2024-06-20 33 views
因為想食串燒但又唔想去好遠,就近近地同屋企人嚟呢間餐廳食。⭐️大漠烤羊肉串羊肉加了香料一點也不羶,外皮燒得焦香,好正,後來再encore了1次。⭐️烤小牛肉肉質好鮮嫩,烤得剛剛好。⭐️烤黑豚五花黑豚肉嘅油脂剛剛好,烤得好香。⭐️烤牛舌⭐️金針菇牛五花卷⭐️蒜蓉烤茄子放了唔少辣椒、蒜蓉調味,好好食。⭐️蒜蓉烤生蠔⭐️Q彈大魷魚⭐️烤新鮮臭豆腐離遠已聞到嗅味,超級正。⭐️Boba Milk Tea珍珠幾彈牙,又唔死甜,唔錯。
因為想食串燒但又唔想去好遠,就近近地同屋企人嚟呢間餐廳食。

⭐️大漠烤羊肉串

⭐️烤小牛肉
肉質好鮮嫩,烤得剛剛好。

⭐️烤黑豚五花
黑豚肉嘅油脂剛剛好,烤得好香。

⭐️烤牛舌
⭐️金針菇牛五花卷

⭐️蒜蓉烤茄子
放了唔少辣椒、蒜蓉調味,好好食。

⭐️蒜蓉烤生蠔

⭐️Q彈大魷魚

⭐️烤新鮮臭豆腐
離遠已聞到嗅味,超級正。

⭐️Boba Milk Tea
珍珠幾彈牙,又唔死甜,唔錯。

2024-06-20 33 views
店舖坐落係南將軍澳高級住宅區Monterey內,附近環境清幽,臨海,人少,非常適合追求慢活的人來,店內裝修雅緻,座位舒適,唯播放的泰文音樂與餐廳裝修及整體氣氛有點格格不入~燒串種類尚算多元化,大大杯的森林元氣水果茶非常解渴,甜度和冷度剛剛好! 蒜蓉金針菇非常推介,是我少見燒得好味的金針菇,蒜蓉和芝士的比例配合得天衣無縫。另外小豬頸肉串、烤雞翼、Q彈大魷魚都值得點食,充滿孜然粉的香味!吃飽後,到附近的海邊散散步,吹吹海風,欣賞橋上美景,大滿足的一個晚上!
2024-06-17
  • 大漠烤羊肉串
  • 蒜蓉金針菇
  • Q彈大魷魚
  • Q彈小豬頸肉
將軍澳海旁附近有一堆chill chill cafe/ 居酒屋 同靚靚餐廳平時食串燒通常都係熱鬧人多環境親密🤣除左居酒屋都好難揾到舒服有大Sofa 坐嘅舖而呢間舖係大地色系 空間大同寬落完全係岩小鳥胃 又想食香口野 又想傾計嘅人就係咁吸引左我試試呢間露營風串燒!😝呢度每一張枱上面有自己一個小烘爐唔怕串燒擺耐左唔夠熱!貼心!📣📣📣提醒:餐廳預設串燒有辣,唔食辣記得落單喺remarks 寫低!———🥩肉類🌟Q彈小豬頸肉(6串):夾口彈牙🌟香辣烤滷豬手(1隻):入味夠淋🌟金針菇牛五花卷(1串):有燒汁食落juicy 🌟烤雞脆骨(2串):always 必點🌟烤小牛肉(5串):5小串 彈牙肉質🌟烤多春魚(3條):唔會過乾!🌟烤珍寶蟹柳王(1串):開心之選🥳🌟清酒煮蛤蜊(1份):花甲清清地調劑口味——🥬蔬菜類甜味解辣🥰🌟烤一口甜番薯🍠:小甜薯 size岩岩好🌟烤一口菠蘿🍍:好多水🙂‍↔️正🌟蒜蓉金針菇:錫紙盒份量多🙌🏻———🍻飲品:🌟森林元氣水果茶(大杯)$48 推介!!!超大杯百香果籽水果茶!飲落好fresh!!🌻🌟雜莓乳酪奶昔🍼 $42Creamy creamy👐🏻 飲落順滑 用奶昔解辣一流🤭味
平時食串燒通常都係熱鬧人多環境親密🤣
除左居酒屋都好難揾到舒服有大Sofa 坐嘅舖
而呢間舖係大地色系 空間大同寬落
完全係岩小鳥胃 又想食香口野 又想傾計嘅人
就係咁吸引左我試試呢間露營風串燒!😝

