❀ 十三姨 #尖沙咀 ❀❗多年後再次俾機會 依舊覺得好一般❗——————————————————相隔幾年再嘗試,依然覺得Overrated🤥當年仲係只得一間旺角總店,已經常常座無虛席。而家拓展到三間分店,但依舊人氣爆燈🙈主打各種足料港式飯麵,例如鵝肝撈飯、黯然叉燒飯、手撕雞飯、牛肉麵等等。價錢比一般港式餐廳稍貴,大約要$100至$150一碗。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷坐低會先送上七彩顏色嘅蝦片,第一兜免費,其後就$10一兜。.☞ 老闆娘鵝肝煎蛋撈飯 $148有三塊鵝肝,煎得幾香脆,尚算入口即溶。另外仲有炸乾葱、秘製辣椒XO醬、葱花、流心太陽蛋,食之前加上秘製豉油撈勻,連鵝肝油一齊食,幾惹味👌🏻我覺得$150有三塊鵝肝都算可以接受,而且個飯嘅味道的確幾香。不過朋友就覺得其實只係一個普通豉油撈飯,只係加咗幾塊鵝肝就收貴咁多,唔係好抵🫠.☞ 十三姨火車頭 $128 轉翠玉瓜麵 +$20據說湯底採用英國牛及本地牛骨慢火熬製六小時,再加入多達20種秘製香料及食材。味道就似越南河粉,湯底有牛香,但欠驚喜😶‍🌫️另外火車頭包括牛白肉、牛展、炙燒安格斯肉眼、手打迷你牛丸、炙燒安格斯飛毛、溏心蛋,都算幾足料。最鍾意佢
❀ 十三姨 #尖沙咀 ❀
❗多年後再次俾機會 依舊覺得好一般❗
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
坐低會先送上七彩顏色嘅蝦片,第一兜免費,其後就$10一兜。
☞ 老闆娘鵝肝煎蛋撈飯 $148
有三塊鵝肝,煎得幾香脆,尚算入口即溶。

☞ 十三姨火車頭 $128 轉翠玉瓜麵 +$20
味道就似越南河粉,湯底有牛香,但欠驚喜😶‍🌫️
最鍾意佢有得選擇粉絲、米粉、陽春麵、銀針粉,甚至係健康嘅翠玉瓜麵或六蔬,係減肥之選🤣
但計埋加一碗牛肉麵就已經要$150,同樣有少少貴🙈

——————————————————
✨整體味道: 3.7/5
✨環境裝修: 3.5/5
✨服務態度: 3.8/5
✨性價比: 3.5/5
✨再訪興趣: 3/5
💞整體來講
即使係主打嘅款式感覺都欠奉驚喜,但係定價不便宜,環境又迫,咁多年後再試都係覺得一般般😶
2024-01-19 421 views
.@lady13kitchen (尖沙咀).大三元 $70(炙燒雞絲 + 雞叉燒 +溏心蛋 + 雞油飯).呢個飯已經列入「大幫手」最愛撈飯之一..真係好鬼好味..毫不吝嗇的雞絲份量.. 唔柴又香..雞叉燒好得..最正係嗰雞油飯.. 啖啖香啖啖滿足又有溏心蛋.. 真心係一個你食完覺得抵quota嘅雞飯!!!.2.爆漿芝士煉奶炸年糕 $36.weiweiwei 聽上去好鬼邪惡好鬼吸引wor..外脆.. 入邊嘅糯香感幾出..芝士鹹香配合煉奶..ok wor衰鬼...鍾意 can do!.
@lady13kitchen (尖沙咀)
大三元 $70
(炙燒雞絲 + 雞叉燒 +溏心蛋 + 雞油飯)
呢個飯已經列入「大幫手」最愛撈飯之一..
真係好鬼好味..
毫不吝嗇的雞絲份量.. 唔柴又香..
雞叉燒好得..
最正係嗰雞油飯.. 啖啖香啖啖滿足
又有溏心蛋.. 真心係一個你食完覺得抵quota嘅
雞飯!!!
2.爆漿芝士煉奶炸年糕 $36
weiweiwei 聽上去好鬼邪惡好鬼吸引wor..
外脆.. 入邊嘅糯香感幾出..
芝士鹹香配合煉奶..
ok wor衰鬼..
鍾意 can do!
TakeAway
2024-01-09 292 views
尖沙咀終於開咗十三姨喇!平時去開旺角今日去食左十三飛!中意食牛既朋友就岩哂喇😝夠熱!仲可以因為個人喜好自己配搭!好正!次次食親都食到個人慶🤣所以冬天食好爽!Lunch hour 去都唔係太多人,唔知係米未有咁多人知開左呢🤓呢到既特式就係每次都會送個小食”蝦片” 好脆 過口穩一流👍🏻👍🏻👍🏻加埋杯鴨屎綠檸檬茶先100蚊!好抵食😽😽😽另外我都推介牛肋肉條銀針粉,初初開頭食嗰時覺得怪怪地,但係食落又幾好味幾夾!好滑身,牛肋肉條都偏牛尾重。如果唔鍾意銀針粉可以轉其他麵😽味道指數❤️❤️❤️❤️環境❤️❤️❤️❤️回頭指數❤️❤️❤️❤️
尖沙咀終於開咗十三姨喇!平時去開旺角

