2016-05-30 287 views
今晚同幾位好友,帶埋幾個細路,一齊試下這間韓國餐廳。。。順便好友歡聚一番。。。🍜🍲🍶🍷🍺🍻🍾一入到去,比我既感覺真係好似我睇韓劇嗰啲韓國餐館,簡樸但很整潔,鋪頭唔大但勝在企理,令我最欣賞的是,佢有一間私家房,可以讓三五知己在這裡靜靜地傾下偈,不過記得提早预訂呀😆😆😆食物方面:簡直令我大飽口福 ,只有一個字形容👉正 ,款式多,溫度夠熱,味道超正,員工態度又一流,連几個小朋友都贊不绝口👍👍👍令我最難忘的食物有海鮮薄餅同泡菜芝士薄餅(燒餅温度夠熱,外脆內軟,薄餅上既芝士仲可以拉起架。。。好味)、海鮮什錦鍋(鍋內有一隻大花蟹,用料十足,裏面還有4隻大大既虎蝦、青口、帶子、魷魚、豆腐、白蘿蔔等)、宮廷炒年糕(配料仲多過年糕)、燒五花腩及燒牛肉(鐵板即燒即食,已經好正,牛肉嫩滑,五花腩被燒到外脆內嫩,肉汁保留得夠,包上新鮮生菜、生蒜、韓國辣醬。。。简直無得彈)、紫菜卷飯(份量長過手臂,抵食)等。。。真係好食過我係韓國度食既韓國菜食到最後,老闆仲親自出場,請我哋飲酒,仲飲咗2大支韓國米酒。認真客氣兼俾面😎😎😎原來老闆係纯正韓國人嚟架,唔怪之得啲食飯咁有水準啦!

食物方面:簡直令我大飽口福
,只有一個字形容👉正

2016-05-29