2023-04-16 81 views
今日5:30pm入座,90分鐘,食到7:00pm滿心期待食龍蝦😂訂座之前都問左職員,佢地話5:30pm開始 dinner semi buffet先會有龍蝦供應,結果等到7點要離座都見唔到龍蝦…😂職員話過 龍蝦同蟹腳係輪流上,蟹腳食完就會上龍蝦,換言之,只能被動到等,結果等到夠鐘都食唔到,覺得有啲取巧…而家甜品都等唔到拿破崙👀⋯⋯都幾失望
今日5:30pm入座,90分鐘,食到7:00pm

2023-04-15
$358 (Dinner)
2023-04-15 48 views
昨晚去食半自助晚餐 order一份西冷牛扒人生第一次食咁膠味 及毫無牛肉味嘅西冷牛扒真係超級難食 然後立即通知經理投訴 但經理回覆竟然話因為廚師早上用醃肉粉太多 所以有此效果 (那證明今晚一定有多人投訴!!)但投訴完 經理對我意見完全冇任何更改或補夠 此次餐廳絕不會再幫襯
昨晚去食半自助晚餐 order一份西冷牛扒
人生第一次食咁膠味 及毫無牛肉味嘅西冷牛扒
真係超級難食 然後立即通知經理投訴
2023-04-14
$500 (Dinner)
LAB EAT BISTRO最近推出海陸空半自助晚餐,星期一至四或星期五至日正價分別為每位$328及$368,如於晚上七時半前離座更有優惠價。除包括一份主菜外更可加錢升級加配小食及飲品,亦提供無限暢飲酒類飲品套餐,裝潢帶工業風型格時尚,更有半露天座位寬敞舒適。沙律吧旁一系列凍海鮮包括煙三文魚、翡翠螺、大蝦及長腳蟹,當中個人最推薦煙三文魚。熱湯、芝士拼盤、麵包及炸物都一應俱全。露天空間除了提供五花肉菠蘿串燒之外,更可以獲得一份薄燒A4大分和牛。和牛薄燒肉質油潤軟嫩,底下更有據稱利用本地咖啡渣及圜林廢木培植的蠔菇,吸收油香。雜錦火腿拼盤有多款凍切肉;旁邊亦有各式各樣迷你甜品;雪糕包括Häagen-Dazs同樣可以任食。溫泉蛋海膽醬意大利飯飯粒質感正宗保持微硬分明,加上海膽醬稠厚綿密,拌入溫泉蛋後更加豐潤醇美,味道濃郁鮮甜並無絲毫腥苦。美國穀飼天然牛腰扒9oz (+$188) 點了五成熟恰如其分色澤紅潤,油脂較少故此以香濃肉味為重且肉質比較結實。
熱湯、芝士拼盤、麵包及炸物都一應俱全。
溫泉蛋海膽醬意大利飯
溫泉蛋海膽醬意大利飯
美國穀飼天然牛腰扒9oz
美國穀飼天然牛腰扒9oz
2023-04-14 55 views
今日已經嚟呢間餐廳係第五次啦!可以話係佢哋嘅忠實fans,我最鍾意就係佢哋餐廳嘅氛圍!無論係環境定係職員服務態度都係非常之唔錯的。今日轉左新Menu所以我都急不及待預約一個晚餐嘅位置同男朋友共享一個半自助嘅晚餐😳😽美國穀飼天然牛腰扒😽作為主菜,另外再加錢享用佢哋嘅半自助區,首先講吓佢哋嘅牛肉扒先!好嫩口好多肉汁,一咬落去滿口牛肉香😍好似仲加咗啲香草,因為個味道都幾出。😽自助區😽分咗好多唔同嘅區域,我自己最鍾意就係海鮮區同埋小食區!海鮮區就有好多好多嘅海蝦等等我!全部都大大隻隻肉質非常彈牙,絕對唔梅‼️另外小食方面,我自己就最鍾意佢哋嘅雜錦芝士拼盤,因為好多唔同種類嘅芝士可以俾我哋自己揀嚟嘅麵包,有幾款味道都好濃郁㗎👍🏻整體黎講,今晚嘅餐廳食物好有水準同平時一樣,而且自助區亦都唔呃錢真係有海鮮食。價錢合理。我會推介俾朋友嚟試下!

