2024-10-29 26 views
招牌檸檬茶真係幾搵笨,一半以上都是冰。拎上手好似好重,其實因為裏面有半個青檸渣。三四啖就會飲完,不能夠解渴 。$28一杯真的不太值。舖頭黃色很搶眼,一般等候時間都很長。
2024-10-26 34 views
黎到airside行到攰就搵野飲下啦。行到口渴, 於是search下 咁就試下飲手打檸檬茶,反正呢頭選擇唔多,不過等左30分鐘先有杯手打檸檬茶,但又唔係見好多人等,得8個號碼都等得太耐了。其實杯野唔算大,招牌手打檸檬茶就係一杯普通檸檬茶,正常甜對於個人係叫做可以接受,不過如果叫少d甜既應該會岩更加多人口味既,甜度對於我係沒問題。只係杯野唔算大之餘,入邊既冰真係比較多,所以可以飲既茶就唔算多了。加上只係普通檸檬茶味道就唔值呢個價28蚊,失望左d啦。另外我用openrice叫 點知佢叫餐顯示器無顯示出黎,但只係見app 訂單又話準備中,但原來一早已經準備好。。。

加上只係普通檸檬茶味道就唔值呢個價28蚊,失望左d啦。

Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)
2024-09-18 60 views
買過幾次,今次試飲葡萄柚,葡萄柚真心麻麻,檸檬味不足,鴨香檸都可以。不過都係第一位傳統那款比較好飲。用Open rice 買都幾方便,唔使排隊,收到訊息就可以去攞。
2024-09-18
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$28 (Tea)
手打檸檬茶🍋☕️。林香檸。今次係第二次飲。上次飲巳覺得幾好飲🍋味道清甜,沒有苦澀味。味道又不會太甜, 不太酸🍋但今次啲冰實在太多成7成都係冰,有D失望,好快飲完。不過仍然覺得係好飲嘅👍🥛招牌手打檸檬茶 $28
手打檸檬茶🍋☕️。林香檸。

今次係第二次飲。上次飲巳覺得幾好飲
🍋味道清甜,沒有苦澀味。味道又不會太甜, 不太酸🍋

但今次啲冰實在太多成7成都係冰,有D失望,好快飲完。

不過仍然覺得係好飲嘅👍🥛

招牌手打檸檬茶 $28

2024-09-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$28 (Dinner)
Celebration
Anniversary
Dining Offer
Voucher
2024-09-01 268 views
千祈唔好幫襯,超級呃錢呢間嘢令我寫人生第一篇食評。我叫走冰,店員話會咁用細杯,我都覺得合理,咁我唔想細杯,就話都係要少冰,咁我心諗應該意思係會俾返大杯我,最後佢竟然俾咗杯細杯我,仲要得半杯茶。然後佢自己都唔係好知公司要求總之呢間嘢,好鍾意用唔同藉口比好少茶,例如話因為唔要甜,所以份量會少啲(連嗰位店員都好似覺得太荒謬,講嘅時候面露尷尬笑容)杯嘢$28,淨係講茶嘅份量,正常人應該幾下嘅已經完,其實咁樣做生意,不如唔好做。
千祈唔好幫襯,超級呃錢

呢間嘢令我寫人生第一篇食評。

然後佢自己都唔係好知公司要求

2024-08-30
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$28 (Last Night Supper)
👍🏻好鍾意佢陣檸檬香,好清新,而且夏天飲真係好解渴。👍🏻而且,佢將甜度分咗好多級👍🏻啱我呢啲麻煩友🤣只想要極少極少極少極少嘅甜,所以每次都揀1分甜!😋👎🏻佢啲冰真係好多下😆所以建議大家記得揀小冰👎🏻如果你趕時間千祈唔好嗌😭因為佢真係等幾耐下,同埋我見到佢有好多外賣單,你唔好見到現場小人就以為你好快有,就太天真了!提外話🤣如果你有一日想飲佢,而你地咁啱又有三個人,我想講用某外賣平台叫佢係二送一,抵好多👻👻👻
👍🏻好鍾意佢陣檸檬香,好清新,而且夏天飲真係好解渴。

👎🏻佢啲冰真係好多下😆所以建議大家記得揀小冰

2024-07-31
2024-07-19 224 views
利申:真金白銀用佐28蚊買,不是試食試飲剛巧經過Airside林香檸,一直都好想飲杯,次次經過覺得好有清新既味道!🍋可能周日既關係,店員人手不夠,我地都等佐好耐先等到杯野飲!🥲我地叫佐招牌手打檸檬茶,可以揀甜度,揀佐五分甜,冰度就唔可以揀,因為佢調較好哂~🤪初頭飲落覺得好多冰,好有檸檬清新味,反而茶味唔夠出,耐佐冰終於融佐少少,茶味有少少苦澀,總括黎講,只會試一次,覺得幾新鮮,但好似都係茶餐廳既凍檸茶好飲D,因為我鐘意茶味濃少少~🍋🩷
利申:真金白銀用佐28蚊買,不是試食試飲

