2023-05-01 18 views
微暗燈光,悅耳音樂,好有情調!環境好闊落,仲有室外用餐地方,空間感十足!👉🏻Welcome drink 每人送一杯welcome drink,用試管造型嘅修長酒杯,打卡一流!味道甜甜的,好易入口!👉🏻意大利牛他他撻配脆薯仔,核桃 $128撻皮好薄脆,牛肉他他色澤紅潤,入口柔軟,配脆薯仔同核桃,食落好有層次感!👉🏻蟹肉奄列 $98切開四件,蛋餅整得好香嫩,而且蟹肉份量唔少,鮮味溢岀!👉🏻西班牙豬,牛迷你漢堡包 $88真係好mini好的骰,但係餡料十足,無論係豬定牛都唔會太乾身或淡味,麵包亦夠鬆軟!👉🏻意大利煙肉通芯長意粉配香辣蕃茄汁 $138中意呢款意粉嘅質感,夠爽口彈牙,粒粒煙肉帶有鹹香味,同時又有蕃茄汁嘅酸酸甜甜,口感豐富!👉🏻西班牙油炸鬼波,朱古力雪糕 $88好岀息嘅甜品!炸油炸鬼波波球好金黃酥脆內軟,仲有流心榛子醬,配朱古力雪糕同士多啤梨真係好夾!

👉🏻Welcome drink

👉🏻意大利牛他他撻配脆薯仔,核桃 $128

👉🏻蟹肉奄列 $98
切開四件,蛋餅整得好香嫩,而且蟹肉份量唔少,鮮味溢岀!

👉🏻西班牙豬,牛迷你漢堡包 $88

👉🏻意大利煙肉通芯長意粉配香辣蕃茄汁 $138

👉🏻西班牙油炸鬼波,朱古力雪糕 $88
2023-04-29 34 views
尖沙咀有間西班牙餐廳,唔係好顯眼,不過都好高質,你叫嘢食之前,佢哋兩杯Wellcome drink,今次叫咗個蟹肉奄烈,素菜拼盤,BB魷魚,墨魚,大硯墨汁西班牙炒飯,西班牙油炸鬼波配朱古力雪糕蟹肉奄烈,裏面充滿蟹肉,而且個蛋都好嫩滑🤭素菜拼盤:裏面有炸洋蔥圈,粟米,芝士,脆片,同墨西哥莎莎,其實感覺好清新,有啲油膩嘅感覺都冇,上面仲有海量嘅芫荽,芫荽控嘅朋友一定要叫下😀至於BB魷魚,墨魚,大硯墨汁西班牙炒飯,份量真係超多,足夠三至四個人享用,真心煮得真係幾好味,唔會太乾身,而且仲可以加啲檸檬汁,所以唔會太飽最後個甜品都幾特別,將西班牙油炸鬼做到成個波🤣,再配上朱古力雪糕,感覺都好特別

蟹肉奄烈,裏面充滿蟹肉,而且個蛋都好嫩滑🤭

2023-04-23 338 views
最近黎到食呢間位於尖沙咀金巴利廣場嘅酒吧餐廳,主打西班牙菜,環境幾闊落,分室內同室外區域,逢星期四至六會有Live Band表演,氣氛一流,岩晒同朋友黎飲返兩杯🥂🍻🔸Sangria $68 咁岩係Happy hour時段$68幾抵飲! 有果香同幾Fresh🍷~🔹蟹肉奄列 Crab Meat Tortilla $98 奄列好厚身,外層煎成金黃,蛋香味出,啖啖蟹肉👍🏻🔸馬薩拉炸雞髀仔 Masala Chicken Lollipop $88 幾款菜係其他西班牙菜餐廳比較少見,估唔到又幾有驚喜😍 外皮粉漿好薄又炸到香脆,肉質嫩滑唔乾身,加埋香濃醬汁酸酸地同帶微辣,幾開胃! 仲有啲脆片配埋一齊食!🔹西班牙藍肚蝦, 大蜆燴飯 Spanish Blue Belly Shrimps & Clams Paella $328 藍肚蝦同大蜆都幾新鮮,藍肚蝦大隻同份量都唔少,爽口彈牙,飯粒每粒都好有咬口唔淋身,軟硬適中,索晒海鮮湯幾入味,保持到西班牙燴飯嘅水準! 😋加埋帶鹹香嘅西班牙臘腸,煮到微甜嘅紅椒同洋蔥,加埋檸檬汁,味道上更有層次!

