見佢出左啲新野 三訪呢間黃色小屋漢堡意粉店🍔呢到裝修得好eye catching 仲有啲美式快餐嘅feel🇺🇸.📌龍蝦大蝦汁意粉套餐 $114就咁睇覺得有啲細 但原來share食都得 份量絕對夠食🙌🏻意粉煮得煙韌彈牙 好有咬口🍝賣相雖然有少少普通 但個龍蝦汁有驚喜 勁濃郁鮮甜味🦞食落仲好creamy 幾好食😍蝦肉口感都彈牙🦐但成個意粉淨係得一隻…如果可以多啲就更好🤨.📌期間限定芝士熔岩漢堡套餐 $123一上枱見到咁大兜芝士 真係嚇親😱本身好驚佢會好漏 但食落完全唔漏之餘 仲好濃芝士鹹香味🧀漢堡唔會太乾好juicy 加埋鬆軟嘅包 所有野加埋真係perfect match🤤一定要趁佢期間限定過黎試呀‼️.📌日式炸雞塊跟餐叫既小食🍗炸雞炸得好香脆 唔會好乾 肉質滑嫩又juicy🐔.📌炸薯條配黑松露蛋黃醬薯條炸得到脆卜卜🍟粗身薯條食落更香薯味🥔黑松露蛋黃醬個松露味出奇地好濃郁🖤.📌西柚梳打📌雪碧

📌龍蝦大蝦汁意粉套餐 $114

期間限定芝士熔岩漢堡套餐
日式炸雞塊
炸薯條配黑松露蛋黃醬
2022-10-30 17 views
好耐冇食🍔啦,見到網上有個芝士熔岩🍔咁有gimmick, 今次一行2️⃣人黎到小店試下質素先😗裝修很有美式快餐店的風格,一直播放著很Rock 的音樂💽,提供十多個座位,環境衛生以QR Code 下單再到收銀付款,點餐後由店員送上食物👍🏻==========🔹雞肉羅勒青醬意粉 $72 (+$18 Combo 配小食及飲品)一個令我非常驚喜的意粉,連朋友都勁讚🥰雞肉有4️⃣大件,幾厚身,帶點脂肪的雞肉非常嫩滑,肉質有咬口,醃得夠入味唔會死鹹,係多層次的味道🥹意粉用羅勒加入蒜,黑椒同橄欖油煮成,並唔係白烚完意粉再加醬,所以意粉好入味好香,軟腍度適中👍🏻😋如果意粉用粗身少少的會更完美😆推介指數:9.5/10==========🔹芝士熔岩漢堡 $98 (+$18 Combo 配小食及飲品)一個玩得的🍔🤭芝士醬份量超多😌冇將芝士醬淋哂落🍔度,唔想益哂張墊底紙😂芝士味好香濃同creamy,同🍔好夾麵包非常鬆軟,口感綿密😉漢堡牛肉有著不錯的牛味,配合埋新鮮的生菜及番茄,整體不錯🫠如果牛肉厚身少少就好啦🥺推介指數:8/10==========🔹意式牛肉丸4️⃣粒(Combo 價再加$8)軟硬度適中,雖不至於彈牙但口
==========
一個令我非常驚喜的意粉,連朋友都勁讚🥰
如果意粉用粗身少少的會更完美😆
推介指數:9.5/10
一個玩得的🍔🤭芝士醬份量超多😌
冇將芝士醬淋哂落🍔度,唔想益哂張墊底紙😂
芝士味好香濃同creamy,同🍔好夾
麵包非常鬆軟,口感綿密😉
漢堡牛肉有著不錯的牛味,配合埋新鮮的生菜及番茄,整體不錯🫠
如果牛肉厚身少少就好啦🥺
推介指數:8/10
==========
🔹意式牛肉丸4️⃣粒(Combo 價再加$8)
軟硬度適中,雖不至於彈牙但口感也不錯,牛肉味也能吃得出來😚
番茄醬有用上新鮮番茄🍅,個人口味會認為醬略嫌偏酸😯
推介指數:8/10
🔹番茄芝士沙律🥗
鋪面芝士份量足,沙律菜同車厘茄都新鮮,份量亦唔少🫶🏻
個人口味會認為沙律汁偏酸,但整體還是不錯的😗
推介指數:7.5/10
飲品揀左可樂同無糖可樂
埋單總數$2️⃣1️⃣4️⃣,價錢係上環黎講算合理,驚艷的意粉令我有再叫一客的衝動🥹
話說去開上環,搵食遇到依間漢堡店,出於好奇試試佢:📍西冷黑松露水牛芝士漢堡 + 芝士熔岩佢地牛肉係用左西冷嘅肉片,口感比漢堡扒豐富,腍身得嚟有少少咬口!😍諗住打卡靚,於是加左一兜芝士,倒落個漢堡,非常治癒!😂好食嘅,不過要花多少少心機處理。個包都幾腍,帶少少煙韌,不錯。🤩📍炸薯條配Cajun粉好適合鍾意腍身薯條嘅人,個粉帶少少甜,幾特別,同平時食開嘅有少少分別!😼📍朱古力雪糕奶昔非常邪惡哋好飲,質地夠杰溫度夠凍,朱古力味濃!😍📍三重芝士通心粉芝士碎幾好味、通粉有咬口,個汁係忌廉汁,稍稍淡味咗dd。📍日式炸雞塊 (4pcs)幾好食,外面脆,里面幾juicy。
話說去開上環,搵食遇到依間漢堡店,出於好奇試試佢:

📍西冷黑松露水牛芝士漢堡 + 芝士熔岩

個包都幾腍,帶少少煙韌,不錯。🤩

📍炸薯條配Cajun粉

📍朱古力雪糕奶昔

非常邪惡哋好飲,質地夠杰溫度夠凍,朱古力味濃!😍

📍三重芝士通心粉

芝士碎幾好味、通粉有咬口,個汁係忌廉汁,稍稍淡味咗dd。

📍日式炸雞塊 (4pcs)

幾好食,外面脆,里面幾juicy。
2022-10-25
$140 (Dinner)
2022-10-20 23 views
-前排疫情好多舖頭都兼顧外賣依間burger店都有堂食/外賣今次想坐定定食!舖頭細細 入面大概有10-12個位裝修偏美式風 加埋燈光配搭 置身外國😊晚市關係,嗌左兩個combo set*基本小食 ▪️fries/wedges with ketchup ▪️tomato & cheese salad 🥗 ▪️2 original flavour chicken wings 🍗+ soft drink ▪️tea 🍵▪️coffee☕️**特色小食▪️fries/wedges with Cajun/truffle mayo/double cheese🍟▪️thai sauce/mala/cajun/parmesan chicken wings ▪️chicken karaage+ soft drink▪️tea▪️coffee***繼續升級 ▪️ice cream milkshake(vanilla/chocolate) 🍦▪️ice cream coffee frape▪️craft beer▪️apple cider1)Beef & Cheddar Burger🍔+ combo (wedges with truff
前排疫情好多舖頭都兼顧外賣
依間burger店都有堂食/外賣
今次想坐定定食!
舖頭細細 入面大概有10-12個位
裝修偏美式風 加埋燈光配搭 置身外國😊

晚市關係,嗌左兩個combo set
*基本小食
***繼續升級
▪️ice cream coffee frape
▪️craft beer
▪️apple cider

1)Beef & Cheddar Burger🍔+ combo (wedges with truffle mayo+ soft drink)
麵包外層有微微焗過 裡面軟
一上枱已經比佢震撼到
啲醬勁香勁多
入口最重沙律醬 黑松露味跟隨其後😍
最岩share

2)3 Cheese Mac & Cheese 🧀🍝+ combo (Italian Beef Meatball+ soft drink)
相比burger 外觀正正常常
三重芝士點都唔簡單
做得拉絲 芝士味唔會過漏
好creamy😋
通粉細細粒好煙韌👍🏻
牛肉波波好重牛味!!!
肉質鬆軟 點埋啲茄汁 勁夾😍

🔸 La Casa Burger & Pasta (文咸東街) (上環)
上環文咸東街2號地舖

🔸 La Casa Burger & Pasta (豐隆工業大廈) (九龍灣)
九龍灣宏光道4號豐隆工業大廈6樓1B室

#shumshum_foodie
#hkig #hkigfoodie #igfoodie #hkigfoodblogger #foodblogger #loveburger #takeaway #american #fries #foodlover #burgerlover #上環美食 #美式漢堡 #fastfood #lacasaburgerhk
2022-10-20 17 views
環境:黃色外牆好吸晴💛可惜去個日落雨,如果唔係可以係店前瘋狂打卡。店面外國burger 店feel,悠閒簡約,適逢萬聖節,店面仲擺有好多萬聖節裝飾應節.特色:除咗漢堡包,都有意粉,沙律食,仲有asian fusion 餐牌,迎合亞洲人口味☺️食物可以單叫或叫套餐,有埋嘢飲小食更加開心🤭.//🦐香蒜大蝦橄欖油意粉、🍅蕃茄芝士沙律、🥤雲呢拿雪糕奶昔套餐//香蒜大蝦橄欖油意粉上枱勁香蒜味🤤 每條意粉均掛上濃烈蒜油汁😚入口超香濃。蕃茄芝士沙律清新解膩。雲呢拿雪糕奶昔冰沙口感🤭奶味濃,入口順滑.//🐮西冷黑松露水牛芝士漢堡、🍟黑松露蛋黃醬炸薯條、🍸西柚梳打套餐//黑松露水牛芝土漢堡裏面嘅牛肉份量巨多配上黑松露醬,入口啖啖肉好juicy!仲有生菜青瓜, 層次豐富,口味清新😋 黑松露蛋黃醬炸薯條熱辣辣即炸,惹味超濃黑松露蛋黃醬淋上即炸薯條超邪惡🤭入口鹹甜,一口接一口
TakeAway
好鍾意呢一間漢堡店呀 裝修好美式 感覺好cozy好似喺屋企咁樣 好舒服 質素都好好又有創意 店員做嘢速度都好快 好配合中環 上環返工嘅節奏 好鍾意食漢堡嘅我都周圍嘗試不同地方嘅漢堡包西拉黑松露水牛芝士漢堡係真係用 薄切西冷牛扒 夾喺芝士同埋蔬菜上面感覺真係好真實呀 都係牛肉 牛肉味 軟淋淋鬆化好易咬開 芝士量多 仲有 有健康嘅蔬菜 洋蔥 青瓜 食完都唔會覺得full. $115蚊可以有多樣嘢選擇 我就揀咗炸薯角. 佢仲淋咗啲芝士喺上面添我揀咗松露蛋黃醬 套餐可以 配汽水or coffee ☕我就揀咗滴漏咖啡呀 好唔錯呀 咖啡after taste good 👍😊 好耐都冇食過mac and 🧀見到佢有喎即刻點咗個 煙肉芝士通心粉喇 芝士量多 好香好濃 每一粒嘅通粉裏面 真係好邪惡 好肥 但係好鍾意呀 配菜就揀咗雞翼 炸到好香口好正 總括嚟講價錢唔算貴份量有質素 啱曬鍾意食芝士同埋漢堡包嘅 上班族
好鍾意呢一間漢堡店呀 裝修好美式 感覺好cozy

Sirloin & Truffle Mozzarella burger

wedges

• 西冷黑松露水牛芝士漢堡
  • 原味雞翼
  • 脆薯角配車打芝士醬
  • 三重芝士通心粉
尋日港島遊,最後去到上環一間burger店做ending。個人建議可以夜晚去打卡,隔住櫥窗影入去,有種置身外國的感覺,加上夜晚更突顯餐廳的霓虹燈牌,氛圍感滿滿。 另外,餐廳內座位唔多,但多以外賣為主。食品款式都多,有齊漢堡、意粉、各款小食、各款飲品、milkshake等。佢地仲可以Combo做套餐,都幾抵食! 🍔經典牛肉芝士 $72Burger都好多料,肉厚多汁,芝士都好多,非常足料!每食一啖都怕會跌晒出黎! 🍝大蝦香蒜橄欖油意粉 $78入面足足有成4-5隻大蝦,粒粒都手指咁長,肉質彈牙。而意粉份量對我黎講都算多,最鍾意意粉既蒜香味勁濃,食落非常惹味。 - Combo -Combo選擇都好多,我就揀左加$26。小食就揀意式肉丸和特式雞翼,兩款都一樣多汁肉嫩,滿意滿意!而飲品就揀左兩罐罐裝。不過想飲milkshake 可以加$25、飲手工啤酒就加$60。 個人覺得氛圍滿滿,食物質素都可以,幾抵食,最重要可以打卡🥰!

🍔經典牛肉芝士 $72

🍝大蝦香蒜橄欖油意粉 $78

- Combo -

2022-10-16
2022-10-16 27 views
𝐿𝑎 𝐶𝑎𝑠𝑎 𝐵𝑢𝑟𝑔𝑒𝑟 & 𝑃𝑎𝑠𝑡𝑎 🤍地址:上環文咸東街2號地舖想喺上環食到高質素而價錢合理嘅漢堡🍔𝐿𝑎 𝐶𝑎𝑠𝑎係間滿足到你以上願望嘅漢堡快餐店🤩舖頭開喺文咸東街唔難去而且又唔使上斜路🙈鋪面裝修有外國快餐店特色而且帶點工業風😽外牆以搶眼黃色石磚裝修睇落仲有美式風格😚喺呢間性價比極高嘅黃色磚頭小屋入面💛🏠高質素手工漢堡同意粉係主打菜🍔🍝店舖空間唔算太大但絕對係同朋友𝑐ℎ𝑖𝑡𝑐ℎ𝑎𝑡好地方🤓店舖主打多款特色手工漢堡而且食材新鮮唔敷衍😚今次叫咗一份漢堡套餐同一份意粉套餐🤪分別係經典牛肉芝士漢堡套餐同三重芝士通心粉套餐🤤套餐入面有包飲品同小食😙性價比高✨漢堡套餐果然冇令人失望😎肉質新鮮而且又鎖汁入味🍔蕃茄切片清新爽口完美中和牛肉同芝士🤤漢堡配埋香脆嘅薯角真係邪惡感滿滿😝而三重芝士通心粉套餐同樣有驚喜🤩通心粉入面有車打芝士, 巴馬臣芝士同水牛芝士🧀🤤每啖通心粉充滿粒粒嘅芝士而且又惹味😋餐廳絕對唔會比少芝士😙份量充足👍🏻所以通心粉食落層次豐富令人一試回味🙌🏻整體嚟講呢間餐廳的確唔錯🤙🏻兩個餐加份炸雞塊埋單都係$𝟐𝟎𝟎 😝✨
𝐿𝑎 𝐶𝑎𝑠𝑎 𝐵𝑢𝑟𝑔𝑒𝑟 & 𝑃𝑎𝑠𝑡𝑎 🤍

