香港也有性價比很高的火鍋店!只需要$208包雞煲加任吃火鍋😱這裡有19款鍋物給你選擇,有超惹味的烤魚,酸菜魚,雞煲,還有花膠雞,藥膳雞等等等。。。吃完一整煲鍋物,還可以另換一個湯底打邊爐!我們選的是藥膳雞,湯頭除了藥材味,還有酒香,由於太喜歡,直接用這個鍋底打邊爐!食物種類不少,牛豬之外,竟然還有幾款海鮮!兩款蝦,蠔仔,九肚魚,魷魚,各種丸,腸仔,豆製品,芋絲,蔬菜,芋頭,南瓜,萵笋,皇帝菜,油麥菜,響鈴,魚皮。。特別推薦以下:🦪 蠔仔:雖然是蠔仔,但每隻都肥美鮮甜!🦐 蝦:兩款都很新鮮喔!深色的那款肉質更彈牙,偏白色那款味道卻更鮮甜!各有千秋,兩款都很好吃!🍜 寬薯粉:超好吃!本來的湯已經很喜歡,寬粉吸湯以後,煙韌的口感集合所有精華,停不了口🤤💜 芋頭:很粉!也是另一款超吸湯食材,一定要加!自家製飲品外,還可以自沖熱茶。調味section超乾淨♡已經飽到吃不下甜品😂列入飯堂🎊
香港也有性價比很高的火鍋店!
只需要$208包雞煲加任吃火鍋😱
這裡有19款鍋物給你選擇,
有超惹味的烤魚,酸菜魚,雞煲
還有花膠雞,藥膳雞等等等。。。
吃完一整煲鍋物,
還可以另換一個湯底打邊爐!

我們選的是藥膳雞,
湯頭除了藥材味,還有酒香,
由於太喜歡,直接用這個鍋底打邊爐!

食物種類不少,牛豬之外,

竟然還有幾款海鮮!
兩款蝦,蠔仔,九肚魚,魷魚,
各種丸,腸仔,豆製品,芋絲,
蔬菜,芋頭,南瓜,萵笋,
皇帝菜,油麥菜,響鈴,魚皮。。

特別推薦以下:
🦪 蠔仔:雖然是蠔仔,但每隻都肥美鮮甜!

💜 芋頭:很粉!也是另一款超吸湯食材,一定要加!

自家製飲品外,還可以自沖熱茶。

調味section超乾淨♡

已經飽到吃不下甜品😂

列入飯堂🎊
2025-04-28
2025-03-25 471 views
今晚約左中同食飯,有啲佢介紹我去呢間打邊爐😄呢間餐廳幾大,座位寬敞,坐低揀湯底先,試下胡椒豬肚湯底!侍應先來了雞,漏斗完了,就可以開始食。雞幾滑喎,唔會肥,有胡椒豬肚味,唔錯!食完隻雞然後出去攞唔同嘅嘢食來淥😎外面有唔同種類嘅海鮮:大蜆、海蝦、生蠔、蟶子、魷魚,豬紅、牛柏葉、魷魚、豬肚,我哋差唔多試晒,海鮮都好新鮮,尤其是係蟶子、好入味,煙煙韌韌,口感一流,仲好鮮甜甜,海鮮好鮮甜,本身海鮮嘅鮮味,加埋藥膳雞嗰個餐底,索晒啲藥膳湯,感覺食緊啲好補嘅海鮮,好正!大蜆都好鮮甜濃蜆味,我地仲食左幾碟添!😙之後我哋加咗個皮蛋芫荽湯底,繼續打邊爐,出去再揀啲食物先,仲見到各類魚蛋貢丸、豆腐、魚腐、雞、唔同種類嘅蔬菜同埋菇,包羅萬有,仲有自家製嘅飲品,全部都係大路的邊爐食材,索埋個湯底,帶胡椒味,配合埋個自撈醬,真好食!😛行入D 仲有肥牛、牛板鍵、黑毛豬、手切牛! 全部都好香牛味,只係不同質感,小編最中意手切牛,質感嫩滑D,而牛板鍵就比較挺身同肉實D❤️仲有自製棉花糖機同雪糕添!小編食咗曲奇同香芋雪糕,自己裝幾多就幾多,味道都唔錯!🥳每位$208 加一,呢個價錢食到飽晒,真係抵食😎
今晚約左中同食飯,有啲佢介紹我去呢間打邊爐😄

每位$208 加一,呢個價錢食到飽晒,真係抵食😎
2025-03-20
2025-05-21 0 views
成日約親朋友想食任飲任食嘅放題都係要出市區,例如旺角、尖沙咀等,但有時同屋企人或者啲朋友全部住大埔又唔想出市區,我就搵到間都幾平嘅任飲任食火鍋放題🔥價錢都係$178起食到兩個鐘👍我哋7點後入坐都係$208一位淨係火鍋湯底都有成19款😍今次我哋揀咗藥膳雞,隨煲仲附上半隻雞🐓雞都幾嫩滑,如果唔夠嘅話,出面都有得任你夾👍隨咗雞之外,仲有好多火鍋配料、汽水啤酒任飲外,呢個價錢仲有啲海鮮可以任夾👍推薦佢嘅蟶子BB,食落都幾鮮甜飽滿💕另外食肉獸都啱晒你,佢同一般放題唔同,呢到啲肉切好晒一碟碟放喺雪櫃任你拎,唔洗等又可以揀❤️▪️黑毛豬▫️手切牛▪️肥牛▫️牛板腱|推薦🔥又大件又有牛味仲有甜品、雪糕任你食添🍨
價錢都係$178起食到兩個鐘👍
我哋7點後入坐都係$208一位

淨係火鍋湯底都有成19款😍
今次我哋揀咗藥膳雞,隨煲仲附上半隻雞🐓

雞都幾嫩滑,如果唔夠嘅話,出面都有得任你夾👍
推薦佢嘅蟶子BB,食落都幾鮮甜飽滿💕

▪️黑毛豬
▫️手切牛
▪️肥牛
▫️牛板腱|推薦🔥又大件又有牛味

仲有甜品、雪糕任你食添🍨

2025-05-17 0 views
係大埔打完羽毛球朋友帶咗我嚟呢間撈得喜火鍋冰室度打邊爐 估唔到性價比幾高 有成19款火鍋鍋底 連烤魚 酸菜魚 雞煲都有得揀 最後我地就揀咗個健康蕃茄湯底 入口幾濃郁肉類方面就有手切牛 肥牛 牛板腱同黑毛豬 最鍾意係牛板腱 肉質柔嫩得嚟又唔會韌 海鮮方面就有沙白 蝦 蟶子 生蠔等等 試咗沙白同蟶子都幾新鮮 而且洗得夠乾淨唔會有沙丸類就正常發揮 都係有蟹籽丸 貢丸 魚蛋呢d 每次打邊爐必食嘅牛柏葉 豬皮同鵝腸都有 入口夠晒爽脆 蔬菜類方面就有萵筍 薯仔 生菜 油麥菜 娃娃菜等 最驚喜係竟然有風琴豆卜 吸湯能力滿分! 飲品方面除咗罐裝同紙包飲品仲有自家製嘅香芋仙草奶茶 香水檸檬茶等 如果唔想飲凍嘢仲提供咗白桃烏龍同枸杞菊花茶嘅茶包可以自己沖茶飲 解膩一流 但最後食得太飽真係食唔落甜品 決定下次再嚟試

2025-05-12 0 views
母親節一家人去到, 明明訂咗位又話冇紀錄, 又想老屈自己早班嘅同事, 話我一定係早上打去, 同事冇登記到我摷返電話明明係5月5號晚上7點12分打去, 最終都係冇位畀我態度囂張, 想推卸責任, 又不想理我最後只能離開

態度囂張, 想推卸責任, 又不想理我最後只能離開
2025-05-01 0 views
之前有食過佢哋元朗間分店所以心心念念想嚟再食過,見大埔開咗間新嘅就試吓呢間有好多湯底揀最後揀咗椰子雞雞件好多同埋個椰子湯底好足料湯都可以飲到幾碗如果嗌椰子雞嘅話,佢會俾個沙漏,咁就唔驚啲雞煮到太老咁就有超多嘢食可以揀我覺得嚟呢度食呢,一定要食佢嗰個花椒油,超級香肉類都有好多款選擇全部肉都算新鮮,食落都幾嫩海鮮都有唔少款選擇,完全冇腥臭味,都幾新鮮最驚喜嘅,佢居然有甜品,每件份量唔算大,咁就可以一次過食到幾款仲有唔同款雪糕可以食

有好多湯底揀最後揀咗椰子雞

雞件好多同埋個椰子湯底好足料湯都可以飲到幾碗

如果嗌椰子雞嘅話,佢會俾個沙漏,咁就唔驚啲雞煮到太老

咁就有超多嘢食可以揀

我覺得嚟呢度食呢,一定要食佢嗰個花椒油,超級香

肉類都有好多款選擇

全部肉都算新鮮,食落都幾嫩

海鮮都有唔少款選擇,完全冇腥臭味,都幾新鮮

仲有唔同款雪糕可以食
2025-04-30 0 views
嘩 原來依家大埔都開左間抵食火鍋🍲晚市都係$208/位仲可以兩食先揀烤魚/水煮魚/酸菜魚/雞煲之後再揀返想食既火鍋🍲底配料選擇繁多 蔬菜🥬海鮮都有野飲種類都算多 仲有多款手沖茶🍀白桃烏龍🍀Somersby 三五知己飯局都係一個唔錯既選擇🍀酸菜魚 小辣魚塊大大塊 啖啖肉份量十足仲要夠酸夠辣🍀麻辣火鍋🍲 小辣黑毛豬 牛板腱 手切牛 肥牛唔使落單 唔怕漏單牛肉。豬肉片想食幾多攞幾多另外 仲有幾款甜品 同雪糕朱古力控必食朱古力入面仲有朱古力碎

嘩 原來依家大埔都開左間抵食火鍋🍲

仲要夠酸夠辣

🍀麻辣火鍋🍲 小辣

黑毛豬 牛板腱 手切牛 肥牛
唔使落單 唔怕漏單
牛肉。豬肉片想食幾多攞幾多

另外 仲有幾款甜品 同雪糕

朱古力控必食朱古力入面仲有朱古力碎
呢間近太和既火鍋店CP值好高如果平日黎1900-2100 每位都系$208除左火鍋仲有椰子雞煲 / 烤爐魚 / 雞煲食我地揀左蕃茄同皮蛋芫荽湯底, 鴛鴦鍋加$28肉同海鮮都好多樣選擇, 食幾多夾幾多牛肉類有牛板腱、肥牛同埋手切牛etc, 肉質都幾嫩有啲意想唔到任食既質素咁高海鮮方面有蜆、聖子、蝦同埋蠔仔, 睇蝦就知佢啲料新鮮, 蜆無沙, 要大贊🤭甜品有多款雪糕, 最吸引我就系部棉花糖機, 可以自己親自整, 除左呢2樣甜品仲有啲蛋糕仔都可以試下飲品成個櫃都系, 有罐裝亦都有自家既冷泡茶

呢間近太和既火鍋店CP值好高
如果平日黎1900-2100 每位都系$208
除左火鍋仲有椰子雞煲 / 烤爐魚 / 雞煲

我地揀左蕃茄同皮蛋芫荽湯底, 鴛鴦鍋加$28
肉同海鮮都好多樣選擇, 食幾多夾幾多

飲品成個櫃都系, 有罐裝亦都有自家既冷泡茶
2025-04-08
Type of Meal
Dinner
🩵藥膳雞煲藥膳唔算太濃,雞肉好滑,食完一鍋覺得唔夠自助吧仲有雞件可以任full😍 配料炒得好好食,洋蔥甜得黎又軟淋淋!蒜頭大大粒,好香口🫶🏻🫶🏻🩵火鍋料自助區大大粒蜆、生蠔、蝦,海鮮質素有驚喜!食到鮮味,而且擺放整齊、潔淨,仲有豬、牛、雞肉無限任食,CP值極高~🩵甜品自助區雪糕有紅豆、綠茶、芒果、雲呢拿、朱古力、曲奇味,仲有仙草、冰粉同布丁,以雞煲/烤魚放題黎講,甜品既選擇都算多🥰
🩵藥膳雞煲

🩵火鍋料自助區

🩵甜品自助區

2025-04-16 5 views
📍撈得喜火鍋冰室💡大埔大埔呢間任食火鍋真是一個驚喜嘅體驗!同朋友兩個人去,兩個鐘任食任飲,選擇多到呢,抵玩一開始我哋揀咗麻辣雞煲作為窩底,味道濃郁,麻辣香氣一入口就令人振奮!雞肉嫩滑,吸晒嗰啲惹味嘅醬汁,辣得過癮但又唔會太過。窩底選擇仲有好多其他款式,例如香辣烤魚、酸菜烤魚、椰子雞煲同藥膳雞煲,聽落都好吸引,下次要試吓!食完窩底,就到打邊爐環節,我哋揀咗麻辣湯底,辣度適中,湯底香濃,滾起來特別惹味。火鍋配料真是一個亮點,選擇多到數唔晒!新鮮基圍蝦爽口彈牙,黑毛豬肉同手切牛入口軟嫩,美國肥牛油花均勻,仲有頂級牛板腱,肉質一流!海鮮方面,聖子同波波蜆都好鮮甜,特別係蜆,入口有陣淡淡嘅海水味,超正!另外仲有數十款配料,樣樣新鮮,簡直係火鍋迷嘅天堂。飲品同甜品都係任點,嘉士伯、獅威、喜力啤酒一應俱全,仲有多款汽水同特飲。甜品有雪糕同棉花糖,食完火鍋再嚟一球清涼雪糕,簡直係完美收尾!特別推介清甜椰子雞煲,雖然今次冇試,但見到隔離枱點,望落好吸引,應該好清新解膩。
📍撈得喜火鍋冰室
💡大埔

2025-04-09 195 views
喺朋友介紹下,今次就嚟咗呢一間兩小時任食打邊爐,佢首先可以揀烤魚或雞煲,食完之後再慢慢打邊爐,而我哋就揀咗呢款烤魚⭐️蒜香烤魚魚的size 有3分2隻手臀咁長,而且係鮮活海鱸魚,令到佢肉質非常新鮮同甜,蒜香味都好濃郁,魚的皮仲有煙煙韌感覺,值得一試⭐️蕃茄湯底食完烤魚之後,我哋就揀咗個蕃茄湯底打邊爐,而打邊爐嘅食材選擇都非常多,除左丸外,仲有海鮮類嘅蜆、蝦、生蠔等等,同時肉類有肥牛、牛板鍵、黑毛豬、手切牛等等,特別一讚嘅係佢肥牛,肉質好嫩滑。最估唔到係佢有甜品任食同雪糕任食,仲有得自己整棉花糖。嘢飲方面選擇都好多,特別推介先仙草椰奶,味道好香滑,同打邊爐好match

⭐️蒜香烤魚

⭐️蕃茄湯底

最估唔到係佢有甜品任食同雪糕任食,仲有得自己整棉花糖。

2025-04-09 130 views
今日我地嚟到位於大埔菁泉雅居嘅撈得喜火鍋冰室,呢間火鍋放題開業大約半年,地方好闊落,卡位設計坐得好自在舒適。佢哋嘅湯底有近廿款,每款都好足料。今晚我地揀咗椰子雞湯底,打開煲蓋已經聞到濃郁嘅椰子香,湯頭鮮甜,跟隨煲底有半隻鮮雞,仲提供一個漏斗,店員細心指導我哋,湯滾落雞,以漏斗做計時器,真係方便,簡單過計幾多分鐘,雞件滑嫩,熟度啱啱好。$208/位任食,真係抵!手切牛、美國肥牛、黑毛豬肉都好正,肉質唔錯,特別係牛板腱,灼幾秒就可以食。海鮮方面,基圍蝦同波波蜆、蟶子、蠔仔等,鮮甜可口。呢度採用全自助形式,客人可以按自己所需,睇啱邊度夾邊度,無論涼拌、甜品、特式飲品定雪糕樣樣有,擺得整齊,令你一眼就可以搵到自己想食嘅火鍋料。啲蔬菜洗得乾淨,新鮮脆口,仲有各式各樣嘅火鍋醬料,自由調配。無論你鍾意肥牛定海鮮,撈得喜絕對輕鬆回本!

