Restaurant: KITCHEN
Terms & Details:
2021-08-03 4835 views
真係因為w hotel以為應有5星酒店的質素….連3星都俾多…..見食評好壞參半,都打算來試吓,真係伏左…仲話蟹主題,凍海鮮有麵包蟹,蟹蓋係多膏嘅,味道就正常,但拎左一轉已經冇哂蟹蓋,有蟹身。其他凍海鮮有龍蝦鉗,一般。螺,有沙…蝦同藍青口冇食。熱食有焗釀蟹蓋,細細隻但唔覺有乜蟹肉。蟹鉗芝士法包,隻蟹鉗細到呢。仲有蟹肉奄列,見到都唔想拎…其他熱食有牛柳ok,有個黑椒龍蝦鉗,極度懷疑係用放耐左既凍海鮮個邊啲龍蝦鉗再用重味炒返,啲肉勁硬…冷盤都唔吸引,鐘意食芝士所以拎左啲芝士配cracker,但啲餅係淋嘅😱啲中式野食真係唔想拎:燒鴨、豉油雞、雞包仔…刺身係算最ok, 有三文魚、吞拿魚、八爪魚、甜蝦、中華沙律、螺肉、迷你魚生丼。甜品一般,唔及酒店級數,最好食算係焦糖燉蛋、雜果芝士蛋糕最滑,同埋movenpick雪糕最好食囉😂有expresso, chocolate同vanilla味。最後個景係靚嘅如果你坐到窗口位,但枱同枱之間係窄嘅,感覺好多人同嘈。總之就係唔值呢個價…..勸大家睇多啲食評先🤦🏻‍♀️
見食評好壞參半,都打算來試吓,真係伏左…
凍海鮮

啲中式野食真係唔想拎:燒鴨、豉油雞、雞包仔…
魚生

2021-08-03
$360 (Lunch)
2021-07-30 3474 views
經酒店官網訂有折仲有任飲幾款果汁。食物款式唔多,都係啲大路食物。冷盤食物新鮮,唯一魚生類吞拿魚唔太新鮮。熟食最好食就係新鮮炒出嚟嘅避風塘炒蟹。牛扒有兩款,攞左美國個隻,無乜肉味。 甜品都係好普通,無特別出色嘅甜品。因為慶祝生日,所以送左個蛋白餅甜品,手字寫得幾靚,不過個蛋白餅又甜又硬😆。
經酒店官網訂有折仲有任飲幾款果汁。

2021-07-23 4458 views
今期蟹主題,鍾意食蟹加海鮮既我一定唔可以錯過啦用左官網優惠,晚餐紅白酒任飲,5:30-9:00pm任食,每位加一後745。食得海鮮,梗係配白酒啦(其實因為我本身唔係咁鍾意飲紅酒)白酒味道ok,微酸。朋友起碼飲左半支原諒我唔係一個品酒員無咩好既措詞去形容。海鮮值得一讚係大部分都好好味,特別係龍蝦同蟹腳肉唔柴唔霉,淡淡海水味。海螺都唔錯。刺身切好曬自己夾,可以一次過夾曬要食既量。唔洗等廚師「發板」每款得兩三舊,食完又要排隊拿三文魚好肥美,八爪魚好爽口彈牙。不過款式比較少,常見既貝類都無。有卷物但我無食。生蠔係壽司隔離,都係任夾。唔係top既水準,無即開即食既鮮,但味道Size比急凍鋪賣12蚊一隻既出色。熟食方面唔算好多,基本粉麵,點心(兩三款),牛肉,串燒都有。蟹熟食有多士版,奄列版,黑椒版,魔鬼蛋版,湯料理,我最鍾意個多士香脆好味。芝士有三款,車打,Blue chesse同一款白色皮芝士(唔記得咩名,淡味,易入口)。搭配食既有parma ham,salami同普通火腿。甜品方面,movenpick雪糕只有三個味道,雲呢拿,士多啤梨同朱古力,唔吸引。Cake種類都係唔多,榛子朱古力個款好味
今期蟹主題,鍾意食蟹加海鮮既我一定唔可以錯過啦

