2024-05-17
1938 views
蓮香樓翻新之後都未有機會重臨舊地,今日經過見到昔日賣餅嘅門口位置已經變成賣茶飲嘅地方,當然要試吓啦!.雲泡系列最特別嘅地方係每杯茶面都會有一層厚厚嘅奶泡,店員會喺客人面前再加topping,儀式感拉滿💯.Kuku揀咗三千紅塵($38),法國伯爵茶底加上鋪滿玉桂粉嘅雲呢拿雲泡,撲鼻而來嘅玉桂香真係超正🤤 店員教我哋先淺嘗一啖茶,伯爵茶底好香,啱晒鍾意飲濃茶味嘅朋友!之後再用飲管啜一啖雲泡,好滑好甜奶香☁️ 最後先再攪勻雲泡同茶,又會飲到另一番層次!🫖🫖.下次決定試埋其他口味!🤤🫧#hungrykuuu_hongkong #hungrykuuu_central #中環美食 #香港手搖 #香港好去處 #香港美食 #hkfood #hkgoodwest #hkcafe #相機食先 #食好西
下次決定試埋其他口味!🤤🫧