2024-07-16 193 views
係其他平台買左杯檸茶07分落單,話17分拎得,咁10分鐘唔算多咪落單囉。我20分去到話冇,要我再等,終於等到差不多40分先有,睇返佢落單時間係22分??22分???我自取時間明明17分,你22分先落單?30分鐘一杯野飲都算,你一開始話要30分鐘,我ok咪會落單囉,點知你係自取時間都仲未落單??果15分鐘你真係冇時間接單就唔好接啦!去到見到收銀又唔係多野做,仲要愛理不理咁,第一次問佢佢係咩都唔講直接行開,真係冇下次!
係其他平台買左杯檸茶
07分落單,話17分拎得,
咁10分鐘唔算多咪落單囉。
我20分去到話冇,要我再等,
終於等到差不多40分先有,
睇返佢落單時間係22分??
22分???
我自取時間明明17分,你22分先落單?
30分鐘一杯野飲都算,
你一開始話要30分鐘,我ok咪會落單囉,
點知你係自取時間都仲未落單??
果15分鐘你真係冇時間接單就唔好接啦!
去到見到收銀又唔係多野做,
仲要愛理不理咁,
第一次問佢佢係咩都唔講直接行開,
真係冇下次!
TakeAway
2024年7月6號(約中午12:00)今日天氣好熱 去Airside深度遊 行街街行過戲院又唔想睇戲,又未餓打算晏啲去排新開既拉麵就滿心歡喜諗住買杯檸檬茶飲去到無乜人 原本想試鴨屎香 (但飲開有鴨仔送果間 )因為成日飲所以就決定叫杯招牌檸檬茶試下同店員講少冰 (佢竟然同我講 叫少冰飲品得8成滿) 我心諗 咁都得?但因為飲開少冰 所以也要少冰吧承為29蚊三分鐘左右 可取飲品 點知 嘩 啜左兩啖 已經冇左一半 冰 成杯都係冰 一次好差既體驗 絕對唔會再幫襯 劣評
2024年7月6號(約中午12:00)
今日天氣好熱 去Airside深度遊 行街街
行過戲院又唔想睇戲,又未餓打算晏啲去排新開既拉麵

就滿心歡喜諗住買杯檸檬茶飲
冰 成杯都係冰

一次好差既體驗 絕對唔會再幫襯 劣評

2024-07-06
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 沒有
2024-07-10 156 views
咁好生意就請多啲人手啦!想強調返員工態度好好!員工態度好好!就算好多單我見佢哋都好好禮貌!一杯野飲等40分鐘有啲恐怖囉,企咗喺到40分鐘,我見啲員工已經做到冇停手,所以做唔掂就要請人or cut 晒啲外賣app 同網上落單啦!辛苦員工比人鬧,啲客又等得耐!
咁好生意就請多啲人手啦!
TakeAway
【九龍城區】【林香檸手打檸檬茶】同電台識嘅朋友凌霄哥食完飯,行吓新開冇耐嘅 Airside 商場。仲記得以前喺會錄聲音同短片做節目嘅時候,都會嘗試介紹一啲新嘅嘢,如果 Airside 商場喺當時開幕,我估我哋都會去拍嘢。時移世易,而家已經好少拍嘢,可以輕鬆啲咁去行呢個新商場。行到五樓見到呢間手打檸檬茶店,之前我都講過自己對呢啲手打檸檬茶嘅睇法,我都唔抗佢嘅。而呢間亦都出過 job,但係我因為時間問題而冇報名,否則可能會早啲同大家「試」佢。而凌霄哥本身原來都中意飲,好啦,咁我就陪佢飲返杯手打檸檬茶啦。佢叫 $30 嘅「渣男手打檸檬茶」,甜度係「一分甜」,適逢佢哋一週年活動有「第二杯半價」,就加 $15 叫多杯畀我,不過味道同甜度都要一樣,夾埋 $45 埋單。味道上,我覺得檸檬味都可以,不過茶味就好似之前飲過另外一間好啲,只能夠講係唔差咁囉。。。(地址:九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 5樓L501號舖)

2024-06-03
2024-06-27 92 views
林香檸手打檸檬茶今次order 左1杯熱和凍檸檬茶凍的要小冰但是也比較多冰,熱的少甜也很滿意。 整體真好飲, 酸味甜味調得 好好,好多檸檬,飲完幾個鐘頭內也有 檸檬茶味道在口腔內。落單姐姐有禮貌,會再飲👍
林香檸手打檸檬茶
今次order 左1杯熱和凍檸檬茶
2024-06-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)
Celebration
Birthday
Dining Offer
Voucher
  • 飲品
2024-05-26 143 views
食完飯有啲口乾,所以揀咗呢一間檸檬茶飲店-林香鶐試吓。近排好hit呢啲大陸引入嘅手打檸檬茶,不過我真係好少飲。我係叫咗5分甜嘅,我覺得個味道還好亦都偏甜,我覺得可以叫3分甜都得。所用嘅係香水檸檬,好似係一啲新品種嘅檸檬咁樣,有一陣淡淡既草苦澀味。我個人都覺得幾香,幾有新鮮感。檸檬佢唔算打得太酸,或者已經落咗足夠嘅糖中和佢。👍🏻但係我唔覺得依杯特別話好好飲就只係一杯OK嘅檸檬茶,$32好似又有啲唔太值🤔🤔
食完飯有啲口乾,所以揀咗呢一間檸檬茶飲店-林香鶐試吓。
近排好hit呢啲大陸引入嘅手打檸檬茶,不過我真係好少飲。

2024-05-06 231 views
Not sure what the negative reviews are on about. Boyfriend and I ordered one drink each and both were perfectly tasty without too much ice as some reviews claim. We ordered our drinks at 30% sugar and we also added lychee coconut jelly to our drinks. It was the perfect thirst quencher!
2024-05-01 120 views
買左杯渣男手打檸檬茶,scum handmade lemon tea。成三十元正,$30 1杯。茶底嚡口無茶味,成杯茶充滿檸檬香精味,飲完成口檸檬味洗潔精,懷疑自己講野準備出番梘泡泡。飲完即刻胃痛同頭痛,維他檸檬茶好飲過佢。咁樣值$30,$3 都俾多你。最貴係個膠杯。 雖然知道國內好興,知道開黎香港都係吸返國內同胞,明明檸檬茶係香港地道signature drink,點知俾佢搞到不倫不類,難飲到飛起,可一不可再。
2024-05-01