2022-10-27 847 views
食物好味,但是服務很差勁👎🏻先是落錯單,向服務員反應之後遭白眼🙄結賬的時候說不滿一百蚊刷卡的話要按一百蚊結算,霸王條款。以後不會再去消費了,沒必要花錢去看臉色
2022-05-18 920 views
我同仔仔最鐘意飲茶,呢間新派中菜唔會好似酒樓咁嘈吵,最吸引之處係所有order都係即叫即蒸,送嚟嘅點心都係熱辣辣,認真有誠意。今次我點咗兩款食物:金珠脆皮鹹水角 $22•又香又脆,size算大件,一碟有三件。豉汁排骨煲仔飯 $28•煲仔蒸飯感覺好有風味,可惜火喉唔夠飯好軟身唔夠乾無飯焦,略為失色。餐廳裝修特別,一入門口有兩條龍在天花作裝飾,氣勢迫人。

今次我點咗兩款食物:

金珠脆皮鹹水角 $22
•又香又脆,size算大件,一碟有三件。

豉汁排骨煲仔飯 $28

餐廳裝修特別,一入門口有兩條龍在天花作裝飾,氣勢迫人。

2021-06-30 1029 views
雖然唔係酒樓,點心的選擇不及傳統酒樓多,但都總算有齊最基本的點心,而且環境乾淨企理,服務不俗,價錢合理點左蝦腸、蝦餃、馬拉糕、流心奶皇包、生煎包等等,食物質素都有中上水平蝦腸皮厚度適中,口感軟滑,馬拉糕鬆軟有彈性,唔會過甜,味道啱啱好。比較特別嘅係流心奶皇包,佢比平時酒樓見到嘅大個(可惜唔記得影相,有一個蒸籠的大細),真係有流心,可惜奶皇餡略少,生煎包都一樣,包皮比較厚,肉餡比較少。總括:食物質素不過不失,係一個普通lunch唔錯嘅選擇。

生煎包
香煎糯米雞

總括:食物質素不過不失,係一個普通lunch唔錯嘅選擇。
2021-06-30
$80 (Lunch)
服務員態度惡劣十問九唔應以前就好嘅而家唔知點解好似我個死老竇咁要落單當睇唔到食物平平!因為周圍已經冇飲茶嘅地方執得就執啦所以都冇乜選擇見朋友就喺附近食囉街坊生日所以啲服務態度特別差我建議若果係集團人面多落場睇睇!完全服務態度好差!我都唔明點解,一個微笑招呼一個客人都唔係嗰份啦工都係咁返㗎啦夠鐘咪收工囉有嘢咪做囉點解好似人哋好似獸面咁樣超級吾明白!上一次態度已經很差了本身冇話要來就唔記得咗,又來見到佢哋黑口黑面!
要落單當睇唔到

2020-11-06 1297 views
今日食晏時間同同事錯開左但又想飲茶 於是就去左依間點心店飲店內裝修唔係傳統茶樓嘅圓枱,場內人其實唔少,不過我 12:45就到左,唔使排隊就入左去了。地邊唔算逼,而且都算乾淨,店內都有洗手間。間店嘅選擇其實都唔算少👀最後只係叫左 3 樣,等左唔使好耐,d 野食就輪住上枱。叉燒包上黎個陣仲熱辣辣🔥, 包同餡料份量相配,食落都算唔錯。最尾食左兩個,剩一個下午食。😋依個係蝦肉豬飲煎餃🥟🥟🥟,食落好味而且個皮煎個面又真係脆脆地,三隻食曬飲淡茶,正👍🏻部入點心可以按隻數點,而蝦餃就要兩個起跳(如果唔係我實一個蝦餃一個燒賣,哈哈🤪),蝦餃大小適中,用料都有誠意,蝦肉彈牙最尾埋單 六十幾蚊🤗
今日食晏時間同同事錯開左但又想飲茶 於是就去左依間點心店飲

間店嘅選擇其實都唔算少👀

最後只係叫左 3 樣,等左唔使好耐,d 野食就輪住上枱。

最尾埋單 六十幾蚊🤗

2020-03-15 1187 views
不時總會想同朋友一齊飲下茶,因為可以坐得耐,大家傾下計,而呢間都係不錯嘅選擇,座位都幾闊,又有熱乎乎的點心食至於點心就更加係十分好味道,而且用嘅食材新鮮,落足料,牛肉球、燒賣都係大大粒,腐皮卷好酥脆,流沙奶皇包好流沙,香噴噴,腸粉好滑!

2020-01-09
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch