睇緊menu時,已經見到一男一女店員係到調緊情咁,都唔好意思點餐住,之後好聲好氣已經講埋「唔該請問…」,個男店員表情同語氣都串到好似唔想人幫襯咁,凶狠地答我一個「冇!」字,多謝晒🙂咁串咪唔飲囉,但真心想知依家係黎番工定黎溝女呀!?唔想做生意其實可以唔開舖咖😊P.S. 好耐之前晏晝有幫襯過,係一個媽媽同囡囡,態度好好仲有2句,雖然短短過程,但買杯珍珠奶茶都好有記憶,希望佢地仲有係到啦

態度非常得差,落單不問糖度冰度,改也改不了,男店員態度奇差,上次點的珍珠奶茶沒有珍珠,回家才發現。兩次極差的購買體驗,我再也不會來他們家了,也建議遊客也千萬千萬千萬不要來他們家,而且只能現金和八達通,簡直是花錢買罪受。第一次這麼希望一家店快快倒閉,別讓我再碰見你們店,永遠不會買了!!也不會推薦任何一個朋友同學買!!趕緊給我涼透,氣死我了!!!千萬不要來,一定會踩雷,菜品、服務、口味,總有一個有問題!!
2024-03-30
2023-04-09 498 views
服務態度十分之差,問個男店員問題,乜都話冇,想拎番外賣App張單,乜都話冇,之後直接走左,一句冇d乜都冇講,淨係識講個”冇”字。問另外一個女店員,態度一樣差,理都唔理人。
2023-01-02 461 views
台式飲品🧋台式飲品有好多間,今次第一次試清玉,原來佢係來自台中嘅,創始於2006年👍 自己本身鍾意飲鐵觀音,所以就試咗鐵觀音奶茶同埋鐵觀音鮮奶,佢嘅分別就係後者係用咗Meiji牛奶整嘅,所以奶味會比較重啲,同埋比較香滑啲,睇吓你自己本身鍾意邊個口味😝
台式飲品🧋

鐵觀音奶茶
鐵觀音奶茶
次次去都冇呢個冇個個 冇奶蓋冇紅茶點做生意冇都算 仲要講嘢好串 可唔可以訓練下公司員工對客人有禮貌小小 你講句唔好意思呢個賣曬都夠啦 都係想買杯野飲姐點知買唔到又一肚氣 以後都唔會再幫襯
次次去都冇呢個冇個個 冇奶蓋冇紅茶點做生意
2022-11-01 280 views
好少幫襯完即刻想留負評一search 原來咁多負評😆一個好評都無店員一字句野都無講過直接落單 收錢零眼神 零禮貌雖然無期望茶飲店服務要超好但呢間真係極品之中的極品無下次了
好少幫襯完即刻想留負評
雖然無期望茶飲店服務要超好
但呢間真係極品之中的極品
無下次了
2022-10-25 247 views
以為有口福,點知中伏呢間吾會再叫1x蜂蜜檸檬蘆薈不另加糖, 少冰, 寒天水晶 (期間限定)HK$ 42.0蜂蜜味吾夠檸檬有好重苦澀味1x台灣烏龍青茶 (熱)不另加糖HK$ 26.01x蔓越莓冰醋微甜 (最少), 標準, 寒天水晶 (期間限定)HK$ 38.0同事話似飲緊一斤果醋🤣🤣🤣2x茉莉珍珠奶綠 (凍)半甜 (建議), 標準HK$ 58.01x蜂蜜檸檬蘆薈不另加糖, 少冰, 蘆薈粒HK$ 41.01x蜂蜜愛玉綠茶不另加糖, 少冰HK$ 34.01x檸檬益力多微甜 (最少), 去冰 (帶碎冰), 手工仙草凍HK$ 40.01x蔓越莓冰醋不另加糖, 標準, 蘆薈粒HK$ 37.01x益力多綠茶微甜 (最少), 少冰, 蘆薈粒HK$ 37.0
以為有口福,點知中伏
呢間吾會再叫

1x蜂蜜檸檬蘆薈不另加糖, 少冰, 寒天水晶 (期間限定)
HK$ 42.0

Delivery
Type of Meal
Tea
2022-06-02 494 views
長頭髮男員工唔聽人講野,態度又差入面個女員工玩住電話黎沖野飲,結果單都出錯成杯野無糖變有糖,結果拎到返上去先知以前幫襯開都唔會咁,呢家附近開咗咁多間,真係無以後!
長頭髮男員工唔聽人講野,態度又差
入面個女員工玩住電話黎沖野飲,結果單都出錯
成杯野無糖變有糖,結果拎到返上去先知
以前幫襯開都唔會咁,呢家附近開咗咁多間,真係無以後!