加埋杯鴨屎綠檸檬茶先100蚊!好抵食😽😽😽

味道指數❤️❤️❤️❤️
環境❤️❤️❤️❤️
回頭指數❤️❤️❤️❤️
2024-01-08
Lunch
2024-01-08 306 views
對上一次食十三姨喺響旺角,經過見到尖沙咀開咗新分店,就重拾一吓鵝肝撈飯嘅滋味🤎🍚🔸老闆娘鵝肝煎蛋撈飯🟤飯面有三塊鵝肝,炸乾葱、秘製辣椒XO醬、葱花,中間有流心太陽蛋。食之前記得倒啲秘製豉油(可能我去嘅時候仍然試業階段,我問店員先記得俾豉油😅)豉油偏淡口,可以逐少落調教個人口味。鵝肝表面煎至金黃但未達香脆,將鵝肝同所有配料撈勻後,飯粒沾滿鵝油香氣,又有鵝肝嘅軟滑,配埋XO醬惹味又香口。🔸鵝肝帶子飯⚪️配料一樣,主角換上一塊鵝肝三片帶子,帶子厚薄一般。每枱都有蝦片作開胃零食,不過係客人未到已響枱面,蝦片已經開始淋。如果蝦片係客人坐低先上會比較衞生。呢個係早前響旺角店食嘅鵝肝煎蛋撈飯,相比之下,旺角店賣相吸引得多。鵝肝份量三大一小,外層亦煎得比較香脆,乾蔥亦份外香脆。另外小食西多雞翼甜甜地好好味。餐廳初開業,環境乾淨企理。店員似乎熟習環境中,服務亦有禮。希望下次去會有完整嘅用餐體驗😊
老闆娘鵝肝煎蛋撈飯
🔸老闆娘鵝肝煎蛋撈飯🟤
鵝肝帶子飯
🔸鵝肝帶子飯⚪️
配料一樣,主角換上一塊鵝肝三片帶子,帶子厚薄一般。

2023-11-25
Tea
老闆娘鵝肝煎蛋撈飯
鵝肝帶子飯
2023-12-28 256 views
好耐前係通菜街排隊食過一次,記憶中也是普普通通。今日經過見到尖沙咀新開,就同男朋友再黎試下十三姨。今次叫了鵝肝煎蛋飯 HKD148這道菜上有三塊鵝肝,一大兩小而配料方面有XO醬、蝦乾和蔥等。首先配料中XO醬、蝦乾和蔥提供了一些香氣和風味,非常適合搭配飯食。但重點主菜鵝肝,係令人十分失望。儘管有三塊鵝肝,但它們缺乏濃郁的油香味,且味道相對平淡。配料香氣四溢顯得我剛更加淡而無味。好似食緊一個XO醬蝦乾拌飯。小總結❤️❤️📌味道一般價錢略貴📌 CP值低