食得海鮮,梗係配白酒啦
原諒我唔係一個品酒員
無咩好既措詞去形容。

海鮮值得一讚係大部分都好好味,特別係龍蝦同蟹腳
肉唔柴唔霉,淡淡海水味。
海螺都唔錯。

有卷物但我無食。

香脆好味。

甜品方面,movenpick雪糕只有三個味道,雲呢拿,士多啤梨同朱古力,唔吸引。Cake種類都係唔多,榛子朱古力個款好味,唔太甜。其他一般/唔吸引所以無食。朋友好鍾意食焦糖烤布丁

有一款真係大伏。就係芒果麻糬!!!表面個D可能係糖粉/熟糯米粉,食落似生麵粉又無味。麻糬唔煙韌,芒果味似香精

W既buffet選擇真係唔多,但勝在品質較出色。比個忠告大家就係唔好食咁多澱粉質
我就係食太多多士,印度煎餅同一大舊牛肉,搞到食唔到第二round海鮮!!!!一大遺憾
有機會下次會再黎食

PS 當晚服務我地既員工親切有禮貌,佢叫Joey

芒果麻糬(伏)
  • 海鮮
2021-07-21 3255 views
五星級酒店,五星級自助餐價錢但質素可能比3星更低....可以講係沒有誠意嘅自助餐!選擇唔多都不說了...食物賣相唔吸引開頭有位小姐來介紹佢哋出名嘅食,例如葡撻、焦糖燉蛋、焗蟹蓋、蟹肉奄列等等蟹蓋細細個但味道都ok的.蟹肉奄列就完全無見過🤔至於甜品...都係小選擇, 唔吸引,咁唯有選佢介紹嗰兩樣,點知葡撻唔好食,酥皮唔鬆脆😬點解會話出名?焦糖燉蛋無咩特別,反而個焦糖面太厚食落硬咗d🤔!Movenpick 雪糕有三種口味!中式點心最不堪入目....糯米雞外觀沒有問題,但其他蒸餃個樣超唔想食...可能呢啲係比外國人食!?在相比之下,魚生壽司反而算幾好!但那細碗的魚生飯就唔好食😬沙律同蘑菇湯都ok.整體來講唔可以話好食晚餐唔抵食比呢個價錢下次會去第二間囉😣
五星級酒店,五星級自助餐價錢
但質素可能比3星更低....
可以講係沒有誠意嘅自助餐
選擇唔多都不說了...食物賣相唔吸引

開頭有位小姐來介紹佢哋出名嘅食,例如
葡撻、焦糖燉蛋、焗蟹蓋、蟹肉奄列等等

蟹蓋細細個但味道都ok的.
蟹肉奄列就完全無見過🤔

Movenpick 雪糕有三種口味!

在相比之下,魚生壽司反而算幾好!
但那細碗的魚生飯就唔好食😬
沙律同蘑菇湯都ok.

