2021-10-21
去東涌喜來登staycation但又冇包buffet,唔驚,嗰度大把野食,我見多數都係西餐,啱晒去chill一chill嘅你。我哋搵咗間環境好特別嘅餐廳,歐陸式風格,入邊勁大,仲有桌球同飛鏢玩。烤法國春雞,$168我哋下晝去嘅,仲有lunch set可以叫,包湯或沙律,都幾抵食,因為通常酒店食嘢會好貴,呢度價錢都合理,份量又足,成隻雞上,仲有好多薯條,啱晒我哋😊雞唔會好乾,肉都算多,佢哋會俾類似橄欖油嘅汁點嚟食,不過我就鍾意點蕃茄醬。燒烤醬手撕豬肉漢堡,$128呢個漢堡有驚喜呀,唔係平時食嘅漢堡扒,而係啖啖豬肉,口感有啲似食緊ribs,好好味,估唔到bbq味嘅肉同漢堡包咁夾👍🏻湯係普通嘅粟米忌廉湯,沙律菜就有埋火箭菜,都ok嘅,不過醋汁少咗啲。總體嚟講,都算ok嘅,價錢都算合理。
烤法國春雞,$168
燒烤醬手撕豬肉漢堡,$128