🔸Sangria $68
Sangria

🔹蟹肉奄列 Crab Meat Tortilla $98
奄列好厚身,外層煎成金黃,蛋香味出,啖啖蟹肉👍🏻

2023-04-16
Type of Meal
Dinner
Sangria
  • 蟹肉奄列
  • 馬薩拉炸雞髀仔
  • Masala Chicken Lollipop
2023-04-23 28 views
warm kale salad $88羽衣甘藍新鮮,加上黑醋汁另外仲有蘋果、合桃、煙肉碎、雞腎粒、芝士碎呢個配搭意想不到咁夾🌟Crazy Heavy Veggies Plate $88超鐘意佢嘅洋蔥圈😍外層嘅炸漿起脆口,好似食薯片咁,入面嘅洋蔥圈好甜😋另外仲有配:粟米、芝士、脆片Masala Chicken Lollipop $88肉質好嫩,而且好juicy~調味微辣配上青色啫喱醬~味道酸酸地可以中和雞髀既油膩感👍🏻Caledonia blue prawns$168橄欖油浸住啲蝦,蝦好鮮甜,帶有蒜香味👍🏻配咗4片包可以夾住嚟食~有點似炸饅頭,但好煙韌QQ的😛Jasmine Tea HH $68NIP GIN INFUSED JASMINETEA, TONIC WATERBeautiful Mistake HH $68👍🏻JALAPENO INFUSED PISCO,PASSIONFRUIT, CITRUS, SYRUPLAVA (尖沙咀)尖沙咀金巴利道45至47號金巴利廣場4樓
warm kale salad $88
羽衣甘藍新鮮,加上黑醋汁
另外仲有蘋果、合桃、煙肉碎、雞腎粒、芝士碎
呢個配搭意想不到咁夾🌟

Crazy Heavy Veggies Plate $88
另外仲有配:粟米、芝士、脆片

Masala Chicken Lollipop $88
肉質好嫩,而且好juicy~調味微辣
配上青色啫喱醬~味道酸酸地
可以中和雞髀既油膩感👍🏻

Caledonia blue prawns$168
橄欖油浸住啲蝦,蝦好鮮甜,帶有蒜香味👍🏻
配咗4片包可以夾住嚟食~有點似炸饅頭,但好煙韌QQ的😛

Jasmine Tea HH $68
NIP GIN INFUSED JASMINE
TEA, TONIC WATER

Beautiful Mistake HH $68👍🏻
JALAPENO INFUSED PISCO,
PASSIONFRUIT, CITRUS, SYRUP

LAVA (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道45至47號金巴利廣場4樓
【𝐋𝐀𝐕𝐀】有室外位既西班牙𝐛𝐚𝐫 𝐫𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭 抵飲𝐂𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥之選😆 𝐒𝐩𝐚𝐧𝐢𝐬𝐡 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐏𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞𝐫 💰$𝟏𝟐𝟖 個拼盤有幾款唔同種類既西班牙芝士🧀 仲有橄欖同餅乾 作為開胃菜都幾讚🤡𝐂𝐫𝐚𝐳𝐲 𝐇𝐞𝐚𝐯𝐲 𝐕𝐞𝐠𝐠𝐢𝐞𝐬 𝐏𝐥𝐚𝐭𝐞𝐬 💰$𝟖𝟖呢個無論係賣相定係味道都幾正😙 佢有啲好似蝦片咁既脆片再配埋炸洋蔥圈 好食得黎又幾有特色 唔錯唔錯~~ 𝐒𝐪𝐮𝐢𝐝 𝐈𝐧𝐤 𝐏𝐚𝐞𝐥𝐥𝐚 💰$𝟑𝟐𝟖 佢用咗魷魚 峴肉 同墨魚汁飯結合 味道都唔錯 但如果個飯有小小飯焦感會更好 𝐂𝐡𝐮𝐫𝐫𝐨𝐬 𝐁𝐚𝐥𝐥 𝐰/ 𝐜𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞 𝐢𝐜𝐞 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦 💰$𝟖𝟖 平時普通既𝐂𝐡𝐮𝐫𝐫𝐨𝐬食得多 但𝐜𝐡𝐮𝐫𝐫𝐨𝐬 𝐛𝐚𝐥𝐥真係第一次試🫣 而且整得好好食!! 佢個𝐜𝐡𝐮𝐫𝐫𝐨𝐬 𝐛𝐚𝐥𝐥 外層酥脆 入面好𝐬𝐨𝐟𝐭 個感覺有小小似煎堆 同埋朱古力雪糕搭配 有更豐富既口感同味道🫣 除咗野食之外 佢地個𝐂𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥 都唔錯而且幾抵飲 𝐁𝐞𝐚𝐮𝐭𝐢𝐟𝐮𝐥 𝐌𝐢𝐬𝐭𝐚𝐤𝐞🍸 💰$𝟔𝟖 佢個味有小小似𝐬𝐞𝐱 𝐨𝐧 𝐭𝐡𝐞 𝐛𝐞𝐚𝐜𝐡 都係偏果香 酸味多啲 唔會好甜 都幾好
【𝐋𝐀𝐕𝐀】