整體來講唔可以話好食
晚餐唔抵食
比呢個價錢下次會去第二間囉😣

🎈#cathlife_yum 𝗪 𝗛𝗼𝘁𝗲𝗹⛳️🌸美國極鮮甜生蠔🌸🌸餐廳裝潢富情調🌸🌸中日韓印巴西菜種類包羅萬有🌸════════════════════🔸美國生蠔🦪🌟味道好鮮甜,入口creamy,淡淡的金屬味,一點也不會腥😻🌟生蠔大大隻,肉質肥美🍂回甘味不夠重.🔸冷盤龍蝦🦞🌟龍蝦肉厚,肉質彈牙🌟龍蝦膏好多,食落好甜💬Buffet 頭一輪好多人排冷盤,所以最好食熱食先再排隊😂其他熱食都好有驚喜.🔸威靈頓牛柳🌟牛柳肉質偏榎🌟酥皮焗得香💬最好要求廚師切中間,這樣牛柳大約7成熟.🔸焦糖燉蛋☀️🔥🌟絕對必推!🌟奶味重,甜度適中,好creamy 👍🏻👍🏻👍🏻💬忍不住食了5個🙈💬有好多好多好食的推介,但只影到這些,因為實在忙著吃🤭—————————————————————⭕️加一服務費🉐訂枱服務.💞回頭指數:5/5💸人均消費:~HKD800
🎈#cathlife_yum 𝗪 𝗛𝗼𝘁𝗲𝗹⛳️
🌸美國極鮮甜生蠔🌸
🌸餐廳裝潢富情調🌸
🌸中日韓印巴西菜種類包羅萬有🌸
════════════════════
🔸美國生蠔🦪
🌟生蠔大大隻,肉質肥美
🍂回甘味不夠重
🔸冷盤龍蝦🦞
🌟龍蝦肉厚,肉質彈牙
🌟龍蝦膏好多,食落好甜
🔸威靈頓牛柳
🌟牛柳肉質偏榎
🌟酥皮焗得香
💬最好要求廚師切中間,這樣牛柳大約7成熟
🔸焦糖燉蛋☀️🔥
🌟絕對必推!
🌟奶味重,甜度適中,好creamy 👍🏻👍🏻👍🏻
💬忍不住食了5個🙈

💬有好多好多好食的推介,但只影到這些,因為實在忙著吃🤭
—————————————————————
⭕️加一服務費
🉐訂枱服務
💞回頭指數:5/5
💸人均消費:~HKD800
$800 (Dinner)
Father's Day
  • 生蠔
今次介紹嘅呢個自助餐坐擁無敵海景(記得預早訂窗口位😇),望住個靚景胃口都好啲💕雖然選擇唔算多,但勝在每款都做得幾好(貴精不貴多嘛🤪) 而且餐廳好貼心,book枱嗰陣講明係慶生會送生日甜品☺️小編今次去係平日嘅lunch buffet,盛惠每位$398😉聽聞上網比錢先會平啲,大家有興趣可以研究吓😙🦀凍海鮮呢個絕對係最回本嘅位‼️有麵包蟹、龍蝦鉗、翡翠螺、青口同熟蝦🤩全部都好新鮮,麵包蟹爆晒膏,龍蝦鉗肉質結實💪🏻配埋開胃嘅cocktail sauce不自覺就食咗兩碟🤣另外要讚吓refill速度幾快👏🏻🐟刺身 都係比較大路嘅三文魚、吞拿魚、八爪魚同甜蝦🥸三文魚超厚切好好食,小編不斷encore😂屋企人話甜蝦都唔錯,幾鮮甜😚🐂燒牛肉分別有巴西牛柳同美國prime beef,牛柳比較瘦同淋,有啲似煲湯肉😂相反prime beef就好食好多🥳油脂分布好平均,好有肉香,好juicy,而且五成熟啱啱好🤤🐖烤乳豬塊皮好薄好脆,整體唔會太肥,肥膏只係佔咗薄薄一層,其他都係嫩滑嘅肉😽食多幾舊都唔怕漏😈🍰甜品選擇幾多而且高質,推薦嘅有葡撻、焦糖燉蛋、開心果甜桃撻同朱古力榛子蛋糕🥰仲有無限嘅movenpick😍大家

🦀凍海鮮

🐟刺身

🐂燒牛肉

🐖烤乳豬

🍰甜品
選擇幾多而且高質,推薦嘅有葡撻、焦糖燉蛋、開心果甜桃撻同朱古力榛子蛋糕🥰仲有無限嘅movenpick😍大家仲可以玩吓部自動pancake機,撳個掣就可以望住佢由頭開始整,幾得意😜

