2024-08-03 430 views
小野人位於將軍澳南~Donki旁邊的一條食街,好容易搵到嚟呢度主要都係食串燒,必食嘅就係佢哋嘅羊肉串❤️落單之前職員溫馨提示,如果唔食得辣就記住Remark,我當然唔使啦😍😍上次念念不忘佢哋嘅重慶酸辣粉,勁辣嘅湯底同埋煙靭嘅紅薯粉食到又熱又過癮,加上芫荽香味以及勁多花生,辣得來又有香脆嘅口感泰式Q彈小豬頸肉咬落口感十足,呢間舖好窩心地用一個細細嘅熱pan幫助保溫,令到串燒keep住熱度,on top加嘅孜然粉都非常惹味虎皮尖椒食落非常過癮,口感Juicy同埋偏辣;串燒海蝦嘅蝦肉都好彈牙👍食串燒都好鍾意燒韭菜同埋蘆筍,因為自己燒嘢食嘅話好難唔燒焦+燒得好食😋koka嘅蔬菜類燒得幾好,又有孜然粉嘅辣味,可以中和肉類的油膩清酒煮蜆嘅粉絲可以當做主食,娃娃菜吸收咗湯底嘅味道好清甜,而燒蠔熟得啱啱好,咬落去好juicy,蠔🦪殼內部沒有燒焦飲品方面,我哋叫咗超大杯森林水果茶,入邊有切片嘅士多啤梨、藍莓同埋薄荷葉,果味濃郁飲完一杯唔夠喉,另外仲叫多咗杯檸檬梳打Tim!
小野人位於將軍澳南~Donki旁邊的一條食街,好容易搵到

飲完一杯唔夠喉,另外仲叫多咗杯檸檬梳打Tim!
將軍澳南嘅🌟KOKA小野人🌟,係一家🇹🇼台式串燒專門店!閒日晚市亦十分暢旺!🐐大漠烤羊肉串 $48/5串|烤小牛肉 $48/5串烤羊肉串係豪邁嘅大漠風味,羊羶味香郁,鍾意食羊嘅朋友必點!烤小牛肉同樣都係一客5串,軟腍入味!🍍烤新鮮李姐臭豆腐 $28/串|烤一口菠蘿 $28/串臭豆腐係聞落唔臭,食落就臭,啱晒重口味人士!菠蘿一咬即爆汁!🐓烤雞翼 $28/串|烤台灣小香腸 $18/串兩款嘅口味都係令人十分討好嘅甜,而且幾Juicy,值得推介!🍡烤黑豚五花 $28/2串|烤花枝墨魚丸 $28/串|烤牛舌 $28/2串豚五花薄而香脆!花枝丸燒到漲卜卜!牛舌都幾爽口!🍗Q彈小豬頸肉 $48/6串|肯塔基炸雞 $58/份一客有6串嘅豬頸肉都幾香口,仲跟咗少少脆口嘅nuts!炸雞配無敵嘅泰式甜辣醬!🍆芝士蒜蓉烤茄子 $48|岩鹽枝豆 $38|1664 $48芝士味適中,唔會搶去蒜蓉同埋茄子嘅味道!枝豆就好啱佐酒食!🧋翡翠綠茶 $30|抹茶牛奶 $37當然唔少得台灣茶飲,質素都唔錯!
🐐大漠烤羊肉串 $48/5串|烤小牛肉 $48/5串
🍍烤新鮮李姐臭豆腐 $28/串|烤一口菠蘿 $28/串
🐓烤雞翼 $28/串|烤台灣小香腸 $18/串
豚五花薄而香脆!花枝丸燒到漲卜卜!牛舌都幾爽口!
🍗Q彈小豬頸肉 $48/6串|肯塔基炸雞 $58/份
芝士味適中,唔會搶去蒜蓉同埋茄子嘅味道!枝豆就好啱佐酒食!
🧋翡翠綠茶 $30|抹茶牛奶 $37
當然唔少得台灣茶飲,質素都唔錯!
2024-07-27 346 views
小野人 (將軍澳).佢係少有環境舒服,文青裝修但食到串燒嘅鋪!.▪️蒜蓉烤鮮蟶子▪️.蟶子好好食,燒嘅生熟程度啱啱好又夠大隻記得要早啲叫! 之後我地再食得番一隻所以叫扇貝但都好好食.▪️KOKA 椒鹽薯條🍟▪️.薯條又係好食又飽肚嘅主食之一🤭 唔會太鹹配粗薯條!.▪️烤牛舌•花枝墨魚丸•大蟹柳·杏飽菇▪️.牛舌超好食,encore左兩轉,有咬口又唔會太韌今日突然好想食墨魚丸,燒過勁彈牙另外杏鮑菇勁juicy.▪️蒜茸金菇▪️.唔知點解佢今次落左芝士,多左個鹹香味😂.▪️泰式Q彈豬頸肉▪️.又幾好食,佢有幾粒花生伴碟似川式,但叫左唔辣,甜甜地肉又嫩!.另外呢到嘅飲品多左好多大大杯,啱曬食串燒要飲好多野嘅我地!📌 小野人 (將軍澳)將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G25A號.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
小野人 (將軍澳)