有室外位既西班牙𝐛𝐚𝐫 𝐫𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭
抵飲𝐂𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥之選😆

𝐒𝐩𝐚𝐧𝐢𝐬𝐡 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐏𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞𝐫 💰$𝟏𝟐𝟖

𝐒𝐪𝐮𝐢𝐝 𝐈𝐧𝐤 𝐏𝐚𝐞𝐥𝐥𝐚 💰$𝟑𝟐𝟖

除咗野食之外 佢地個𝐂𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥 都唔錯而且幾抵飲
𝐁𝐞𝐚𝐮𝐭𝐢𝐟𝐮𝐥 𝐌𝐢𝐬𝐭𝐚𝐤𝐞🍸 💰$𝟔𝟖
佢個味有小小似𝐬𝐞𝐱 𝐨𝐧 𝐭𝐡𝐞 𝐛𝐞𝐚𝐜𝐡 都係偏果香 酸味多啲 唔會好甜 都幾好飲

𝐉𝐚𝐬𝐦𝐢𝐧𝐞 𝐓𝐞𝐚🍹 💰$𝟔𝟖

呢杯味道都係偏清新口味~

𝐌𝐨𝐬𝐜𝐚𝐭𝐨🥂 💰$𝟕𝟖
個人𝐚𝐥𝐥 𝐭𝐢𝐦𝐞 𝐟𝐚𝐯 😚 甜白酒 超易入口
唔係飲開酒既朋友仔都應該會鍾意😚

𝐏𝐫𝐨𝐬𝐞𝐜𝐜𝐨 (𝐋𝐚 𝐌𝐨𝐬𝐜𝐡𝐞𝐭𝐨) 💰$𝟕𝟖
係相對無咁甜既氣泡酒
如果唔鍾意太甜既朋友仔就可以揀佢啦
$508 (Dinner)
Masala chicken lollipop $88炸雞脾仔香脆嫩口,每一啖都有肉汁好juicy~有好多一粒粒綠色啫喱仔做裝飾,試一啖都幾酸,好似檸檬汁咁🍋同香料味好重嘅雞髀仔一齊食個味超級夾✨味道重用嚟送酒一流🥂Crazy heaven veggies plate $88就咁睇都已經覺得好豐富😎一個小食入面有炸洋蔥圈、粟米、芝士、脆片、墨西哥莎莎,個人嚟講就好鍾意個脆片~香脆可口,好想就咁叫一盤🤪Torrenznos with spanish pickled chillies -$98誠意向大家推薦西班牙脆豬肉配酸辣椒🐽脆卜卜既炸五花腩~酸酸辣椒食可以減低油膩感覺,真係好好食🤤Beautiful Mistake🍹-$68(HH)看上去好像是一杯柔和的飲品,但飲下去才知道,入口是甜的但後勁會有微辣🔥意想不到😎De Bino🍸 -$68(HH)這裏的Cocktail都好特別,竟然會有酒是好重八角既香料味🤣臨走店員送咗兩杯welcome drink,幾得意🥂整體來講,happy hour黎飲酒係抵既,最緊要係呢度環境舒適寬敞,坐戶外都幾舒服✨ 呢間餐廳有兩個入口,一邊係金巴利道另一邊去諾
Masala chicken lollipop $88

