2022-03-22 52 views
好耐冇食烤魚啦!突然好想食🤤🤤於是同屋企人黎到將軍澳附近既人氣烤魚店,之前食過幾次都覺得唔錯~~🥘碳火風味烤江團魚 $318✨我地揀左老壇酸菜豆花口味,少麻少辣🌶🌶酸菜份量好多!仲有唔少花椒、辣椒,夠哂惹味~~食落仲有好多配料,包括木耳、青瓜、芽菜、寬粉等,好豐富🤩🤩湯底愈煮愈濃,烤魚更加入味~~魚身keep 到皮脆肉嫩,又少骨!真係幾好食👍🏻👍🏻🌯越南粉絲春卷 $38✨本來想試下串燒,可惜午市冇供應~~春卷都唔錯!炸得好鬆脆,蘸少少酸辣醬食好正❤️❤️🌟P.S. 提提大家,用社交平台訂枱有折扣優惠喔!!更加抵食🥳🥳
好耐冇食烤魚啦!突然好想食🤤🤤

🥘碳火風味烤江團魚 $318✨
我地揀左老壇酸菜豆花口味,少麻少辣🌶🌶
酸菜份量好多!仲有唔少花椒、辣椒,夠哂惹味~~
食落仲有好多配料,包括木耳、青瓜、芽菜、寬粉等,好豐富🤩🤩
湯底愈煮愈濃,烤魚更加入味~~
魚身keep 到皮脆肉嫩,又少骨!真係幾好食👍🏻👍🏻

🌯越南粉絲春卷 $38✨
本來想試下串燒,可惜午市冇供應~~
春卷都唔錯!炸得好鬆脆,蘸少少酸辣醬食好正❤️❤️

🌟P.S. 提提大家,用社交平台訂枱有折扣優惠喔!!
更加抵食🥳🥳
嗜辣的人,誰不愛又香又濃的烤魚呢?之前在尖沙咀食過小魚兒,想不到將軍澳的住宅區都有,地方闊落,門口一行宣傳海報很吸引!這裡有3款魚十款口味選擇,我今次點了《老壇酸菜豆花海鱸魚》($298),性價比最高👍🏻。魚經油炸過,原條魚開邊上盆(下面有一則笑話分享),魚香且不易散開,海鱸魚魚肉細嫩厚實。4角有滑嫩豆花,也有青瓜和一些寛粉、芫荽、酸菜等配菜。我還加配了紅薯粉及豆皮,索哂湯汁好惹味。相比起來,我覺得寛粉比紅薯粉煙韌好吃!火鍋用明火,由頭食到尾都保持著熱辣辣。————✅ #nee_eat_tko小魚兒(將軍澳)將軍澳毓雅里7號富麗花園地下3-5號舖.㊙️我曾經聽過一則投訴,批評這些烤魚只有半條魚,很虧人…. 我猜他誤會了,其實只是一條魚開了邊………..#小魚兒 #將軍澳美食 #寶琳美食 #烤魚 #酸菜魚 #富麗花園

4角有滑嫩豆花,也有青瓜和一些寛粉、芫荽、酸菜等配菜。
我還加配了紅薯粉及豆皮,索哂湯汁好惹味。
相比起來,我覺得寛粉比紅薯粉煙韌好吃!

火鍋用明火,由頭食到尾都保持著熱辣辣。
————
✅ #nee_eat_tko
小魚兒(將軍澳)
將軍澳毓雅里7號富麗花園地下3-5號舖
㊙️

2022-03-13 63 views
終於出關見面啦🥲,今次👦🏻👧🏻見到喺Openrice訂座有8折優惠,就游咗入寶琳食小魚兒嘅烤魚❤️。果然冇失望,最可惜係👧🏻戒口冇得食菠蘿🍍,所以冇叫到醬爆鳳梨香辣豆花烤魚🥲 見到Menu仲有串燒食,不過Lunch暫時唔提供串燒,希望下次可以試到啦!🌟老壇酸藥豆花烤魚 (BB辣)餐廳提供3款烤魚種類,包括海鱸魚、江團魚、凌波魚。呢排仲做緊優惠,以海鱸魚$298價錢就食到$318 嘅江團魚,所以👦🏻👧🏻就緊係叫江團魚!酸菜魚湯底容易入口又惹味,用上唔少青紅辣椒🌶️、胡椒粒、芫荽、花椒油。酸菜係偏甜容易入口😝烤魚事先有炸過,魚肉。肥美厚實不鬆散,又充滿油脂,所以入口都好滑身,Collagen🆙。烤魚仲有唔少配菜,包括豆花、青瓜、寬粉。豆花雖然唔係豆腐花形狀,但又冇豆漿咁實正,滑捋捋又索曬湯底精華😏 寬粉=寬薯粉係意外地煙韌🥰,超愛呀😍😍🌟 炸響鈴對👧🏻嚟講打邊爐🍲/鍋類食物唔少得腐竹製品,今次就額外加咗炸響鈴!在烤魚湯底內浸幾秒即食超掛湯👍🏻🌟 炸雙皮奶👦🏻好堅持要叫炸鮮奶,外層裹著麵包糠+黑芝麻粒,份外香脆。內層炸鮮奶調味剛剛好又滑身,充滿奶香!加上微量紅豆粒,香甜美味🤩