😽美國穀飼天然牛腰扒😽
😽自助區😽

Lab Eat Bistro位於旺角豉油街,地點方便,價錢合理,仲要係半自助餐形式,海鮮,甜品,沙律嗰啲全部都係任食!我揀咗呢個黯然銷魂飯做主食❤️❤️,賣相吸引,叉燒燒到鮮紅的顏色,微微燶香嘅狀態,肉質嫩而且仲冇肉汁,再配上流心煎蛋,好好食嘅叉燒飯呀😍除咗主食,當然要去佢哋嘅半自助餐到食好嘢😘,我見到佢哋嘅海鮮超級新鮮,試咗幾款,最推介大家試下翡翠螺同青口,因為真係幾厚肉,又鮮甜呀。另外,我仲整左個自製沙律,加左雜錦火腿同沙律菜,仲有醬油漬三文魚🥰,呢個配搭係我最鐘意嫁🫰🏻
2023-04-12 57 views
餐廳秉承實驗精神用各種食材炮製玩味料理衝撃味覺。新店走年輕悠閒路線,所以價錢貼地CP值夠晒高!加上店鋪裝修以工業風為主,可以成為打卡點,而佢哋既創意料理so creative👍🏻👍🏻very good good ar 翡翠螺螺肉好好食,好鮮甜,洗得好乾淨,唔會咁容易有沙,唔洗擔心食完之後會肚痛啦😂😂👍🏻wuwu諗起上次係其他餐廳食左唔乾淨既oyster之後痾到七彩,自此對生既海鮮有心理陰影😂好彩!今次呢間鋪頭治癒左me😎😎😎😭大蝦大大隻好新鮮,蝦肉爽口彈牙,好足料,豐富蛋白質同鈣質,營養豐富。而且煮熟既程度適中,蝦殼呈現橙色,靚!濃濃燒烤醬豬肋骨烤至微微焦香,脆皮,燒烤味香濃。肉質粉嫩軟腍又keep到豐富肉汁, 面層有薄薄一層油脂, 咀嚼中滲出肉汁, 肉味香濃。仲有粗薯條配醬汁食,非常正,配埋汽酒飲,極上質素!薯條更上一層樓,簡直成為左送酒小食😂淡淡的酒精,香甜的味道,好啱女仔飲😌酒精飲品任飲🥂可以邊飲酒,邊傾計,又舒服又chill。黯然銷魂飯叉燒送飯delicious😍😍好耐無食叉燒飯啦,呢間黯然銷魂飯幾好食wo。太陽蛋爆汁爽口,叉燒皮脆肉嫩,香味吸引。
翡翠螺
2023-04-12 54 views
難得有時間抽空同男朋友撐檯腳,行完街諗緊食咩,經過見到呢間餐廳,工業風設計好似幾特別,幾吸引咁~跟著見openrice評論都幾好就來左。勁量牛肉鵝肝雙層芝士漢堡同出面一般嘅餐廳唔一樣,塊鵝肝同塊牛肉係差唔多size架!!! 超級足料,良心餐廳😘美國穀飼天然牛腰扒全天然穀殼飼養,無注射任何生長激素,非常安全健康。因為全天然飼養,牛腰扒肉質鮮嫩無比,口感、味道都特別出眾,嫩滑兼多汁,爽呀沙律bar醬油漬三文魚salad好食,三文魚營養豐富。雜錦火腿拼盤,各款火腿都有such as巴拿馬火腿etc. 火腿肉質嫩,新鮮,顏色好靚,優質火腿。場內空間很大!二樓是開放式座位,而三樓是包廂,適合多人聚會。慶祝生日仲有85折優惠兼免費氣泡酒飲添~~😍😍環境:💜💜💜💜💜賣相:💙💙💙💙💙味道:💚💚💚💚💚服務:💛💛💛💛💛
勁量牛肉鵝肝雙層芝士漢堡
美國穀飼天然牛腰扒
沙律bar