呢度每一張枱上面有自己一個小烘爐
唔怕串燒擺耐左唔夠熱!貼心!
———
🥩肉類
🌟Q彈小豬頸肉(6串):夾口彈牙
🌟香辣烤滷豬手(1隻):入味夠淋
🌟金針菇牛五花卷(1串):有燒汁食落juicy
🌟烤雞脆骨(2串):always 必點
🌟烤小牛肉(5串):5小串 彈牙肉質
🌟烤多春魚(3條):唔會過乾!
🌟烤珍寶蟹柳王(1串):開心之選🥳
🌟蒜蓉金針菇:錫紙盒份量多🙌🏻

———
🍻飲品:
🌟森林元氣水果茶(大杯)$48
推介!!!超大杯百香果籽水果茶!
飲落好fresh!!🌻

🌟雜莓乳酪奶昔🍼 $42
Creamy creamy👐🏻 飲落順滑
用奶昔解辣一流🤭

味道:😋😋😋😋
環境:🤩🤩🤩🤩
性價比:🌕🌕🌕🌕

📍地址:將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G25A號舖
2024-06-13 55 views
小野人相約友人去將軍澳食台式串燒,餐廳位於新界將軍澳澳南诲岸唐俊街23號Monterey Place地下,餐廳裝修設計簡約以台式淺木色為主調,餐廳主打台式川味串燒和特色飲品,餐廳設計好有窩心,備有小爐為串燒保溫,服務員招呼態度熱情有禮。烤海鮮食物有蒜蓉烤生蠔,生蠔夠肥美,微鹹,食落好有蒜香味。烤花枝墨魚丸,花枝墨魚丸食落好香口又彈牙。烤小黃花魚,黃花魚表面燒到焦香,魚肉仍保持濕潤,魚肉入口嫩滑帶有鹹香味。清酒煮蛤蜊,酒味不太濃,蛤蜊新鮮肥美。烤串燒食物有烤雞脆骨,雞脆骨烤得好惹味又彈牙。烤小牛肉串,牛肉串食落唔會韌,好惹味又香口。Q彈小豬頸肉,配有香脆黃豆,烤得好嫩滑,香口又有口感。烤黑豚五花,黑豚五花肥瘦均勻,食落微辣微鹹而不膩。烤雞肉,烤得夠入味,雞肉不太乾又嫩滑好美味。烤牛舌,薄切,微鹹,有口感,食落香口又美味。烤香辣豬手,豬手好淋滑又多肉,微辣,好有骨膠原。烤蔬菜有芝士蒜蓉烤茄子,大大件啖啖茄子肉,入口有濃郁蒜香和芝味。金針菇牛五花卷,金針菇牛五花卷食落有牛味,不腻又美味。飲品森林元汽水果茶(大杯)內有檸檬,士多啤梨,藍莓,百香果,青檸等多種水果,飲落酸酸甜甜又清爽。比利時巧克
小野人