今次叫了鵝肝煎蛋飯 HKD148
鵝肝煎蛋飯

小總結❤️❤️
📌味道一般價錢略貴
📌 CP值低

2023-12-28 330 views
桂花車厘茄❤好食,酸酸甜甜,好開胃~ 大大粒,咬落鮮甜小小小小酸,大愛!本身想叫埋蒜蓉拍青瓜同麻醬菠菜,但已經賣哂,就試唔到了串燒叫4送1 分別叫左雞腎🙃 秋葵蝦滑❤ 雞腿肉🙃 雞軟骨🙂,最中意秋葵蝦滑,一黎份量比其他大 (當然價錢都貴好多) 但口感比較好,另外3款就比較細串,係雞軟骨食起黎個口感最明顯。辣粉亦都好香口,味道係惹味~老闆娘鵝肝煎蛋撈椰菜花飯🥲鵝肝好似冇點處理過,食起黎口感同味道一般,但好彩有D加埋啲蝦乾 蔥同 辣椒XO醬先叫有D味道,性價比低。鮮蟹粉撈陽春麵🙂鮮蟹粉份量唔多,但係係好食既,但因為呢個價錢會期望份量多返D... 同埋好貼心,有杯薑茶送。灸燒肉眼翠玉瓜麵❤味道同份量都正常。
本身想叫埋蒜蓉拍青瓜同麻醬菠菜,但已經賣哂,就試唔到了

灸燒肉眼翠玉瓜麵❤味道同份量都正常。
2023-12-20 199 views
  以前已經食過旺角店,當時覺得好好味,而且仲有翠玉瓜麵,好特別!今次新店都仲有呢樣減肥恩物!十三姨火車頭 $128 唔識欣賞牛白肉,因為佢介乎係有𡁻口同埋軟淋淋之間,有少少筋😅牛展正👍🏻 炙燒安格斯肉眼嫩🤤手打迷你牛丸,鮮味夠晒鹹,溏心蛋有溏心😂粉絲拼米粉,帶嚟唔同口感🤣 炙燒帶子飛毛粉絲 $138 炙燒帶子,超好味,表面煎得微微焦香,脆脆地,味道鮮甜😍炙燒安格斯飛毛牛味足,又嫩滑👍🏻粉絲好彈牙👍🏻上枱成鍋上,食耐啲都唔怕凍咗,待應哥哥仲好貼心,提醒鍋邊熱,要小心😌本身想叫瓦煲奶茶,可惜太晏去到,惟有叫其他野飲😔 黑牛$36 好正!無冰,都夠凍!仲有cream同朱古力雪糕😋潮流興鴨屎香綠茶,十三姨都有!試咗 鴨屎香綠茶$30 好清香!茶味又足,又唔會澀,同檸檬又夾👍🏻👍🏻👍🏻今次受邀尖沙咀新店試食,謝謝邀請!  Dine in in Mongkok before and their beef noodles are great. I was amazed by their jade melon zoodle, new shop also got this gluten free no

本身想叫瓦煲奶茶,可惜太晏去到,惟有叫其他野飲😔

今次受邀尖沙咀新店試食,謝謝邀請!

Dine in in Mongkok before and their beef noodles are great. I was amazed by their jade melon zoodle, new shop also got this gluten free noodles as well!

Lady13 Lomotive Noodles HKD$128 I don’t like brisket fat which is between soft and chewy, got sinew😅 Beef shank is great👍🏻 Broiled Angus Rib eye is soft🤤Handmade mini beef meatballs is fresh and salty,soft boiled egg still got juice in egg yolk🤤2 types of vermicelli brings different texture in mouth🤣

Seared Scallop & Oyster Blade Glass Noodles HKD$138 Seared scallop is so great that surface is grilled to slightly crispy and so fresh😍 Grilled Angus oyster blade is strong and tender👍🏻 glass noodles is al dente👍🏻

Noodles is served in pot,won’t be cold even I eat slowly,waiter is sweet to remind us to be careful😌

Wanna to order clay pot milk tea, but we got there too late, it’s sold out😔

HKD$36 It’s nice that even though it’s ice less and still cold enough. And got cream and chocolate ice cream floating😋

It’s been a trend that yashi(Duck Shit) aroma oolong tea, Lady 13 Kitchen got it too! Ordered #HomeSpecialLemonTea HKD$30 uses yashi aroma oolong tea which smells really good!strong but not bitter and match with lemon as well👍🏻👍🏻👍🏻

Thanks for inviting me!

味道 Taste: 8/10

2023-11-13
Dining Offer
Tasting Event
2023-12-13 260 views
這家店給我留下了深刻的印象。首先,他們的湯底令人驚艷。濃郁的湯底散發出濃郁的香氣,充滿了深厚的味道,每一口都讓人陶醉其中。而面條更是令人驚喜,細緻而有彈性,入口滑嫩,煮熟的剛好,給人一種愉悅的咀嚼感。此外,配料的選擇和搭配也非常出色。鮮嫩多汁的肉片和美味的配菜完美融合,為湯粉面增添了豐富的口感和口味層次。總的來說,這家湯粉面店給人一種美食的享受,它將傳統和創新融合在一起,呈現出獨特而令人難以忘懷的湯粉面風味。如果你是湯粉面的愛好者,絕對不能錯過這家店!
2023-12-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
十三姨開到嚟尖沙咀啦‼️之前已經聽過朋友講呢個名,話好好食,但個時次次去親佐敦同旺角舖都實在係太多人排隊,未試到🥹今次終於食到了,價錢唔貴超驚喜,翻兜🆗坐低即刻有店員拎杯蝦片嚟,蝦片食落脆卜卜好新鮮😍1️⃣ xᴏ醬鵝肝煎腸粉🥢呢個一定要嗌,真係超級無敵勁好食‼️ 估唔到平時平平無奇嘅腸粉係配上鵝肝之後,整出嚟會咁ᴍᴀᴛᴄʜ 💓 鵝肝個樣切到好似菇類咁,入口感覺好細膩,香味亦都十分濃郁🤭 而腸粉好入味都唔會太鹹,加上燈籠椒同埋蔥花等嘅配料唔會寡🙊2️⃣ 西多雞翼🍯甜甜哋嘅雞翼好吸引😳 仲要係單骨嫁,方便拆啲肉出嚟🤭 脆脆嘅外皮加上嫩嫩嘅肉,仲唔係💯3️⃣ 吉列炸蠔🦪炸蠔外層好酥脆,內裏嘅蠔多汁鮮甜💦 沙律醬唧係面即夾即食,加分😳4️⃣ 朱古力花生炸饅頭🍫糖水舖有朱古力炸燒賣,呢到有朱古力炸饅頭,好新穎嘅食法🤭 饅頭本身冇咩味,但加埋朱古力醬好香又甜,而面頭嘅花生碎好有咬口🤩5️⃣ 爆漿芝士煉奶炸年糕🧀軟軟糯糯係好幸福嘅感覺🥺 平時食開嘅年糕個樣好普通,但係呢到嘅年糕有塊芝士冚係面,仲要唧上煉奶同撒上花生碎,鹹中帶甜,極度邪惡呀‼️6️⃣ 400次岩鹽咖啡☕️上層嘅咖啡泡要同一方向攪足400次,先得出呢杯有超綿密嘅口感嘅
十三姨開到嚟尖沙咀啦‼️
蝦片
坐低即刻有店員拎杯蝦片嚟,蝦片食落脆卜卜好新鮮😍