佢係少有環境舒服,文青裝修但食到串燒嘅鋪!

▪️蒜蓉烤鮮蟶子▪️
蟶子好好食,燒嘅生熟程度啱啱好又夠大隻
記得要早啲叫! 之後我地再食得番一隻所以叫扇貝但都好好食

▪️KOKA 椒鹽薯條🍟▪️
薯條又係好食又飽肚嘅主食之一🤭 唔會太鹹配粗薯條!

▪️烤牛舌•花枝墨魚丸•大蟹柳·杏飽菇▪️
牛舌超好食,encore左兩轉,有咬口又唔會太韌
今日突然好想食墨魚丸,燒過勁彈牙
另外杏鮑菇勁juicy

▪️蒜茸金菇▪️
唔知點解佢今次落左芝士,多左個鹹香味😂

▪️泰式Q彈豬頸肉▪️

另外呢到嘅飲品多左好多大大杯,啱曬食串燒要飲好多野嘅我地!

📌 小野人 (將軍澳)
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
2K
2024-07-26 328 views
每逢去將軍澳揾朋友 只要我冇喉嚨痛 一定捉佢去呢間人氣串燒店🤤🤤-🍖香辣烤滷豬手呢個係我嘅must have item😚 逢到必叫而且例必K.O. 切件豬手嘅火候控制到位 焦香少辣 豬手皮極度邪惡😈 啃骨一樣滋味㗎😏-🍢烤李姐臭豆腐豆腐水分稍為吸收之後 每啖酥中有香(臭) -🍢泰式Q彈小豬頸肉名副其實嘅Q彈而且有肉汁 推薦‼️-🐟烤小黃花魚原條黃花魚燒到外皮焦脆 內裏肉軟唔腥-🧄蒜蓉系列烤生蠔🦪/烤茄子🍆/烤鮮蟶子生蠔/蟶子肥美飽滿 唔會因為燒烤失去過多水份 適量嘅乾爽 適度嘅嚼勁 蒜蓉🧄濃香提鮮-🥘 KOKA濃厚芝士撈一丁邪惡食物一定要打孖上😈 食完豬手再撈丁 芝士🧀鹹香味道濃郁 拉絲半尺長 仲好飽肚㖭😬-🍢麻吉年糕燒與其用麻吉燒做火鍋配料 我更欣賞串燒版本 乾身較有口感 麻薯Q軟唔黐牙 蘸砂糖抑或煉奶🥛都咁正-🍹森林水果茶🍹手打檸檬茶手打檸檬🍋茶成行成市 呢度有得飲🥰而且係珍寶裝 水果茶材料豐富🍎🫐🍍🥝 食串燒配凍飲 醒胃得來 感覺冇咁熱氣-📍 KOKA 小野人將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G25A號舖

