好耐冇食過韓國菜啦🤤今次經過呢間由韓國人主理嘅韓餐就去試吓啦🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♀️竟然有驚喜啊🌟🪨🪨🍚🍚石鍋牛肉拌飯🐮🍚 (正價: $80 // 平日午市價錢: $65)聽唔聽到「滋滋」聲啊 係熱辣辣㗎🤤記得要準備好匙羹快啲撈勻🥄如果唔係啲飯焦就會好快燶㗎啦😬牛肉份量足夠 加上唔會韌🐮如果唔鐘意牛肉 仲有豬肉 雞肉揀啊🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♀️除咗牛肉 仲有啲配菜 例如紫菜 雞蛋 蘿蔔絲 節瓜絲 洋蔥 冬菇全部都好爽口 撈埋一齊令口感提升🤤不得不提仲有韓式拌飯醬 唔好睇佢咁紅以為好辣啊🥵反而甜甜地 增加拌飯嘅味道 唔會咁單調 值得加落去啊👍🏻除咗主菜 🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♀️都好鐘意佢地啲小菜今次小菜有泡菜 芽菜 菠菜同 大花豆🙋🏻‍♂️最鐘意泡菜 可能就翻香港人口味 所以唔算太辣 好好食🤤🙋🏻‍♀️最鐘意芽菜 好爽口 而且好入味
好耐冇食過韓國菜啦🤤

反而甜甜地 增加拌飯嘅味道 唔會咁單調 值得加落去啊👍🏻

除咗主菜 🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♀️都好鐘意佢地啲小菜
今次小菜有泡菜 芽菜 菠菜同 大花豆
🙋🏻‍♀️最鐘意芽菜 好爽口 而且好入味
原本只是買一客韭菜南瓜煎餅,但取外賣時多了一客泡菜,共收取港幣九十元正;已經不探究泡菜是否要付費。韓式煎餅和泡菜是韓國地道餐廳的基本,韭菜南瓜煎餅中規中矩,味道略淡。原本配上泡菜享用便剛恰到好處,可惜泡菜並不是真正的韓式泡菜😔。吃上了一小口,便是惡夢的開始;從未食過如此這般求其的泡菜。辣味和白菜味彷似南北極,不能融合在一起。泡菜是需要醃製的,這客叫做泡菜的東西,只是將白菜和辣椒醬撈在一起。如果沒有這麼難食的泡菜👎,還可以勉強給中評。

如果沒有這麼難食的泡菜👎,還可以勉強給中評。

TakeAway
2022-07-19 1631 views
青衣美景韓式隱世小店,沒抱著太大期望入內進食,但意外地喜出望外,所點的食物都好食有水準。而且嚟間店係韓國人開,有著地道韓國風味,店內電視也播著韓國電視台的片集和歌曲主菜未到韓籍叔叔老闆,先給我們一支麥茶 2個杯,自斟自飲,麥茶有濃濃的麥味帶上茶香,感覺很清新前菜亦貢上,有韓式泡菜,酸辣恰好,爽脆可口,飯前開胃之選。芽菜和另外2款前菜奄得剛好,酸辣剛好,爽口開胃韓式鰻魚石鍋飯,加上韓式醬料伴隨一同入口,熱騰騰的飯菜加上韓式烹調鰻魚,鮮味有至可口美味韓式鰻魚入口唔似日式鰻魚淋滑軟身,韓式鰻魚係肉質爽脆,感覺好有趣,又係另一種風味,好好味韓式年糕煙韌好味,配上韓式醬料,一口接一口食唔停口韓式壽司飯望上去好似同普通壽司差唔多,但入口有鮮甜清新之味,味道唔會太淡太濃,不用沾上醬汁也滋味無窮有趣的是店鋪的韓國叔叔唔識講廣東話,但好努力同食客用身體語言溝通,但原來叔叔係識講D 普通話,哈哈~就用我D 港普去說話店鋪小小環境都唔錯,可能屋村小鋪午飯市段好多街坊入內買外賣,聽到有街坊忘記帶銀包落街(店鋪只收現金),店員話下次經過先比啦!感覺大家都識咗好耐,人情味的街坊食店。有人情味~食物有水準~下次入青