小編今次冇食冷盤(因為要留肚食回本嘢😆)但都影咗俾大家睇,主要係cold cuts、芝士同沙律嗰啲🤭媽媽食咗parma ham就話麻麻地😛

熟食選擇比較普通,都係點心、燒味、咖喱、粉面檔… 印象深刻啲嘅有焗蟹蓋、避風塘炒蟹(幾鹹🥴)同mac & cheese☺️

*餐廳設加一服務費

🌟7.5/10
2021-06-25
$400 (Lunch)
Birthday
  • 海鮮
2021-07-08 3780 views
7月份的主題是『蟹』所以海鮮有麵包蟹,蟹羔滿瀉,偏白的羔反而更香滑。另外海鮮還有龍蝦蚶、藍青口、巨形翡翠螺、凍蝦。全部也很新鮮。這碟我把八成的熟食也放進去了。刺身選擇不多。普遍熟食味道正常。牛肉比預期中的好,我喜歡偏生一點,再帶點油脂。負責切牛肉的職員很好,跟他說我想要生一點⋯而他切給我的這一塊,正合我心水。👍🏻👍🏻👍🏻玫瑰鼓油雞,這個值得一試。(平時自助餐的燒味也比較差,這個卻不錯👍🏻)中湯只有魚肚粟米羹,有點失望⋯甜品我覺得焦糖燉蛋跟芝士餅挺好吃。雪糕原來要早點出去拿,不然會沒有想吃的味道。反正已經很飽,所以不吃雪糕也沒有所謂。風景挺好的。餐廳說我們不夠別人早落booking,所以沒能夠安排最近窗邊的位置。(我大約早兩星期落booking,若大家想坐窗邊位置,可能要更早落booking)7月平日午餐自助餐的海鮮如下:Ps: 可能這是最後一篇食評了。原來openrice是不會批刊食評⋯

7月份的主題是『蟹』
所以海鮮有麵包蟹,蟹羔滿瀉,
偏白的羔反而更香滑。
另外海鮮還有龍蝦蚶、藍青口、巨形翡翠螺、凍蝦。
全部也很新鮮。

這碟我把八成的熟食也放進去了。
刺身選擇不多。
普遍熟食味道正常。

牛肉比預期中的好,
我喜歡偏生一點,再帶點油脂。
負責切牛肉的職員很好,
跟他說我想要生一點⋯
而他切給我的這一塊,正合我心水。👍🏻👍🏻👍🏻

玫瑰鼓油雞,這個值得一試。
(平時自助餐的燒味也比較差,
這個卻不錯👍🏻)

中湯只有魚肚粟米羹,有點失望⋯

甜品我覺得焦糖燉蛋跟芝士餅挺好吃。
雪糕原來要早點出去拿,
不然會沒有想吃的味道。
反正已經很飽,所以不吃雪糕也沒有所謂。

風景挺好的。
餐廳說我們不夠別人早落booking,
所以沒能夠安排最近窗邊的位置。
(我大約早兩星期落booking,
若大家想坐窗邊位置,
可能要更早落booking)

7月平日午餐自助餐的海鮮如下:

