦非常幼身,毫無口感,和大喜屋的完全無法相比。其餘刺身的質素亦參差,低於benchmark,三文魚太瘦,還帶點筋絲,貝柱不鮮甜,八爪魚太難咬爛,唯一好吃彈牙的是不知道甚麼螺。刺身是「回本」首選,如此一來……因為刺身選擇中沒有帶子,被迫點了壽司,色澤暗啞,薄如蟬翼,心知不妙,果然,沒有口感,亦沒有甜味。火灸三文魚尚算香口,可以一戰。另外的一些表層沾了橙色蟹籽內藏芝士的卷物則令人不安。前後共點了三十串,香甜軟糯,是整晚最令人滿意的食品,但不過和在坊間買到的日本蕃薯一樣,退而求其之,只得猛吃。不得不批評的是,它的外皮燒得太焦,滿是致癌物質,每串我也得挑刮了很久才放進口裡,非常麻煩。於是我在點菜紙上寫了一句提示,讓廚師控制火候,無奈不果,大抵他們是不會看那張紙的,罷了。串物還有芝士魚餅,比凍肉店買到的白色

一目了然的不新鮮
極不出色
前後共點了三十串,香甜軟糯,是整晚最令人滿意的食品,但不過和在坊間買到的日本蕃薯一樣,退而求其之,只得猛吃。不得不批評的是,它的外皮燒得太焦,滿是致癌物質,每串我也得挑刮了很久才放進口裡,非常麻煩。於是我在點菜紙上寫了一句提示,讓廚師控制火候,無奈不果,大抵他們是不會看那張紙的,罷了。串物還有芝士魚餅,比凍肉店買到的白色橙點芝士丸還要差。
最好吃的,也是最不能「回本」的
羊扒擁有令人心情狂躁的外表,顏色深黑如萬聖節特備菜式,非常倒胃口,沒有嘗試。但友人評價不錯,說是芸芸低水準選擇中的難得之作,所以也re-order了。
賣相令食慾全軍覆沒
菜式名字:驚人的內涵。滿滿的蟹柳絲(而你當然知道那是廉價到極點的麵粉加工製品)堆在殼上,酸酸甜甜的醬汁,很惹味,可是嚼了幾下後,便知「中伏」。說好的青口呢?消失得無影無蹤。為免犯「雞蛋中挑骨頭」之罪,我馬上翻翻另外一隻偽裝「青口」的青口殼配偽海鮮,主角青口還是沒有找到。
機已屈
最後,附送甜品是雪糕糯米糍,芝麻口味吧,也許。咬了一口,吐掉了。
2012-04-24
$163 (Dinner)
最好吃的,也是最不能「回本」的
眼見好評如潮,在朋友介紹下決定試呢間,係呢到睇到鮮虎蝦天婦羅任食,但冇-場地,桌子細,座位冇咩空間感,最緊要食物姐-服務快速,落單不夠15mins已經成桌野食我地3個女仔去,食唔切,佢地上等好快,張台都唔夠位擺-冇漏單-蟹鉗被fake了,入面都唔係蟹肉黎既,假野-串燒牛有d'鞋'-圓形個串係芝士餅,入面有芝士的-吉列野最好食係炸生蠔,唔點吉汁列好食d-天婦羅一般-一口牛好好食-最o咀係焗青口,係冇青口,入面係金菇芝士,不過又幾好食既刺身-三文魚,希靈魚,醋青魚,good-吞拿魚不好吃-甜蛋都唔錯-食完赤貝壽司,完全大滿足-幔魚壽司,Yummy~太多野食,所以好多都係食左一round,已經飽死了我地6:45上到去,8:00賣單走人用左優惠卷,$164,都唔算貴再送張新既優惠卷下次用整體冇想像中咁好食,食物款式又唔多,反而覺得大吉仲好過呢間
眼見好評如潮,在朋友介紹下決定試呢間,
係呢到睇到鮮虎蝦天婦羅任食,但冇

