2023-01-24 145 views
奇納百川 (尖沙咀)📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓LCX34號舖放假又可以周圍行下啦🎉前幾日約左班朋友係尖沙咀海港城街街👯‍♀️行過LCX個層離遠見到有間韓國Fusion菜就衝左過去😂見到Menu啲相好似好吸引💕 就入左去食啦一入到去環境都好光猛,空間又闊落坐得幾舒服😌我地嗌到成枱都係野食呀😂番薯條配有子蜜糖醬 $58 ⭐️⭐️⭐️番薯條幾得意 唔同出面啲薯條要俾多分個醬🥰 甜甜嘅柚子味不過食得多怕會熱氣呀~奇太郎原味炸雞 (跟鐵板芝士)$208 ⭐️⭐️雖然好鍾意食炸雞,但係覺得好似都係一般般雞都麻麻 芝士好快會凍左就凝固哂🥹其實味唔錯嘅如果個鐵板下面可以加個火鍋仔🔥熱住咁就perfect 池三文魚子海膽忌廉醬烏冬 $168 ⭐️⭐️主要個忌廉醬係幾好味嘅,估唔到三文魚子配埋又幾好食🙈 但可能我唔太識食海膽就冇試食到了牛油果香蕉乳酪 $72 ⭐️⭐️⭐️⭐️ 推介🌸好香牛油果味🥰 如果係牛油果愛好者就會好鐘意仲有幾舊牛油果🥑 正!有少少香蕉味 結結地 又有啲早餐食嘅脆脆🥣增加口感✨真心推介👧🏻
奇納百川 (尖沙咀)

📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓LCX34號舖

見到Menu啲相好似好吸引💕 就入左去食啦

番薯條配有子蜜糖醬 $58 ⭐️⭐️⭐️
番薯條幾得意 唔同出面啲薯條
要俾多分個醬🥰 甜甜嘅柚子味
不過食得多怕會熱氣呀~

奇太郎原味炸雞 (跟鐵板芝士)$208 ⭐️⭐️
雖然好鍾意食炸雞,但係覺得好似都係一般般
雞都麻麻 芝士好快會凍左就凝固哂🥹
其實味唔錯嘅
如果個鐵板下面可以加個火鍋仔🔥熱住咁就perfect 池

三文魚子海膽忌廉醬烏冬 $168 ⭐️⭐️

牛油果香蕉乳酪 $72 ⭐️⭐️⭐️⭐️ 推介🌸
好香牛油果味🥰 如果係牛油果愛好者就會好鐘意
仲有幾舊牛油果🥑 正!

#confidante_foodblog 尖沙咀覓食牛肉炒粉絲 $128味道:🌟🌟同賣相一樣普通,不予置評了。海鮮煎餅 $108味道:🌟🌟🌟嗅覺上海鮮味幾重,偶爾咬到一兩舊海鮮,但味覺上無乜味,啲辣醬得鹹但唔辣,同個無乜味嘅餅都算夾嘅。🤔奇太郎原味炸雞 $198味道:🌟🌟🌟一隻雞任配芝士,係幾幸福嘅~不過啲雞同KFC嗰啲差唔多,而且要食得好快,因為啲芝士好快凍。😂三文魚子海脆忌廉醬烏冬 $188味道:🌟🌟🌟🌟🌟個醬嘅味奶濃郁,好creamy。 個三文魚籽、海膽同個醬幾match,不過建議食嗰陣配多啲三文魚籽,如果唔係就會俾個醬蓋過d三文魚籽味。炸午餐肉條配芝士醬 $68味道:🌟🌟因為芝士醬偏鹹,整體上比較普通,就係同屋企煎完午餐肉加芝士咁嘅味,而且越食越鹹。富士蘋果香梨乳酪 $72味道:🌟🌟香梨同乳酪係幾特别,但就唔太飲到蘋果味,個人唔太like。鮮奶紫芋 $58味道:🌟🌟🌟🌟🌟淡淡紫芋味,同奶嘅比例啱啱好😍飲落去微微嘅紫芋湧入鼻腔,味道就好似飲緊cream咁,只是口感比cream稀,好啱小編心水!回頭:🌟🌟🌟8點半入去已經無曬泡菜蛋餅同焦糖蛋咖啡,而且menu最尾嗰幾版睇落去好吸引嘅
#confidante_foodblog 尖沙咀覓食