Ps: 可能這是最後一篇食評了。
原來openrice是不會批刊食評⋯

2021-07-07
$404.8 (Lunch)
2021-07-05 1964 views
價錢需然略為高一點,但物有所值,食品款式繁多,冷盤有開邊龍蝦、龍蝦鉗、青口、大響縲,麵包蟹、海蝦、當然最主要是生蠔啦~需然只有一款,但尚算肥美新鮮,熟衶食有牛排肉、牛筋骨、牛肩肉、焗蟹盖、蒜蓉蟹、中式食品叉燒、珍珠雞、還有雪糕、甜品、水果等等。
2021-07-04
$750 (Dinner)
Birthday
Dining Offer
Coupon
2021-07-04 2145 views
估計是全港最難吃的自助餐,品種小,質素差,超貴!第一次晤吃飽,因為無什麼好吃!蟹?咸肉質似布渣,無鮮味,粉絲蒸白硯,,葡式乳豬皮是米黃色甜品有類少,大家真係不要去中伏
,葡式乳豬皮是米黃色
甜品有類少,大家真係不要去中伏
2021-07-03
Type of Meal
Lunch
Dining Offer
Group-buy
2021-06-08 5709 views
·自助餐就如愛戀:「沒有早一步,也沒有晚一步,剛巧趕上了。」與曇花一現的魚子醬擦身而過,卻遇上以蟹為主題的夏日期間限定美餚。鴨肝的缺席或多或少令人有點失望,然而千迴百轉,相信你我期盼的食材總會再次歸來。·- 𝕊𝕦𝕟𝕕𝕒𝕪 𝔻𝕚𝕟𝕟𝕖𝕣 𝔹𝕦𝕗𝕗𝕖𝕥 𝕗𝕣𝕠𝕞 𝟝:𝟛𝟘𝕡𝕞 - 𝟡𝕡𝕞(𝔸𝕕𝕦𝕝𝕥 $𝟟𝟜𝟠)- 吃自助餐就像大孩子走進了遊樂場,難掩興奮的心情。餐廳食物區域與用餐區完全分開,環境舒適。先以海鮮及冷盤掀起序幕。「即開法國生蠔」🦪富海水咸鮮味、大部分肥瘦適中(仲有幾隻特別脹卜卜🥰)、口感爽滑兼備,且帶淡淡榛果香,蠔味不會過分爆發,是細膩和層次感分明的品種。重點係refill 快、近乎沒有蠔殼碎,比很多自助餐上供應的生蠔叫人滿意,只略嫌可以 chill 得更凍。「波士頓龍蝦」🦞是急凍貨色,未算甜美但肉質結實。愛海鮮的還可選擇🦀「日本雪場皇帝蟹腳」、「麵包蟹」、「海螺」及「青口」等,但話明蠔情夜,最終都係將 quota 留左比 6 打生蠔。😂沙律、風乾火腿、凍肉、芝士、剌身等應有盡有。不得不提「帶子刺身」有驚喜!😆雖是大粒一開二,但厚切鮮甜,連續食十幾粒都唔覺得膩,配酒一流。海鮮可

波士頓龍蝦
帶子刺身

海鮮可以成為我的主打,然而這裡的熱葷就有點遜色。「香煎墨汁帶子」表面金黃,鮮嫩可口。「馬鈴薯蟹肉球」炸得香脆,吃得出絲絲蟹肉,沾上蛋黃醬不難食完一粒又一粒。「烤羊架」調味得宜,生熟度適中,pair with 紅酒🍷羶香四溢,肉味更香濃。「印尼沙嗲串」正常發揮,另蘸上魚露辣椒汁更添風味。「自選粉麵區」有蔬菜、鹵水蛋等配料,而日本黑蒜豚骨湯味道香濃,🍜是吃畢大量凍海鮮後不錯的 comfort food。「威靈頓牛柳」酥皮不夠鬆香,蘑菇味亦不夠濃郁,牛柳過熟,可以不試。其他中式食物如燒味及點心等品質正常,但沒什麼特別。
馬鈴薯蟹肉球
印尼沙嗲串

威靈頓牛柳

甜品款式平凡,盒裝 Mövenpick 亦只有 3 種味道可選。

整體而言自助餐食物選擇唔多,但每個人總能選到精選的心頭好。而我的重點:炎炎夏日,欣賞著日落黃昏至夜幕低垂,配以無限量供應海鮮及冰凍白酒,大概沒什麼比這更好的事情。

- 𝔽𝕣𝕖𝕖 𝔽𝕝𝕠𝕨 𝕎𝕚𝕟𝕖 ℙ𝕒𝕔𝕜𝕒𝕘𝕖($𝟙𝟠𝟠)–
另加 $188 可享free flow 紅、白和手工啤酒。🍻House wine分別為澳洲酒莊Red Bridge 的 Chardonnay 及 Shiraz,談不上什麼美酒佳釀,卻為一頓完滿的晚餐添上靈魂。
Free Flow Wine Package

