lunch 去食韓燒,好過份?! 非也!呢間韓國料理係有lunch set 食,佢既主菜有好多款肉類,而且燒埋比你,但我叫咗個 蛋包魚 set。lunch set 包前菜一款,湯,主菜,白飯,飲品,甜品。先講佢個湯,係韓式既蘿蔔雞蛋絲湯,清甜。我地3個人可以有3碟前菜(款式係待應隨機給的),我地要求要小魚乾,待應都好好幫我地換,所以叫咗唔同款share,有泡菜,小魚乾(必吃),小白菜。主菜係蛋包魚,係魚柳外有蛋包住,煎得外乾內濕,沒有煎乾內裡魚柳,魚柳好滑,比起食燒牛肉,食落清清淡淡,配上白飯,食唔停口。飲品係凍菊花茶,最後係甜品,花奶啫喱,好有細嗰時阿媽整既啫喱既味道🤣🤣🤣午餐有加一服務費,$68食到高汁韓式菜,係邊度搵吖! 讚吖!

lunch set 包前菜一款,湯,主菜,白飯,飲品,甜品

2021-08-26
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
2021-08-26 76 views
成日食泥食去都係個幾間韓燒?🥩食到好厭?高麗軒韓國料理唔知大家有冇聽過?最近佢地係北角新店開張,主打人氣韓燒+料理放題高麗軒韓國料理원 新開張佢地環境都好乾淨,好舒適🎉 👉新張期內全單9️⃣折🌟依加星期一至四,只要730pm埋單,成人每位$228再加一,好扺🌈本身任食個到已經都好多選擇🌝,想食多少少種類,每人另加 $68 升級:🔸任食加拿大Prime 雪花牛🥩 (我喜歡食Prime多少少,肉味再重多3A少少)/3A雪花牛🥩 (脂肪多過Prime,但肉味同Prime不差太多,一樣好正🔥)🔸帆立貝 (好鮮味,重海水味🌊)🔸澳洲新鮮帶子 (極力推薦👍👍好鮮甜,記得唔好燒太耐,燒太耐會un,當日我都encore左3盤)🔸法式羊架🔸紅炆牛肋骨最後,仲有免費送甜品啫喱: Classic 羅拔臣啫喱