牛肉炒粉絲 $128
味道:🌟🌟
同賣相一樣普通,不予置評了。

海鮮煎餅 $108

味道:🌟🌟🌟🌟🌟

炸午餐肉條配芝士醬 $68

富士蘋果香梨乳酪 $72
味道:🌟🌟
香梨同乳酪係幾特别,但就唔太飲到蘋果味,個人唔太like。

鮮奶紫芋 $58
味道:🌟🌟🌟🌟🌟

回頭:🌟🌟🌟
8點半入去已經無曬泡菜蛋餅同焦糖蛋咖啡,而且menu最尾嗰幾版睇落去好吸引嘅甜品,好似永遠都停售咁😢所以如果回頭,應該都係為左今次食唔到嘅野同杯鮮奶香芋

服務 🌟🌟
等飛等左好耐其實無乜野,重點係見到入面hold住2張卡位好耐,去到我地都唔俾張卡位我地,話後面仲有好多人,但嗰陣已經好夜,淨返嘅都係2,3個人一枱嗰啲😂少唔make sense

奇納百川(尖沙咀)
📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓LCX34號舖
📞90884428
#foodie#foodiehk#hkig#burger#frenchfries#hotpot#尖沙咀美食#香港美食#食好西
2022-11-21
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 奇太郎原味炸雞(跟鐵板芝士)
2023-01-15 131 views
# 𝒯st 走入LCX搵餐廳,發現有間開咗一陣嘅韓式餐廳,個樣幾得意,忽發其想入去試吓。餐廳設計好韓式,曲線型設計坐枱,而且出邊對住尖沙咀海景,非常好view ~今次主要想食炸雞同埋韓式粉絲,另外佢亦都有好多韓國fusion菜,價錢來講中規中矩,呢個地段多數都係做遊客生意,所以價錢都算正常。今次試左:1-Soy sauce with onion HKD208 叫咗個大蔥醬油炸雞🍗,上碟嘅時候侍應會將熟油倒落去啲大蔥度,令啲香蔥味散發出黎,炸雞份量唔算太少,至少有八至九大件,我最鍾意個醬油係另上,可以隨意自己份量加減唔使太鹹,炸雞炸粉唔會過厚,幾好食,入面都好juicy~好食😋2-Japchae (starch noodIs with beef) HKD138見隔籬枱叫咗碟韓式炒粉絲,份量都幾大碟,就叫咗黎試吓,個人認為味道唔錯,但係有少少過鹹,如果醬油方面減少比較好,而牛肉同粉絲嘅份量都好多,都幾抵食。3-Sea urchin udon HKD198我最期待就係呢個海膽忌廉魚子烏冬,上枱嘅時候覺得好靚,海膽有一舊左右,食落去唔會有苦澀味,幾鮮甜,海膽汁加埋啲烏冬好彈牙,好好味,重點係餐
# 𝒯st

今次試左:
1-Soy sauce with onion HKD208

3-Sea urchin udon HKD198

我最期待就係呢個海膽忌廉魚子烏冬,上枱嘅時候覺得好靚,海膽有一舊左右,食落去唔會有苦澀味,幾鮮甜,海膽汁加埋啲烏冬好彈牙,好好味,重點係餐廳啲嘢食都好夠熱👍🏾

另外佢都有好多特色嘢飲,例如牛油果🥑香蕉乳酪沙冰,百川莓莓等,不過我就冇試啦,個人嚟講覺得嘢飲比較貴,而且餐廳有+1服務費,所以如果想過嚟試吓朋友多人會比較好啲。⭐️⭐️❤️

📍 奇納百川 (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓LCX34號舖

#foodiehongkong#hongkongfoodlover#hongkongfoodie#hongkongfood#foodsharing #foodie #eat #香港#hongkongfoodblogger #hongkongfoodlover#hongkongfoodie#instafoodhongkongrestaurant#hongkongeats#hongkongfoods#hongkongfoodbloggers#instafoodie #instafoodporn #instafoodgram #foodporn#吃貨#香港美食 #吃貨 #吃貨女孩 #吃貨日常 #相機食先#ka_foodicted

• 三文魚子海膽忌廉醬烏冬
滿心歡喜諗住同一班好姊妹一齊食餐團年飯 點知難食到痴線 係從來未食過咁難食嘅韓國菜!!!蒜香炸雞-濃烈雪藏味不在話,仲要好乾,個汁又冇味又稀手搓意粉-又係冇味,未煮熟好硬好難食韓式飯卷-又係未煮熟,我都未試過韓式飯卷可以一夾就散哂辣雞沙律-韓式辣醬撈沙律菜,但可以一啲味都冇 又貴又唔好食喎,真係食到一肚氣 簡直係貼錢買難受 搞到我哋而家要即刻去食多餐先夠飽 成大打折扣 真係一塌糊塗 大家認住呢間 一定唔會介紹朋友嚟食

