2021-07-24 886 views
一行人叫左碟春卷, 點知食到一半, 發現原來雞肉係生既!!但係發現既時候, 已經有幾個人食左落肚.....之後我地好聲好氣咁同個女員工講番聲, 但佢竟然大翻我地轉頭, 吼翻我地, 話幫唔到, 仲好惡咁問我地想點, 好似我地先係有問題個個。如果大家想試下生雞肉春卷, 就黎試下啦!!
如果大家想試下生雞肉春卷, 就黎試下啦!!
雞絲春卷
2021-07-24
Lunch
2020-10-16 1511 views
由于地缘因素,很少去柴湾活动。我只是在 社交平台看到他们的广告,知道有火锅自助餐,不收加一的价钱才168元,就约了朋友一起去试试。自助火锅材料需自己去取,生和熟的东西分开放在不同的地方,客人可根据自己的需要取。鲜肉只有三款:肥牛、羊片和猪肉片基本上供应是足够的,补给也很快,不会出现等候的情况。至于其他配料和素菜,尤其是蔬菜类,也是供应充足。说是可吃两个半小时,但由于客人不多,够钟也不会催埋单。顺带一带,他们有任吃鲜虾,如果喜欢又能吃的,可以多吃一点。虽然服务只是一般,但考虑到价钱和吃的东西,基本上是可以接受的。

鲜肉只有三款:肥牛、羊片和猪肉片
肥件
基本上供应是足够的,补给也很快,不会出现等候的情况。

至于其他配料和素菜,尤其是蔬菜类,也是供应充足。

说是可吃两个半小时,但由于客人不多,够钟也不会催埋单。

顺带一带,他们有任吃鲜虾,如果喜欢又能吃的,可以多吃一点。

素菜
火锅配料
火锅
2020-10-10
$170 (Dinner)
2020-10-06 785 views
如果要選近日最奇葩的一間餐廳,這一家必定當選。環境非常肮髒,服務非常差勁,而且食物質素又垃圾。這家餐廳絕對是我回香港吃過最差的一家。先說環境非常古舊,應該開了不少年頭。這裏是吃自助火鍋,158火鍋海鮮飲品任吃。但我居然看到拿醬油的地方有小曱甴出現,可知衛生程度有幾差勁。食物質素也一般都是便宜貨品。熟食的种類也算多。海鮮免費的提供生蠔凍蝦青口龍躉片和花膠。其實提供的海鮮還可以,這價錢不能要求太多。但服務實在超級差勁。餐牌寫上晚上8點半后158一個人。但得知我是一個人後,卻說要加收30元。我問他那裏顯示一人吃火鍋要加收30元他又說不出來。我跟他說如果他們要收30我會去消委會投訴他們。除非他能提供白紙黑字的證明一個人吃火鍋要加收30。最後當然他沒辦法收我額外錢。但卻懷恨在心什麼都不提供。所有筷子湯殼紙巾完全不提供給我。這種垃圾服務以後不會再來絕對差評。

2020-10-05
$158 (Dinner)
2020-01-16 1416 views
呢排接近新年,就同屋企人食餐團年飯,因為有老人家就近近地搵間酒樓食呢間酒樓都幾多選擇,孖寶套餐都幾抵食🍴 過左830仲有宵夜特價小菜,幾抵食🍴今次就叫左個孖寶套餐加一個宵夜特價小菜芝士焗龍蝦,龍蝦好新鮮食落好爽口,啖啖肉而芝士係意外地香濃同creamy,而且個汁好多,拌埋伊麵一流佢仲要用錫紙焗,可以一路食都keep住個溫度 而條魚好新鮮,雖然好厚身但都蒸得岩岩好,食落魚肉好滑身同香魚味 宵夜特價小菜就叫魚湯肥蜆浸大白菜個湯底都幾清,而且蜆都大大隻,食落好肥美同冇沙,好岩老人家食總括黎講:食物質素唔錯,價錢合理,只係服務就差左少少,都算抵食

呢間酒樓都幾多選擇,孖寶套餐都幾抵食🍴

過左830仲有宵夜特價小菜,幾抵食🍴

今次就叫左個孖寶套餐加一個宵夜特價小菜
芝士焗龍蝦,龍蝦好新鮮食落好爽口,啖啖肉

芝士焗龍蝦伊麵

清蒸珍珠龍躉

宵夜特價小菜就叫魚湯肥蜆浸大白菜

魚湯肥蜆浸大白菜

總括黎講:
食物質素唔錯,價錢合理,只係服務就差左少少,都算抵食

芝士焗龍蝦伊麵
清蒸珍珠龍躉
魚湯肥蜆浸大白菜
2019-02-23 2151 views
有無撹錯,噤大間酒樓,全曰連晚市都要比現金。即係唔駛幫襯你擺酒:(食物好油,必定要叫小油小鹽,有時食物亦唔新鮮,要看天氣揀食物。服務就是無服務,成晚只見老闆滿場飛,人手不足很嚴重。
服務就是無服務,成晚只見老闆滿場飛,人手不足很嚴重。