🌟老壇酸藥豆花烤魚 (BB辣)

🌟 炸響鈴

🌟 炸雙皮奶
2022-03-09 56 views
小魚兒 (富麗花園) (將軍澳)📍將軍澳毓雅里7號富麗花園地下3-5號舖🤍今日去左樓下間小魚兒,食個勁耐無食既酸菜魚類既餐廳,方便快捷,唔洗諗,食唔哂仲可以打包返去唔洗諗晚餐🤣🤣👍🏻烤魚四步曲1. 選烤魚種類 選碳火風味烤魚,可揀選海爐魚/江團魚/ 凌波魚,咁我地叫左性價比最高的海鱸魚, 肉細嫩、厚、實 2. 烤魚口味推介 鮮九葉花椒bb 豆花 、老壇酸菜豆花,可選不辣、bb辣、麻辣等等3.加選配菜 有粟米、豆腐、腐竹、蓮藕、金針菇、響鈴、丸類、寬粉等等4.加配BBQ燒烤有燒生蠔、燒白鱔、燒鮑魚、燒雞泡魚乾等等🤍有大量酸菜、花椒做配料,魚質細嫩幼滑,湯底濃郁,配有青瓜、豆腐,明火火鍋配上,熱辣辣,不錯之選🤍餐廳位置都寬敞,除左酸菜魚,都可點選小菜配飯、雞煲、BBQ燒烤、有喜鑊燒、小食、甜品,另外設有自助水吧位任裝是日餐湯
小魚兒 (富麗花園) (將軍澳)
📍將軍澳毓雅里7號富麗花園地下3-5號舖

👍🏻烤魚四步曲

2. 烤魚口味

3.加選配菜
有粟米、豆腐、腐竹、蓮藕、金針菇、響鈴、丸類、寬粉等等

4.加配BBQ燒烤
有燒生蠔、燒白鱔、燒鮑魚、燒雞泡魚乾等等

2022-03-07 230 views
🐠🐠《小魚兒》作為一個愛魚🐟又愛辣🌶之人,辣烤魚🔥真係一個小編好鍾意嘅選擇😋!重口味之餘又夠鮮香😙!而坊間又有好多比一大堆辣椒,魚及配料少到都唔知食咗啲乜😂!不過呢間《小魚兒》真係唔錯😋!➖➖✖️➖➖✖️➖➖✖️➖➖✖️➖➖🖤碳火風味烤魚 (約800-900g)📍凌波魚 HK$368📍爆醬鳳梨🍍香辣豆花+HK$18📍大麻、小辣今次食最高級嘅凌波魚🙈,成盆整條魚開邊上🤩!魚肉先用明火🔥烤燒後再煮😋!在窩爐中慢煮翻騰➰,魚肉有烤香😍!肉質嫩滑肥美😋!油份重及無泥腥味😙!小編選擇咗爆醬鳳梨🍍+香辣豆花😙,強烈推薦這選擇(其實只係食過這選擇😂,不過太好食,有得揀都仲係揀佢😆)!菠蘿片🍍可以被選為最佳女配角😋!食到咁上吓就開始Feel到辣到出汗😙!食返片菠蘿感覺真係好爽😋!佢吸咗啲辣汁,但本身又有好多酸甜果汁,兩種味道濃香互不相讓😎,又甜又辣相當突出!爽🤪!豆花就更加唔洗講,記住係豆花,唔係豆腐😋!滑過食啫喱!正!配料仲相當豐富🌟!青瓜🥒薯粉大豆芽芫荽蒜一大堆!🖤小編仲叫多咗個黃金組合:蓮藕、土豆🥔片、金菇、海帶唔講大家都想像到同個香辣汁底有幾夾😙!有機會,I will be back🤓!〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🐠🐠
《小魚兒》

➖➖✖️➖➖✖️➖➖✖️➖➖✖️➖➖
🖤碳火風味烤魚 (約800-900g)
📍凌波魚 HK$368
📍爆醬鳳梨🍍香辣豆花+HK$18
📍大麻、小辣

豆花就更加唔洗講,記住係豆花,唔係豆腐😋!滑過食啫喱!正!