誠意向大家推薦西班牙脆豬肉配酸辣椒🐽
脆卜卜既炸五花腩~酸酸辣椒食可以減低油膩感覺,真係好好食🤤

Beautiful Mistake🍹-$68(HH)

De Bino🍸 -$68(HH)

臨走店員送咗兩杯welcome drink,幾得意🥂

整體來講,happy hour黎飲酒係抵既,最緊要係呢度環境舒適寬敞,坐戶外都幾舒服✨ 呢間餐廳有兩個入口,一邊係金巴利道另一邊去諾士佛台,走嘅時候經過諾士佛台見到每一間都好迫,估唔到我哋誤打誤撞入咗去間咁舒適嘅酒吧😏
2023-04-20 20 views
之前去 #諾士佛台 飲嘢嘅時候望到餐廳嘅對面有一個平台裏面有好多櫻花樹即刻上網搵吓俾我搵到係 #金巴利廣場主打西班牙菜嘅酒吧餐廳呢度有室外同室內裝修都好型格 室外櫻花樹好浪漫而且好闊落 好適合約埋三五知己一齊嚟食嘢飲杯嘢嘆下逢星期四五六 有live Band表演坐低揀好左食物 職員仲會送上Welcome drink 今次嗌左幾款食物開初以為西班牙菜有機會口味唔啱點知全部都ok✨Warm Kale Salad $88✨呢個沙律好有羽衣甘藍 🥬蘋果🍎合桃🌰煙肉碎🥓配上左酸酸嘅醋汁 喺面頭灑上芝士又酸又鹹嘅口感好match食落幾開胃又健康✨Masala Chicken Lollipop $88✨呢個炸雞髀仔 肉質唔會韌有小小嘅微辣感雞髀仔上面會有啲青色好似啫喱嘅物體 開初以為係甜甜地嘅啫喱原來其實係青檸味嘅醬可以中和雞髀既油膩感 清新✨crazy heaven veggies plate $88✨呢個款式個外觀賣相唔錯幾好睇其實食落都好OK因為我本身其實唔係特別鍾意食洋蔥但係呢個炸到脆卜卜嘅洋蔥圈唔會有一種好辛辣嘅口感甜甜地脆卜卜 幾好食仲有配埋一對配料粟米、芝士、脆片辣辣地 但係好過口癮最
之前去 #諾士佛台 飲嘢嘅時候

因為我本身其實唔係特別鍾意食洋蔥
但係呢個炸到脆卜卜嘅洋蔥圈
唔會有一種好辛辣嘅口感
甜甜地脆卜卜 幾好食
仲有配埋一對配料粟米、芝士、脆片
辣辣地 但係好過口癮

裏面會有朱古力醬軟心
配多一球朱古力雪糕
滿足晒甜食嘅心癮

2023-04-18 22 views
今日同朋友補祝生日,去咗尖沙咀 @lava.tst 食高級西班牙🇪🇸菜、餐廳環境超靚,充滿情調感覺,今晚坐室內位置,對住1個調酒吧😀與朋友分享下心事,最好不過😎而餐廳其實仲有室外位置可供選擇㗎😝首先飲返杯welcome drink 先😙cheer今次order 咗2款小食➕1個意粉➕1份主菜每款食物都各具特色及㗎🙊🙊好快已經食咗完,我而家已經想食多次喇😋🦀️ 蟹肉奄列(Crab Meat Tortilla)非常推介~ 外表厚切嘅蛋,包涵咗淡淡蟹肉,食落去非常非常鮮甜,不算太濃味🌽Crazy heavy veggie plate 非常香脆嘅洋蒽圈,墨西哥莎莎同脆片,甜甜的粟米粒及芝士醬伴碟,作為小食冇得輸🤓洋蔥圈香脆得嚟,令人食不停口🍝 意大利煙肉通芯長意粉配香辣蕃茄汁(Bucatini With Spicy Tomato And Pancetta Sauce)爽口意粉配上好多咸香煙肉粒,加埋新鮮蕃茄醬汁😍原粒車厘茄,超級清新開胃😍健康之選🐂 西班牙熟成肉眼扒配時令蔬菜(SPANISH DRY AGED RIBEYE WITH SEASONAL VEGGIES)份量級主菜,廚師已經幫忙將肉
而餐廳其實仲有室外位置可供選擇㗎😝

首先飲返杯welcome drink 先😙cheer
今次order 咗2款小食➕1個意粉➕1份主菜
喇😋

🦀️ 蟹肉奄列
(Crab Meat Tortilla)

🌽Crazy heavy veggie plate

🐂 西班牙熟成肉眼扒配時令蔬菜

份量級主菜,廚師已經幫忙將肉眼扒切塊😃上菜時已經清楚見到扒嘅乘熟程度。淡淡牛肉,非常有嚼口彈牙及入味,大啡菇作拌菜,食完大滿足感覺

• 蟹肉奄列
  • Crazy Heavy Veggies Plate
2023-04-11 24 views
今日係復活節正日同朋友去左Lava樓上西班餐廳食飯Lava環境好有歐陸風格 配上暗燈好有氣氛 好Relax好適合三五知己聚餐仲有埋outdoor選擇坐低揀好晒食物 職員送上Welcome drink🍷好貼心的服務 有驚喜Warm Kale Salad $88有羽衣甘藍 蘋果 合桃 煙肉碎 芝士 蕃茄,配上醋汁,食落好開胃又健康Masala Chicken Lollipop $88炸雞髀仔好香脆,肉質夠滑好juicy,配上印度香料,帶點微辣,加上薄荷汁,味道好特別,很不錯的小食Vaggie paella $218西班牙蔬菜燴飯,賣相好吸引西班牙醬汁 配上檸檬,味道好啱我口味份量好多,足夠三個人食Beautiful mistake $68好鐘意呢杯cocktail,好好飲,杯上配有小花,令人賞心奪目Virgin Colada $78整體來說,環境氣氛,服務一流,食物飲品有特式,值得推薦
今日係復活節正日

好貼心的服務 有驚喜

Warm Kale Salad $88

Masala Chicken Lollipop $88

Vaggie paella $218
西班牙蔬菜燴飯,賣相好吸引
西班牙醬汁 配上檸檬,味道好啱我口味
份量好多,足夠三個人食

Beautiful mistake $68

Virgin Colada $78

整體來說,環境氣氛,服務一流,食物飲品有特式,值得推薦

2023-04-09
$250 (Dinner)
2023-04-11 14 views
餐廳位置雖然不好找,但有露天用餐區和室內用餐區,和三五知己來飲番杯食晚餐都是一個不錯的選擇。熟成牛肉擁有豐富的肉汁和深沉的口感。熟成過程中,酵素在牛肉中分解蛋白質,肉質變得更柔軟、更細緻。這熟成牛肉沒有加太多調味料,保留其原本的風味。使用簡單的調味料,鹽和黑胡椒,突出了熟成牛肉本身的豐富口感和深沉風味。配菜有炸除了的羽衣甘藍和炒蘑菇。羽衣甘藍好似食薯片咁,薄薄地脆卜卜。西蘭花螺絲粉非常健康和美味。除了西蘭花和螺絲粉外,有Parma Ham和蕃茄,帶出鹹香和酸甜味,加上一些香料和調味料,呈現出清新的色澤和簡單的口感。螺絲粉質感有咬口,吸收了很多醬汁。

呢間Bar & Restaurant位於尖沙咀金巴利廣場,主打西班牙菜,餐廳燈光昏暗幾有情調,空間夠晒寬敞,環境十分舒適❤️ 我知道餐廳定期會有Live Band🎤應該會好有氣氛😍好適合收工後同朋友小聚或者飲返杯🥂•Crazy Heavy Veggies Plate ($88)佢嘅擺盤十分精緻,入面有洋蔥圈、芝士、墨西哥莎莎、脆片,係一個幾開胃嘅Tapas😋•Spanish Blue Belly Shrimps & Clams Paella ($328)食西班牙菜點可以唔食Paella呢😋賣相好吸引,未開始食已經流緊口水🤤大蜆同蝦嘅份量俾得好多,而且食落依然好多汁,充滿鮮味🦐飯粒咬口煙韌,重點係好濃郁入味❤️呢個必叫‼️•Churros Ball with Chocolate Ice-cream ($88)Churros我就食過好多次,但Churros Ball就係第一次😂佢同Churros一樣,外層充滿砂糖🤤不過佢入面就包住咗流心朱古力醬🍫而佢個雪糕係超滑,超重朱古力味🍨•🥂: Sangria ($68)

•🥂: Sangria ($68)
2023-04-07 20 views
復活節同朋友去左尖沙咀chill下去左金巴利道既Lava佢有室內同室外既選擇今次我地坐室內bar枱有腳踏位坐得好舒服😌西班牙酒吧餐廳 週末會有live band應該好好fee雖然我地唔飲酒,但都叫左唔少Tapas邊傾邊食一樣咁chill☺️而且都好有特色仲好好味我地叫左六款Tapas蟹肉奄列$98羽衣甘藍沙律$88西班牙脆豬配酸辣椒$98馬薩拉炸雞脾仔$88西班牙豬,牛 迷你漢堡 $88炸魷魚配青檸辣椒 $88超級推薦 ⭐️馬薩拉炸雞脾仔$88一上枱已經覺得好香🥰食落去外脆內嫩有肉汁勁多香料味 感覺到有少少嫩孜然既香味再配埋一酸酸地既薄荷醬 減少左膩既感覺好清新而且份量都好多下絕對夠食蟹肉奄列$98入面有蟹肉絲,口感彈牙,加埋蛋既香味鮮甜度加分😋西班牙豬,牛 迷你漢堡 $88一口size好精緻,但好有層次,中間有一片炸豬皮脆脆地好有咬口,豬同牛肉都有肉香 好味炸魷魚配青檸辣椒 $88新鮮炸起好香脆,點醬後酸酸辣辣好味西班牙脆豬配酸辣椒$98個豬皮好脆 正啊,配酒一流羽衣甘藍沙律$88有蘋果 意大利煙肉 雞腎 合桃 芝土用醋調味食落清爽 同煙肉雞腎好夾健康之選雖然只叫左Tapas但食晒已經好
復活節同朋友去左尖沙咀chill下

再配埋一酸酸地既薄荷醬 減少左膩既感覺好清新
而且份量都好多下
絕對夠食

蟹肉奄列$98
入面有蟹肉絲,口感彈牙,加埋蛋既香味
鮮甜度加分😋

西班牙豬,牛 迷你漢堡 $88
一口size好精緻,但好有層次,中間有一片炸豬皮
脆脆地好有咬口,豬同牛肉都有肉香 好味

炸魷魚配青檸辣椒 $88
新鮮炸起好香脆,點醬後酸酸辣辣好味

西班牙脆豬配酸辣椒$98
個豬皮好脆 正啊,配酒一流

羽衣甘藍沙律$88
有蘋果 意大利煙肉 雞腎 合桃 芝土
用醋調味食落清爽 同煙肉雞腎好夾
健康之選

雖然只叫左Tapas但食晒已經好飽😋下次要再叫多幾個朋友一齊去食😍

LAVA (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道45至47號金巴利廣場4樓
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🇪🇸 𝕰𝖝𝖕𝖑𝖔𝖗𝖎𝖓𝖌 𝕯𝖊𝖑𝖎𝖈𝖎𝖔𝖚𝖘 𝕿𝖆𝖕𝖆𝖘 @ 🌟 LAVA《👽食神大媽食西班牙菜》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:French Fries, Manchego, Ham, Fried Eggs HKD 128Patatas Bravas HKD 89Crab Meat Tortilla HKD 98Masala Chicken Lollipop HKD 88Salt & Pepper Calamari HKD 88Churros Ball with Chocolate Ice-cream HKD 88 🌰.👽 大媽今日黎到呢間位於尖沙咀嘅酒吧餐廳食晚餐,主打西班牙美食 😝.同埋有室外露天位,好適合聚會呢。可惜當晚落雨,不過室內都坐得好舒服,空間感十足,吹水定談情都好適合。.👀 打開餐牌發覺有好多款特別嘅西班牙TAPAS,花多眼亂。大媽今次就揀選左推介嘅「西班牙芝士火腿煎蛋配薯條」,超惹味呀!夏天熱辣辣冇乜胃口用嚟開胃真係一流!🍟.🍳 之後就多啲要是TAPAS經典之作「炸薯粒配溫泉蛋蕃茄香椒汁」啦!非常之香口惹味!好邪惡嘅流
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:

Patatas Bravas HKD 89
Crab Meat Tortilla HKD 98
Salt & Pepper Calamari HKD 88

🍳 之後就多啲要是TAPAS經典之作「炸薯粒配溫泉蛋蕃茄香椒汁」啦!非常之香口惹味!好邪惡嘅流心蛋,融入調左味嘅脆薯粒入面,再用鐵PAN上。

Patatas Bravas

🦀 再嚟超可愛肥嘟嘟嘅「蟹肉奄列」,超軟熟、多蟹肉、好厚身。下次要記住先食呢個再食其他,因為其他濃味好多,咁樣就可以由淡至濃咁品嚐。

Crab Meat Tortilla

🐔 接着呢一款則係大媽認為最超值,而其他同類餐廳冇嘅菜式「馬薩拉炸雞髀仔」 啦!絕對唔乾身,非常濃郁好味 👅

Masala Chicken Lollipop

🦑 同場加映,超美味嘅「炸魷魚配青檸辣椒」!擺盤靚到不得了,同埋魷魚一啲都唔韌,好彈牙,又大粒。

Salt & Pepper Calamari

🌰 當然唔少得甜品啦,一定要叫最經典嘅「西班牙油炸鬼波」呀!😋 其實即係CHURROS,不過呢度嘅CHURROS同坊間唔通,係大粒波波形狀黎架!咬落好軟身,大媽非常鍾意呀!配埋朱古力醬,再加多一球朱古力雪糕,出邊通常冇雪糕跟㗎,冇得頂呀!🤤

🥳 一路嘆美食,吹吓水,咁就好愉快地度過晚餐時間㗎啦。呢度出品驚喜有質素,店員都好友善架!鍾意三五知己吹水嘅朋友仔,記得黎呢度試下呀!😇

📍 尖沙咀金巴利道45至47號金巴利廣場4樓
📲 +(852)2668-2884
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
$319 (Dinner)
Patatas Bravas
  • Manchego
  • Ham
  • Fried Eggs
2023-04-06 17 views
Lava主打西班牙菜🤓我們點了幾道菜品,其中包括名為"Spanish Cara Binero Paella"的西班牙深海紅蝦燴飯。😚這道菜品做法精湛,味道非常美味。海鮮和飯粒🍚經過高湯的烹調,呈現出橙橙的色澤,口感煙煙韌韌,👍味道出色。底下還有一層薄薄的焦飯。紅蝦肉質鮮甜,🦐蝦膏更是美味,可以搭配飯粒一起享用。另外,這道菜品還有大隻的蜆肉,❤煮得鮮嫩可口,味道突出。蟹肉奄列的🥚厚蛋餅餡料中加入了蟹肉,🦀口感豐富,非常鮮美。

蟹肉奄列的🥚厚蛋餅餡料中加入了蟹肉,🦀口感豐富,非常鮮美。
2023-04-06 22 views
48個月西班牙火腿,🐷經過長時間的醃製和風乾。🥢每一口都有濃郁的肉香和醇厚的口感,🥩是一道非常受歡迎的開胃菜。炒西班牙青椒🌶簡單卻美味,青椒經過短暫的翻炒後,保持了脆嫩的口感,加上一些調味料和橄欖油,味道更加豐富。🔥非常適合搭配小酒一起享用,是一道經典的西班牙小吃。香蒜藍蝦配多士🦐非常惹味,蝦肉爽口彈牙,搭配多士更加美味。馬撒拉炸雞脾仔,🍗口感熱辣辣且皮脆肉嫩,很好吃。炸薯粒配温泉蛋蕃茄香椒汁,🥔流心蛋漿特別美味,香脆可口。

香蒜藍蝦配多士🦐非常惹味,蝦肉爽口彈牙,搭配多士更加美味。