烤海鮮食物有蒜蓉烤生蠔,生蠔夠肥美,微鹹,食落好有蒜香味。
烤花枝墨魚丸,花枝墨魚丸食落好香口又彈牙。
清酒煮蛤蜊,酒味不太濃,蛤蜊新鮮肥美。

烤串燒食物有烤雞脆骨,雞脆骨烤得好惹味又彈牙。
烤小牛肉串,牛肉串食落唔會韌,好惹味又香口。
Q彈小豬頸肉,配有香脆黃豆,烤得好嫩滑,香口又有口感。
烤黑豚五花,黑豚五花肥瘦均勻,食落微辣微鹹而不膩。
烤雞肉,烤得夠入味,雞肉不太乾又嫩滑好美味。
烤牛舌,薄切,微鹹,有口感,食落香口又美味。
烤香辣豬手,豬手好淋滑又多肉,微辣,好有骨膠原。
金針菇牛五花卷,金針菇牛五花卷食落有牛味,不腻又美味。

飲品森林元汽水果茶(大杯)內有檸檬,士多啤梨,藍莓,百香果,青檸等多種水果,飲落酸酸甜甜又清爽。比利時巧克力牛奶,微甜,飲落好香濃嘅朱古力味。

2024-06-13 55 views
假日就去澳南海岸海皮,散步吹吹風,之後就去食番餐,見到串燒專門店 #小野人 ,好想食串燒便進入開餐囉☺️。烤杏鮑菇、烤李姐臭豆腐、烤bb露旬、芝士蒜蓉烤茄子🍆、烤虎皮青椒、蒜蓉金針菇,各款都煮得香而不油膩,健康之選。烤黑豚五花肉、烤雞翼、香蔥豚肉卷、烤大漠羊肉串、香辣烤滷豬手,有肉香且各有特色,調味恰當,惹味且口感層次豐富。蒜蓉烤生蠔🦪、烤小黃魚、烤多春魚,海鮮類新鮮,質素唔錯。烤一口菠蘿,清甜爽脆,幫忙消化很正。超大杯森林水果茶&檸檬茶,熱辣辣串燒配凍飲就是爽,大大杯的很解渴。

蒜蓉烤生蠔🦪、烤小黃魚、烤多春魚,海鮮類新鮮,質素唔錯。
烤一口菠蘿,清甜爽脆,幫忙消化很正。

2024-06-13 29 views
之前已經食過好多次koka,因為喺正屋企樓下,非常方便,通常都係同朋友行完Donki之後行多1分鐘就嚟到啦佢哋嘅枱面有一個串燒嘅保溫盤,保持住食物嘅溫度職員態度唔錯,雖然越夜越多人(通常都係年青人🤣)但都一眼關七,好主動幫我哋收碟戲肉嚟啦!次次都會必點佢哋嘅大漠烤羊肉串~醃得好靚,羊肉有少少臊味亦都唔會過濃,味道太吸引,結果我哋兩個食咗三轉羊肉串😅喺朋友嘅強烈要求下,我哋嗌咗烤虎皮青椒,意想不到咁好食,表面嘅孜然粉本身已經好吸引,青椒入面唔會燒到乾水,所以一定要再encore多一round老顧客必點嘅燒韭菜~非常Juicy,不過建議要一上枱就即刻食韭菜,否則水份會慢慢燒乾今次嗌咗蒜蓉粉絲魷魚,入邊有娃娃菜、大量粉絲同埋𠝹開咗嘅魷魚。我哋以前曾經嗌過麻辣版嘅蒜蓉粉絲魷魚,但係麻辣味真係太勁🤣另一個就係Q彈大魷魚,旁邊有好脆口嘅蜜豆作為伴碟,原隻魷魚喺街市買都唔平,所以呢個價錢都接受到~咬落又真係幾彈牙泰式Q彈小豬頸肉充滿蜜豆嘅香味,豬頸肉好爽口,帶有少少蜜糖嘅豬頸肉肥瘦相間酸辣粉好有以前去成都食街頭小食嘅風味,簡簡單單嘅榨菜花生芫荽,真係會令人食上癮燒雞軟骨都好考技巧~雞軟骨本身好多油,