2019-01-31 1442 views
今日老細請食飯,中午嚟到發現差不多坐滿哂人。我同同事叫咗點心同小食,點心質數都算ok, 反而我哋比較期待啲小食。小食叫咗椒鹽脆炸豆腐,紅燒乳鴿,椒鹽白鱔,椒鹽魷魚,燒腩仔。(唔熱氣唔叫🤣)乳鴿,椒鹽白鱔,椒鹽魷魚賣相同質數都麻麻,所以冇影到相,但驚喜位係椒鹽脆炸豆腐,首先熱辣辣已經贏咗一半,咬落口外脆內軟,粉漿厚薄恰到好處,加埋啲蒜粒同椒鹽真心推介。燒腩仔都好脆口,唔多肥肉,食落啱啱好。另外老細仲叫咗燒味拼盤,生炒糯米飯,大大碟超抵食,味道都幾唔錯。可以唔洗自己埋單,食得格外開心,哈哈!

2019-01-31
Lunch
  • 椒鹽脆炸豆腐
2019-01-21 1156 views
之前都經常幫襯呢度嘅打邊爐, 但係發覺質素越嚟越差, 每況愈下。 每一次黎完都係失望。 雖然呢度有好多嘢食嘅選擇。 不過味道比起以前差咗好多, 食材亦開始越嚟越唔新鮮, 希望可以做返以前嘅水準。
2018-11-14 1241 views
下午茶時間,近近地去附近覓食,忽然很想吃點心,便到權發飲茶,叫了4款點心,但等了很久才到,侍應设幾個人,没人加水,食物質素一般,但環境很嘈雜,雖然價錢平,下次也未必再來,寧願找間環境清静一些的酒家
2018-09-28 1080 views
早前去酒樓食過飯做節,點知真係激氣都飽了😥😥明明佢地搞錯單,但就話返係我地既問題,服務就唔想多說了食物質素都不錯,而且份量都算多糯米飯煮得有咬口,仲有蟹肉的鮮甜味同蒜香味不過蟹較細隻,蟹肉唔多同冇乜膏白鱔幾肥美😋,蒸得岩岩好,豉汁味幾重且香,但豉油略嫌過重,掩蓋左魚的鮮香味炸乳鴿炸得幾香脆,而且肉質嫩口,不過就比較油膩總括黎講: 食物質素不錯,不過服務令我實在唔會再黎😥😥🍳🍴味道: 7/10👩👨服務: 1/10🏠💺環境: 6/10💰💸抵食: 6/10總消費: $440 (3人)餐牌👇👇8點半仲會有宵夜特價

食物質素都不錯,而且份量都算多
糯米飯煮得有咬口,仲有蟹肉的鮮甜味同蒜香味
不過蟹較細隻,蟹肉唔多同冇乜膏
籠仔糯米蟹

豉汁蒸白鱔

炸乳鴿炸得幾香脆,而且肉質嫩口,不過就比較油膩
炸乳鴿

總括黎講: 食物質素不錯,不過服務令我實在唔會再黎😥😥

🍳🍴味道: 7/10
👩👨服務: 1/10
🏠💺環境: 6/10
💰💸抵食: 6/10

總消費: $440 (3人)

餐牌👇👇8點半仲會有宵夜特價

2018-05-21 1327 views
之前食過2次都正常的,但剛剛星期六去食,叫左原隻波士頓龍蝦,完全無肉。粟米班塊,真係一塊塊連魚皮嘅魚,無炸過,粟米汁完全無味。椒鹽鮮尤,係炸嘅,但又係完全無味。總結,廚房D調味料用曬,或煮個爐頭師父無左味覺。其實一入到去見到任食火鍋都知道唔對路。廚房肯定同之前唔同,基本野都可以煮到咁難食,學師都煮得好過佢。樓面無人理,落單個阿姐魂離肉身,點一個餸要重覆兩三次。上菜阿姐西囗西面,上錯野,同佢講,仲話返我地轉頭。重點係:去前問佢可否代雪蛋糕,佢話可以,點知最後拎個蛋糕出黎,D忌廉溶曬,食落口係室溫溫度,肯肯肯定無放入雪柜,就咁放埋一邊。一包到尾,黑名單,永不錄用
2018-05-19
$130 (Dinner)
Celebration
Birthday
2017-08-26 3030 views
本來想打邊爐,但係見到食材唔係好新鮮,於是叫餸。呢間酒樓食物既味道尚算唔錯,過得去,唔算貴唔算平,服務態度都ok.一家人叫左七餸一湯,消費九百幾蚊,最仲意冬瓜鍾。
2017-08-25
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)
2017-08-06 2144 views
今晚又去左權發食飯,今次唔係食宵夜而係晚餐~7pm 到,酒樓都已經幾多人。揀左個有電視既位坐,又係叫左蒜蓉粉絲蒸蟶子皇,但晚飯時段貴好多,要$30/隻生炆斑頭腩煲醬汁好味,腩位多肉,但魚味不濃,可能炸過既關係原湯大蜆浸白菜有點失望....d蜆好細粒,湯底好淡蒙古烤羊架 (2件)個人覺得太「lon」,唔太好食雞旦焗魚腸完全唔掂🙈以前係中菜館食過,係得雞旦同魚腸呢碟有好多义燒,魚腸卻很少,中間又撈左麵粉(少雞旦),加埋好怪、唔滑及唔好食!
今晚又去左權發食飯,今次唔係食宵夜而係晚餐