1️⃣ xᴏ醬鵝肝煎腸粉🥢

5️⃣ 爆漿芝士煉奶炸年糕🧀
爆漿芝士煉奶炸年糕

6️⃣ 400次岩鹽咖啡☕️
400次岩鹽咖啡

上層嘅咖啡泡要同一方向攪足400次,先得出呢杯有超綿密嘅口感嘅咖啡,滑滑的😳 作為蟻星人之一表示好甜好中意,覺得係甜品更似飲品🤣

7️⃣ 鴨屎香檸檬茶🍋
鴨屎香檸檬茶

呢排興鴨屎香檸檬茶,我覺得鴨屎香嘅香味好獨突,聞過試過就深入腦袋,真係回味無窮,上癮指數極高‼️ 至少我飲過一次就翻唔到轉頭🤣
Other
爆漿芝士煉奶炸年糕
400次岩鹽咖啡
鴨屎香檸檬茶
2023-11-21 385 views
沉悶的星期一, 決定同 朋友到尖沙咀吃個豐富晚餐 .這間十三姨 我定性他為台式+印尼。 點了很多小食 包括 椒鹽魷魚鬚 ,椒鹽粟米 ,雞翼 ,當然有鎮店之寶: 流心蛋鵝肝飯 我非常欣賞他的心思, 因為有蝦米乾做伴碟, 細節位做得很足: 有三片鵝肝 ,份量很老實 ! 椒鹽魷魚鬚。我也食不停口 ,小食係是較濃味的。 另外 ,他的印尼蝦片 也很有趣 .串燒質素也不錯 尤其是豬腩肉 非常惹味 雞翼就不過不失 .另外我點了話梅可樂 有一些話梅粉 鋪在可樂免 非常醒神的飲品 作為星期一晚的節目 與好朋友在這裏吃吃 我覺得很不錯
尤其是豬腩肉 非常惹味
2023-11-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2023-11-21 330 views
十三姨開咗新分店 位於尖沙咀寶勒巷嘅新分店實在太方便小編 放lunch行過去好方便 好快就到了 睇來以後食中午都多咗一個好好嘅選擇十三姨 有一個好特別嘅翠玉瓜麵 仲有 老闆娘鵝肝煎蛋撈飯 非常出名 不過小編怕呢一餐會太飽 小編自己就冇揀到呢個鵝肝撈飯 下次再去試吓先小編覺得最特別係唔同嘅面裏面都會有幾條腸粉 講緊嘅係平時喺街邊食開嘅麻醬腸粉 嗰啲腸粉 真係非常特別而且好似食越南湯河 可以加一啲青檸汁落去我哋碗麵度 自己可以因應口味調節.🐷上等牛肉陽春面 本身係食陽春面但係就轉咗做新鮮嘅翠玉瓜麵拼粉絲翠玉瓜麵 嘅口感 其實都 聽日我哋食開嘅麵條 但係就多咗幾份爽脆而加啲粉絲 就可以增加飽肚感 而且粉絲可以索湯底 非常之香配埋滑嫩嘅牛肉 真係唔錯.🐷十三飛 (本身係翠玉瓜麵拼粉絲 轉左做只要翠玉瓜麵)安格斯牛肩胛同牛肋條煮得岩岩好 牛味都幾出再加上翠玉瓜麵真係令人食到大滿足香口嘅肉味同「麵」嘅爽口 真係會一啖有一啖咁樣食.🐷炙燒肉眼翠玉瓜麵 煮得恰到好處嘅肉眼 味道真係好正 而且好大塊 所以食落去好滿足再配上翠玉瓜麵 非常特別.🐷熱檸檬柚子蜜 熱呼呼嘅柚子蜜 加上檸檬嘅清新酸味 真係消暑又

🐷上等牛肉陽春面
本身係食陽春面但係就轉咗做新鮮嘅翠玉瓜麵拼粉絲
而加啲粉絲 就可以增加飽肚感 而且粉絲可以索湯底 非常之香
配埋滑嫩嘅牛肉 真係唔錯
🐷十三飛 (本身係翠玉瓜麵拼粉絲 轉左做只要翠玉瓜麵)
安格斯牛肩胛同牛肋條煮得岩岩好 牛味都幾出
再加上翠玉瓜麵真係令人食到大滿足
香口嘅肉味同「麵」嘅爽口 真係會一啖有一啖咁樣食
🐷炙燒肉眼翠玉瓜麵
再配上翠玉瓜麵 非常特別
🐷熱檸檬柚子蜜
熱呼呼嘅柚子蜜 加上檸檬嘅清新酸味 真係消暑又解渴
🐷400次岩鹽咖啡
估唔到呢度都有400次咖啡 而且仲可以自己加啲 岩鹽落去 又係可以自己調節 真心唔錯
口感非常綿密 咖啡味道亦都好香濃
🐷凍鴨屎香檸檬茶 少甜
最近好似好興鴨屎香檸檬茶 不過唔係間間嘢飲舖都整得好飲 但係冇諗過10三姨呢一間餐廳會有 亦都冇諗過可以衝得幾好飲 絕對係解膩好選擇 不過強烈推薦大家叫少甜 因為小編覺得少甜啱啱好
想聽裏面嘅店員非常友善 而且非常樂意解答問題 小編好多問題想問跟住啲員工都勁有耐性一一解答 希望過幾日就可以去試下佢地嘅 老闆娘鵝肝煎蛋撈飯 !!
十三姨(尖沙咀)
📍尖沙咀寶勒巷22-24號雲龍商業大廈A 鋪
2023-11-20 173 views
# 十三姨作為係尖沙咀返工既上班族最近有由旺角開到泥尖沙咀既十三姨餐廳主打祖傳湯麵、鵝肝飯、同埋串燒 有時減肥外食呢間餐廳仲有生酮翠肉瓜麵🩵「餓」底特別推介俾大家 🦀 鮮蟹粉撈飯(可轉陽春麵) $158最後把握食大閘蟹既旺季 呢個飯配埋蟹醋 簡直係一流 食到蟹粉既鮮味之餘仲唔會好濟 🪿老闆娘鵝肝煎蛋撈飯配XO醬 $148呢個一定要配秘製飯豉油煎香左既鵝肝配埋煎蛋真係好夾 隨左主食出色 小菜都好出色快D約埋朋友仔一齊試下 #餓底食勻全世界 #食貨記錄 #十三姨
# 十三姨