🍴 KITCHEN
📍尖沙咀柯士甸道西1號港鐵九龍站香港W酒店6樓
2021-06-06
帶子刺身
2021-06-06 4158 views
送完🐵🐵返學同d朋友見過面,我會選擇會早餐自助餐,貪佢可以坐到12點幾之後去接放學囉搵間乾乾淨淨舒適清清靜靜嘅地方又可以坐得耐嘅我會選擇w Hotel - kitchen 自助餐早餐我鍾意食自助早餐,因為真係好多嘢食㗎又平喎20O蚊左右,仲有折呀折咗跟百幾蚊一位抵食呀食自助早餐第一樣我會食沙律😋因為啲蔬菜好新鮮好靚呀😁仲有三文魚啦有風乾火腿喇跟住就會食點心😁因為其實w hotel呢佢個早餐好得意有中西日式嘅早餐,中餐呢就係中式嘅點心好多龍點心畀你揀,真係好正跟住就有西式😅晨早流流食扒鋸牛扒😋豬扒😋仲有日式壽司冷麵yummy麵包又靚呀尤其是啲牛角包W Hotel 係數一數二架嘛😎最後就飲返杯茶☕我鍾意飲薄荷茶呀😁飲完之後可以消滯呀好正呀#katkatfoodie
搵間乾乾淨淨舒適清清靜靜嘅地方又可以坐得耐嘅

#katkatfoodie
早餐自助餐
早餐自助餐
  • breakfast buffet
有日在social media上見到了W酒店自助餐在做優惠,特地請了一天假去食這個午餐自助餐。(差點因為看不到電郵裏寫,預約要兩天前通知而摸門釘,幸好是平日所以沒有客滿。)餐廳冷氣真的特別大,燈光比較昏暗,我想大概是海盜作為裝飾的主題,有很多木桶放置在餐廳內。一坐下當然就急不及待出去取食物,第一輪當然就是海鮮為主。今次有龍蝦鉗、面包蟹、翡翠螺等,還有餐廳送的兩隻生蠔,在這一堆海鮮中我只吃龍蝦鉗,看著對面好像吃得很沉醉的樣子。反而避風塘炒蟹,個人覺得是真的不錯。之後當然就到魚生系列,有各式各樣的壽司卷,例如三文魚卷及吞拿魚卷,魚生中當然也有三文魚及吞拿魚,還有甜蝦及八爪魚。為什麼要重覆三文魚及吞拿魚?因為好食!三文魚及吞拿魚的魚肉肥美觧甜,出去幾輪都忍不住拿了一些。當然這些魚生消耗的速度亦非常快,見到廚師在不停地切魚生,切完魚生又放上一個個壽司卷。我想海鮮與魚生的位置是故意放在一頭一尾,不然人群應該會聚集在同一個區域。中間放了各類的熱食,我就隨意夾了一些雞肉、牛肉、印度薄餅、德國腸、薯條、煎三文魚。雞肉一般,正常的味道。牛肉不錯,自己加了一些桌面上的鹽,真的挺不錯的,只是牛肉旁邊有很多醬

中間放了各類的熱食,我就隨意夾了一些雞肉、牛肉、印度薄餅、德國腸、薯條、煎三文魚。雞肉一般,正常的味道。牛肉不錯,自己加了一些桌面上的鹽,真的挺不錯的,只是牛肉旁邊有很多醬汁可以選擇,我完全不知道應該哪一種適合,隨意選了一種,結果味道不合......兩款咖喱的味道都一般,香料的味道很重但好像沒有甚麼味道,感覺與印度薄餅不太夾,就這樣吃印度薄餅好像還要來得好味。德國腸大愛,尤其是白腸,有咬口又好味道,瘋狂夾了不少。薯條也炸得很脆,雖然是幼身薯條,我最後即使很飽了還是忍不住吃了幾條。煎三文魚則很嫩滑,不過吸引不到我安可。