🔸帆立貝 (好鮮味,重海水味🌊)
🔸法式羊架
🔸紅炆牛肋骨

最後,仲有免費送甜品啫喱: Classic 羅拔臣啫喱

2021-08-25 88 views
哩間韓燒無論食物同裝修環境都超韓室內以木質為主 掛咗一啲韓國裝飾同畫座位亦好闊落、好乾淨👍🏻👍🏻我覺得好似去咗韓國🇰🇷咁!肉類、其他食材都比一般韓國燒烤店嘅好食😋而且用手機order 店員就會送餐衛生好多!.星期一至四$268/位,星期五$288/位🆙仲可以加$68升級食加拿大prime雪花牛、A3雪花牛🥩、羊架、澳洲帶子、帆立貝、炆牛肋骨!.今次我哋食$268/位韓燒放題大推頂級牛頸肉、肉眼扒、牛舌🐮、辣豬肉、海蝦🦐、魷魚鬚、雞翼,仲有辣豆腐湯、人蔘雞湯都好正,用石鍋上,keep住熱辣辣,非常有風味!而牛嘅肉質好靚!肉味香濃又有彈性!辣豬肉惹味得嚟唔會好咸,入口鬆軟,用生菜🥬包住夾埋生蒜、青椒仔、麵豉醬一齊食,超好味!❤️仲有~佢哋前菜都有好多款!泡菜同魚仔都好好食!😋.另外仲有牛肉他他、石頭鍋飯…多種食物,但我哋太飽就冇叫到。.哩間韓燒真心值得試,以佢嘅食物質素、選擇嘅種類,環境同服務,哩個價錢實在好抵。我哋會再嚟食過💜。
哩間韓燒無論食物同裝修環境都超韓
室內以木質為主 掛咗一啲韓國裝飾同畫
座位亦好闊落、好乾淨👍🏻👍🏻
我覺得好似去咗韓國🇰🇷咁!
肉類、其他食材都比一般韓國燒烤店嘅好食😋
而且用手機order 店員就會送餐
衛生好多!
星期一至四$268/位,星期五$288/位
今次我哋食$268/位韓燒放題
仲有~佢哋前菜都有好多款!泡菜同魚仔都好好食!😋
另外仲有牛肉他他、石頭鍋飯…多種食物,但我哋太飽就冇叫到。
2021-08-20 92 views
好耐冇食韓國燒烤,突然之間好想食,於是聽朋友介紹去咗呢間任食韓國燒肉ᕕ(ᐛ)ᕗ.每位$278 (星期一至四),$298 (星期五六日、假期及假期前夕)燒烤食物種類幾多,除咗有豬牛雞羊等肉類,仲有青口、魚柳、秋刀魚、魷魚、海虎蝦等海鮮。除咗燒烤之外,仲可以任食多款廚師精選、一品料理、湯品、石鍋飯、涼拌小菜等等,非常豐富。.每位另加$68升級可以加點任食:加拿大prime雪花牛、加拿大3A雪花牛、帆立貝、帶子、法式羊架、紅炆牛肋骨等。.牛類 🐮♥加拿大prime雪花牛及3A雪花牛厚薄適中,油脂分佈細密,肉質幼嫩富油脂香。 ♥肉眼扒油脂分佈均勻,肉質軟腍牛味濃郁。♥牛舌口感爽彈。.豬類 🐷♥黑毛豬腩肥瘦均勻,肉質爽彈有油脂香,燒到微微焦香,生菜包住一齊食更清爽。♥辣汁五花腩以秘制醬汁醃製,肉質有彈性,唔使蘸醬已經好惹味。.羊類 🐑♥︎羊架唔會有羊膻味,肉質軟嫩。.海鮮 🦐♥虎蝦肉質新鮮,結實彈牙。♥帆立貝及帶子大大隻,口感柔軟Q彈,不過唔好燒太耐會縮水架!.湯品 🥣♥人蔘雞湯雖然無平時單點嘅咁濃郁,但都食到人蔘雞湯嘅味道♥辣泡菜湯開胃惹味。.廚師精選 👨🏻‍🍳♥海鮮煎蔥餅賣相好似唔係好吸引,但

每位另加$68升級
牛類 🐮
♥肉眼扒油脂分佈均勻,肉質軟腍牛味濃郁。
♥牛舌口感爽彈。

豬類 🐷
羊類 🐑
♥︎羊架唔會有羊膻味,肉質軟嫩。
海鮮 🦐
♥虎蝦肉質新鮮,結實彈牙。

湯品 🥣
♥人蔘雞湯雖然無平時單點嘅咁濃郁,但都食到人蔘雞湯嘅味道
♥辣泡菜湯開胃惹味。

廚師精選 👨🏻‍🍳
♥海鮮煎蔥餅賣相好似唔係好吸引,但食落有驚喜!煎餅邊位煎得香脆,中間咬落煙煙韌韌,海鮮份量都唔少。

甜品 🍮
♥︎最特別係甜品送羅拔臣啫喱,好懷舊呀!