作為係尖沙咀返工既上班族

最近有由旺角開到泥尖沙咀既十三姨

餐廳主打祖傳湯麵、鵝肝飯、同埋串燒

有時減肥外食呢間餐廳仲有生酮翠肉瓜麵

快D約埋朋友仔一齊試下

#餓底食勻全世界 #食貨記錄 #十三姨
  • 蟹粉撈飯
2023-11-20 172 views
平時喺佐敦就已經成日食十三姨,聽講尖沙咀分店就嚟開張 咁我當然要去支持下啦因為今日男朋友比較忙,所以佢就唔陪我!但係都唔會影響我嘅戰鬥力!我點咗好多串燒!雞軟骨 豬腩肉 翠玉瓜同埋雞髀肉❤️❤️❤️ 佢哋嘅豬腩肉燒得吱吱冒油 咬落去嘅時候啲豬肉香同埋啲油脂分泌晒出嚟 好好食 😋 佢哋嘅小食亦都同樣出色~ 🥰 尤其是係佢哋嘅招牌西多雞翼 超級好食 係我最鍾意食嘅單骨雞翼 炸得刚刚好好酥脆 😍😍😍 但最令我驚喜嘅係佢哋竟然有一啲懷舊飲品 就係黑牛! 即係以前小朋友好鍾意食嘅 可樂上面有個軟雪糕 !!!🤤🤤 真係好懷念覺得好好飲 好正食左咁多小食,當然要開始食正餐!我就點咗一碗佢哋嘅牛肉湯麵🍜 首先值得一讚嘅係佢哋嘅牛肉份量已經超級多 完全係out of my expectations 呀! 第二樣嘢要讚嘅佢哋嘅牛肉質素都好好 我覺得個湯底好有牛肉味 好甜好好飲! ❤️❤️ 佢哋嘅面都好有勁道 好好食 🤤 有啲煙韌嘅感覺 ! 好正 好似人哋嗰啲手工面咁正 見到佢哋原來仲有好多唔同面底/ 湯底揀 等我下次再試吓其他!但最後都食唔晒, 係被狠狠打臉了!我真係高估咗自己嘅食量 最後將半碗打包左返屋企😀

2023-11-20 134 views
十三姨平時都成日食,今日就食吓新開嘅尖沙咀店,餐廳環境舒服,好寬敞,店員都非常友善▪️十三姨火車頭 $128火車頭要咗米粉拼粉絲,有好多餸非常豐富,想一次過試多啲餸叫火車頭就啱晒啦▪️老闆娘鵝肝煎蛋撈飯 $148睇到嗰三塊鵝肝咁肥美已經覺得好吸引,加埋啲蝦乾蔥同豉油好惹味▪️麻醬菠菜 $14好夠麻醬▪️蒜蓉拍青瓜 $12青瓜夠爽口▪️鮮雞湯娃娃菜 $36好夠淋,好入味▪️西多雞翼 $38係單骨雞翼,食起嚟好方便,點埋糖漿一齊食就更滋味▪️雞腎 $14▪️雞腿肉 $17▪️豬腩仔 $27▪️雞脾菇 $16▪️翠玉瓜 $16
▪️十三姨火車頭 $128
青瓜夠爽口
▪️鮮雞湯娃娃菜 $36
好夠淋,好入味
▪️西多雞翼 $38
係單骨雞翼,食起嚟好方便,點埋糖漿一齊食就更滋味
▪️雞腎 $14
▪️雞腿肉 $17
▪️豬腩仔 $27
▪️雞脾菇 $16
▪️翠玉瓜 $16
2023-11-19 197 views
在十三姨用餐的經驗相當令人失望。食物的品質讓人感到差勁,尤其是鵝肝飯,鵝肝完全沒有鵝肝的味道,而蟹粉也只是平庸無奇,陽春面沒有口感。加上不良的服務體驗,例如在門口宣傳的優惠卻在結帳時無法兌現,門口明明有新開張優惠搖骰盅可以有九折或者全免,我埋單後見到有得抽獎問係咪可以抽個員工居然同我講:哎呀係喎,下次再抽。咁你擺出嚟做乜嘢呀?令人難以接受。希望餐廳能夠改進食物的質素和提升服務水平,以提供更為滿意的用餐體驗。
2023-11-19