配料仲相當豐富🌟!青瓜🥒薯粉大豆芽芫荽蒜一大堆!

🖤小編仲叫多咗個黃金組合:
蓮藕、土豆🥔片、金菇、海帶
唔講大家都想像到同個香辣汁底有幾夾😙!

有機會,I will be back🤓!

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🐠 小魚兒
🐡 將軍澳富麗花園地下3-5號舖

#SofoodSogoodsochill #小魚兒 #將軍澳美食 #香港美食 #香港美食指南 #好食 #美食 #美食攝影 #食 #食事記錄 #Hongkongfood #hkfoodie #hongkong #foodblogger #hkfoodblogger #hk #foodtherapy #hkfood #foodiesinternationalchat #eat #eateateat #eating #eatright #explorehongkong #eatinggood #eatwellbewell #openrice #eatgoodfeelgood #eatgoodfood

2022-03-04 50 views
晏晝就食酸菜魚,胃部大挑戰酸菜魚一向鐘意食,今次仲係烤魚,keep住熱度,要咗少小辣,再夾起晒啲乾辣椒,以免愈煲愈辣魚有3款揀:海鱸魚$298,江團魚$318,凌波魚$368烤魚口味都有10款選擇,我就要咗最基本嘅酸菜魚口味,特別在入面有豆腐花,第一次見,夾嘅時候小心啲,因為好易碎晒烤魚入面仲有寛粉、雲耳、酸菜、芫荽另外我加咗生菜、豆卜,索晒啲味好正👍🏻本身仲想食吓串燒,但晚市先有,遲吓開返晚市再食過😬🚩小魚兒 (富麗花園) (將軍澳) @little.fish.hk 📍將軍澳毓雅里7號富麗花園地下3-5號舖
晏晝就食酸菜魚,胃部大挑戰

魚有3款揀:海鱸魚$298,江團魚$318,凌波魚$368

烤魚入面仲有寛粉、雲耳、酸菜、芫荽
另外我加咗生菜、豆卜,索晒啲味好正👍🏻
本身仲想食吓串燒,但晚市先有,遲吓開返晚市再食過😬

📍將軍澳毓雅里7號富麗花園地下3-5號舖
2022-02-27
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
2022-03-01 51 views
好耐冇人同我去食烤魚,唯有自私食🤪。佢有幾款魚揀叫咗我最鍾意嘅海爐魚,味道都有好多款,見有一款爆醬鳳梨香辣豆花咁特別,就試一試呢款。由於一個人自私食,我就冇再叫其他打邊爐配料,專心食好我條魚🐟。盤魚一嚟到已經好香,佢哋主打炭火風味烤魚同埋燒烤,就知道佢條魚係燒過先至再醬煮。🍍鳳梨酸酸甜甜,豆腐滑捋捋。由於太辣,我都係叫多咗杯青檸梳打。識咗大約個半鐘,成條魚食晒滿足夠飽。最後埋單$250有找,下次有機會會試埋佢個鮑魚雞煲😋
好耐冇人同我去食烤魚,唯有自私食🤪。
佢有幾款魚揀

最後埋單$250有找,下次有機會會試埋佢個鮑魚雞煲😋

2022-02-28 27 views
食魚黎講由以前食開任何水煮魚烤魚🐟就一直叫開江團魚!江團魚嘅肉質嫩滑唔會實的的,肉質唔會太鬆散太碎,兼且又無咩骨😍所以都推薦大家要叫汁團魚🐟-▪️爆醬鳳梨香辣豆花豆花$298 (+$18)呢個魚嘅面頭會搽上厚厚一層既豆瓣醬,非常入味。今次同以往一樣都係叫左小辣大麻🌶️,辣味會越熬越辣越入味😋小辣配合大麻剛剛好感受到麻香同又唔會辣到不行不行!就咁叫條魚都已經有以下配菜:少量寬粉🍜、 4️⃣大舊滑溜溜豆腐記得要最後食先入味🤍、芫荽🌿、洋蔥🧅、木耳。條魚絕對夠大條大份😆▪️菠蘿煮過的嘅菠蘿充滿辣油爆哂汁勁juicy!🍍◾️萵筍$58一大碟萵筍切到薄薄地,淥一淥好快就熟哂😚份量都相當唔錯好適合大家可以◾️冰火魷魚$88呢個魷魚採用嘅係水魷魚,食落好彈牙👍🏻呢道係一碟涼菜,味道方面都非常恰到好處,唔會太過辣有少少甜味👍🏻完全可以中和烤魚嘅辣味🌶️
▪️爆醬鳳梨香辣豆花豆花$298 (+$18)

