2024-02-22 501 views
揀左b餐 咩都冇得食 啲肉質素麻麻 甜品又冇 選擇好少 但價錢都算貴 間野乜都冇得食 唔怪之得冇人排隊 個爐好易痴底 好難燒 啲肉好容易黑曬色同冇人幫手燒 建議想食韓燒都係去食第二間
2024-02-20 427 views
環境衛生極差,坐唔夠五分鐘就有曱甴🪳,啲staff望到都唔理,掂行掂過。見到你整走隻曱甴先走埋嚟同你講換唔換位。啲食物質素同深水埗韓日燒一樣。請貴公司見到,請好好改善鋪頭質素
請貴公司見到,請好好改善鋪頭質素
2024-01-04 784 views
冇得碌卡,冇乜選擇,冇禮貌,冇火個燒烤爐可以調大火,到一較細火就自己熄火,搞到所有食物都要大火燒窿,走嘅時候又話播碌卡機壞咗,要我哋落樓下撳現金上來比錢,我哋係慶祝生日, 10:00連我哋座位上面嘅燈都關埋,太冇禮貌,食物冇乜選擇性,海鮮得蝦,蠔,蜆肉同魷魚,總之伏伏伏,冇下次😤😤
冇得碌卡,冇乜選擇,冇禮貌,冇火
2023-12-29 670 views
同兩個friend第一次去幫襯,食咗三百幾蚊嗰個set,正如所有傳說食韓燒放題嘅一樣,感覺上第一set畀你全牛拼盤啲肉係最靚嘅,當然90分鐘內你點其他,佢啲上菜速度只能夠講還可以
2023-12-28
  • 特級和牛拼盤
2023-10-28 1502 views
🥩旺角韓式無煙燒肉放題🥩出去旺角行街買野,經過朗豪坊見到呢間燒肉放題好吸引😍之前經過一次已經想去食了,可惜無時間~今日終於比我食到😋我地今日叫左Supreme Set ($298),價錢相當實惠,包含咗牛肉拼盤,牛肩肉,牛五花,厚切牛舌,首爾牛肋條,西冷,牛板腱,廣島蠔,蜆等等🍽岩哂一班牛魔王😈除左以上燒肉,仲有一個自助bar檯,有幾款韓式前菜,炸薯條🍟炸雞塊,同埋朱古力蛋糕仔🍫食材方面幾新鮮❤️我自已都另外叫多左幾碟🤣地點位於旺角朗豪坊,好方便👍餐廳設計得好乾淨光猛☀️而且個感覺好似實驗室咁,裝修風格令人耳目一新!連飲品樽都設計成三角燒杯形狀,好得意❤️呢間餐廳最值得讚既係,佢個燒烤爐有抽風系統,所以唔會好大油煙味,食完燒肉都無人聞得出呀😏佢地而家仲有一個四周年夾波波遊戲🤹‍♀️大家可以玩遊戲,有機會贏得1折優惠!Lab 10 @lab10.hk 地址:旺角朗豪坊10樓26號鋪
🥩旺角韓式無煙燒肉放題🥩
Lab 10 @lab10.hk
地址:旺角朗豪坊10樓26號鋪
2023-10-18 894 views
最中意就係燒燒燒,但係成日都好怕燒到成身味🥺 呢間有唔少ᴛᴇsᴛ ᴛᴜʙᴇ做裝飾又主打成無煙燒肉就啱哂我啦🙈影相打卡ᴇᴀsʏ ᴊᴏʙ,鐵板燒非常有風味,火力仲好猛好快燒熟😆 我就揀咗sᴜᴘʀᴇᴍᴇ sᴇᴛ,一個價錢就有齊ʙᴄᴅ嘅野啦✨1️⃣ 自助區 🥗基本上有唔少開胃小食、炸物同沙律🥒~ 拎少少翻位邊食邊燒🤤2️⃣ 原條牛肋條肉 🐮ᴡʜʏ sᴏ ᴊᴇɴɢ!🥺 呢條牛肋條原條上台好震撼,雖然一開始個陣未係全熟,但係已經超香了🤣 打完於之後職員仲會幫手ᴄᴜᴛ開方便啲燒,啖啖肉好ᴊᴜɪᴄʏ,另外個條骨仲痴有啲肉,真係唔好睇小呢啲肉,因為揸上手一樣咁好食😋3️⃣ 爐邊燒蛋 🥚雞蛋控千祈唔好錯過‼️ 靜靜雞同大家講💮 呢到除咗平時食開嘅泡菜、粟米同芝士粒之外,仲推出咗少見嘅麻糬同芫荽呢兩款配料,係可以無限ʀᴇғɪʟʟ嫁😝4️⃣ 韓式厚燒豬五花 🐷呢個係重量級嘅代表🙈 大大份放係爐上面燒,燒到熟熟哋就剪開細細件再燒中間位置,肥瘦均勻得嚟又帶有芝麻香😌5️⃣ 安格斯牛肉拼盤 🐄牛魔王必嗌😚 牛板腱、牛舌、牛肩肉、牛五花樣樣都咁好食🙌🏻 牛五花用咗韓式梨汁嚟整,醃咗都唔會太鹹,食落甜甜哋,而牛舌厚切唔會薄切切🔪 牛味好濃郁

