2022-10-08
有friend住係洪水橋附近,次次入嚟搵佢都會食呢間pizza。最鍾意佢個Multi-cheese Pizza, 加cheese crust,完全係芝士控嘅天堂。但佢哋最近精簡咗menu,淨係做14” ,所以今次叫 2 flavors, 一半 Multi-cheese , 一半salmon。之前同老闆傾開,佢話個pizza入咗爐之後,基本上佢哋就控制唔到,有時會起得特別靚,有時就正常。我覺得今次就算係起得特別靚,我哋打開果下都哇咗聲出嚟,所以搵番個account出嚟打食評支持吓。加咗cheese crust之後條邊厚到一個點,目測起碼有6cm闊。入面充滿住芝士,勁足料。我自己最鍾意佢餅邊,本身佢用嘅麵糰入面有香草,唔係普普通通嘅餅底。食嘅時候食得出麵粉同香草嘅香味,而且外脆內軟,加埋佢送嘅沙律,就算淨係食餅邊都正。Multi-cheese pizza 好似係混合咗4種芝士(但我並唔知係邊幾種,好似有羊奶cheese),上面有新鮮蕃茄,中和番芝士的膩。而且可以配埋佢額外送嘅類似沙律醬嘅醬(老闆話係variation of mint chutney),有清新嘅感覺。三文魚果邊又係爆多料,極
Other Info. :
老闆對pizza好有熱誠,試過幾次whatsapp order之後就記得我。之後每次都會係whatsapp 問番我對pizza嘅評價,有冇咩可以改善的地方。如果個pizza起得好靚,自取果陣見到佢仲開心過我。BTW通常都用英文whatsapp order定,咁就通常唔駛點等,準時拎到。