蒜香炸雞-濃烈雪藏味不在話,仲要好乾,個汁又冇味又稀

手搓意粉-又係冇味,未煮熟好硬好難食

韓式飯卷-又係未煮熟,我都未試過韓式飯卷可以一夾就散哂

辣雞沙律-韓式辣醬撈沙律菜,但可以一啲味都冇

炸雞
✍︎︎新派韓國餐廳🇰🇷每次經過都好多人,建議大家記住book定枱🍝三文魚子海膽忌廉醬烏冬 $188呢到招牌菜之一烏冬彈牙掛汁海膽醬一啲都唔腥仲好creamy但份量少咗丁點兒🤏🏻🥗香辣慢煮雞沙律🥗$138以椰菜絲同紅蘿蔔絲為主雞肉香料味濃,唔會鞋口🍗原味炸雞拼鐵板芝士🫕$208不過不失,沒有太大驚喜😳下次未必會再點~❥用海港城coupon ,差唔多可以半價食到,性價比提高( ̄∇ ̄)••••••••••••••••••••••••••••••🔎奇納百川 尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓LCX34號舖••••••••••••••••••••••••••••••
✍︎︎
新派韓國餐廳🇰🇷
每次經過都好多人,建議大家記住book定枱

🍝三文魚子海膽忌廉醬烏冬 $188
呢到招牌菜之一
烏冬彈牙掛汁
海膽醬一啲都唔腥
仲好creamy
但份量少咗丁點兒🤏🏻

🥗香辣慢煮雞沙律🥗$138
以椰菜絲同紅蘿蔔絲為主
雞肉香料味濃,唔會鞋口

🍗原味炸雞拼鐵板芝士🫕$208
不過不失,沒有太大驚喜😳
下次未必會再點~

🔎奇納百川
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓LCX34號舖
2023-01-03 110 views
位於海港城LCX內 海景餐廳🍴成日經過 見到佢個名以為係食中菜既🤣望下menu 先知原來係韓式餐廳 小小fusion 🇰🇷店舖環境光猛 座位闊落 雖然窗邊位置已滿座但我地坐個個位 同樣睇到海景🌊🔹三文魚子海膽忌廉醬烏冬三文魚子 x 海膽 呢個組合佢真係完全吸引到我呢個海鮮之鬼🫶🏻晶凝通透嘅三文魚子 每粒都脹卜卜口感同埋鮮味到level up🔝忌廉醬☁️very creamy 調味上面 並唔係好似坊間一啲餐廳直接用罐頭忌廉溝成嘅醬 好惹味 唔會好膩 配埋滑loo loo嘅烏冬 烏冬有咬口 唔會太淋或者太硬🥰🔹荔枝烏龍茶清甜清爽 茶香☕️上面個粒荔枝有冰過 雖然係Garnish 但都好好食😋愛吃鬼の評分環境:🤍🤍🤍🤍食物:🤍🤍🤍服務:🤍🤍價格:💸💸見到好多食評都話麻麻 但波兒今次到訪食物質素整體okay 唯獨是無咩服務同價錢偏高小小👻
位於海港城LCX內 海景餐廳🍴

食物:🤍🤍🤍
服務:🤍🤍
價格:💸💸
2022-12-28 125 views
細女聖誕🤶🏻🎄冇人約,唯有與中年男子去街。同佢嚟咗尖沙咀行街,係LCX佢簡咗呢間韓國餐廳。中午時間我哋都等咗大約半個鐘。餐廳一直播着BLACKPINK的歌曲,再望向窗邊一片海景,陽光在窗外耍進餐廳,度假的感覺十分寫意。凍焦糖咖啡$48: 泡沫拉花十分可愛。百川莓莓$72: 即是士多啤梨🍓奶昔韓式湯鍋$198: 份量十分之大,面層鋪滿了牛肉,午餐肉和溫泉蛋。值得一提的是午餐肉十分之美味。底層的配料十足,食極都仲有。有洋蔥🧅、豆腐、年糕、魚腐、秀珍菇🍄⋯⋯醬油牛肉🐮炒年糕$138: 年糕硬度好適中,有咬口。份量都十足,較為濃味。我同個女兩個人都食唔曬,價錢雖然偏貴,不過真心幾美味,都值得嘅。