環境:💜💜💜💜💜
賣相:💙💙💙💙💙
味道:💚💚💚💚💚
服務:💛💛💛💛💛
2023-04-12 47 views
前幾日搵嘢食,係App搵嘢食,比我搵到旺角有一間叫Lab Eat Bistro,佢有散叫同半自助,呢度空間感不錯,幾有情調,職員服務周到♥️雜錦馬卡龍甜品一定要食,係女士們既第二個胃阿,呢度有齊咁多種顏色,每一包都係獨立包裝,都係好乾淨衛生,一打開咬落去,甜甜地既味道真係令我心情心花怒放 ♥️美國穀飼天然牛腰扒其實一早都想食牛扒,不如就黎一個美國牛腰啦,呢個牛係美國穀飼牛,呢塊牛肉係好天然,完全無額外既味精,仲有自家製醬汁加埋入去,的肉多汁又爽嫩,勁有口感 ♥️勁量牛肉鵝肝雙層芝士漢堡呢個芝士漢堡真係重量級,佢係加左牛肉同埋鵝肝係裡面,呢兩樣都係我至愛阿,仲有滿滿既芝士味道,價錢都好抵食,特別要講,牛肉係勁量,真係特別多架,成個芝士漢堡疊到好高,食到好飽肚
♥️雜錦馬卡龍
♥️美國穀飼天然牛腰扒
♥️勁量牛肉鵝肝雙層芝士漢堡
2023-04-12 47 views
早前同公司同事下午黎食過♾️專登來試試今晚既既餐♾️早前食過價錢都算是合理♾️而且食物質素唔差♾️今晚有得食埋半自助餐♾️唔食又點對得住自己呢度既放題食物好豐富♾️有沙律巴位♾️海鮮位♾️仲有我最鐘意食既甜品位 🔘沙律巴🔘首先第一時間拎左沙律先♾️佢有好多醬汁簡♾️菜都有好幾款♾️食多菜都可以幫助排便丫♾️認真唔錯🔘醬油漬三文魚🔘任食真係隨便拎♾️唔洗客氣♾️呢度既三文魚油脂營養非常豐富♾️食完一碟又一碟♾️三文魚好新鮮♾️夠晒凍 🔘美國穀飼天然牛腰扒🔘平時牛扒食得多♾️牛腰扒就比較少食♾️呢份牛腰扒夠大份之外♾️仲係咁好食♾️呢菜式絕對唔錯♾️加埋裝到滿滿既醬汁♾️提升肉質味道♾️好食🔘黯然銷魂飯🔘最鐘意太陽蛋♾️煎得好完整又沒有破♾️飯既質地好棉棉♾️啲肉好嫩滑♾️唔錯既

🔘沙律巴🔘

🔘醬油漬三文魚🔘

🔘美國穀飼天然牛腰扒🔘

🔘黯然銷魂飯🔘
今日係生日正日 諗住黎開開心心食個飯主菜牛扒好難食 另外個燴飯還好 普通咁自助既野得個咸味 款式又少 一罐可樂要加$18+10%得水比你飲 呢個價錢完全係買咗難忘既生日野食難食 作為餐廳已經係個好大問題樓面職員仲垃圾 有枱客一家大細 啲細路周圍跑 冇人話佢 職員仲要同佢地一齊傾計一齊玩…幾個職員 完全冇人理 冇人出聲叫唔好跑/小心跌親撞到 而係企係到笑 企係到贊佢地既行為好叻最好笑係有個細客撞到職員 反而係職員道歉 摸佢頭話sorry 唔知仲以為係職員撞咗落去個細路到班客走晒先記得過黎served我地行埋黎一句:9:30last order仲有冇野拎冇等我答就行走咗…食咗一個鐘都冇 職員同我講既說話語氣唔係提醒 而係好似想你快_啲走咁生日流流比咗幾百蚊買難受
今日係生日正日 諗住黎開開心心食個飯

野食難食 作為餐廳已經係個好大問題
樓面職員仲垃圾

班客走晒先記得過黎served我地
行埋黎一句:9:30last order仲有冇野拎
冇等我答就行走咗…

生日流流比咗幾百蚊買難受
$300 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 沒有  全部都冇推介
本人和朋友有出席吃午餐,但餐廳不肯確認,🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬我們是因為這間餐廳出席了才有回贈金錢所以才決定去,真是太失望了,😭😭😭😭😭😭😭😭😭我有證據時候去的我有拍攝照片,請OpenRice代我討回公道取回贈的金錢!謝謝🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻我覺得很不公平但我不明白為什麼不肯把我們確定出席!🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
2023-04-07
$100 (Lunch)
2023-04-09 123 views
上個星期睇啲留言寫得咁好,訂左生日嚟呢到食,啲主菜一嚟就知中哂伏,啲梳打粉牛扒,煮唔熟既意大利飯,連啲意粉都難食過人,一粒星都俾多,不如落樓下食大渣樂仲好味,又貴又難食
2023-04-09
$600 (Dinner)
Celebration
Birthday
2023-04-06 117 views
之前都有食過Lab Eat Bistro既牛肉Omakase最近Lab Eat Bistro又搞搞新意思推出左semi buffet 食物選擇都算幾多冷盤有好大隻既凍蝦🦐青口🦞龍蝦鉗🐚海螺旁邊仲有沙律菜🥗芝士🧀辣肉腸🥓Ham曲奇🍪蛋糕🍰都有4-5款選擇朱古力控表示😋朱古力蛋糕蠻出色👍🏼仲有任食haagen dazs雪糕未食main course已經飽左七成😂😂係9選main course到揀左SRF極黑豬串骨同美國穀飼牛腰扒慢煮豬串骨幾出色🐷肉質軟腍多汁👍🏼同一般既Pork Rib完全唔同😚係另一個層次🐮牛腰扒相比起西冷就更加多少少油脂比較質感似牛柳🥩牛味香濃😌軟硬適中😗仲有2杯靚靚既Mocktail/Cocktail🍸飽到棒仲個肚走😚😋