佢哋嘅枱面有一個串燒嘅保溫盤,保持住食物嘅溫度

燒雞軟骨都好考技巧~雞軟骨本身好多油,但係上碟嘅時候覺得油脂適中~超卜卜脆!
KOKA❤️ 來個台式串燒之夜吧🍢🍢🍢..夜晚晚想食宵夜❓吃個串燒就最岩🍢🍢🍢!呢間餐廳以台灣夜市風味串燒作主打,每台設有小爐為串燒保溫,確係呢區既特色,來過過口癮吧。點左多款串燒中,推薦豬頸肉、羊肉串、牛肚,再用小爐烘熱吃確係風味十足。牛肚有咬口帶微辣又惹味,其他串燒同樣風味十足。超多肉肉,宵夜來吃串燒確係惹味。你要來吃一串嗎❓🔸大漠烤羊肉串(5串) $48🔸香蔥豚肉卷(1串) $28🔸烤雞脆骨(2串) $28🔸烤雞肉(2串) $28🔸Q彈小豬頸肉(6串) $48🔸金針菇牛五花卷(1串) $28🔸香辣牛肚串串(5串) $48🔸烤牛舌(2串) $28🔸蒜蓉烤生蠔(1隻) $38🔸烤小黃花魚(1條) $38🔸麻辣粉絲魷魚花(1份) $58🔸蒜蓉烤茄子(1份) $48🔸烤韭菜(1串) $18🔸烤娃娃菜(1串) $18🔸烤bb露筍(1份) $32🔸烤一口菠蘿(1串) $28🔸烤新鮮臭豆腐(1串) $28🔸黑松露芝士撈丁(1份) $58🔸熱鮮奶 $35..×××××ש將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G25A號舖
KOKA❤️ 來個台式串燒之夜吧🍢🍢🍢

🔸烤新鮮臭豆腐(1串) $28

🔸黑松露芝士撈丁(1份) $58

🔸熱鮮奶 $35
×××[小野人 -KOKA]×××
©將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G25A號舖
2024-06-12 26 views
下雨天來到將軍澳海邊的🥰✨KOKA 小野人食串燒。😋Qr code 落單夠方便,食物款式幾多。串燒上檯後會放在爐上,保持溫度。🔥先來個冷盤🍅桂花糖番茄開開胃。🍗烤雞脆骨超香脆,同女女都好中意。烤台灣小香腸香口juicy😋🦪蒜蓉烤生蠔都幾大隻,十分鮮甜。🦐烤海蝦串都不錯。🍄蔬菜有烤bb露筍、烤鮮冬菇及烤虎皮青椒等,平衡一下營養。🦑Q彈大魷魚鐵板上夠熱,彈牙美味。仲有烤李姐臭豆腐,烤牛奶小饅頭,烤一口甜番薯,烤一口菠蘿,麻吉年糕燒,烤花枝墨魚丸,烤雞肉,烤洋芋片,非常豐富💯👏飲品:🍓🍋森林元氣水果茶超級巨型,最岩食住串燒慢慢歎。🍶🍸日本梅酒蘇打清新酒精飲品。
下雨天來到將軍澳海邊的🥰✨KOKA 小野人食串燒。😋

先來個冷盤🍅桂花糖番茄開開胃。

🦪蒜蓉烤生蠔都幾大隻,十分鮮甜。🦐烤海蝦串都不錯。

🍄蔬菜有烤bb露筍、烤鮮冬菇及烤虎皮青椒等,平衡一下營養。

🦑Q彈大魷魚鐵板上夠熱,彈牙美味。

飲品:

🍓🍋森林元氣水果茶

超級巨型,最岩食住串燒慢慢歎。

🍶🍸日本梅酒蘇打

清新酒精飲品。

2024-06-12
KOKA 小野人📌將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G25A號舖呢晚同男朋友睇9點半所以是但喺附近食晚飯男朋友經過KOKA聞到好香話想食羊就揀佢啦餐廳用QR code落單好方便😇大漠烤羊肉串 (5串) $48人氣No.1夠香口冇羶味 啲肉冇燒到乾晒仲有肉汁🤪Q彈小豬頸肉 (6串) $48肉質又鮮嫩又夠彈性😍烤新鮮臭豆腐 (1串) $28聞落夠臭但食落係香同埋好嫩滑😃KOKA芝士撈出前一丁 (1份) $52滿滿芝士令到每一條一丁麵都有食落真係好滿足但好邪惡建議share🤣烤小牛肉 (5串) $48重牛味而且入口即溶🤩香蔥豚肉卷 (1串) $28兩者好match 嫩豚肉包住香蔥好香口🤪烤雞脆骨 (2串) $28金針菇牛五花卷 (1串) $28烤雞肉 (2串) $28烤雞翅 (1串) $28烤花枝墨魚丸 (1串) $28蒜蓉烤茄子 (1份) $48濃郁蒜香食落口又軟嫩又入味😆烤虎青椒 (1串) $18比較辣但辣得過癮🤣凍檸檬紅茶 $32男朋友揀嘅 味道酸甜適中😆雜莓乳酪奶昔 $42我個人好鍾意個奶昔好濃唔似其他餐廳咁稀仲有好重奶香味🤤⭐️Rumple港女評分⭐️味道: 4
KOKA 小野人

• 大漠烤羊肉串
  • 烤新鮮臭豆腐
  • 雜莓乳酪奶昔
2024-06-09 23 views
今日突然想食烤羊排,就諗起將軍澳南呢一間串燒店,之前都食過,覺得唔錯,今日帶埋朋友嚟試吓:一入到去,即時聞到燒烤香氣,真係令人食指大動。 首先叫大漠烤羊排,看似普通,但入口後卻驚喜地,發現羊肉極其鮮嫩,再配上皮脆的外表,味道可口,令人一啖接一啖,完全停唔到口。跟住我地仲叫咗好多串燒,其中以羊肉串同豚肉五花串最為出色。羊肉串咬落去肉質嫩滑,彷彿溶化咗喺口中,而豚肉五花果然名不虛傳,肥瘦相間,肉汁豐富。蔬菜方面:蒜蓉金菇菜,番薯串,烤娃娃菜串,都是不錯的選擇,還有特別嘅係烤臭豆腐,聞落臭臭地,但食落完全唔臭,仲幾好食㖭。最後我地仲叫咗,重慶酸辣粉和香辣烤滷豬手,重慶酸辣粉嗆辣爽口,食得辣嘅朋友一定要試吓。整體來講,呢間串燒店款式多,味道唔錯,仲有幾款芝士撈丁,焗生蠔,下次再嚟試吓!