2022-01-07 654 views
行過佐敦見到清玉呢間飲品店,突然之間好想買杯翡翠檸檬愛玉,去到間店之前有一對情侶買緊嘢飲,之後到我,我同收銀講我想要一杯翡翠檸檬愛玉,佢係黑口黑面,而且冇出過聲,跟住用支筆篤去前面張紙,紙上面寫住要幾多糖同幾多冰,你自動自覺同佢講啦(我相信佢係一位店長,係一位短頭髮嘅中年女人,成間舖頭得三個員工,一個中年女人同兩個後生仔)等咗一陣我前面嗰對情侶攞嘢飲走,之後我見到個後生仔擺一杯嘢飲係個枱面,我以為係我?!但佢哋有冇出聲,咩反應都冇,我諗一諗可能係其他人(因為有可能啲人買完之後轉個頭返嚟攞…)我企咗喺電前面大約3、4分鐘,我見到冇人沖嘢飲,佢哋三個為埋傾偈,跟住我就上前,問杯嘢飲係咪我?我鍾意女人望一望我無回應我、其中一個後生仔問我你幾多號呀!跟住望我張飛,係你!攞啦!(態度差到一個點,唔係新年流流要我講粗口啊🤬)我未如果一間飲品店啲態度可以差到咁,如果嗰個中年女人係店主,咁我就唔會怪嗰兩個後生仔,因為做大嘅都係咁,細嘅咪有樣學樣囉⋯⋯
2021-12-07 263 views
本身想叫奶蓋茶 但店員黑住面講無呀,然後想叫另一款熱飲。另外一名帶眼鏡既女店員用好差既口氣話果隻茶唔可以叫熱飲。期間三名店員不斷吹水、玩手機,無視顧客既需要。不再光顧
2021-12-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2021-01-23 582 views
今日下就去買,都無咩人買,前面得一個客叫一杯野,伙記見到都有成兩三個係道,但唔知點解,都等左好耐先出齊兩杯野,杯翡翠檸檬愛玉整左經耐,係無客情況下應該等左成10分鐘。返到屋企開嚟飲先發覺整錯,無愛玉。。個杯又唔係透明,唔飲真係check唔到,錢又畀左,成32蚊杯。。講真味道就間間台式都差唔多,下次去就一定唔會再去呢間分店,無咩客都要等得耐仲要整錯,費時返到屋企先一肚氣,希望大家唔會好似我咁唔好彩啦。
2020-08-13 446 views
真係見過服務最差之一,見到個店長係客人面前玩手機,落單時店員黑口黑面,好似欠佢錢咁,野飲又唔記得俾飲管!同個店員講唔記得俾飲管竟然丟過黎!痴線!!以後唔會光顧!!
2020-08-12
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
為咗keep fit,平時飲野都儘量走糖,但係次次都中伏,苦到頂唔順。今次膽粗粗喺清玉買嘅呢杯走糖走冰嘅鐵觀音珍珠奶茶,原本都勁驚伏,點知拎上手,就見到好大杯,珍珠有咬口,帶微甜,中和咗茶嘅苦澀味,估唔到叫無糖甜度都會啱啱好,不過飲到後尾就有少少苦。清玉飲品真係好抵,整體黎講係不錯呢🤣
2020-01-08 380 views
同事今日lunch時 叫外賣送到office。.鐵觀音珍珠奶茶 HKD | 24 微甜飲第一啖嘅時候覺得好甜 心諗 微甜都咁甜。但之後飲就覺得正常返 唔會話太甜。但味道都係一般般 唔可以話好好飲。但亦唔會太難飲。都唔會想有下次再飲嘅感覺~ .之前係其他分店買過黎飲 印象都係一般般。不過不失~
同事今日lunch時 叫外賣送到office。
鐵觀音珍珠奶茶 HKD | 24 微甜

飲第一啖嘅時候覺得好甜 心諗 微甜都咁甜。
但之後飲就覺得正常返 唔會話太甜。
但味道都係一般般 唔可以話好好飲。
但亦唔會太難飲。都唔會想有下次再飲嘅感覺~
之前係其他分店買過黎飲 印象都係一般般。不過不失~
2020-01-08
Delivery
2019-11-17 320 views
佐敦附近有好幾間珍奶店如果其他店開了,一定不會選「清玉」因為完全無聽過.但今日開的只有他,所以試下.叫了402珍珠奶茶其實什麼是402? No idea 不過好抵,$20.只是奶茶味道好淡好淡似飲有奶茶味的水
佐敦附近有好幾間珍奶店
如果其他店開了,一定不會選「清玉」
因為完全無聽過
但今日開的只有他,所以試下
叫了402珍珠奶茶
其實什麼是402? No idea