肉質新鮮而且又鎖汁入味🍔
蕃茄切片清新爽口完美中和牛肉同芝士🤤
漢堡配埋香脆嘅薯角真係邪惡感滿滿😝

而三重芝士通心粉套餐同樣有驚喜🤩
通心粉入面有車打芝士, 巴馬臣芝士同水牛芝士🧀🤤
每啖通心粉充滿粒粒嘅芝士而且又惹味😋
餐廳絕對唔會比少芝士😙份量充足👍🏻
所以通心粉食落層次豐富令人一試回味🙌🏻
整體嚟講呢間餐廳的確唔錯🤙🏻
兩個餐加份炸雞塊埋單都係$𝟐𝟎𝟎 😝✨
2022-10-14 60 views
💕星期六去開中上環,朋友想食漢堡包,於是我哋就搵到呢一間外型設計好有特色嘅burger意粉小店🍔┈✨西冷黑松露水牛芝士漢堡 $89- Burger份量感十足!!!( ´ ▽ ` )今次揀既burger入面係西冷切片,大概有4-5塊,食落好有牛味,而且好軟熟,再配上洋蔥、生菜,同埋重點既黑松露醬同大量芝士🤤依個配搭冇得輸♡︎♡︎♡︎✨ 香蒜大蝦橄欖油意粉 $78- 大蝦爽口彈牙,蒜蓉切到好細粒,好有蒜香味,而且黑椒味都好出,咸淡適中,整體好惹味🤤估唔到呢間Burger小店嘅意粉都咁出色!推介(๑˃ᴗ˂)ﻭ✨芝士薯角 $26- 今次其中一個跟餐配左芝士薯角同可樂,薯角剛剛炸起,外面仲好脆口,份量好多~配上大量既熔岩芝士,好邪惡好好味🤤┈💕整體而言,餐廳雖然地方小小,但設計好有特色,食物亦都有一定水準,係上環區以呢個價錢絕對係性價比高(๑´ڡ`๑)

✨西冷黑松露水牛芝士漢堡 $89

香蒜大蝦橄欖油意粉
芝士薯角
  • 脆薯角配車打芝士醬
2022-10-08 10 views
今次久違地嚟左上環試下呢個型格風裝修嘅漢堡包🍔店,估唔到都幾有驚喜喎,整體份量幾大👍🏻~經典牛肉芝士漢堡 $𝟟𝟚牛肉多汁🤤,配搭埋蕃茄同生菜唔會滯🥰個包都夠脆身,唔會被啲汁整淋左~ 套餐+$𝟙𝟠小食揀左蕃茄芝士沙律🥗,感覺幾健康呀🤣 份量比想像中多,似係油醋汁🤔,都幾夾😎~ 雲尼拿雪糕奶昔 🍦+ $𝟚𝟝呢個真係十級推介呀‼️ 一飲落去超級重雲尼拿味但又唔會過甜喎😍Feel到好足料呀,呢個勁值得加錢叫👍🏻仲要好吉身🥰~黑松露雜菌意粉 $𝟟𝟚 真係比平時cafe大份好多,同埋好多料,啲雜菌好多😂,而家黑松露味好重😍~套餐 + $𝟙𝟠揀左洋蔥圈四件🧅,呢個炸得有少少乾🤫入面係有啲肉~朱古力雪糕奶昔 +$𝟚𝟝相比起雲呢拿,呢個冇咁好飲,但係朱古力味都夠出,同埋幾濃郁👍🏻