1️⃣ 自助區 🥗

基本上有唔少開胃小食、炸物同沙律🥒~ 拎少少翻位邊食邊燒🤤

2️⃣ 原條牛肋條肉 🐮
原條牛肋條肉

3️⃣ 爐邊燒蛋 🥚
爐邊燒蛋

4️⃣ 韓式厚燒豬五花 🐷
韓式厚燒豬五花

5️⃣ 安格斯牛肉拼盤 🐄
安格斯牛肉拼盤

牛魔王必嗌😚 牛板腱、牛舌、牛肩肉、牛五花樣樣都咁好食🙌🏻 牛五花用咗韓式梨汁嚟整,醃咗都唔會太鹹,食落甜甜哋,而牛舌厚切唔會薄切切🔪 牛味好濃郁,仲可以連埋京蔥一齊食,食完一塊又一塊,真係停唔到口😛

6️⃣ 牛油雜菇 🍄
牛油雜菇

一份有齊金針菇、蘑菇、杏鮑菇、茶樹菇… 乜菇都有😍 加埋牛油一齊唔會燒到好燒身🧈 加上用錫紙兜裝住燒唔洗怕燒燶,放喺度等佢慢慢熟就食得啦🤩

7️⃣ 海鮮類 🐚
海鮮拼盤

當然唔少得虎蝦、蜆、廣島蠔同魷魚🦑 款款都新鮮又生猛,虎蝦仲大隻肉厚好彈牙添🦐

8️⃣ 飲品🍹

試咗熱情果梳打同青蘋果梳打🍏 好多ʙᴜʙʙʟᴇ好ғʀᴇsʜ 🫧 仲有其他味道嘅梳打,全部任飲又解渴😎

9️⃣ 甜品 🍮
芒果益力多刨冰

棉花糖同ʙʀᴏᴡɴɪᴇs燒到微熱外脆內軟好幸福,另外仲嗌咗芒果刨冰🍧 建議大家一定要試吓呢個刨冰,因為完全係出乎意料之外👅 呢到用咗益力多做冰底,而圍邊全部都係甜甜嘅粒粒芒果🥭 我諗分分鐘出色過唔少甜品店💦 有驚喜💫