凍焦糖咖啡$48: 泡沫拉花十分可愛。
凍焦糖咖啡

百川莓莓$72: 即是士多啤梨🍓奶昔
百川莓莓

醬油牛肉炒年糕

2022-12-25
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$250 (Lunch)
凍焦糖咖啡
百川莓莓
醬油牛肉炒年糕
2022-12-09 129 views
論境論食物賣相呢間餐廳都係幾正不過可惜食物味道同性價比完全唔成正比800幾蚊都唔知食咗咩記得呢個位置上手餐廳又係好難食唯一一個叫好食啲嘅係三文魚子海膽忌廉醬烏冬好滑好多汁而且有獨特甜味但成200蚊碟真係太貴芝士辣雞嘅cheese足夠但嚴重調味之後都蓋唔住雞肉雪腥味沙律嘅牛油果超苦難以入口牛肉炒年糕好硬,咬唔開飲品賣相好打卡但味道好一般菠羅沙冰啲冰太大粒同果汁分離曬只係飲到凍嘅冰粒淡而無味凍到牙都打曬冷震絕對唔想返轉頭再幫襯

論境論食物賣相

芝士辣雞嘅cheese足夠
但嚴重調味之後都蓋唔住雞肉雪腥味

沙律嘅牛油果超苦
難以入口

牛肉炒年糕好硬,咬唔開

飲品賣相好打卡
但味道好一般

菠羅沙冰啲冰太大粒
同果汁分離曬
只係飲到凍嘅冰粒
淡而無味

凍到牙都打曬冷震
絕對唔想返轉頭再幫襯
🧁食物質素:😍😍📸打卡指數:😍😍😍🧹衛生指數:😍😍😍😍💁🏻‍♂️店員表現:😍😍😍💵性價之比:😍😍🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹好耐無去Harbour city行街打算chill下食個lunch所以就亂入咗一間韓國餐廳餐廳裝修好靚 最入面嗰排仲可以睇到靚海景滿心歡喜去食好西 點知係勁失望🥲食咗個豬蹄水冷麵 但黎到真係好淡醬汁好少 搞到成個麵好乾以為側邊有隻烚蛋實無死🙂點知係”完全無味”😂之後食咗個燒雞收我$208 但份量大概係6件正常味道 燒得唔嫩 同岀面求其既雞扒無分別最尾都係最嬲叫咗2杯飲品分別係椰汁菠蘿冰同香芋牛奶但菠蘿冰除咗有少少椰香 就其實同水一樣無味個香芋奶係似一杯溶咗既雲尼拿雪糕😪成餐飯食咗$560 真係嬲到得啖笑如果有緣睇到呢個post既你哋希望你哋不要中伏🫤🫤🫤🫤🫤🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹My order 🧾Soba noodle with pork knuckle $178 Rating: 4/10Grilled chicken in Makgeoli $208 Rating:6/10Taro latte $50 Rating: 3/10Virgi
🧁食物質素:😍😍

叫咗2杯飲品
分別係椰汁菠蘿冰同香芋牛奶
但菠蘿冰除咗有少少椰香 就其實同水一樣無味
個香芋奶係似一杯溶咗既雲尼拿雪糕😪
成餐飯食咗$560 真係嬲到得啖笑
如果有緣睇到呢個post既你哋
希望你哋不要中伏🫤🫤🫤🫤🫤

My order 🧾
Taro latte $50 Rating: 3/10
Virgin Colada $72 Rating: 3/10

Virgin Colada & Taro latte
Soba noodle with pork knuckle
Soba noodle with pork knuckle
Grilled chicken in Makgeoli
從來冇食過一間咁難食嘅韓國餐廳,但食到食食吓已經唔想再影相🫠首先叫左個牛油果沙律,不單只極細碟,啲菜仲要係苦嘅,一開始已經冇晒食慾🤦🏻‍♀️跟住叫咗個蜜糖蒜香炸雞,隻雞完全冇味,要點醬先會有所謂「蜜糖味」同「蒜蓉味」,味道完全係分離嘅,雞有雞嘅味,醬有醬嘅味,完全都夾唔埋,份量又係好少。之後再照左一個牛肉炒年糕同埋海膽烏冬,前者得一堆雜菜,得好少嘅牛肉同埋年糕,份量又係好少,後者未到就好少少,但係個海膽係臭臭地又苦苦地嘅,咬咗一啖就冇食過,個烏冬仲要接近$300,完全唔抵!以為叫野飲會好啲,因為睇幅圖都真係好靚,都成$70up一杯,點知飲落完全冇特別,茶又無茶味,杯凍朱古力又係好淡,維記朱奶都濃過佢,真係好少寫食評會咁嬲!但呢間嘢真係性價比極低!得個樣,又貴又唔好食,環境舒服就舒服,不過有限時坐,唔會再有下一次。