~經典牛肉芝士漢堡 $𝟟𝟚
牛肉多汁🤤,配搭埋蕃茄同生菜唔會滯🥰
個包都夠脆身,唔會被啲汁整淋左

~ 套餐+$𝟙𝟠

~ 雲尼拿雪糕奶昔 🍦+ $𝟚𝟝
Feel到好足料呀,呢個勁值得加錢叫👍🏻
仲要好吉身🥰

~黑松露雜菌意粉 $𝟟𝟚

~套餐 + $𝟙𝟠
揀左洋蔥圈四件🧅,呢個炸得有少少乾🤫
入面係有啲肉

~朱古力雪糕奶昔 +$𝟚𝟝

• 黑松露野菌闊條麵
  • 雲尼拿雪糕奶昔
2022-10-08 16 views
𝑳𝒂 𝑪𝒂𝒔𝒂 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 & 𝑷𝒂𝒔𝒕𝒂-🍔 Beef & Cheddar Burger🧅 Onion Rings🍝 Aglio Oil with Prawn Spaghetti 🍟 Fries位於上環漢堡店,黃色既外牆,十分搶眼!店舖內座位少,但勝在位置方便,最適合上班族lunch take away(^ν^)Menu選擇多,combo比較抵食!第一次探店緊係要試最classic既經典牛肉芝士漢堡(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) Burger足料,材料貌相夠新鮮!絕對唔係又淋又霉(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)麵包雖然唔係烘底,但一咬落去,佢鬆軟既程度似新鮮出爐既麵包!絕對係加分位♪(´ε` ) 牛肉大大塊,夠juicy,上面既芝士夠溶夠拉絲!(=゚ω゚)ノ另一個主食選擇左意粉!佢地選擇用較幼既意粉,質感遍硬,中意食硬飯、硬粉、硬麵既我,心表「真知我心」~ 中意佢地用上海量蒜頭!咁都未夠,仲要加上香蒜橄欖油,味道真係夠哂出,但又唔膩!再加上少量辣椒調味,夠哂satisfy! 不過個人覺得蝦略嫌唔夠鮮( ・᷄ὢ・᷅ ) 但係抵讚既係夠爽口既( ̀⌄ ́)最後2款小食,最中意佢地新出既onion rings! 有別於外面
𝑳𝒂 𝑪𝒂𝒔𝒂 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 & 𝑷𝒂𝒔𝒕𝒂
🍔 Beef & Cheddar Burger
🧅 Onion Rings
🍟 Fries

Beef & Cheddar Burger

Onion Rings
最後2款小食,最中意佢地新出既onion rings! 有別於外面既做法: 原條onion炸!佢地將洋蔥切碎,反而更容易入口٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
Fries
另外,粗薯帶比我驚喜,只係食幼薯既我表示油溫岩岩好,外脆內「超」薯!(FYI份量夠哂多!)

總括La Casa 一定要叫combo set先至夠扺!個人比較中意佢地既spaghetti 同onion ring! 店舖地方便利,而且佢地更榮獲Best Burger Delivery & Takeaway同tripadvisor既獎項! 經過要試試(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

📍 G/F, 2 Bonham Street, Sheng Wan
#jcfoodgasm @lacasaburgerhk
Onion Rings
  • 洋蔥圈
  • 香蒜大蝦橄欖油意粉
疫情下外賣變成大家既日常好食既堂食同好食既外賣又真係好唔同,勞蘇食就轉轉個外賣mode做個 疫市之中搵下生活快樂點子La Casa,位於上環既漢堡店,以上環地段黎講價位一啲都唔貴外賣自取既緣故,見到店舖個樣,西式漢堡店格調,幾靚又精緻,外賣超快搞掂,亦包得好靚餐牌就係各式自家製Burger,好吸引,可以做Combo,亦有Pasta拎走時個袋好香經典牛肉芝士漢堡,個包裝幾好,唔係好易爛個啲盒,保存成個漢堡形芝士半溶狀態好吸引,一大啖咬落去,,好好味,好滿足既感覺,包軟身連埋醬同酸瓜粒好味作為靈魂既牛肉漢堡扒,非常出色,牛脂感好足好香肉質好滑,牛味濃,係好高質既牛肉漢堡扒,連埋配菜同芝士更加無得輸薯條配黑松露蛋黃醬,盒裝得好精緻,未打開已好香,一開就發現份量超多,黑松露蛋黃醬唔係一小盒另外裝而係好多咁擺面,好味又震撼食得爽大蝦香蒜橄欖油意粉套餐,一打開超香蒜味,份量幾多,橄欖油好夠所以外賣都唔會乾意粉偏幼身,蒜好多所以好濃味好正,外賣意粉黎講係好味食隻大蝦,size都大,一食就知鮮蝦!肉質彈牙,配埋蒜同香草好正原味雞翼,炸得好香,唔油,味道好,香脆肉嫩,愈食愈想食飲品一般罐裝飲品或奶昔都
疫情下外賣變成大家既日常
好食既堂食同好食既外賣又真係好唔同,勞蘇食就轉轉個外賣mode做個[疫流外賣點評]
疫市之中搵下生活快樂點子

