2025-02-19
難得去返老地方,好似轉左呢間餐廳,見到成個門面都係好黃好黃好吸睛,同左媽咪入左去食晚飯檸檬冰室真係用曬檸檬黃做主色,仲有好多檸檬裝飾,好清新上網見人點左個冰鎮蜜桃咕嚕肉好吸引又唔會太大份,岩曬我細食之人,點知一上枱嚇親好大份但好好食又唔膩唔會好多肥肉,而且仲保持到香脆仲可以加錢升級套餐加特飲鮮薄荷青檸沙冰超級大杯,酸酸甜甜清新解膩開心果芝士撻,好香脆之餘芝士好濃,入面仲有啖啖開心果醬同粒粒,食到停唔到口秘制無骨海南雞飯,每次食飯見到就必點,最鍾意佢個雞啖啖肉,仲要無我至憎個種肥肉黐住,平時其他地方食都無咁瘦,岩曬又大件加錢轉特飲熱玫瑰椰子蜜好好飲,好香濃又唔會太甜,天氣凍飲完好暖暖咁多野食要飲多杯熱鮮檸百香蜜先夠,酸酸甜甜夠開胃又可以解膩又暖心最後甜品作結,藍莓奶凍,奶味濃加藍莓醬,甜度適中,優惠價加就食到,平時外面食飯食一個都幾十蚊,呢到唔洗份量又十足既冰室,性價比,平時晚飯想食得經濟又夠飽,呢到確係唔錯選擇!可惜我而家少返九龍,希望佢遲啲係港島區都開返間
檸檬冰室真係用曬檸檬黃做主色,仲有好多檸檬裝飾,好清新
但好好食又唔膩唔會好多肥肉,而且仲保持到香脆
仲可以加錢升級套餐加特飲
鮮薄荷青檸沙冰超級大杯,酸酸甜甜清新解膩
加錢轉特飲
熱玫瑰椰子蜜好好飲,好香濃又唔會太甜,天氣凍飲完好暖暖
可惜我而家少返九龍,希望佢遲啲係港島區都開返間