無論你鍾意肥牛定海鮮,撈得喜絕對輕鬆回本!
2025-04-08
2025-04-07 157 views
經過見到任食火鍋價錢$208一位 價錢都挺親民 便進內試試了座位寬敞舒適 適合聚會 ⍢首先可選烤魚或雞煲 2人可選1個鍋底升級為招牌椒鹽雞煲蝦 加$28雞件肉質都嫩滑 入口微辣惹味蝦都新鮮彈牙吃完後可叫店員選其他湯底打邊爐這次選了正宗四川麻辣及豬骨湯湯底都偏濃郁 然後可去自助區取食物食物種類都多選擇海鮮方面有蝦 蜆 蠔 魷魚等肉類方面有手切牛 牛板腱 黑毛豬等等飲品除了常見的罐裝汽水及紙包飲品外亦有自家製手打檸檬茶及黑糖仙草奶值得一提是雪糕有驚喜!!!⧐撈得喜火鍋冰室📍大埔翠樂街6號菁泉雅居A座地下1-4號舖#foodiegoodie_taipo
經過見到任食火鍋價錢$208一位

海鮮方面有蝦 蜆 蠔 魷魚等

肉類方面有手切牛 牛板腱 黑毛豬等等

飲品除了常見的罐裝汽水及紙包飲品外
亦有自家製手打檸檬茶及黑糖仙草奶

值得一提是雪糕有驚喜!!!

撈得喜火鍋冰室
📍大埔翠樂街6號菁泉雅居A座地下1-4號舖

#foodiegoodie_taipo
好耐無食過雞煲、烤魚,天氣凍返心思思好想食。近排大埔開咗間超抵既雞煲火鍋專門店【撈得起火鍋冰室】任飲任食只需$178起‼️今次我哋就食烤魚,其實仲可以揀雞煲、椰子雞、胡椒豬肚雞、花膠雞等等美少女一望啊係咩揀!食完烤魚、雞煲之後就可以打邊爐,餐廳都好有心機,準備左好多款湯底,咁就唔洗由頭到尾食一樣既味👍🏻自助區任食既食物種類非常豐富,仲有好多比較貴價既食材,蝦、蜆、蠔、魷魚等等海鮮都有,岩哂鍾意食海鮮嘅朋友,輕易回本🤣唔食海鮮都有大把選擇,鵝腸、牛柏葉、牛肋條、肥牛等,應有盡有!食材質素高,CP值非常之高~最後記住食埋雪糕、千層蛋糕先走。

最後記住食埋雪糕、千層蛋糕先走。
2025-03-22 311 views
唔駛$200 任飲任食火鍋雞煲🍲仲開到晚上12點宵夜時段邊度有?喺撈得喜就有啦🍲湯底多達十款雞煲 酸菜魚 同各式各樣湯底揀咗清甜椰子雞湯🥥三個椰子煮成一鍋精華鮮嫩雞肉滲出滿滿椰汁香 雞皮同肉都偏白色🐓 🐠海鮮生蠔🦪魷魚🦑生蝦🦐蟶子 蜆 款款新鮮爽口有埋漏斗計時⌛️就唔會淥過火🐖肉手切牛🐮牛板腱 肥牛 🐷黑毛豬全部分好一碟一份 方便衛生唔駛等解凍🥤飲品罐裝汽水橙汁啤酒🍺紙包烏龍茶解茶🍵自家製係最受歡迎 手打香水檸檬茶 🍑白桃烏龍 黑糖仙草夜奶🍋柑橘檸檬 拎幾轉食材已清晒🎂甜品一口小蛋糕 彩虹蛋糕🍰雪糕多款口味到食唔晒
唔駛$200 任飲任食火鍋雞煲🍲
仲開到晚上12點宵夜時段邊度有?喺撈得喜就有啦