拎走時個袋好香

芝士半溶狀態好吸引,一大啖咬落去,
,好好味,好滿足既感覺,包軟身連埋醬同酸瓜粒好味
作為靈魂既牛肉漢堡扒,非常出色,牛脂感好足好香
食得爽

牛肉漢堡扒

薯條配黑松露蛋黃醬

意粉偏幼身,蒜好多所以好濃味好正,外賣意粉黎講係好味
食隻大蝦,size都大,一食就知鮮蝦!
肉質彈牙,配埋蒜同香草好正
原味雞翼,炸得好香,唔油,味道好,香脆肉嫩,愈食愈想食
飲品一般罐裝飲品或奶昔都有,好豐富嘅套餐

大蝦香蒜橄欖油意粉套餐

香蒜橄欖油意粉

香蒜大蝦

原味雞翼

以為普通漢堡外賣店,點知漢堡質素高,牛肉漢堡扒出色
雞翼正,薯條好味,意粉都好食
實在係快靚正既好選擇,性價比真心高

#芝士溶岩好吸引

大蝦香蒜橄欖油意粉套餐
香蒜橄欖油意粉
香蒜大蝦
原味雞翼
假日嚟到上環食呢間burger小店,小店裝修好美好新潮,美式嘅黃屋非常易認!呢度有全日餐非常之抵食,有一個主食小食再加嘢飲,味道都唔錯!🥗蕃茄芝士沙律 跟餐 (7.5/10)沙律同咗醋同橄欖油,酸酸等於幾開胃,沙律都好新鮮,上面仲有啲芝士碎,都幾香!🍴原味雞翼 跟餐 (7/10)雞翼有少少似Pizza Hut嗰隻,油炸香過好香口,肉質比較淋,辣辣地都ok。🍔西冷黑松露水牛芝士 $107 (7/10)個包比較細個,個麵包都鬆軟,用咗松露沙律醬,有好輕微嘅松露味,西冷係牛肉片嚟,都有牛肉味,不過份量比較少,仲有生菜青瓜洋蔥,味道係OK嘅。🍴黑松露雜菌意粉 $90 (8/10)意粉軟硬適中,都好多雜錦蘑菇,食落黑松露味味都幾重幾香,真係用咗忌廉去煮,好重芝士同奶香味,真心好好食。推薦指數: 7.5/10全日餐假日喺上環呢個價錢都OK,質素都唔錯,食得出用新鮮材料去做,份量就比較輕盈少少,如果想飽肚啲可以叫薯條。個人覺得意粉好食過burger🫢平日下午茶時間仲抵食,可以試吓!

🥗蕃茄芝士沙律 跟餐 (7.5/10)

🍴原味雞翼 跟餐 (7/10)

🍔西冷黑松露水牛芝士 $107 (7/10)

🍴黑松露雜菌意粉 $90 (8/10)

推薦指數: 7.5/10
上環呢邊原來都有好多高質隱世小店,無論係cafe, burger等都有❤️前排放工就同朋友黎左一間位於文咸東街嘅漢堡意粉小店,見佢OpenRice 評價唔錯價錢又合理就決定黎試下😝‣ 經典牛肉芝士漢堡🍔套餐 ($115)呢個burger賣相好吸引,牛肉漢堡扒好大好厚,側面仲有芝士流出,食落麵包好鬆脆,漢堡扒煎到肉嫩多汁,而且食到入面加左洋蔥碎,口感豐富,總體水準幾高😊‣ 龍蝦汁大蝦意粉套餐 ($106)大蝦肉質新鮮幾彈牙味道唔錯,而且意粉煮到啱啱好,有咬口同埋好掛汁,龍蝦汁好濃郁不過略為偏鹹😛‣ 炸薯角/炸洋蔥圈兩款小食都係跟餐送既~炸薯角炸到啱啱好脆卜卜,唔會好咸,份量又大,真係好正好滋味🥰;炸洋蔥圈賣相色澤好吸引,食落外脆內軟,炸到好香口!兩款小食質素都幾高👍‣ 雲呢拿雪糕奶昔 (+$25)/西柚梳打 奶昔賣相好吸引😍,飲落口感好棉滑,甜度適中,好滋味好滿足☺️!西柚梳打味道唔錯,好夠氣,好啱用黎配漢堡同埋炸薯角一齊食😝餐廳門面係黃色外牆好吸睛,而餐廳內裝修好有外國餐廳嘅感覺,以吧檯為主,坐落都算闊落,掃code落單好方便,上菜又好快!總體食物飲品質素都好高,性價比高👍🏻👍🏻,去開果頭