🍖香辣烤滷豬手

🍢烤李姐臭豆腐
豆腐水分稍為吸收之後 每啖酥中有香(臭)
🍢泰式Q彈小豬頸肉

🍢麻吉年糕燒

🍹森林水果茶
🍹手打檸檬茶

📍 KOKA 小野人
呢間串燒店種類款式好多,而且份量好大😍調味都好惹味!佢亦有個爐保溫,令到串燒可以保持熱度美味,慢慢食住傾偈都唔怕會凍,必食大漠烤羊肉排同KOKA濃厚芝士撈一丁😍大漠烤羊肉排$198好大份,羊肉肥美軟嫩半肥瘦肉汁四溢,一啲都唔膻😍KOKA濃厚芝士撈一丁$52超級邪惡,芝士好濃郁creamy😆清酒煮蛤蜊 $68蛤蜊好清甜~清酒酒香撲鼻粒粒都脹卜卜烤小牛肉(5串)$48 &Q彈小豬頸肉(6串) $48呢兩款都勁抵,牛肉5串先$48 豬頸肉6串都只係$48😆食肉獸朋友一定再叫!蒜蓉烤茄子(1份)好大片,蒜蓉巨量烤得好香口,串燒店一定要叫既item☺️Super C Lemon Soda飲品巨大化,一杯2個女仔都夠飲!另外仲叫左多款串燒✨下次要再試埋其他款🥹烤黑豚五花(2串)$28烤花枝墨魚丸(1串)烤海蝦串(3串)烤韭菜(1串)地址:將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G25A號舖

大漠烤羊肉排$198
好大份,羊肉肥美軟嫩
半肥瘦肉汁四溢,一啲都唔膻😍

KOKA濃厚芝士撈一丁$52
超級邪惡,芝士好濃郁creamy😆

清酒煮蛤蜊 $68
蛤蜊好清甜~清酒酒香撲鼻
粒粒都脹卜卜

烤小牛肉(5串)$48 &Q彈小豬頸肉(6串) $48
呢兩款都勁抵,牛肉5串先$48
豬頸肉6串都只係$48😆
食肉獸朋友一定再叫!

蒜蓉烤茄子(1份)
好大片,蒜蓉巨量
烤得好香口,串燒店一定要叫既item☺️

Super C Lemon Soda
飲品巨大化,一杯2個女仔都夠飲!

另外仲叫左多款串燒✨下次要再試埋其他款🥹
烤黑豚五花(2串)$28
烤花枝墨魚丸(1串)
烤海蝦串(3串)
烤韭菜(1串)

2024-07-24 287 views
主打台式夜市風味特色串燒,裝修以淺木色主調、捕夢網作裝演,打造出充滿台灣特色、舒適的用餐環境,每張枱會有個小火爐為串燒保持溫度,慢慢食都冇問題~ᴗ̈ 大漠烤羊排製作需時30分鐘,一拎上枱已經聞到好香,用孜然粉及辣粉作調味,灑上蔥花,外皮烤到脆脆的,肉質鮮嫩多汁,油脂豐富,好香羊肉味,十分惹味,而且好大份!ᴗ̈ 串燒叫咗虎皮尖椒、墨魚丸、雞軟骨、娃娃菜、大漠羊肉串,調味適中,辣辣地,好惹味雞軟骨燒到焦香,好脆口烤大漠羊肉串,肉香味幾濃,唔粉,okᴗ̈ 麻吉年糕燒 煙煙韌韌,點啲沙糖同煉奶,幾好味,但好飽肚😂ᴗ̈ 香辣烤滷猪手 猪手好入味,Q彈多肉,好夠辣ᴗ̈ 森林元氣水果茶超大杯,百香果味好突出,走甜都好好飲ᴗ̈ 檸檬梳打食串燒,配返一杯大大杯嘅梳打,爽呀!整體來講,食物有質素,全部都係即叫即整,串燒調味適中,唔會好濃味,下次可以再食!

ᴗ̈ 大漠烤羊排

ᴗ̈ 串燒
雞軟骨燒到焦香,好脆口
烤大漠羊肉串,肉香味幾濃,唔粉,ok

ᴗ̈ 麻吉年糕燒
煙煙韌韌,點啲沙糖同煉奶,幾好味,但好飽肚😂

ᴗ̈ 香辣烤滷猪手
猪手好入味,Q彈多肉,好夠辣

ᴗ̈ 森林元氣水果茶
超大杯,百香果味好突出,走甜都好好飲

ᴗ̈ 檸檬梳打
食串燒,配返一杯大大杯嘅梳打,爽呀!