一入到去,即時聞到燒烤香氣,真係令人食指大動。

2024-06-09 31 views
澳南海岸一帶都比較清幽近海邊空氣又好涼爽餐廳就喺條走廊嘅盡頭雖然係平日,但係入邊已經有一半滿叫咗大漠烤羊肉串,臭豆腐同埋清酒煮蛤蜊羊肉串一份有五條羊肉切到細細粒,燒到都幾腍又有水份唔會太乾雖然細粒,但係都好咬雖然係羊肉我本身怕佢好會鬚味不過意外地又唔係我覺得反而別有一番風味臭豆腐一串有兩片一放上枱就聞到臭豆腐平時浸味不過佢特別再唔係平時喺街邊食炸得好熱氣嗰隻臭豆腐佢外邊都係軟身但係食落去就好勁好勁臭豆腐味當然我係鍾意食臭豆腐啦,所以我覺得好食得來又唔熱氣,正之後仲叫咗清酒煮蛤蜊食串燒覺得有啲乾佢個清酒湯飲落口真係有酒味蛤蜊都唔會太韌啱啱好由於見到隔籬枱杯嘢飲係超大杯雖然戒緊凍飲都忍唔住破戒叫咗杯超大杯嘅水果茶好好飲呀,入邊仲有好多生果士多啤梨大大粒破戒都係值得嘅
澳南海岸一帶都比較清幽
近海邊空氣又好涼爽
餐廳就喺條走廊嘅盡頭
雖然係平日,但係入邊已經有一半滿
叫咗大漠烤羊肉串,臭豆腐同埋清酒煮蛤蜊
羊肉串一份有五條
羊肉切到細細粒,燒到都幾腍又有水份唔會太乾
雖然細粒,但係都好咬
雖然係羊肉我本身怕佢好會鬚味
不過意外地又唔係
我覺得反而別有一番風味
臭豆腐一串有兩片
一放上枱就聞到臭豆腐平時浸味
不過佢特別再唔係平時喺街邊食炸得好熱氣嗰隻臭豆腐
佢外邊都係軟身
但係食落去就好勁好勁臭豆腐味
當然我係鍾意食臭豆腐啦,所以我覺得好食得來又唔熱氣,正
之後仲叫咗清酒煮蛤蜊
食串燒覺得有啲乾
佢個清酒湯飲落口真係有酒味
蛤蜊都唔會太韌
啱啱好
由於見到隔籬枱杯嘢飲係超大杯
雖然戒緊凍飲
都忍唔住破戒叫咗杯超大杯嘅水果茶
好好飲呀,入邊仲有好多生果
士多啤梨大大粒
破戒都係值得嘅
2024-06-09 18 views
落雨天,見到有位就即刻坐低唔使等位裝修都幾企理乾淨兩個人食叫咗大漠烤羊肉串,臭豆腐開頭見佢五串以為好多食落口覺得好惹味食吓一串食吓一串兩個人其實好快就分晒五串另外叫咗芝士烤生蠔比我想像中大隻燒到啱啱好芝士有拉絲得黎,隻蠔又唔會太韌我覺得個蠔好好食之後到今晚嘅重頭戲大漠烤羊肉排個羊扒$198講到明製作需時30分鐘不過因為今日慶祝紀念日,所以想食餐好嘢就照叫咗個羊扒個羊扒都好好食呀好腍得來又唔會好韌佢啲調味粉仲燒到好惹味好野係值得等待嘅佢上菜仲俾埋兩對手套好貼心呢間餐廳啲嘢飲真係好大杯好巨型超大杯檸檬茶檸檬茶係港式style嘅檸檬茶
落雨天,見到有位就即刻坐低
唔使等位
裝修都幾企理乾淨

兩個人食
叫咗大漠烤羊肉串,臭豆腐

開頭見佢五串以為好多
食落口覺得好惹味
食吓一串食吓一串
兩個人其實好快就分晒五串
另外叫咗芝士烤生蠔

比我想像中大隻

燒到啱啱好
芝士有拉絲得黎,隻蠔又唔會太韌
我覺得個蠔好好食
之後到今晚嘅重頭戲
大漠烤羊肉排
個羊扒$198
講到明製作需時30分鐘
不過因為今日慶祝紀念日,所以想食餐好嘢
就照叫咗個羊扒

好貼心

呢間餐廳啲嘢飲真係好大杯好巨型
超大杯檸檬茶
檸檬茶係港式style嘅檸檬茶
見到小野人呢間野環境好靚 入面嘅燒烤孜然味好香 就忍唔住行入左去叫左好多串燒肉方面有烤脆雞皮、烤台灣小香腸、烤黑豚五花、烤雞脆骨、烤小牛肉同埋烤小豬頸肉最最中意係烤小豬頸肉 好嫩同埋調味好香 叫一set都有5串 份量都唔錯台灣小香腸都係唔會令人失望 肉質好香口有咬勁烤脆雞皮真心好脆好香口 同其他鋪頭嗰啲唔同 唔係多另外菜方面有烤韮菜、娃娃菜同燒蒜香茄子蒜香茄子係必叫 啲孜然味同淡淡嘅茄子肉夾到一個點~而其他菜類 無論係韮菜定娃娃菜都十分入味飲品方面 我地2個人叫左杯超大杯森林水果茶真係飲品如其名 真係超大杯2個人都飲唔曬同埋好足料好好飲!!
見到小野人呢間野環境好靚
入面嘅燒烤孜然味好香
就忍唔住行入左去