㊙️㊙️㊙️
同行大放送🎉 宜家逢星期一至四揀sᴜᴘʀᴇᴍᴇ或者ᴘʀᴇᴍɪᴜᴍ仲有買二送一嘅優惠,快啲帶埋朋友同屋企人嚟食啦🪄

2023-10-16
芒果益力多刨冰
  • 香蔥薄切牛舌
  • 秘製護心肉
2023-10-11 748 views
朗豪坊有間以實驗室主題嘅燒肉店「Lab10」🧪🔬通風系統夠強,主打無煙燒肉☺️揀咗Supreme set(2位).肉類🥩有牛五花🐂牛脊肉、牛肩肉🐄安格斯牛板腱🐮香蔥豬梅花肉🐖牛板腱大塊嫩滑😋牛脊肉油花多又Juicy👍🏻牛五花肉味濃郁🤤.蔬菜🥬有冬菇、雞脾菇🍄茄子🍆翠玉瓜、粟米🌽.海鮮🌊有虎蝦🦐蜆🐚廣島蠔🦪虎蝦新鮮大隻😍其他就一般質素🥺.小食🥢有沙律🥗薯條🍟炸物、唐楊炸雞🍗泡菜、漬物🥒肉醬意粉🍝全部小食都唔差,肉醬意粉味道剛好😬.甜品🍮有得燒棉花糖☁️黃豆粉紅豆年糕🫘布朗尼🍫都幾好玩又有得食😜.飲品🥤有水果梳打同汽水🍹我就比較推酸甜又Fresh嘅青檸梳打🍋不過士多啤梨梳打都唔差🍓
蔬菜🥬有冬菇、雞脾菇🍄茄子🍆翠玉瓜、粟米🌽
海鮮🌊有虎蝦🦐蜆🐚廣島蠔🦪虎蝦新鮮大隻😍其他就一般質素🥺
  • 虎蝦
  • 梨汁牛五花
2023-10-06 309 views
下午茶時間又去咗「Lab10」食Supreme set(2位)😗食完唔驚有煙味☺️可以繼續返工💻.肉類🥩有牛五花🐂牛脊肉🐮牛肩肉🐄安格斯牛板腱、香蔥豬梅花肉🐖雞扒🐓牛板腱油花平均,肉質軟嫩 😋牛五花薄切🔪油脂豐富😌但食完唔會覺得好膩👍🏻香蔥豬梅花肉燒到微焦🔥用香蔥調味,好香口🤤.牛油雜菇🧈🍄.海鮮🌊有虎蝦🦐蜆🐚廣島蠔🦪魷魚🦑虎蝦大隻爽口😆但其他質素普通😢.小食🥢有沙律🥗薯條🍟炸雞🍗泡菜、漬物🥒🥕仲有鵪鶉蛋紫菜飯🍚甜辣雞翼🌶️韓式豆腐湯🥣漬物酸甜開胃😋豆腐湯味道幾正宗😉.甜品🍮燒棉花糖外脆內軟☁️超正😈.飲品🥤有水果梳打同汽水🍹青檸梳打同青蘋果梳打超級夠氣🫧勁Fresh解膩😝
牛油雜菇🧈🍄
甜品🍮燒棉花糖外脆內軟☁️超正😈
  • 豆腐泡菜湯
  • 虎蝦
  • 梨汁牛五花
2023-09-08 734 views
週末黃金時間、咁嘅黃金地段,竟然可以直接walk in有位。見價錢相宜,叫咗比較貴嘅其中一個餐。服務好似去咗港式茶餐廳,但出餐都快嘅。有一款炸物我叫咗幾次都冇出到,但啲staff都冇update我話冇貨嘅。啲牛肉同豬肉都冇乜味、肉質口感不好、豆腐湯死咸死辣。蜆同蠔比較好,但食到後段啲蜆佢都冇晒貨,亦唔會再補貨。三樣現成嘢,同啲嘢飲係ok嘅(中華沙律、泡菜同泰式魚餅)。其實呢個價錢絕對大把選擇,呢一餐可以話係浪費晒啲卡路里。Conclusion: 絕對冇下次!
見價錢相宜,叫咗比較貴嘅其中一個餐。
三樣現成嘢,同啲嘢飲係ok嘅(中華沙律、泡菜同泰式魚餅)。
其實呢個價錢絕對大把選擇,呢一餐可以話係浪費晒啲卡路里。
Conclusion: 絕對冇下次!
$350 (Dinner)
3姊妹相聚選旺角朗豪坊食韓燒,基本任食$298 一位食90分鐘。一入座先來爐邊蛋及泡菜、粟米粒、芝士碎。味道一般,可能煮得太老了。之後送來牛豬雞拼盤及一碟肥牛?還是肥豬,總之超肥,姊妹們都卻步不想燒,不過不想浪費,所以用炒的方式炒熟之後,其實味道不錯… 只是心理上真的太肥了。哈哈。見旁邊食客叫了一大件韓式燒豬五花,大大件很有看頭,所以也叫了一客,但必須先燒走肥脂,味道不錯。另外牛有不同款式:安格斯牛板腱、燒汁牛扒、牛仔骨、一口牛,很多選擇。我們之後都陸續encore牛板腱和燒汁牛扒,牛味濃,亦有油花。還有選其他如吉列墨魚餅、廣島蠔、虎蝦,魷魚等等,最建議蜆,卜卜蜆超好味,這個比牛還encore得多,新鮮!而且看着卜卜蜆煮熟之後開口,過程非常非常治愈。飲品方面,剛開始點了青檸梳打,最後還是轉了罐裝可樂,因為青檸梳打沒有味道。最後埋單$298加一。總括來說,地方寬敞,不侷促,食物選擇可以,味道合格。唯一想批評的是爐太小。