2024-07-24 260 views
串燒好香口惹味😋 小店會用小爐保持串燒温度🤍 好有心思! 款式多到想每款都試吓❣️ ⭐️店內銷量第一烤大漠羊肉串 (5串) $48⭐️KOKA濃厚芝士撈一丁 $52🤍蒜蓉粉絲烤扇貝 $84🤍芝士烤生蠔 $76清酒煮蛤蜊 $68🤍烤小牛肉 (5串) $48Q彈小豬頸肉 (6串) $48烤牛舌 (2串) $28烤雞肉 (2串) $28烤雞腎 (2串) $28烤雞脆骨 (2串) $28🤍烤花枝墨魚丸 (1串) $28烤娃娃菜 (1串) $18烤翠玉瓜 (1串) $18比利時巧克力牛奶 $42

⭐️店內銷量第一烤大漠羊肉串 (5串) $48
烤娃娃菜 (1串) $18
烤翠玉瓜 (1串) $18
比利時巧克力牛奶 $42
2024-07-24 203 views
我很喜歡吃燒烤,這家我最喜歡,因為燒烤選擇多。金針菇牛五花卷以嫩滑的牛五花肉和彈牙的金針菇作為主要配料,搭配上鮮美的調味料。牛五花肉的油脂與金針菇的爽脆口感完美結合,每一口都散發出濃郁的肉香和菇菇的清甜。Q彈小豬頸肉小豬頸肉被處理得剛剛好,保持了肉質的嫩滑和彈性,每一口都帶來滿口的肉汁和獨特的風味。烤雞翼是一道大眾化的美食,但每個地方的烤雞翼風味都有所不同。這次我品嚐到的烤雞翼鮮嫩多汁,烤制得恰到好處,外皮酥脆,內部保持著肉汁。香蔥豚肉卷豚肉的鮮嫩口感與香蔥的清香完美結合,香蔥豚肉卷既適合單獨享用,也可作為配菜搭配其他料理。清酒煮蛤蜊蛤蜊經過清酒的煮燉,鮮嫩的口感和濃郁的湯汁令人垂涎欲滴。清酒的香氣和蛤蜊的鮮甜相得襯。墨西哥烤玉米新鮮的玉米表面呈現金黃色,散發出誘人的香氣。烤新鮮臭豆腐新鮮的臭豆腐經過烤制,外皮酥脆,內部鮮嫩。炸薯條炸得好脆,好好味。蘆筍

我很喜歡吃燒烤,這家我最喜歡,因為燒烤選擇多。

金針菇牛五花卷

Q彈小豬頸肉

烤雞翼

香蔥豚肉卷

清酒煮蛤蜊

墨西哥烤玉米

新鮮的玉米表面呈現金黃色,散發出誘人的香氣。

烤新鮮臭豆腐

新鮮的臭豆腐經過烤制,外皮酥脆,內部鮮嫩。

炸薯條

炸得好脆,好好味。

蘆筍

2024-07-22 172 views
今晚在將軍澳海旁吃飯,這家餐廳主打燒烤肉串。⭐️大漠烤羊肉串烤羊肉串是絕對值得一試的美食。肉質鮮嫩多汁,經過炭火烤制,表面烤得微焦,散發出誘人的香氣。⭐️烤牛奶小饅頭小饅頭外酥內軟,每一口都散發著牛奶的香甜味道,令人愛不釋手。⭐️蒜蓉金針菇⭐️蒜蓉粉絲娃娃菜以新鮮的金針菇和娃娃菜為主料,搭配蒜蓉炒製而成。金針菇的口感爽脆,娃娃菜的嫩脆,再加上蒜蓉的香氣,讓這些菜品充滿了鮮美的風味。⭐️重慶酸辣粉這碗酸辣粉配料豐富,有辣椒、酸菜等多種口感。辣味和酸味的平衡恰到好處,吃起來讓人胃口大開。
今晚在將軍澳海旁吃飯,這家餐廳主打燒烤肉串。