生炆斑頭腩煲
醬汁好味,腩位多肉,但魚味不濃,可能炸過既關係

原湯大蜆浸白菜
有點失望....d蜆好細粒,湯底好淡

蒙古烤羊架 (2件)
個人覺得太「lon」,唔太好食

雞旦焗魚腸
完全唔掂🙈
以前係中菜館食過,係得雞旦同魚腸
2017-08-06
2017-07-17 1006 views
柴灣新開左間戲院,見fb 係咁宣傳,戲飛$68,今晚就黎睇套卡通片。睇完有d口痕,係隔離有間酒樓,見佢宵夜時段好似幾抵咁,就食個夜宵先番家~宵夜餐牌,有套餐、小菜、小食因為睇戲前都食左d野,唔係好餓,所以冇叫炒粉麵飯,叫左孖寶A (海蜇拍青瓜 + 豉椒炒肥蜆)係涼拌風味,少少酸辣味,青瓜好爽脆本來仲擔心d 蜆會死/多沙/瘦但估唔到幾好食!又熱又夠獲氣,明顯係即炒,d蜆都幾肥美,冇乜沙連埋個小食先$79,都好抵跟住仲叫左2隻蒜蓉粉絲蒸蟶子皇蟶子好新鮮,蒸既時間剛好,蟶子肉不會好硬or 似橡皮最後叫多左樣小食 - 麻辣鴨舌呢款小食係熱盤,鴨舌好多脂肪,但略嫌鴨舌麻辣味不足,可以唔夠時間入味~今晚都好多枱食客,有d係食任食火鍋。聽店員講呢間酒樓都係做街坊生意多,住附近既可以去試下~而我下次就想試下蠔仔肉鬆泡飯😋

宵夜餐牌,有套餐、小菜、小食

係涼拌風味,少少酸辣味,青瓜好爽脆

本來仲擔心d 蜆會死/多沙/瘦
連埋個小食先$79,都好抵

跟住仲叫左2隻蒜蓉粉絲蒸蟶子皇

蟶子好新鮮,蒸既時間剛好,蟶子肉不會好硬or 似橡皮

最後叫多左樣小食 - 麻辣鴨舌

今晚都好多枱食客,有d係食任食火鍋
聽店員講呢間酒樓都係做街坊生意多,住附近既可以去試下~
而我下次就想試下蠔仔肉鬆泡飯😋
2017-07-17
Last Night Supper
2017-06-24 1687 views
晚市火煱。雖然人頭不用150元。見好耐無黎於是幫襯一吓 但水準極差 牛肉豬肉羊肉 只是一片片肉冰片 食落口完全無味 一碟四片也不能落肚。其他食物超差。看倒衞生亦差 只有魚片可進口 熱食嘅食物賣相見倒也飽了 最谷氣 泠氣唔夠 叫亞姐可否較大一點 佢話打邊爐梗係熱㗎喇老板在塲走來走去 唯獨佢無留意客人問題 難以再有返頭客在柴灣區酒樓係有得做的 加上大熱天時 不用買同煑同洗 正合我上班一族收工舒服一吓但換來咁既地方今次欠奉相片 因為真係無力同無心影 埋單後葱葱去隔離天橋囗食碗魚旦粉

最谷氣 泠氣唔夠 叫亞姐可否較大一點 佢話打邊爐梗係熱㗎喇

老板在塲走來走去 唯獨佢無留意客人問題 難以再有返頭客

但換來咁既地方

2017-06-24
$148 (Dinner)
2017-03-19 1916 views
柴灣區都有幾間好食既茶樓揀,晚市我通常都食權發。街坊人情味濃,服務質素都幾好。蝦乾浸時蔬 唔算太咸, 濕濕地幾好送飯。海鮮粉絲煲 份量多,有魚片蝦乾同菜。片皮鴨 唔單止皮,仲有好厚既肉...... 還可以吧...... 皮肉中間仲有好多油流出來,索一索先放入包入面就好D。加青瓜同甜醬係我最喜歡既步驟!沙律骨 同外面食到既沙律骨有少少不同。酸酸甜甜。龍蝦伊麵,加底,龍蝦就一般,尚算新鮮。芝士味一般。
柴灣區都有幾間好食既茶樓揀,晚市我通常都食權發。

街坊人情味濃,服務質素都幾好。
蝦乾浸時蔬 唔算太咸濕濕地幾好送飯。
海鮮粉絲煲 份量多,有魚片蝦乾同菜。

沙律骨 同外面食到既沙律骨有少少不同。酸酸甜甜。

龍蝦伊麵,加底,龍蝦就一般,尚算新鮮。芝士味一般。