‣ 經典牛肉芝士漢堡🍔套餐 ($115)
經典牛肉芝士漢堡

‣ 龍蝦汁大蝦意粉套餐 ($106)
龍蝦汁大蝦意粉
龍蝦汁大蝦意粉

‣ 炸薯角/炸洋蔥圈
炸洋蔥圈
炸薯角

‣ 雲呢拿雪糕奶昔 (+$25)/西柚梳打

總體食物飲品質素都好高,性價比高👍🏻👍🏻,去開果頭嘅朋友不妨試下😄

💰Total: $221 ($110.5/pp)
📍La Casa Burger|@lacasaburgerhk
上環文咸東街2號地舖 (到訪分店)
九龍灣宏光道4號豐隆工業大廈6樓1B室
2022-10-02
$110 (Dinner)
炸薯角
2022-10-03 16 views
😛黎到上環一帶除左食潮州菜,🌟今次搵到呢間舖面顏色夠曬鮮豔搶眼既漢堡包店食晏,🍅佢除左有包食,更有意粉、沙律同各種小食,款式都算多👏🍔西冷黑松露水牛芝士漢堡($89)🍔🧀一打開個漢堡就見到滿滿既拉絲芝士,仲有份量唔少兼大大片既西冷肉片,非常足料,🧅搭配埋炒香既洋蔥同爽脆既生菜同青瓜片食,🥬口感豐富,咬落好有滿足感!🐥另外加左 $18 跟餐,要左 2 隻原味雞翼同罐裝西柚梳打,食完相當飽肚🤭🍝意式肉丸意粉($72)🍝🥫肉丸入口鬆軟有肉汁,搭上番茄醬食非常開胃。☘️意粉軟硬度亦適中,每條都沾上青醬,🫒橄欖油味突出,分外惹味。🍟另外加左 $18 跟餐揀左薯條同罐裝檸檬茶,佢地既薯條係超厚切,🥔食落有啖啖薯仔香,唔錯唔錯!👅😋總體 (味道, 性價比, 環境, 服務態度) : 7.5/10——————————————————————————————😛In Sheung Wan, apart from having Chao Zhou cuisine,🌟I find an eye-catching yellow-painted burger shop to have lunch today, 🍅ap

🍔西冷黑松露水牛芝士漢堡($89)🍔

🍝意式肉丸意粉($72)🍝

😛In Sheung Wan, apart from having Chao Zhou cuisine,🌟I find an eye-catching yellow-painted burger shop to have lunch today, 🍅apart from burger, they also serve spaghetti, salad and snacks👏

🍔Sirloin and Truffle Mozzarella Burger ($89)🍔
🧀It is full of cheese and huge slices of sirloin meat inside the burger, 🧅together with the caramelised onion and crunchy lettuce and cucumber slices, 🥬the texture is rich and it’s satisfying when having it. 🐥Besides, $18 is added for the set, which include two original flavour chicken wings and Grapefruit Soda🤭

🍝Meatball Spaghetti ($72)🍝
🥫The meatballs are soft and juicy, it’s appetising when having it with the tomato sauce. ☘️ The spaghetti is Al dente and in pesto sauce, 🫒which the flavour of olive oil is impressive. 🍟Besides, $18 is added for the fries and Lemon Tea in this set, 🥔their fries are thickly cut and rich in potato flavour, yum👅

😋Overall (Taste, CP value, Environment, Service): 7.5/10