⭐️大漠烤羊肉串

⭐️烤牛奶小饅頭

⭐️蒜蓉金針菇

⭐️蒜蓉粉絲娃娃菜

⭐️重慶酸辣粉

這碗酸辣粉配料豐富,有辣椒、酸菜等多種口感。

辣味和酸味的平衡恰到好處,吃起來讓人胃口大開。
2024-07-22 193 views
小野人將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G25A號舖近呢幾年係將軍澳南近海呢邊開左好多特式既靚餐廳,早排行過見到呢間專食串燒既<小野人>,夜晚都幾多人幫襯,所以專登今晚返黎試下,真係無令我失望入到餐廳坐低見到meun既選擇勁多,除左肉類之外,仲有好多唔同既海鮮,疏菜類,全部都係即叫即燒既,而且我最欣賞既就係串燒通常都係一批同一時間出,餐廳準備左個爐一路熱住d串燒唔會擺到凍晒影響食物質素,值得一讚咁多款海鮮入面我最鍾意就係食生蠔,今次我哋叫咗蒜蓉烤生蠔同埋芝士焗生蠔,兩款同樣出色而且生蠔都幾大隻架,另外原隻燒大魷魚都好正喎, 另一推介就係清酒煮蜆,份量極多之餘仲好鮮味,我地連個湯都飲晒呀芝士蒜蓉烤茄子呢個係我食過最好味既茄子, 放入口每一啖都夾雜著濃郁嘅蒜蓉同芝士味,估唔到同茄子係咁夾黑松露芝士撈丁極濃既芝士鋪滿晒整個出前一丁,真係非常邪惡,再加上香噴噴既黑松露混埋一齊就岩晒我口味啦蒜蓉粉絲娃娃菜用錫紙兜裝住, 離遠已經聞到勁香嘅蒜蓉味,粉絲同娃娃菜吸收曬蒜蓉既精華,好吸引
小野人

芝士蒜蓉烤茄子

黑松露芝士撈丁

蒜蓉粉絲娃娃菜

2024-07-22 158 views
將軍澳小野人係串燒店,餐廳幾大闊落。收工同朋友食吓串燒,傾吓計,呢度都幾適合。呢度用QR落單,串燒種類都幾多,仲有其他主食好似撈丁咁,食吓食吓都幾飽。蒜蓉粉絲烤扇貝($84) & 蒜蓉烤生蠔 ($76):兩款海鮮新鮮帶甜,好香蒜蓉味,加左少少辣椒,少少辣,好味。清酒煮蛤蜊 ($68):蜆係中size,新鮮鮮甜,淡淡清酒味,加埋高湯一齊煮,好夠味道。蒜蓉烤茄子 ($48):茄子鋪滿蒜蓉,入口充滿好香蒜味,烤得夠淋,幾好食。麻吉年糕燒 ($23):年糕暖暖,咬落去煙煙韌韌。旁邊有糖同煉奶,點少少甜甜地。烤小牛肉(五串) ($48) & 烤牛舌($28):牛味重,兩款食落唔韌,烤過香口好食。烤花枝丸墨魚丸 ($28):好有燒烤感覺,每款串燒都加左辣椒炒,真係辣味十足,越食越辣。烤海蝦3串 ($38):海蝦新鮮,肉質厚實。Q彈大魷魚 ($45):魷魚大隻,燒得乾身夠香,食落彈牙,加左少少辣椒粉,好惹味。KOKA芝士撈出前一丁 ($52):用熱pan上,一路食,一路keep住熱。芝士拉晒絲,芝士味好濃,真係幾好食。森林元氣水果茶 ($48) & 超C手打檸檬茶 ($48):水果茶有藍莓、蘋果同士