總括而言:餐廳環境寬敞,設計有懷舊感,坐得幾舒服。食物選擇多而且質素唔錯,係好滿足嘅一餐( ˘ ³˘)!不過淨係食燒肉同海鮮已經好飽,其他食物好多都冇試到,有少少可惜,下次有機會再試。唯一美中不足嘅係呢間分店嘅任食係無包飲品任飲,要尖沙咀分店先有,大家留意番
2021-08-16 924 views
有咩驅使我去到北角咁遠,就係因為有朋友拉住我要去食韓燒😝😝環境真係幾有韓國餐廳感覺,裝修都比較舊式,好有風味。除左有韓燒之後,仲有湯品、多款韓式料理都包埋,再加埋新張期內有9折,想試就快手啦😍😍唔同時段價錢由$228~$288,強烈建議大家+$68升級個韓燒,因為真係物超所值😎😎加$68就有齊以下幾款:-加拿大Prime雪花牛-加拿大3A雪花牛-帆立貝-澳洲新鮮帶子-法式羊架-紅炆牛肋骨👍🏻雪花牛真係靚野,雪花分佈平均,平衡到牛肉味同油香😋😋👍🏻 澳洲新鮮帶子又係我的至愛,大大粒仲有簡單調味😋👍🏻蛋包蝦岩晒想食蝦又唔想剝殼既我,用蛋漿煎起真係好香😊👍🏻生菜及韓國麵豉醬,呢樣野雖然好普通,但係唔係間間韓燒店都有會地咁仔細會跟埋韓國麵豉醬、紅/青辣椒同埋蒜片。五花肉、泡菜、韓國麵豉醬、蒜片包埋真係超正😋😋👍🏻菊花茶 $30/楂韓燒下火之選,唔會太甜又有菊花茶味,而且$30就有一大楂⋯⋯食得暢快之餘都要飲得暢快😈👍🏻羅拔臣啫喱又係我睇到食評介紹已經心心眼,因為真係好耐冇食過,自己又懶得整🙈🙈不過如果可以有唔同口味揀就更加正啦🤪😝😝

加$68就有齊以下幾款:
-加拿大Prime雪花牛
-加拿大3A雪花牛
-帆立貝
-澳洲新鮮帶子
-法式羊架
-紅炆牛肋骨

👍🏻雪花牛真係靚野,雪花分佈平均,平衡到牛肉味同油香😋😋

👍🏻 澳洲新鮮帶子又係我的至愛,大大粒仲有簡單調味😋
澳洲新鮮帶子

👍🏻蛋包蝦岩晒想食蝦又唔想剝殼既我,用蛋漿煎起真係好香😊
蛋包蝦

👍🏻菊花茶 $30/楂

羅拔臣啫喱
2021-08-12
$350 (Dinner)
蛋包蝦
羅拔臣啫喱
  • 菊花茶
  • 雪花牛
港島人的喜訊💯尖沙咀的人氣韓燒&料理放題——高麗軒韓國料理喺北角開咗新店😎 想幫襯呢間餐廳唔洗再過海,新張期內仲有全單9折🤩由於我食得比較多嘢,同朋友出去食飯傾向選擇放題🙈 呢度成人晚市放題只係$268,唔單止有基本嘅豬牛雞肉,仲有蒙古羊肉同埋海鮮😍.本身package已經唔錯,每人另加 $68仲可以升級😍🐮牛肉升級為加拿大Prime 雪花牛同埋3A雪花牛,肉質嫩啲,肉味都會香濃啲🤤海鮮方面有帆立貝同埋澳洲新鮮帶子,晶瑩剔透又鮮甜🥰🐏法式羊架好香又唔羶😋🦴仲有紅炆牛肋骨,炆得好入味😝.🌶另外韓式小食嘅味道都唔錯,特別係石鍋飯同埋豆腐辣湯🥘,好夠辣又鹹香☺️.其實仲有免費嘅classic 羅拔臣啫喱做甜品,可惜我哋食完主食太飽食唔到😂

本身package已經唔錯,每人另加 $68仲可以升級😍
海鮮方面有帆立貝同埋澳洲新鮮帶子,晶瑩剔透又鮮甜🥰
🐏法式羊架好香又唔羶😋
🦴仲有紅炆牛肋骨,炆得好入味😝