2022-11-21 134 views
假日中午,其他餐廳要等位,見呢間有位就walk in 入 ,景係唔錯,但食物質素同服務就真係唔掂。炒年糕,得個咸字,年糕硬,仲衰過街邊三十蚊外賣,但呢碟野百幾蚊菠蘿冰,冰係無味既,飲到一半已放棄最後,服務真係大開眼界,見我拎個銀包出黎,竟然自動幫我埋單,跟住掟落枱,仲衰過茶餐廳服務。

菠蘿冰,冰係無味既,飲到一半已放棄

呢間喺海港城LCX成日都有好多人排隊嘅韓國菜🤭 唔想等真係要早啲嚟啊!我哋未到七點嚟到,等咗大概20分鐘,可惜就係分配唔到海景嘅窗邊位😩 👭🏻我地2個人,點左:🍝 三文魚子海膽忌廉醬烏冬 $188👉🏻 上面有兩片海膽 都幾甜 幾好味嘅,不過個醬汁冇想像中咁濃既海膽味🫣🧄🍯🐥 蒜香蜜糖炸雞 $198👉🏻 啲雞無骨啖啖肉,加埋蜜糖蒜蓉醬 幾惹味👍🏻🌶️🥬🫓 泡菜煎餅 $108👉🏻 好厚身 好林 好難食😂😂😂 強烈建議唔好試!飲品方面就要咗 👉🏻凍荔枝烏龍茶🍹 $48 同埋 牛油果🥑香蕉🍌乳酪 $72其實香港都仲有好多好食 又抵嘅韓國菜,呢間唔算好推薦 食過一次試吓就可以🤭🤭

👭🏻我地2個人,點左:

2022-08-19
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
  • 三文魚子海膽忌廉醬烏冬
👍三文魚子海膽忌廉醬烏冬($198)🍝海膽烏冬幾好食🤤。烏冬食落都幾彈牙,每一條烏冬都沾滿海膽忌廉汁,個汁煮得好creamy,喺個面仲鋪咗啲三文魚子,京蔥同埋幾片海膽。海膽忌廉汁甜甜哋加埋咸香味三文魚子一齊食,吊返個味😋。不過啲海膽唔係次次都新鮮,有時有啲腥臭味🤔。👎蒜香蜜糖炸雞($198)🍗普通炸雞球,熱辣辣,炸得都算脆,不過食落唔特別,份量亦都唔算多,overpriced💸。個蒜香蜜糖汁就真係麻麻地,佢甜得好奇怪,本身個雞都唔係咸,個汁又完全唔咸,淨係得個甜🤢,然後個炸雞點完個汁就變咗隻甜雞😰,唔知想點😑。👎香芒梳打($68)🍹味道比較淡🫤,冇叫少甜都唔係好甜,啲冰都差唔多佔咗飲品嘅大半杯,即使啲冰未溶飲落都冇咩味🫠。所以我行咗出去問staff可唔可以加啲peach/mango syrup ,但係佢淨係俾咗檸檬茶嗰啲糖水我,speechless😶👎醬油牛肉炒年糕 ($138)🍲食完發覺唔夠飽,所以加咗個年糕。叫完之後等咗差唔多半個鐘先上🥴,上嗰陣我都差唔多夠鐘走,所以冇影相,嗱嗱臨食完就走。份量唔遠多,牛肉亦都少,炒得唔夠入味,唔會再叫😔。.🏠環境有啲枱係可以望到海,窗口位得三張枱