烤海蝦3串 ($38):海蝦新鮮,肉質厚實。

森林元氣水果茶 ($48) & 超C手打檸檬茶 ($48):水果茶有藍莓、蘋果同士多啤梨同百香果汁等,幾有生果味道,夠甜。手打檸檬茶酸酸甜甜,淡淡檸檬,幾好飲。兩杯都超級大杯又夠凍,食串燒飲就啱晒。
2024-07-18
Type of Meal
Dinner
2024-07-19 120 views
說起串燒,總聯想到大塊肉大口酒,滿滿的粗豪感。將軍澳 MONTEREY Place台式串燒店【KOKA 小野人】以淺木色為主調,裝潢簡約中不失細緻,串串肉塊和蔬菜也仿佛加上文青濾鏡。每台有小烤爐可保持串燒溫度,點了整桌食物也不怕吃到最後會變冷,細心位值得加分。"烤大漠羊肉串" ($48) 是店內銷量No.1,用的是草原灘羊,肉質特別細嫩而且沒有膻味。"泰式Q彈小豬頸肉 "($48) 外表烤得微焦,入口爽彈,加上微辣的泰式醬汁更惹味。"蒜蓉烤生蠔" ($38) 用上美國刺身級生蠔,特別新鮮肥美,一口咬下爆汁,鮮味突出。"蒜蓉粉絲烤扇貝" ($42) 加入大量秘製蒜蓉,粉絲盡吸扇貝的鮮與蒜蓉辛香,實是精華所在。蔬菜的種類很多,"烤杏鮑菇" ($18) 咬下非常Juicy,"烤bb露筍" ($32) 爽嫰無渣, "蒜蓉烤茄子" ($48)軟綿綿蒜香濃郁,不會吃得一口油。"烤一口菠蘿" ($28) 燒後甜味更加突出,酸甜開胃。平日去BBQ總少不了烤麵包,"糖烤牛奶方包" ($16) 用小烤爐烤至脆身,砂糖半溶保留了脆脆口感。"麻吉年糕燒" ($23) 外脆內裡煙煙韌韌,趁熱吃還可拉出絲來。飲品

說起串燒,總聯想到大塊肉大口酒,滿滿的粗豪感。
飲品森林元氣水果茶 ($48) 超大杯,茶底清香帶水果酸香,冰凍解渴。
最近看到這間餐廳準備在沙田那邊開新分店,自己剛好來到將軍澳這邊,就趕緊要吃一下!這裡主打燒烤,裝修比較溫馨,木系風格,挺休閒的!大漠烤羊肉排(198元)這個註明了製作需時30分鐘,所以真的要等挺久的,不過也是挺值得等的!羊排肉很多,而且烤得非常鬆化,肉質非常嫩滑多汁,表面帶點焦香,內裡油脂豐富,而且不會很羶,愛吃羊的一定要試!烤小牛肉(5串)(48元)性價比不錯,牛肉份量挺多,而且半肥瘦的,吃起來肉質挺嫩,牛味香濃,味道有點辣。烤黑豚五花(2串)(28元)用的是豬五花片,吃起來油香十足,口感爽脆。烤雞肉(2串)(28元)雞肉串挺出色的,外焦裡嫩的,肉質有彈性,有雞肉的香!Q彈小豬頸肉(6串)(48元)調味是蜜汁風味的,口感爽滑,味道香甜。Q彈大魷魚(1串)(45元)大魷魚是一整隻的,性價比還不錯,口感非常爽滑!蒜蓉烤茄子(48元)茄子肉厚,吃起來肉嫩多汁,蒜蓉味濃,帶點辣。糖烤牛奶方包(16元)燒烤怎少的烤麵包,加上煉奶去烤,最後再撤上加白糖來增加口感,外脆內軟的,味道香甜。京城麻醬涼麵(68元)這裡的麻醬味道挺濃香的,而且感覺加了點芥末進去,所以會有點辣,麵條口感彈牙。森林元氣水果茶

大漠烤羊肉排(198元)

烤小牛肉(5串)(48元)

烤黑豚五花(2串)(28元)
用的是豬五花片,吃起來油香十足,口感爽脆。

烤雞肉(2串)(28元)
雞肉串挺出色的,外焦裡嫩的,肉質有彈性,有雞肉的香!