2021-08-10
$300 (Dinner)
Hello 大家好,又係我地Hkfunlife小編分享好餐廳既時間啦 實在好耐無去旅行,突然好想食韓燒。今日就搵左呢間韓國韓燒放題餐廳試下。呢間餐廳位於北角和富道20-36號明暉大廈1樓,叫做高麗軒韓國料理。呢間其實係尖沙咀人氣韓燒料理放題高麗軒韓國料理既北角新店。我地到達餐廳後,等幾分鐘便可入座。埋到枱見到餐具清潔,同埋最緊要係抽氣做得好足,唔會煙霧彌漫,環境舒適。坐低之後,店員說明點餐步驟,只要掃一掃QR code就可以落單,方便客人點餐及追加,非常簡單方便。宜家任食放題的價錢,星期一至四成人$268位, 星期五$288位。而每人加$68仲可以升級任食加拿大Prime 雪花牛、3A雪花牛、帆立貝、澳洲新鮮帶子、法式羊架同紅炆牛肋骨等等添,仲會送classic羅拔臣啫喱,而新張期內全單仲有九折優惠。太多野食喇,我地用左10分鐘先諗好要嗌咩。負責樓面工作嘅店員友善好客,而且效率高。點餐後好快就上左韓國小食,跟住就係加拿大Prime 雪花牛,油花均混,燒完後相當香口。呢個澳洲帶子同帆立貝好鮮甜,所以追加左幾次。

呢間其實係尖沙咀人氣韓燒料理放題高麗軒韓國料理既北角新店。

我地到達餐廳後,等幾分鐘便可入座。

加拿大PRIME雪花牛

呢個澳洲帶子同帆立貝好鮮甜,所以追加左幾次。

澳洲帶子,帆立貝
2021-08-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
加拿大PRIME雪花牛
澳洲帶子,帆立貝
2021-08-13 84 views
因為臨時想食烤肉所以係在北角亂搵一通,搵到呢間,價錢都好合理應該都夜,差唔多8點幾鐘先去到,咁都有好多位,唔會要等好耐因為朋友唔食牛,所以只叫咗牛舌,另外仲有五花腩,豬頸肉等都好好食而泡菜炒飯同炒粉絲都值得一試,所有野食都可以叫半份,非常體諒一d咩都想試下嘅朋友仔服務態度都非常好,感覺到餐廳氣氛好愉快,我地個爐頭唔知點解係咁熄咗,都好快俾到位我地換最後好想多謝個姨姨🥺🥺🥺都怪我大懵漏咗野,係人地收舖掉曬垃圾先沖入去,姨姨好好人幫我係大包細包嘅垃圾裡面搵返我d野🥺🥺真係唔好意思同好感激🙏🏻🙏🏻🙏🏻
應該都夜,差唔多8點幾鐘先去到,咁都有好多位,唔會要等好耐
2021-08-13
$300 (Dinner)
9 0 後 的 味 蕾.有時放lunch真係好想搵一個地方坐得舒服,可以同班同事講八婆野嘅地方😂,和富道呢一間樓上韓燒餐廳滿足到我要求。.座位好闊落,枱同枱之間嘅通道都好闊,偷聽唔到隔離講嘢😂佢嘅套餐好抵食,一個肉類套餐,包湯、飯、肉、小菜、飲品,都係講緊70幾蚊.當然咁嘅價錢你唔好要求食和牛嘅質素,但係整體食物質素都唔錯.四個人食俾咗六碟小菜,款式可以自己選擇,唔知有咩揀就可以問吓員工,佢個魚仔幾好食😋.叫咗兩碟牛、一碟雞,雞肉都軟滑,加上調左味,送飯一流。.牛唔會肥,到香口..海鮮豆腐湯,足料,泡菜辣湯底好味,撈埋啲飯,滋味。.上菜速度都幾快,Lunch time打工仔最緊要把握時間,所以上菜速度都好重要,所以呢間餐廳lunch嚟食CP值幾高
9 0 後 的 味 蕾

