2024-05-04
今日經過呢個法國小屋,就比佢餐廳出面嘅氛圍吸引左,有啲閃閃嘅波波燈掛喺出面,好靚!所以就決定今晚happy friday嘅晚餐就食呢間!好好彩我入去嗰陣仲有位,我坐左陣,餐廳就開始滿座了。餐廳入面嘅佈置好溫馨,好有feel一坐低,店員好有禮貌咁介紹餐牌,而佢哋餐牌上面嘅食物、甜品及飲品種類都好多。以下就係我ordered嘅食物:法式龍蝦湯 $48好濃郁嘅龍蝦湯,幾好味。西班牙風乾火腿沙律 $46 有藍莓粒同蕃茄粒,好清新。啲菜好新鮮,加埋西班牙風乾火腿,真係好好味!秘製醉雞翼 $38 呢個醉雞汁好入味,大大隻,好好食Tiramisu 咖啡 $48呢個係我飲過咁多杯tiramisu咖啡黎講,最好飲嘅一杯,佢唔會好甜,上面層cream好creamy,好似食緊tiramisu咁。同埋個啡底都唔錯!明太子蟹肉意粉 $88望落好細兜,但份量其實好多。好多明太子醬同蟹肉,超級滿足焦糖香蕉窩夫 $62 +曲奇雪糕 $10 呢個窩夫真係必食,外脆內軟,唔會太甜,加埋雪糕一齊食,真係超滿足半份即焗蘋果批 $48呢個蘋果批好特別,唔似平時出邊食開嘅口感,佢係用千層酥疊埋一齊,上面放上好多片蘋果,口感鬆脆,
好好彩我入去嗰陣仲有位,我坐左陣,餐廳就開始滿座了。
餐廳入面嘅佈置好溫馨,好有feel
以下就係我ordered嘅食物:
法式龍蝦湯 $48
好濃郁嘅龍蝦湯,幾好味。
西班牙風乾火腿沙律 $46
秘製醉雞翼 $38
呢個醉雞汁好入味,大大隻,好好食
Tiramisu 咖啡 $48
明太子蟹肉意粉 $88
望落好細兜,但份量其實好多。好多明太子醬同蟹肉,超級滿足
焦糖香蕉窩夫 $62 +曲奇雪糕 $10
半份即焗蘋果批 $48
呢個蘋果批好特別,唔似平時出邊食開嘅口感,佢係用千層酥疊埋一齊,上面放上好多片蘋果,口感鬆脆,好特別好好食!食完唔會太漏,好light,又唔會太甜
總結,呢間餐廳超抵食,物超所值,尤其係甜品,真係要嚟食,真係好好味好特別。今晚真係超級滿足。