2024-11-11 0 views
用心小店~ 第一次來西貢試下串燒,呢間店夜晚都多人食等了一陣就整好了9 件串燒,拎到酒店食既時間味道仍然保持到👍每一件串燒都感受到係用心製作! 性價比高~ 然後第二日又試埋佢地既主食,東巴牛肉及櫻花蝦意粉,味道和西貢cafe 餐廳食既$150 質素差不多,但呢道性價比高過cafe ~ 櫻花蝦意粉炒得好香,味道都好複雜 好有蝦味,大蝦都彈牙~ 東巴牛肉就好香辣惹味!總括來講,呢間小店既食物都十分值得試試👍店員都好nice, 會主動推薦食物選擇,又會問我地食物味道如何,都好用心~
用心小店~
第一次來西貢試下串燒,呢間店夜晚都多人食

總括來講,呢間小店既食物都十分值得試試👍

2024-11-11
2024-10-28 49 views
外賣點了一份櫻花大蝦意粉,實在非常驚喜!不僅在味道上很美味,價格也很合理,此外還包含了一份美味的糖水,讓整個用餐體驗更加完美。首先,櫻花大蝦意粉的食材質素極高,新鮮的蝦搭配上Q彈的意粉,口感絕佳。蝦仁的鮮甜與意粉的滑潤相得益彰,每一口都讓人回味無窮。另外餐廳還包括一份紫米露作為餐後甜品,讓整個用餐體驗更加圓滿。總的來說,這道櫻花大蝦意粉不僅好吃,還具備了高性價比,非常值得推薦給喜愛意粉的朋友們。如果你想要一頓美味的餐點,這裡絕對不容錯過!

櫻花蝦大蝦意粉
2024-10-28
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$65 (Lunch)
櫻花蝦大蝦意粉
2024-10-22 131 views
極差店😡西貢食肆眾多,當日路經此店, 本着一試心態, 換來一肚子氣😡事緣同朋友進店,同一時間隔離三名年青人一起進店, 分兩張枱坐, 見餐牌準備點餐, 男的表示有5款A -- E餐, 我們便點了一客意粉及椰漿飯, 等了良久, 隔離三人先上意粉,我們便繼續等,等了大約35分鐘,隔離人客已經食完走了😱,我問店員還有多久😤他回覆還要再等,但過程中門口開始有數人等外賣,他們不停出外賣給人客,我倆就坐在哪裏一直等, 終於等到我朋友的意粉到了,我再問還要多久? 店員開始說話不客氣,我說我不等了,你退回錢給我,期間收銀旁的女店員開始說話不客氣,態度惡劣退錢,我氣上心頭走出門外等, 因我朋友還未吃完他的意粉,期間門外有7, 8個客人再等,女店員在店內大大聲態度臭串回應(我哋係咁㗎喇),我和他開始對罵,我說原來你們這樣對待人客, 女店員衝出來好似想追著我打,跟住男店員也衝出來大聲呼喝我,其實想制止我罵佢哋,但態度惡劣😡,出餐做唔切,將問題轉介人客身上,兩個走出店兇我,幾十對眼望住,以為聲大就啱,我真係驚你動手😏喐手你就輸😤,服務性行業咁嘅態度,不知所謂,今時今日仲咁嘅態度,等執笠啦🤬
極差店😡

Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
2023-11-21 333 views
今天買外賣時,因腳痛忍唔住在店內需要座低順便休息(當時店內是沒有人的),但不知什麼原因無故兩度被店員呼喝,加上店員沒有告知一個飯要等三十分鐘,雖然之前食開他的食物質素尚好,但今次經歷後,我決定以後都不會再幫襯此店,實在令我感覺好受氣,今時今日咁嘅服務態度真係令我很失望,就算真係好好食都唔會再有下次了😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😒😒😒😒😒😒😒
TakeAway
西貢小店,真心覺得非常正!極力推介!自從上次無意中搵到,一家大細去西貢就食左三次🤣🤣每次黎都食:🌭惹味熱狗,就連原味我都超👍🏻🍢 即製串燒,上兩次都食唒啲燒菠蘿,老闆即刻出去再買返黎整😅🍝 肉醬意粉,小朋友至愛,但帶朋友都好鍾意!全部野都超正!熱狗同意粉都足料,好好味。堂食好enjoy,加埋合適嘅背景音樂(Amy Winehouse, Reggie),真係好享受,relax~大壓力真係要黎座下,享受下~
西貢小店,真心覺得非常正!極力推介!

自從上次無意中搵到,一家大細去西貢就食左三次🤣🤣

每次黎都食:
🌭惹味熱狗,就連原味我都超👍🏻
🍝 肉醬意粉,小朋友至愛,但帶朋友都好鍾意!

大壓力真係要黎座下,享受下~

2023-04-10
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
  • 肉醬意粉
  • 燒菠蘿
  • 蔥茜牛肉卷
  • 辣肉醬熱狗
  • 芝士黑松露大啡菇
  • 經典熱狗
  • 所有串燒😋
2023-03-11 278 views
總以為西貢食海鮮著名,但今天朋友帶我去這裡食串燒,簡直是充滿驚喜!店員友誼不在話下,重點是每一種串燒都很好吃!好好好好食!沒有一點誇張!當中我最喜歡吃和牛串燒,十分juicy!煙肉車里茄也很配!yummy !!
2023-03-11
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
  • 和牛串燒
🔺食物 👉🏻黑松露雜菌熱狗 📣極推📣 $78店主好nice 仲貼心幫我地切開幾份 後尾比埋手套😂 加上熱狗都好大份下 食到四圍都係 真心勁足料‼️ 個黑松露真心靈魂所在 必試啊啊‼️👉🏻軟芝士薯條 $30個人必推之一✨ 30蚊薯條都咁用心製作 邪惡版❗️落足芝士醬同芝士粉 讚🥺👍👉🏻黑松露白菌扁意粉$68個人必推之二✨ 意粉軟硬度適中黑松露味偏濃texture好creamy 🤩🤩配料一啲都唔手軟 好好食‼️👉🏻泰式慢煮牛柳沙律$98一份錢一份貨 牛柳煮得好軟身 幾好食👍用左椰菜絲上 個人比較喜歡沙律菜多啲😂👉🏻日式炸餃子$30炸到脆卜卜既餃子 每隻啲餡料都好足 🥳內裡係韓國粉絲 但唔知點解叫日式餃子🤓自私評分:🟡🟡🟡🟡🟡自私評論:爆分🤣 小店勁用心製作 又好nice咁貼心 個fd一個月內回訪左4 5次la😅😅 店內仲有龍蝦系列既食物款式 下次再試😍
🔺食物

炸到脆卜卜既餃子 每隻啲餡料都好足 🥳
內裡係韓國粉絲 但唔知點解叫日式餃子🤓

自私評分:🟡🟡🟡🟡🟡
2022-04-02
$100 (Tea)
  • 黑松露雜菌熱狗
  • 軟芝士薯條