座位好闊落,枱同枱之間嘅通道都好闊,偷聽唔到隔離講嘢😂

當然咁嘅價錢你唔好要求食和牛嘅質素,但係整體食物質素都唔錯

叫咗兩碟牛、一碟雞,雞肉都軟滑,加上調左味,送飯一流。
牛唔會肥,到香口

海鮮豆腐湯,足料,泡菜辣湯底好味,撈埋啲飯,滋味。
📍#高麗軒韓國餐廳🇭🇰香港北角和富道20-36號明暉大廈1樓#MFJ北角 #MFJ韓國菜人均消費: HKD400味道: 👅👅👅👅賣相: 👀👀👀👀價格: 💰💰💰💰環境: 🌹🌹🌹🌹服務: 👨🏻👨🏻👨🏻👨🏻性價比: ⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率: 🔆🔆🔆🔆尖沙咀有間人氣韓燒+料理放題: 高麗軒韓國料理 !發現北角新開分店,仲要新張期內全單9折!餐廳位於北角和富道,地鐵站過去5-10分鐘左右, 十分方便!餐廳環境真的非常令人懷念,細個非常喜歡去食韓燒,感覺返晒黎!💕平日晚市$268 ,另加 $68 升級任食:⭕️加拿大Prime 雪花牛/ 3A雪花牛⭕️帆立貝⭕️澳洲新鮮帶子⭕️法式羊架⭕️紅炆牛肋骨加拿大3A雪花牛非常好味!帆立貝和帶子都超級好味!兩樣都爽口新鮮!特別推介是紅炆牛肋骨,估唔到咁好味!牛肋骨炆得超級入味,超級淋!又香又惹味!加$68真的非常抵食!⭐️海鮮:除了加$68的帆立貝和帶子,正常餐仲有其他海鮮!我們點了海虎蝦和鯖魚,海虎蝦比我想像中,夠新鮮,肉質爽口彈牙!而燒鯖魚都非常好味⭐️牛肉:牛肉類試了牛舌及牛肉,牛舌厚度剛好,食落十分爽口!而牛肉醃過,燒完再點醬汁好正😋⭐️豬肉:豬肉類就點了辣汁五花腩,有辣

📍#高麗軒韓國餐廳

⭕️紅炆牛肋骨

⭐️海鮮:

⭐️牛肉:

⭐️豬肉:
豬肉類就點了辣汁五花腩,有辣汁燒起來特別香,不算特別辣,五花腩夠好夠爽口

⭐️羊肉:
羊肉點了蒙古羊肉,調味有點似牛肉,羊肉味幾香,味道不錯

⭐️雞肉:
雞肉類有雞翼,雞肉等等!我們只點了雞肉,嫩滑可口,美味!

⭐️料理類:
除咗燒肉食物,還有其他熟食類!例如韓式湯/飯,牛他他,炒粉絲等等!
因為燒肉食到太飽,所以只試了辣炒五花腩,想不到熟食類也不錯

⭐️飲品:
一開始一人點了一杯 Suntory,$38/杯
之後再點了一壺自家製菊花茶,十分清香,而且又解渴,$30一壺超抵飲!

⭐️甜品:
最後還有免費送的甜品啫喱,超Classic 羅拔臣啫喱

好喜歡點食物時,可以選擇一份或半份,適合我們這些眼闊肚窄的人!🤣
韓燒放題來說,性價比屬高質,加上地點方便,回頭率高!