Q彈小豬頸肉(6串)(48元)
調味是蜜汁風味的,口感爽滑,味道香甜。

Q彈大魷魚(1串)(45元)
大魷魚是一整隻的,性價比還不錯,口感非常爽滑!

蒜蓉烤茄子(48元)
茄子肉厚,吃起來肉嫩多汁,蒜蓉味濃,帶點辣。

糖烤牛奶方包(16元)

京城麻醬涼麵(68元)

森林元氣水果茶/超C手打檸檬茶(48元/杯)
吃燒烤又怎少的喝點什麼,這裡的台式飲品都是加大版,大大杯,可以由頭喝到尾了!

2024-07-14
2024-07-17 136 views
大漠烤羊肉排肉質鮮嫩😙,烤得恰到好處,外皮微焦,入口即化😝大漠烤羊肉串每一串都幾好味😜羊肉嫩滑,滿滿的香料調味,烤焦的外皮超有咬勁😆香辣烤滷猪手咬落去皮脆肉嫩,醬汁濃郁🔥烤雞翼外皮香脆🤤,雞肉鮮嫩多汁,醬汁入味十足😍烤台灣小香腸肉質緊實彈牙,香氣四溢👍烤雞肉雞肉鮮嫩多汁🌟,烤焦的外皮格外可口,油脂入味,很值得一試💯蒜蓉烤茄子茄子煙燻味濃郁👅,外皮微焦,肉質軟滑,蒜蓉調味恰到好處,非常惹味🤩烤一口菠蘿酥脆的外皮跟軟滑多汁的內裡形成絕妙對比,簡直是夏日消暑必備❤️墨西哥烤玉米濃郁香甜😌,沾上奶油和芝士更是美味無窮😝烤一口甜番薯入口即化,十分唧味😋蒜蓉粉絲娃娃菜清新爽口,蒜香四溢😛抹茶牛奶比利時蜜桃白啤酒
大漠烤羊肉排
肉質鮮嫩😙,烤得恰到好處,外皮微焦,入口即化😝

大漠烤羊肉串

香辣烤滷猪手
咬落去皮脆肉嫩,醬汁濃郁🔥

烤雞翼
外皮香脆🤤,雞肉鮮嫩多汁,醬汁入味十足😍

烤台灣小香腸
肉質緊實彈牙,香氣四溢👍

烤雞肉
雞肉鮮嫩多汁🌟,烤焦的外皮格外可口,油脂入味,很值得一試💯

蒜蓉烤茄子

烤一口菠蘿

墨西哥烤玉米
濃郁香甜😌,沾上奶油和芝士更是美味無窮😝

烤一口甜番薯
入口即化,十分唧味😋

蒜蓉粉絲娃娃菜
清新爽口,蒜香四溢😛

抹茶牛奶
比利時蜜桃白啤酒
2024-07-15 98 views
位於將軍澳既小野人,係將軍澳少有的串燒店,所以一直都有不少捧場客,在將軍澳Monterey Place依家屹立不倒。餐廳設計以簡約淺色為主。職員勤快有禮。餐廳提供多款串燒和燒烤小食選擇,還有貼心地提供小烤爐,保持串燒熱度。我選左幾款海鮮食物,有清酒煮蛤蜊、烤海蝦串、蒜蓉烤生蠔、烤花枝墨魚丸、 拋烤珍寶蟹柳王。我最喜歡清酒煮蛤蜊,因為酒味十分濃郁,亦十分乾淨沒有沙。肉類方面,叫左烤小牛肉、烤牛舌、烤雞腎、金針菇牛五花肉卷、香蔥豚肉卷、Q彈小豬頸肉、烤雞脆骨。串燒本身係有少少辣,我亦有特別order唔辣。串燒上有撒上調味粉,幾惹味。蔬菜方面,叫左烤bb露筍、烤翠玉瓜、蒜蓉粉絲娃娃菜。烤得適中,味道剛好。另外仲叫左黑松露芝士撈丁,幾特別。飲品就叫左森林元汽水果茶,超級大杯呀,好解喝!

另外仲叫左黑松露芝士撈丁,幾特別。

飲品就叫左森林元汽水果茶,超級大杯呀,好解喝!
Type of Meal
Dinner