叫左好多串燒
台灣小香腸都係唔會令人失望 肉質好香口有咬勁
烤脆雞皮真心好脆好香口 同其他鋪頭嗰啲唔同 唔係多

另外菜方面
有烤韮菜、娃娃菜同燒蒜香茄子
蒜香茄子係必叫 啲孜然味同淡淡嘅茄子肉夾到一個點~
而其他菜類 無論係韮菜定娃娃菜都十分入味

飲品方面 我地2個人叫左杯超大杯森林水果茶
真係飲品如其名 真係超大杯
2個人都飲唔曬
同埋好足料好好飲!!

• 蒜蓉粉絲烤扇貝
  • Q彈小豬頸肉
  • 芝士蒜蓉烤茄子
  • 蒜蓉烤茄子
2024-06-06 31 views
今次黎小野人有一系列新嘅串燒😋首先要食海鮮,Q彈大魷魚同蒜蓉粉絲烤扇貝都好惹味,烤扇貝好多汁。之後燒雞肉串肉質嫩滑又唔會燒到乾晒🤤,燒雞脆骨都係不錯嘅選擇香脆可口😋 加埋特製醬汁後更加夠味。烤花枝丸大大粒又彈牙。至於蔬菜類嘅選擇,燒翠玉瓜都幾吸引燒到岩岩好仲有好多水份,其中我最鍾意嘅就係蒜蓉燒茄子😋😋😋加多個濃濃芝士撈麵,熱辣辣仲拉到絲!飲品同餐後甜品,有大大杯檸檬梳打。味道同價錢都好合理,到飯後甜品糖沙牛奶麵包都值得一試,口感脆脆地咁。總括嚟講,呢度既串燒都做得幾好,係一間不錯嘅選擇,值得一試👍下次有機會嘅話,會同朋友再嚟。
今次黎小野人有一系列新嘅串燒😋

加多個濃濃芝士撈麵,熱辣辣仲拉到絲!

2024-06-04
  • 蒜蓉烤茄子
  • 糖烤牛奶方包
  • 蒜蓉粉絲烤扇貝
  • Q彈大魷魚
2024-06-06 39 views
約了人食飯但被放飛機,老公話不如隨便搵一間 兩公婆搵間餐廳坐低撐枱腳。後來老公話聽講有一間叫小野人嘅串燒店想試下咁我哋就行咗入去。咁我見到都乾淨企理就不如試一試,坐低之後老公用最快的速度落單,分別點了豬頸肉丶雞翼丶韭菜丶燒蠔丶撈丁丶 蟹柳丶 燒魷魚丶 特大森林特飲及牛舌等。由於我不太吃得辣所以備註中寫咗小辣。嘢食嚟到我仲擔心會唔會因為叫咗小辣會太淡,食落口雖然冇咁濃味但對我嚟講都係恰到好處,而且我覺得呢度並非一般只靠調味粉搭夠嘅串燒,而係起烹調 同埋用料方面應該都下個功夫 ,食物整體方面質素不錯。例如魷魚咬落去彈牙,亦不會有一種很難咬開的感覺。 最令我欣賞的法係 佢哋嘅撈丁,香口好食得嚟唔會好「漏亅。這間餐廳雖然並非大型餐廳,但服務態度及食物質素都ok,特別係想靜靜地傾下偈呢一度都係一個值得選擇嘅地方。

由於我不太吃得辣所以備註中寫咗小辣。

例如魷魚咬落去彈牙,亦不會有一種很難咬開的感覺。

最令我欣賞的法係 佢哋嘅撈丁,香口好食得嚟唔會好「漏亅。