最近Lab Eat Bistro又搞搞新意思
🐮牛腰扒相比起西冷就更加多少少油脂比較
質感似牛柳🥩牛味香濃😌軟硬適中😗
仲有2杯靚靚既Mocktail/Cocktail🍸
飽到棒仲個肚走😚😋
Lab Eat Bristo 西餐廳坐落在旺角市中心,餐廳佈置型格,環境舒適,最近推出抵食海陸空90分鐘半自助餐,最平$288就食到一款主菜,仲有海鮮、串燒、甜品任食! 如果Book位仲會送一份大分縣燒和牛薄切添, 夠曬著數。自選主菜:慢煮鴨胸雞白湯意大利飯,鴨胸顏色嫩紅,肉質非常軟嫩, 跟配的雞白湯意大利飯, 軟硬適中, 入口煙韌, 伴隨淡淡滋味的雞湯香味,令人食慾大增。 美國穀飼天然牛腰扒/9安士/另加$188高質厚身的牛腰扒, 五成熟剛剛好, 深褐色表面, 內裏保持嫩紅, 散發著陣陣烤香氣,十分誘人, 入口軟嫩, 充滿肉汁, 牛味香濃,愈吃愈過癮。氣泡酒/ 另加 $48氣泡酒容易入口, 女士們都啱飲, 與海鮮最佳搭配。我的推介 :▪龍蝦、長腳蟹、大蝦、青口、海螺連開邊龍蝦都係任食,夠曬誠意 , 龍蝦肉鮮味彈牙, 長腳蟹鮮味充滿海水的味道, 大蝦、青口、海螺入口爽彈, 鮮味十足。▪ 現場即燒大分縣和牛, 牛肉超級軟嫩, 充滿肉汁,滿滿炙燒香氣, 讓人喜歡, 記得留意大分縣和牛只限星期日至四供應。 ▪ 戶外串燒BBQ, 現場燒烤, 熱燙燙、香噴噴, 和牛串燒配上油醋汁及菠蘿片, 入口

自選主菜:

美國穀飼天然牛腰扒/9安士/另加$188

氣泡酒/ 另加 $48
氣泡酒容易入口, 女士們都啱飲, 與海鮮最佳搭配。

我的推介 :

▪龍蝦、長腳蟹、大蝦、青口、海螺

▪ 戶外串燒BBQ, 現場燒烤, 熱燙燙、香噴噴, 和牛串燒配上油醋汁及菠蘿片, 入口酸酸的, 十分解膩 ,讓人胃口大開 。 雞肉串燒,香氣十足,雞肉比想像中嫩滑, 滋味搭配。

▪ 熱燙燙磨菇忌廉湯,口感 creamy, 淡淡奶香。

▪ 煎餃子、炸饅頭, 新鮮炸起, 熱燙香脆, 脹卜卜的煎餃子, 外脆內軟, 充滿肉汁。 脆卜卜的炸饅頭,沾上煉奶, 完美搭配, 別有一番風味。

▪記得留肚食自家製甜品,選擇相當豐富, 造型精緻吸引, 梗有一款啱你。

▪ 雪糕香甜滑溜, 仲有多款口味添, 特別喜歡抹茶及乳酪口味, 抹茶口味, 茶香奶滑, 乳酪口味 ,酸酸甜甜, 清新味蕾。

⚜️今日聽朋友介紹去咗呢一間旺角好出名嘅餐廳,點不知原來轉左新Menu,有半自助晚餐可以選擇🥳估唔到食完之後竟然令我咁滿足ദ്ദി^._.^)吸引指數♡♡♡♡♡⚜️首先,試左佢哋嘅《濃濃燒烤醬豬肋骨》,入口就感覺到肉質十分鮮嫩,🤫而且醬汁嘅味道甜甜地,但又唔會太甜。吸引指數♡♡♡♡♡ 美味指數♡♡♡♡♡⚜️之後就試咗一啖我老公叫嘅《美國穀飼天然牛腰扒》,好似比較少食牛腰,我自己覺得味道非常濃郁,而且牛肉的質地也很好👍🏻,適合喜愛牛肉的人士。吸引指數♡♡♡♡♡ 美味指數♡♡♡♡♡⚜️最後,就係《自助區》啦!佢哋嘅海鮮分別有青口、翡翠螺同埋海蝦等等,都非常新鮮,而且甜品方面竟然仲有馬卡龍可以自己拎🫶🏻佢哋嘅馬卡龍,口感酥脆、味道香甜,真的是一道必嚐的甜點。吸引指數♡♡♡♡♡ 美味指數♡♡♡♡♡
吸引指數♡♡♡♡♡