韓式鰻魚石鍋飯

韓式鰻石鍋飯

前菜亦貢上,有韓式泡菜,酸辣恰好,爽脆可口,飯前開胃之選。
芽菜和另外2款前菜奄得剛好,酸辣剛好,爽口開胃

韓式炒年糕

韓式壽司飯

韓式年糕煙韌好味,配上韓式醬料,一口接一口食唔停口

有人情味~食物有水準~下次入青衣再會惠顧

2022-07-03
韓式鰻魚石鍋飯
韓式鰻石鍋飯
韓式炒年糕
韓式壽司飯
2021-11-08 1802 views
今日去到青衣美景嘅韓餐,咁佢都有幾多選擇嘅咁午餐呢就有啲特價餐,咁佢同韓國一樣有啲小菜伴碟,味道同韓國嘅都有得揮。而泡菜係可以無限添食的,味道酸酸地辣辣地,都好似喺韓國食到嗰啲咁嘅味道,不過要留意其他小菜就係無得無限添食嘅。今次我就試咗辣秋刀魚泡菜湯飯,味道好味同好濃嘅泡菜味,仲有幾件秋刀魚,同一大舊豆腐份量十足。都幾辣㗎好啱送飯,如果鍾意韓國嘢嘅人黎開美景花園附近都可以過嚟試下係一個唔錯嘅選擇。
今日去到青衣美景嘅韓餐,

2021-10-06 1109 views
講講自己食野嘅口味先啦 因為我覺得呢間嘅野食係幾啱我口味。佢係一間唔太辣嘅餐廳黎今次我朋友比我試完有辣椒嘅醬油蟹 我覺得佢嘅辣對我黎講可以接受(因為我係連脆香雞翼都覺得辣嘅人)舖頭整體都幾乾淨 個舖頭成日都會見到一個怕醜嘅大叔(韓國人黎)同埋一個好nice嘅老闆娘(成日講笑,如果關係熟嘅話仲會幫你燒埋)今次冇去燒烤 都以散叫為主。個炸雞真係超級大份(都有一隻雞嘅size,都冇淨係比雞槌/雞翼)。嗌左個人參雞湯飯 食完之後真係㷫烚烚。份量都冇話特別多,只係普通size,但係平過出面啲韓國嘢。
講講自己食野嘅口味先啦 因為我覺得呢間嘅野食係幾啱我口味。
佢係一間唔太辣嘅餐廳黎