▪️菠蘿
煮過的嘅菠蘿充滿辣油爆哂汁勁juicy!🍍

◾️萵筍$58

◾️冰火魷魚$88
  • 冰火魷魚
  • 萵筍
  • 江團魚
2022-02-22 21 views
*💭小魚兒近日天氣轉冷,在寶琳經過這間烤魚店便決定點個熱辣辣的烤魚暖暖身🥰餐廳主打烤魚,有不同口味可選擇😍另外還有雞煲、酸菜魚和串燒🤤午餐時段更有米線套餐,令人花多眼亂🙈烤魚鮮九葉花椒BB豆花烤魚🐟很久沒吃烤魚了,當然要一試餐廳的招牌菜🥰辣度和麻度都可以自由選擇,我們點了BB辣已經很夠辣了🤯另外魚類則選了海爐魚,肉質厚實,而且沒有細骨,啖啖肉😍烤魚配菜還有豆花、青瓜和寛粉🤤寛粉吸收了辣湯後非常惹味🤤結帳時店員有提及原來烤魚也可以外賣😍而且餐廳晚市營業時間也延長了,可以隨時外賣烤魚回家品嚐🥰
💭小魚兒

烤魚鮮九葉花椒BB豆花烤魚🐟

2022-02-19 26 views
最近降溫了,要吃點辣,幫忙禦寒。小魚兒就是不錯選擇,味道正宗又物美價廉,離家近的選擇,於是周末就睡醒過來吃午飯啦。 水煮魚魚肉鮮美入味之餘滿足一天的營養,口感簡直一流。還有很多配菜,新鮮的黃瓜萵筍,豆芽等等,加上川薯粉,飽肚子又好吃😋我點了小辣中麻,剛剛好鮮美。 榴槤炸彈配麻辣火鍋簡直就是絕配,榴槤變成了流心,甜美入心。大家簡直有100種吃榴槤的方式。 手機點菜,不僅有烤魚雞煲,看到好多平價午市套餐,超級划算。於社交平台訂枱有更高折扣優惠 小魚兒 (富麗花園)將軍澳毓雅里7號富麗花園地下3-5號舖

水煮魚

榴槤炸彈

手機點菜,不僅有烤魚雞煲,看到好多平價午市套餐,超級划算。

於社交平台訂枱有更高折扣優惠

小魚兒 (富麗花園)
將軍澳毓雅里7號富麗花園地下3-5號舖
2022-02-08 41 views
ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ 今次就食咗小魚兒未食過烤魚,估唔到喺將軍澳竟然有得食🤩🤩係屋企zoom上完堂就落街食 haha😚海鱸魚x鮮九葉花椒BB豆花($298)同佢既介紹一樣肉細嫩,厚,實,食落啖啖肉🐟條魚對半切開左,所以好易起肉!肉都好實,唔錯😋至於湯底揀左BB辣小麻,不過唔太辣,所以叫左店員比多啲辣椒🌶️唔知係因為多咗辣椒定係煮耐左,湯底後尾都重味左🤣配菜仲有豆腐、青瓜同寛粉,寛粉真係好襯呢款湯底🤩黃花魚春($78) 其實係多春魚咁,第一次咁樣食🤣估唔到都OK☺️幾好食,呢個湯底都真係好襯魚類🐠原來本身仲可以免費升級做江團魚,但係今日咁岩冇晒🥺🥺
ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ
今次就食咗小魚兒

海鱸魚x鮮九葉花椒BB豆花($298)

黃花魚春($78)

原來本身仲可以免費升級做江團魚,但係今日咁岩冇晒🥺🥺
2022-01-14 424 views
久未探訪的將軍澳朋友主力推介的一間街坊人氣店,鄰近港鐵寶琳站7分鐘路程直達主打川菜烤魚的小魚兒,進店見到有不少食客正食梗烤魚同雞煲,而正正就係比小編索到果份麻辣香鍋嘅味道,最終同友人決定棄魚兒而點了辣雞~一望餐單,選擇真係多到誇張,雞煲定烤魚都岩嘅火鍋料選擇十分多,除此之外還有各款串燒、小食、冷盤、鑊氣小炒、特飲、啤酒!咁嘅陣容! 無晚市駛鬼怕! 周六日黎呢到嘆個豐富午市堂食又得。重慶雞煲 (半隻) $148推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️香噴噴熱辣辣,岩哂呢D天氣食返個辣雞煲,唔食得辣可以點個BB辣試下,啖啖滋味雞肉入口香甜。香蒜燒茄子$43推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️超級推介! 我會話佢係爆蒜燒茄子! D蒜真心唔駛錢咁多到食哂茄子都重有一半!值得一讚係佢個茄子外皮燒得好平均,當反過來睇個紫色表皮仍然處於鮮艷嘅原茄狀態! 掂!燒秋葵 $25推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️個人喜好我最愛的秋葵,基本上一定好食。四川麻辣燒生蠔 $28 each推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️惹味生蠔是食串燒不可缺少的一款。脆焦糖燒菠蘿 $43推介:⭐️⭐️⭐️⭐️被小編定為招牌甜品的燒菠蘿,建議留在最後用QR code落單。香檳葡萄乳酸爆珠梳打 $36推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️餐