-場地,桌子細,座位冇咩空間感,最緊要食物姐
-服務快速,落單不夠15mins已經成桌野食

我地3個女仔去,食唔切,佢地上等好快,張台都唔夠位擺
-冇漏單

-蟹鉗被fake了,入面都唔係蟹肉黎既,假野

-串燒牛有d'鞋'

-圓形個串係芝士餅,入面有芝士的
-吉列野最好食係炸生蠔
,唔點吉汁列好食d
-天婦羅一般
-一口牛好好食

-最o咀係焗青口,係冇青口,入面係金菇芝士,不過又幾好食既
刺身
-三文魚,希靈魚,醋青魚,good

-吞拿魚不好吃

-甜蛋都唔錯
-食完赤貝壽司,完全大滿足

-幔魚壽司,Yummy~

太多野食,所以好多都係食左一round,已經飽死了
我地6:45上到去,8:00賣單走人
用左優惠卷,$164,都唔算貴

再送張新既優惠卷下次用

整體冇想像中咁好食,食物款式又唔多,反而覺得大吉仲好過呢間
Other Info. : 最好刺身落單先,因為熟食上得快 而且食完熟食,再食刺身會冇咩味道 所以[b]先刺身後熟食[/b] 題外話,個日撞正有人生日,店內播生日歌同該客人慶生,成間店舖d人都係到望邊個生日:) 另外,有優惠卷抵d,如果冇可以係朗豪坊MTR出口拎,有人派, 8:00前賣單-$23 8:30 前賣單-$18 8:45後入坐 -$10
2012-03-15
$164 (Dinner)
刺身
  • 赤貝壽司,炸生蠔,希靈魚,醋青魚
  • 一口牛
2012-03-07 17 views
雜誌有COUPON,,每人可減23蚊就去試了星期一六點食.. 一行3人入到去..好逼! 可能係平日又甘早冇乜客唔駛等就入左去其實早左少少到架,,但入到去未夠鐘已然問我地飲咩,,可飲住先之後都食左好多刺身..樣樣都有叫,, e.g.三文魚好厚..冇冰鮮味天婦羅蝦好好味...其實天婦羅類都好好食..炸粉薄薄的..入面唔會好乾蟹子沙津麻麻地...份量少..味道淡其間中華沙津發現頭髮..即刻換雖然疊點菜紙好厚好多咁....但其實選擇未算特別多既...飲品係直接叫侍應拎既~整體食物都OK!寫幾多俾幾多..依點真係好GOOD服務態度好好...特別係D waitress.. 好TALK得之餘..仲一種真係serve 你既感覺!!甜品係就食完既時候會問你揀水果沙津定係雪米馳仔..沙津係紙到有得揀..所以要左雪米馳..細細粒...一啖食得哂又一餐嚕
雜誌有COUPON,,每人可減23蚊就去試了
星期一六點食.. 一行3人
入到去..好逼!
可能係平日又甘早冇乜客唔駛等就入左去

之後都食左好多刺身..樣樣都有叫,,
e.g.
三文魚好厚..冇冰鮮味

蟹子沙津麻麻地...份量少..味道淡
其間中華沙津發現頭髮..即刻換
雖然疊點菜紙好厚好多咁....但其實選擇未算特別多既...
飲品係直接叫侍應拎既~
整體食物都OK!
寫幾多俾幾多..依點真係好GOOD

又一餐嚕
2012-02-26 2 views
我同朋友第一次去吉壽食放題我係6點個場之前已經訂左位架啦話說去之前已聽聞好細點知一上到去真係甘細個價錢坦白講真係有點貴不過無所謂啦難得食番餐嘛d刺身好厚切得真係幾好食架樣樣都唔差唯獨無芝麻雞真係有d可惜不過佢地既炒烏冬我個人真係唔太鐘意好失望,太酸啦不過我最失望係佢地既服務態度同埋d野食既速度可能太忙掛 不過算啦佢地搵食姐我明架總括不過不失 最愛三文魚刺身
我同朋友第一次去吉壽食放題