2021-10-06
2021-09-15 755 views
真係好好食😋各位係青衣附近住嘅人又或者讀緊青衣vtc嘅同學仔一定要過嚟試吓真係好好食,完全可以同系Mk個啲炸雞店媲美尤其是係佢啲炸雞真係好正 過黎食一定一定一定要試下佢相信你試完之後會翻黎多謝我
真係好好食😋各位係青衣附近住嘅人
尤其是係佢啲炸雞真係好正 過黎食一定一定一定要試下佢
相信你試完之後會翻黎多謝我
2021-09-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
2021-09-03 578 views
竟然在小小的屋苑內有韓店,當然不能錯過,午餐供應大路食物,點了辣豆腐海鮮湯飯。熱辣辣的湯鍋端上桌,附上一碗白飯。湯只係夠熱,並不夠辣也不夠味。豆腐嫩滑,當中有隻熟到稔哂嘅蝦,及兩三隻蜆。隨餐附上飲品,可在雪櫃內任意挑選。整體身後感,不夠味,連餐前的韓式小食,味道也不夠。有代改善。
2021-09-03
$55 (Lunch)
2021-04-29 1112 views
喺附近返學,附近選擇又唔多,想食韓國嘢就只可以揀呢一間,本來真係冇諗住上嚟打評語,但開學到依家都去過4定5次,情況都係冇改善,忍唔住上嚟寫,始終要喺呢度讀一段時間,希望店主睇到1. 食物味道真係偏淡,大家每次叫唔同嘅菜式都係覺得無咩味。。。搞唔掂唯有要落去嗰個比較鹹嘅辣椒醬。。。2. 石鍋飯有時嚟會見到有生蛋係面頭,有時就見唔到,以為佢係漏咗落,點知佢同你講已經放咗喺入邊。。。。所以到而家我哋都係唔知,究竟係石鍋飯本身入邊有蛋碎,定隻生蛋早咗落所以有蛋碎喺個鍋底。因為見唔到生蛋喺面頭嘅時候,我哋同服務員講話無蛋,佢就會同你講喺入邊,但有時食又會見到生蛋係面頭,咁究竟係漏咗放定點,真係好疑惑,好迷。。。。。3.店內通常都會見到一個韓國大叔同一個啊姨做樓面,啊叔主要用唔鹹唔淡普通話溝通,啊姨態度同阿叔比較就好好多,啊叔態度就超差。提大家落完單記得要同佢哋Double confirm。。。。因為如果佢落錯單,嘢食嚟錯咗,啊姨嘅話佢係唔會想換返啱嘅俾你,會局你要。啊叔嘅話佢會話你頭先指餐牌係指呢個俾佢,話係你唔啱。。。。總之有咩情況出現都係你錯同你自己食返,態度甚差!4. 價錢要問清楚,佢餐牌

4. 價錢要問清楚,佢餐牌個價錢有機會唔係你埋單嘅價錢。

5. 有咩問題就舉手問,唔好因為佢態度差就唔問,始終你係俾錢嗰個!

我只能說我每一次去都有唔同嘅以上情況發生,有同學真係返白眼返到上天花板,所以如無意外係冇得揀嘅情況下我哋都應該唔會再去,價錢又唔係特別平!

暫時覺得最唔好食嘅係呢個
$88紫菜卷飯配炒年糕
佢飯嘅質感同7-11買個啲一卷卷紫菜卷飯凍食啲感覺一樣,食得出係唔新鮮,唔值呢個價錢。
紫菜卷飯配炒年糕

最正常嘅係前菜,坐低就會俾,前菜一張枱有一set,4碟。
前菜

Type of Meal
Dinner
【韓餐/𝑲𝒐𝒓𝒆𝒂𝒏 𝑻𝒂𝒃𝒍𝒆】呢間既炸雞🍗🐥,十分嫩滑Juicy😋😍😍 要再去‼️【𝐑𝐔𝐍.𝐅𝐎𝐑.𝐄𝐀𝐓.𝐒𝐄𝐑𝐈𝐄𝐒】𝑇ℎ𝑖𝑠 𝐾𝑜𝑟𝑒𝑎𝑛 🐔 𝑖𝑠 𝐼𝑟𝑟𝑒𝑠𝑖𝑠𝑡𝑖𝑏𝑙𝑒𝑻𝒉𝒊𝒔 𝑲𝒐𝒓𝒆𝒂𝒏 🐔 𝒊𝒔 𝑰𝒓𝒓𝒆𝒔𝒊𝒔𝒕𝒊𝒃𝒍𝒆𝙏𝙝𝙞𝙨 𝙆𝙤𝙧𝙚𝙖𝙣 🐔 𝙞𝙨 𝙄𝙧𝙧𝙚𝙨𝙞𝙨𝙩𝙞𝙗𝙡𝙚📢📢📢備跓︰韓國大叔識少少國語,主力講韓文;所以都係搵番店員或者佢太太落order會方便d﹗-----------------------------地址 Address🏡青衣美景花園商場地下72-73號舖📍Shop 72-73, G/F, Mayfair Gardens, Tsing Yi
【韓餐/𝑲𝒐𝒓𝒆𝒂𝒏 𝑻𝒂𝒃𝒍𝒆】
呢間既炸雞🍗🐥,十分嫩滑Juicy😋😍😍 要再去‼️