#koreanBBQ #BBQ #allyoucaneat

#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #foodie #hkfoodie #fooddiary #foodblog #hkfoodblog #tastyfood #foodphotography #相機食先 #食好西 #吃貨 #香港美食指南 #香港美食 #北角美食
2021-08-05
$400 (Dinner)
  • 澳洲新鮮帶子
  • 紅炆牛肋骨
韓國忠粉一定有食過尖沙咀高麗軒韓國餐廳嘅韓燒加料理放題!原來北角和富中心附近開左分店!Happy Friday放工一於預早book位約埋好姐妹去狂食韓燒!任食放題嘅價錢,星期一至四$268位, 星期五$288位!每人加$68仲可以升級任食加拿大Prime 雪花牛、3A雪花牛、帆立貝、鮮帶子、法式羊架同紅炆牛肋骨等!甜品仲係兒時最愛嘅羅拔臣啫喱添! 最抵係新張期內全單仲有九折!一於午餐都唔食就去放題囉!🥩🥓韓燒加料理放題 $268或$288/位 燒肉:我地點左肉眼扒、特級牛頸肉、牛肋骨肉、牛舌、辣汁五花腩、蝦、雞肉、雞肉腸等!好姐妹最鐘意食肉眼扒,因為原汁原味,肉味香濃又薄好易入口,我個人最鐘意牛肋肉,餣左特別香口又好味!特級牛頸肉肉汁豐富有咬口,薄切牛舌同樣好味!最驚喜係辣汁五花腩!燒完油脂變成薄脆,加上辣汁夠哂刺激!一試愛上!蝦肉肉質扎實,雞肉嫩滑!樣樣都好食又超值!冇得彈 👍👍👍👍🥗前菜:前菜都好多選擇,我地只揀左泡菜同薯仔,因為想留肚食肉 🤣 🥣韓式料理:嫩豆腐湯一D都唔馬虎!味道香辣,材料特多份量足!有豆腐,蜆肉,蔬菜同一隻蛋!份量足夠2人分呀!最後冇升級因為想食下韓國料理,雖

🥩🥓韓燒加料理放題 $268或$288/位

最後冇升級因為想食下韓國料理,雖然最後都係狂燒肉!下次要試埋升級嘅肉同海鮮!
  • 肉眼扒
  • 辣汁五花腩
2021-07-15 275 views
前排上網睇到廣告,見到尖沙咀有間好出名嘅韓燒喺北角開咗間分店,就即刻捉埋我男朋友一齊去食!至於價錢方面,平日星期一至四成人每位HK$268,星期六日就HK$288,慳錢嘅我哋就梗係揀咗平日去食啦!而且新張期內全單都仲會有九折,我見到有啲美食平台都有discount !呢個價錢唔單止有燒肉,仲有好多韓國熱食料理,例如有海鮮煎蔥餅,韓式炒年糕,炒粉絲,比較少見嘅仲有人蔘雞湯同埋韓式豆腐辣湯!有時燒肉淨係食肉都幾寡,今次有埋小食同湯類,感覺上就多元化咗好多!熟食方面,我都試咗兩個湯類,韓式豆腐辣湯都幾惹味,而人蔘雞湯真係好重人蔘味,但就覺得稀左少少🤏!我同我男友通常食燒肉一食就會食到最貴嗰隻,所以我哋每人加咗$68升級,就可以食到以下菜式:🎈任食加拿大Prime 雪花牛/ 3A雪花牛🎈帆立貝🎈澳洲新鮮帶子🎈法式羊架🎈紅炆牛肋骨雪花牛一嚟到,我同我男友都讚嘆啲牛果然係高級野,牛肉色澤好紅潤,而且塊塊有雪花紋!🤤🤤🤤除咗靚牛肉,帆立貝粒粒都好大粒,帶子亦都脹卜卜,好鮮甜!而最懷舊嘅係,而家去食燒肉放題,仲會送免費嘅classic 羅拔臣啫喱,認真咁講,我都唔知幾耐冇食過啦,真係有啲懷念😂😂😂!