👍三文魚子海膽忌廉醬烏冬($198)🍝
👎蒜香蜜糖炸雞($198)🍗

👎香芒梳打($68)🍹

👎醬油牛肉炒年糕 ($138)🍲
🏠環境
有啲枱係可以望到海,窗口位得三張枱。6:00去到見到有兩張窗口位,但係佢話俾人book咗,不過直至到我7:30走都係冇人坐🤷‍♀️。
🧑‍💼服務
真係好一般,佢哋成日企埋一齊傾偈,又傾得大聲,唔係好理啲客人😡,落單加水舉手比佢哋見到係需要等緣份到,好多時緣份唔到就要行出去講🙏。
食物除咗三文魚子海膽忌廉烏冬之外,其他味道都麻麻哋😓。份量細,價錢貴,兩個人就住食未計加一都起碼要成$600幾😥。

$350 (Dinner)
2022-11-17 143 views
食左咩🤔💭韓式辣醬炸雞雞肉夠嫩滑,辣汁食落甜甜地但後勁好辣,好彩係另上可以按自己喜好加幾多。芝士醬鐵板上做到拉絲效果,但芝士味唔濃,建議趁熱盡快食💭煎餃子餃子炸得香脆出色,餡料唔算多,如果多啲就更好啦💭豚肉定食味道不錯,但豚肉片好嚡😅,飯稍硬,兩款泡菜都偏酸其他補充📝店鋪有望海景位夠曬賞心悅目,位置夠寬敞。特別想讚賞有一位外國藉侍應服務態度好好👍🏻會推介食物推介度💁🏻‍♀️(五粒心為滿分)-❤️🧡💛
食左咩🤔

💭韓式辣醬炸雞
韓式辣醬炸雞

💭煎餃子
餃子炸得香脆出色,餡料唔算多,如果多啲就更好啦
煎餃子

💭豚肉定食
味道不錯,但豚肉片好嚡😅,飯稍硬,兩款泡菜都偏酸
豚肉定食

其他補充📝
店鋪有望海景位夠曬賞心悅目,位置夠寬敞。
特別想讚賞有一位外國藉侍應服務態度好好👍🏻會推介食物

推介度💁🏻‍♀️(五粒心為滿分)
-❤️🧡💛

韓式辣醬炸雞
  • 煎餃子
2022-11-08 1874 views
我唸都應該有起碼成年無食韓式🇰🇷炸雞, 因為容易喉嚨痛既我都會將quota留比打邊爐。食過咁多間韓式炸雞, 暫時我地都一致認為大角咀既My Ahjussi 最好味。今日計劃去海港城買生日禮物🎁比屋企人, 所以就順便係海港城搵炸雞食。兩間食評也不錯的韓式炸雞店中選擇, 奇納百川同Terrace in Seaside。老公揀奇納百川, 話因為有景睇。11:30AM⌚️開門, 我地係第二組客人到店, 老公如願地坐到窗口🪟位。(我就麻麻地窗口位, 因為光線太強我會頭痛。)我地點左蒜香🧄蜜糖炸雞, 奇納百川沙律🥗, 菠蘿🍍椰香冰同可樂。蒜香蜜糖炸雞 - 好耐無食韓式炸雞既我地真係比奇納百川既蒜香蜜糖炸雞浪費了一個寶貴既quota, 又乾又唔入味, 麥當勞既炸雞都好食過佢。蒜香蜜糖汁偏苦, 蒜頭落得太多蓋過蜜糖味。奇納百川沙律 - 有餐廳名字冠名的沙律, 心唸應該唔會差得去邊。可惜既係呢個奇納百川沙律就只是將幾款唔同既食物放埋一齊再加一丁點沙律汁, 無講錯, 真係一丁點, 基本上都係食食物既原味, 就係無味, 牛肉最差, 又韌又無味, 點解事先醃下D牛肉都懶。而其實沙律汁本身都唔好味, 太酸, 好似
, 又韌又無味, 點解事先醃下D牛肉都懶。而其實沙律汁本身都唔好味, 太酸, 好似食檸檬咁, 求其係超市買支柚子醋都好味過佢。好掛住cheesecake factory 既SHEILA'S 茜拉雞肉牛油果沙律。
菠蘿椰香冰 - 酸, 唔覺有咩椰香味。
仲有佢地既服務態度, 無表情都算, 係我地食到最後一啖既時候就遞將單🧾要我地埋單, 基本上係同步, 真係第一次遇到呢個奇景, 飲品都仲有一半未飲。當然, 我地都無理佢, 埋單後繼續飲我地既野, 90分鐘限時麻, 而店員也非常精明地計足90分鐘比我地, 限時一到就趕客, 當時餐廳少過一半入座率。
可以將心思放在食物的質素嗎?
$256 (Lunch)