不過無所謂啦
難得食番餐嘛
d刺身好厚切得真係幾好食架

樣樣都唔差唯獨無芝麻雞真係有d可惜

不過佢地既炒烏冬我個人真係唔太鐘意好失望,太酸啦

不過我最失望係佢地既服務態度同埋d野食既速度
可能太忙掛 不過算啦佢地搵食姐我明架
總括不過不失 最愛三文魚刺身
2012-02-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$178 (Dinner)
  • 三文魚刺身
2012-02-18 19 views
情人節~~~~我比較鍾意呢個節日其實今日去邊道食飯都係情侶多,我同男朋友都唔例外,於是決定食吉壽日本放題.不過今日既價錢都幾貴但無法啦,我都有問過大喜屋,大吉,但最後都係到左呢間吉壽,幸好焦選擇錯.我訂左8~10,我地7:45分就到左,即時可以入去,其實都真係逼,我地坐到最入面,真係好多人(全部情侶).beer同汽水任飲,我都飲左幾罐,上菜好快,差唔多坐左5分鐘就有野食我地都食得好快,唔到9:30我地都走啦.:chopstick刺身::三文魚,鱆紅魚,甜蝦,北寄貝我最鍾意.燒番薯仔好食.:天婦羅okla我想食芝麻雞亦可是無
情人節~~~~我比較鍾意呢個節日

不過今日既價錢都幾貴

燒番薯仔好食.
:天婦羅okla
我想食芝麻雞亦可是無

2012-02-14
Valentine's Day
2012-02-16 27 views
一向都對放題/ 任食唔抱期望, 見到Openrice 對吉壽有好多好評, 就算知道佢係出名坐得逼及狹窄, 都想試一試.,昨天致電預約, 嗰位小姐已經唔係好客氣, 我知佢日日都好Full, 一副唔憂的態度, 叫做好彩, 早場有位, 本來佢係 6-8:30pm, 我book 7pm, 佢都話無得延長時間, 7:30 入座就可以到 9pm, 咁咪即係一樣得 1.5 hrs. 環境服務差:到咗吉壽, 真係想像唔到咁細間, 其實係一條巷仔咁, 4人枱坐6人, 身貼身都唔夠坐, 我同朋友2個就坐係張摺枱加咗係條通道, 轉都轉唔到身. 一坐低就問飲乜嘢, 我只係想問佢除咗茶, 仲有無其他熱飲. 佢就唔耐煩咁話 " 茶, 茶, 茶" 見到張枱咁細, 都唔敢一次過叫太多嘢, 叫完一轉再叫下一轉, 但上菜一d 都唔快, 唸住其他嘢唔好, 食物質素好都會接受, 點知都係一樣差, 人上菜, 見到張枱無位都係咁塞埋嚟, 求其放低, 搞到d壽司散開晒, 食物又"雬"到山咁高. 本來仲唸住食佢個出名 " 牛乳鍋", 點知未夠 8pm 就話要 last order 同埋單, d 嘢食上得唔快, 成枱都係同

環境服務差:
本來仲唸住食佢個出名 " 牛乳鍋", 點知未夠 8pm 就話要 last order 同埋單, d 嘢食上得唔快, 成枱都係同埋唔夠時間食, 所以無 叫到, 佢跟手就收埋Order 紙 (使唔使呀?
總括嚟講, 都係差差差, 我理解佢哋好忙, 但到底都係客, 今時今日咁ge 服務態度唔要得
, 各方面都接受唔到, 我一定唔會再去, 聽聞周圍幾間放題都係咁, 我唔會再係呢頭揾嘢食

食品差:
豉油好鹹
羊鞍好so
壽司細件, 刺身雖然厚切, 但好細件同無味
卷物超迷你又散
炸物好厚粉, 無味
只有燒物係尚可以接受. 不算太干
最滿意係佢送咗兩粒雪米糍, 好好味

2012-02-08