🎈任食加拿大Prime 雪花牛/ 3A雪花牛
🎈帆立貝
🎈澳洲新鮮帶子
🎈法式羊架
🎈紅炆牛肋骨

2021-07-07 292 views
尖沙咀人氣韓燒+料理放題高麗軒韓國料理 北角新店開張。今天過來北角吃烤肉,看到名字,就知道是超級正宗的。超級喜歡這樣安心吃飯的感覺,每天都安排約會,日子無比充實又美好。我是一個喜新厭舊的人,所以,吃飯也要每頓不一樣。 烤肉放題真的很划算,才200多,新張期內全單9折,吃到飽。好久沒吃肉的我,都又一次破戒了。明天再開始吃素吧。 前菜我很喜歡土豆,那種綿綿密密又香甜入心的感覺,很溫暖。 烤肉就是一盤接一盤,以牛肉為主。烤好包生菜吃。有一種過年的感覺,哈哈(∩_∩)。不知道為什麼,會那麼親切。說不定上輩子是韓國人。天天吃烤肉。 每人另加 $68 升級:任食加拿大Prime 雪花牛/ 3A雪花牛帆立貝澳洲新鮮帶子法式羊架紅炆牛肋骨 環境很舒服,寬敞,裝修很韓國。穿越了一樣。假裝自己去了旅行。免費送甜品啫喱: classic 羅拔臣啫喱 所有的食材很新鮮,烤到自己喜歡的程度,就可以大口吃肉了。小夥伴們不要錯過。

前菜我很喜歡土豆,那種綿綿密密又香甜入心的感覺,很溫暖。

每人另加 $68 升級:
任食加拿大Prime 雪花牛/ 3A雪花牛
帆立貝
法式羊架
紅炆牛肋骨

這間位於舊商場內的韓國餐廳,好有舊式韓燒餐廳的感覺,估唔到原來他們有做韓燒放題!這裡的放題款式都有好多選擇,前菜、肉類、海鮮、飯類、湯類和料理!前菜,有多款前菜可以揀,泡菜、大豆芽、薯仔、青瓜、菠菜、魚仔等,雖然是前菜,但是不會好求其,味道好正!肉類,這裡的肉類有多款,牛肉、豬肉、雞肉、羊肉等,另外每人加$68,還可以升級吃羊架、加拿大prime雪花牛和A3雪花牛食!當中最愛食prime雪花牛,油脂分佈平均,入口即溶!另外豬腩肉燒到脆脆地,再用生菜、面豉醬、生蒜片夾住食,味道非常正而且能減去罪惡感!海鮮,有蝦、青口、魷魚、帆立貝等選擇!飯類,他們的放題飯類也不會很馬虎,有熱辣辣的石頭鍋飯可以選擇!湯類,湯都有幾款可以揀,人蔘雞湯、豆腐辣湯等,足料之餘味道也不錯!韓式料理,有炒粉絲、炒年糕、海鮮煎餅等可以揀,味道好有韓國風味,好正!放題唔包飲品,但是食物足夠食到好飽好滿足呢!
海鮮,有蝦、青口、魷魚、帆立貝等選擇!

放題唔包飲品,但是食物足夠食到好飽好滿足呢!
2021-06-28
Type of Meal
Dinner
高麗軒韓國餐廳 (北角).想不到平日到來都非常多人,店舖較難搵要由商場上一樓.$336任食升級燒肉套餐.個人覺得來吃必須升級,因為加$68但食材升級不少,會多雪花牛,鹽燒鯖魚,扇貝,帶子,魷魚等海鮮任食大蝦好新鮮肉甜,帶子都好香,燒得剛好就係香煎帶子牛肉上牛仔骨都非常好食,醃得好入味,牛舌有咬口熟食方便,有蛋包蝦,海鮮煎餅,人蔘雞湯等,海鮮煎餅個人推薦!然後見到餐廳好多枱都有order生牛肉他他,我哋問清楚職員是否生吃,一吃回味無窮!生牛肉拌上生雞蛋,再加上一些梨綠,薑絲,青瓜絲,入口滑溜,好香麻油味.高麗軒韓國餐廳 (北角)北角和富道20-36號明暉大廈1樓
高麗軒韓國餐廳 (北角)

想不到平日到來都非常多人,店舖較難搵要由商場上一樓
$336任食升級燒肉套餐

大蝦好新鮮肉甜,帶子都好香,燒得剛好就係香煎帶子

牛肉上牛仔骨都非常好食,醃得好入味,牛舌有咬口

高麗軒韓國餐廳 (北角)
北角和富道20-36號明暉大廈1樓