【𝐑𝐔𝐍.𝐅𝐎𝐑.𝐄𝐀𝐓.𝐒𝐄𝐑𝐈𝐄𝐒】

備跓︰

-----------------------------
地址 Address
🏡青衣美景花園商場地下72-73號舖
韓式炸雞(有骨) - $148 (before 10% service charge)
2021-04-01
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
  • 韓式炸雞(有骨)
2021-02-18 611 views
雖經food panda 送餐,order 湯飯,結果送到嚟係麵。打電話去店查詢,店員推捨責任,話唔關佢地事件,明明包外賣表面痴住我order 既資料,又話係foodpanda 的人痴上去,要叫自由打去foodpanda .最後仲要給線。態度令人氣忿。
2021-02-18
Delivery
2020-02-22 2003 views
疫情下唔想煮,家附近有間韓菜小館,價錢唔貴,前菜4小碟(泡菜、菠菜、芽菜、黑豆)合格,韓式炸雞必吃,雖然食就知係雪雞,但的確脆口,$148/份全雞抵過韓式炸雞店多多聲(炸雞店咪又係雪雞),紫菜包飯、水冷麵都有韓式風味,海鮮煎餅就唔值$88,好少海鮮,但味道不錯;唯$72鰻魚石頭窩飯的飯和鰻魚太少,咁嘅價錢真係難做,希望飯多返一半;韓式炒年糕就真係唔合格,好多油同唔同廣藏食嘅味道。堂食要加1;外賣唔駛,抵好多。
2020-02-22
  • 韓式炸雞
2019-10-03 1770 views
今日特登入嚟美景花園搵朋友食嘢決定咗要嘗試吓一間韓國餐廳好少係香港小地方見到韓國餐廳如果多人黎食,可以考慮返叫啲烤肉拼盤👍🏻咁岩我地坐低嗰陣啲客人未黎曬所以以為冇乜人點知過左十五分鐘後全場爆滿👍🏻👍🏻👍🏻建議大家都係早少少六七點好落黎食🌟侍應姐姐佢表示兩個樓面超忙呀🌟韓式牛骨湯飯$8️⃣8️⃣白飯另上的,店家都幾有心,肉都幾多,個湯幾香,冬天再黎飲過個湯暖下胃呀💕我地見大家都係去雪櫃自取呢個無糖茶:)如果大家第一次黎既話又見到侍應姐姐太忙就可以自己去拎左先😌💕小菜實在太岩我口味💕因為係唔辣㗎!💕通常韓國啲小菜都比較難嘅呢幾碟小菜入面得泡菜係稍為辣少少但係都可以接受嘅我諗呢一個係因為配合返香港人口味我地勁快清曬啲小菜😋話咁快就上菜,大概等左十幾分鐘內比我想像中快手呀🌟海鮮石頭窩飯$7️⃣2️⃣個飯一嚟到我哋已經唔好咁講咁多嘢啦要即刻撈一撈佢呀勁香呀!仲有飯焦tim!🌟鰻魚石頭窩飯$7️⃣2️⃣鰻魚飯個鰻魚比較軟身小小 配埋啲小菜撈埋一齊都好香噴噴呀😋P.S. 少見的韓國餐廳,入面用既係韓式筷子,有韓國啤酒同飲品,裝修好似去左美國啲韓國村餐廳咁🌟
今日特登入嚟美景花園搵朋友食嘢
決定咗要嘗試吓一間韓國餐廳
好少係香港小地方見到韓國餐廳