最後當然就到甜品專場,不會告訴你其實我第一輪已經忍不住拿了一個雲呢拿焦糖布甸。真的太飽了,所以都是兩輪甜品已經陣亡。葡撻好吃、雲呢拿焦糖布甸也好吃,不過表面的焦糖太多了,逼不得已手動少糖。開心果泡芙也不錯,撇除那一堆cream的卡路里,也真的滿開心的。牛奶失古力榛子撻根本就是金沙吧,那朱古力醬加上果仁的感覺真的太金沙了,不過我喜歡。芒果慕絲蛋糕則覺得味道有點偏淡,反而石榴慕絲蛋糕更勝一籌,雖然我是看名字才知道是石榴,不過它甜的感覺不會太膩,配上慕絲剛剛好。最後想了一想,還是拿了一個麻糬。因為感覺上會是又甜又飽的一樣甜品,竟然是最令我驚艷。麻糬的餡料就如普通的麻糬一樣是紅豆,不過這麻糬的紅豆不是平時似是假的一樣的甜,反而微甜而不膩,不是顧及爆棚的卡路里,我應該能解決到一整個。黑朱古力蛋糕的朱古力味濃郁,中間還有一層類似餅底的東西,口感及味道上都不錯,只是真的太飽了。

雖然很飽,太撐了有點不舒服,不過好幸福!雖然食物的種類不算多到眼花撩亂,不過勝在食得開心。今次還有果汁可樂任飲,再外送一杯咖啡或茶。這是陰謀吧,光飲飲料已經飽了不少⋯⋯整體而言這次的午餐自助餐體驗非常好,最重要海鮮及魚生,還有魚生已經夠塞飽我。是要做運動的節奏了💩
2021-05-27
Type of Meal
Lunch
2021-05-25 4073 views
平日難得放假與家人突發其想去食buffet! 聽聞W hotel出名自助餐好食,加上平日會平好多,不如趁好機會出發!食物可以分為5個section,包括海鮮冷盤(有麵包蟹、蝦、mussels、小龍蝦)、西餐(當中必試US Premium Beef &蘑菇湯)、中餐(有點心,時蔬小炒,但不能錯過的是猴頭菇螺頭燉湯!);日式料理(刺身壽司及冷麵,印象不深刻,三文魚是高水準的)、Parma ham & salad bar以及甜品部份(芝士蛋糕與焦糖燉蛋都好吃),另外酒店還附送了兩隻生蠔!久違的自助餐👍🏻👍🏻
2021-05-24
$338 (Lunch)
2021-05-25 2349 views
我要求海景位 冇唔緊要成間餐廳咁大 咁多位 點解要俾個風口位對住塊墙同喱埋俾個裝飾後面冇人埋垃圾餐廳成餐飯背脊骨落明明仲大把吉位 1千幾蚊買啲咁嘅服務垃圾之中嘅垃圾 未試過咁嬲🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
我要求海景位 冇唔緊要
垃圾餐廳
成餐飯背脊骨落
明明仲大把吉位
1千幾蚊買啲咁嘅服務
垃圾之中嘅垃圾 未試過咁嬲
🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
2021-05-25 1939 views
今日食完真心嬲 質素差 又少食物種類 食完呢餐好火爆 所謂嘅海鮮 蟹腳有冇 啲蟹又乾又難食 青口好臭好腥好難食 有個煮牛肉 好難食又冇肉汁 肉質好硬 乳豬仔又難食 個皮一啲都唔脆 仲話提供中式點心 完全揀唔落手 竟然提供素餃子 糯米雞 雞包仔 我自己出去飲茶好過 最普通嘅甜品都可以好難食 蛋糕嘅種類好少 仲要自己切 好唔方便 只係得燉蛋叫可以入口 嗰個咁嘅猴頭菇燉湯 咸到 飲完要洗腎 我哋一點去 根本就食剩低嘅食物 仲要無fill過 如果你一點已經冇嘢提供俾人食 就唔好提供一點嘅時間俾人book 食完心情真係好差浪費錢又浪費自己嘅胃 我真係嬲到要留言講真心說話 呢間野千祈唔好去仲要收到咁貴 完全係欺騙 點對得住良心 竟然全場最好食係水果 🍉 唉
2021-05-24
$380 (Lunch)