2023-07-08 596 views
碟牛五花超級薄,呢度係3塊嘅份量,燒完之後縮晒水,再加上又有好多黐咗喺個爐上面,所以份量又少咗,完全貨不對辦😰真係覺得太唔合理所以就問咗職員點解會咁。同佢講完個情況之後,佢叫我等一陣,然後就無視咗我,仲要特登避開我張枱,服務態度勁差。然後另一個人走過來解釋話廚師新嚟,唔係好熟悉廚房切肉嗰部機,所以切薄咗,一大堆廢話😅重點係佢自己講之前已經有顧客同佢反映過呢個問題,即係間餐廳自己知道有問題但到而家都唔改善😅😅最尾佢求其俾咗個九折我哋,然後話下次嚟會叫廚師切返厚啲。呢間真係唔值得嚟,價錢又唔係平但質素就好差😧以後都唔會再嚟,奉勸大家都唔好食呢間🫨😰
2023-06-10 421 views
環境都可以,無咩煙味,食物普通啦,肉質一般,無香無肉味,熟食/蔬菜少,不過不失,叫蠔8份,會變6隻,叫牛腱肉又係會減,唯獨飲品有些特式,無咩甜品,但都唔會再去,因為食物無論種類,質素味道都差過傳統韓和,但都要$350「B 餐」先有牛食。CP 值太低,累我同人食生日飯,要同朋友講sorry,因為真係唔好食。🥹🥹🥹🥹🥹🥹🥹🥹🥹🥹🥹🥹🥹🥹🥹😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🥹🥹🥹🥹🥹🥹🥹🥹🥹🥹🥹🥹🥹🥹🥹😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
2023-06-10
$350 (Lunch)
2023-05-25 298 views
去旺角行完街想食韓燒 咁岩見到朗豪坊有韓燒放題岩曬食肉獸既我😽😽😽🥩Supreme Set $298黎緊都要去日本食和牛了 所以就揀左性價比好高既B餐😚入座起計90分鐘 用QR code落單 出order都幾快推薦牛板腱同牛舌我地encore左幾次😛梨汁牛五花都幾特別 可以一試自助區可以自己夾沙律菜 薯條同pizza即刻食 仲有雞髀菇粟米等等蔬菜拎黎烤住食😻個餐仲有無限野飲tim 嗌左coke zero竟然仲係特別版😻😻😻無煙韓燒食完真係全身冇咩味 個抽氣抽得好快 值得一讚👍🏻

🥩Supreme Set $298
推薦牛板腱同牛舌我地encore左幾次😛
梨汁牛五花都幾特別 可以一試

個餐仲有無限野飲tim
嗌左coke zero竟然仲係特別版😻😻😻

無煙韓燒食完真係全身冇咩味 個抽氣抽得好快 值得一讚👍🏻
2023-05-17 303 views
前兩日趁住兩個哥哥返晒學🏫帶埋呀妹出旺角同朋友仔食韓燒🤩為左唔好比佢地發現我地自私食,專登揀左間主打「無煙」既韓燒店 @lab10.hk 😏 裝修風格以實驗室為主題🧪7彩顏色既試管,好吸引到妹妹既注意😆我地叫左Supreme set $298 🫶🏼37款食物+8款飲品🫶🏼90分鐘任飲任食店員先為我地送上一盤安格斯牛肉併盤🐄(牛板腱、厚切牛舌、牛肩肉等)+韓式梨汁牛五花,然後再按自己喜好,用QR code落單📱整體上所有牛肉都好食🤤牛味濃郁💯口感軟嫰,醃肉唔會太鹹,一塊接一塊,食到停唔到口👅我地最最最推薦😋🌟韓式梨汁牛五花🌟澳洲M7牛柳🌟牛板腱妹妹我仲叫左碗紫菜鵪鶉蛋醬油飯🍚(走生鵪鶉蛋)仲有蝦🦐牛油雜菇🍄等小朋友黎食都一樣咁多選擇👏🏽餐廳中間位置有個自助bar🍽️ 有前菜🥙甜品🍰炸物🍟蔬菜等🚨依家電話訂座放題,送和牛肋條 ,金標同埋牛頸脊排😍真係超級抵食,快D同朋友仔/屋企人一齊黎和牛放題啦🏃‍♂️🍽️Lab10📍 旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖📞24786388

我地叫左Supreme set $298

有前菜🥙甜品🍰炸物🍟蔬菜等

🍽️Lab10
📍 旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖
📞24786388
$300 (Lunch)
Dining Offer
Tasting Event
  • 布朗尼
🌸今日係旺角朗豪坊行完街想搵晚餐食,見到好多人介紹10樓呢間90分鐘任食的無煙韓燒🙆🏻‍♀️ 食燒肉最驚就係食完成食味,食呢間就唔洗擔心啦🤩 餐廳裝修以實驗室為主題,仲用左少少燈光元素,打卡一流👍🏻-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🍴任食牛豬雞拼盤(B+C+D) $298呢個套餐好抵啊😈首先會黎一份牛肉拼盤,包括牛舌、牛板腱、西冷、牛肩肉等等🫢 擺盆好靚,岩曬打卡🙆🏻‍♀️ 味道方面,牛肉油花都算幾平均,全部都唔會好韌,小編最中意食牛五花同牛肋條,呢兩款重牛味又juicy🥳-🥩 和牛肋條好大份和牛肋條,調味岩岩好,唔需要額外點汁,非常之Juicy啊🥳 幾個人share岩岩好❗️-🍽️自助bar另外設有自助bar,有沙律、炸物、甜品、蔬菜可以夾,最緊要係有棉花糖😈 棉花糖用黎燒真係無得彈啊💖🍢-而家經電話訂座放題送和牛肋條,金標和牛頸脊🤩小編會推介大家食SRF 美國和牛任食,真係好抵食啊🙆🏻‍♀️🤣 -📍 LAB10 旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖-環境:🌸🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸🌸Revisit: 🩶
🌸

𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評