如果多人黎食,可以考慮返叫啲烤肉拼盤👍🏻

咁岩我地坐低嗰陣啲客人未黎曬
所以以為冇乜人點知過左十五分鐘後
全場爆滿👍🏻👍🏻👍🏻
建議大家都係早少少六七點好落黎食🌟
侍應姐姐佢表示兩個樓面超忙呀

🌟韓式牛骨湯飯$8️⃣8️⃣

我地見大家都係去雪櫃自取呢個無糖茶:)
如果大家第一次黎既話
又見到侍應姐姐太忙就可以自己去拎左先😌

💕小菜實在太岩我口味💕因為係唔辣㗎!💕
通常韓國啲小菜都比較難嘅
呢幾碟小菜入面得泡菜係稍為辣少少
但係都可以接受嘅
我諗呢一個係因為配合返香港人口味
我地勁快清曬啲小菜😋

話咁快就上菜,大概等左十幾分鐘內
比我想像中快手呀

🌟海鮮石頭窩飯$7️⃣2️⃣
個飯一嚟到我哋已經唔好咁講咁多嘢啦
要即刻撈一撈佢呀
勁香呀!仲有飯焦tim!

🌟鰻魚石頭窩飯$7️⃣2️⃣
鰻魚飯個鰻魚比較軟身小小 配埋啲小菜撈埋一齊都好香噴噴呀😋

2019-10-01
2019-05-13 1229 views
我哋三個大人兩個分別三、四歲既小朋友,因為食飯之前我哋已經食左d野,去到仲飽,所以諗住叫三個飯餸,但男老闆竟然當面同我哋講,只係叫三個咁少咋咁樣回應我哋,心諗你有最低銷費ga咩🤬🤬🤬竟然嫌我哋叫得少,我第一次遇到咁既人,之後食物送晒來,份量又少又難食,以後一定唔會再去😡😡😡
2018-12-03 1493 views
炸醬麵雖然屬於濃味的菜式, 在沒有胃口的時候,會推薦這個菜式給你雖然味濃,  但不會令你食完之後感到口渴的雖然份量不少, 但有機會在後下午茶時間會肚餓水冷麵亦是我推薦給大家沒有胃口的時候的菜式它是淡味的食物,  但餐廳會提供醋跟黃芥辣給大家調味會令到淡淡的水冷麵變成冷冷酸酸的, 十分開胃每逢不開胃的時候, 我都會選擇水冷麵來先開一開胃的
雖然味濃,  但不會令你食完之後感到口渴的
雖然份量不少, 但有機會在後下午茶時間會肚餓
水冷麵亦是我推薦給大家沒有胃口的時候的菜式
它是淡味的食物,  但餐廳會提供醋跟黃芥辣給大家調味
會令到淡淡的水冷麵變成冷冷酸酸的, 十分開胃
每逢不開胃的時候, 我都會選擇水冷麵來先開一開胃的
炸醬麵
水冷麵
2018-11-26
$55 (Lunch)
炸醬麵
水冷麵
  • 炸雞
2018-08-29 1547 views
估唔到在屋苑入面都有一間由韓國人開既韓式餐廳!裝修就無乜架啦,但反而咁先夠韓式!餐廳有得燒肉,不過近排有少少喉嚨乾,所以我們淨係點左韓式料理!門面夠簡單韓國餐前小食係少不了炸醬麵!男朋友話幾好味,不過如果個醬再「杰身」少少就perfect!牛骨湯飯,個湯好清甜,單飲或者撈飯食都好正!牛骨肉都嫩~烤鰻魚~男友話覺得有一點腥味,但我覺得無乜野好正常(而且上面已經有薑去腥)價錢合理,份量都幾夠~如果咁岩經過都可以入去試試呀~

門面夠簡單

韓國餐前小食係少不了

牛骨湯飯,個湯好清甜,單飲或者撈飯食都好正!牛骨肉都嫩~

價錢合理,份量都幾夠~
如果咁岩經過都可以入去試試呀~
2018-08-25