久未探訪的將軍澳朋友主力推介的一間街坊人氣店,
鄰近港鐵寶琳站7分鐘路程直達主打川菜烤魚的小魚兒,
進店見到有不少食客正食梗烤魚同雞煲
而正正就係比小編索到果份麻辣香鍋嘅味道,
最終同友人決定棄魚兒而點了辣雞~

除此之外還有各款串燒、小食、冷盤、鑊氣小炒、特飲、啤酒!

重慶雞煲 (半隻) $148
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
香噴噴熱辣辣,岩哂呢D天氣食返個辣雞煲
唔食得辣可以點個BB辣試下,啖啖滋味雞肉入口香甜。

香蒜燒茄子$43
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
值得一讚係佢個茄子外皮燒得好平均,
當反過來睇個紫色表皮仍然處於鮮艷嘅原茄狀態! 掂!

燒秋葵 $25
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
個人喜好我最愛的秋葵,基本上一定好食。

四川麻辣燒生蠔 $28 each
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
惹味生蠔是食串燒不可缺少的一款。

脆焦糖燒菠蘿 $43
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
被小編定為招牌甜品的燒菠蘿,
建議留在最後用QR code落單。

香檳葡萄乳酸爆珠梳打 $36
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
餐牌上有四款爆珠梳打,
因應個人口味味道,必叫的一款特飲。

禁堂食前晚市有個折扣優惠:
全單19:30前埋單可8折 (酒水串燒除外),
海鱸魚價錢免費升級為江團魚。
希望過完初四可以回復正常,朋友仔就可以聚下再食餐好啦。

👅美味: 9️⃣ 😮驚喜: 9️⃣
✨環境: 8️⃣ 💆‍♂️服務: 8️⃣
💡性價: 9️⃣ 🐽飽肚: 🔟
💫回頭: 9️⃣ 👍推薦: 9️⃣
2022-01-05 82 views
家人見天氣咁凍,好想食熱辣辣嘅野,但又唔想食雞煲或牛肉類,我提議食烤魚,於是就去了#小魚兒 開餐😌。 用上QR code 落單,可慢慢自行選擇食物,除左烤魚,仲有串燒、火鍋,雞煲等等,都好吸引啊! 烤魚有3款可供選擇,淩波魚、海鱸魚同江團魚,我點了江團魚。湯底選了黃金蒜香豆花(不辣),有大量蒜粒鋪在魚上,配料還有滑滑的豆腐、豆芽、芫荽、雲耳、青瓜同埋煙韌的寬粉。待湯滾起便即嘗頭啖湯,飲落湯底鮮甜,額外加配了烏冬,越煲越出味餸料索晒啲湯好好味😋!江團魚肉質很柔軟滑溜,含有膠原蛋白及豐富魚油香味。凍檸茶 $16大杯抵飲🥳。全單19:30前埋單可享8折優惠,另於社交平台訂枱有更高折扣優惠。

用上QR code 落單,可慢慢自行選擇食物,除左烤魚,仲有串燒、火鍋雞煲等等,都好吸引啊!

烤魚有3款可供選擇,淩波魚、海
鱸魚同江團魚,我點了江團魚。
江團魚肉質很柔軟滑溜,含有膠原蛋白及豐富魚油香味。

凍檸茶 $16大杯抵飲🥳。

全單19:30前埋單可享8折優惠,另
於社交平台訂枱有更高折扣優惠。
2022-01-04
Type of Meal
Dinner
2021-12-31 63 views
份量十足的烤魚餐廳✨優惠甚多,很抵吃!🌈將軍澳店限定,19:30前離座,海鱸魚價錢免費升級江團魚,全單更享8折優惠!在社交平台訂位,更享有優惠折扣。✨✨✨烤魚有多種湯底選擇,有辣有不辣,任君選擇。《烤魚配黃金蒜香豆花》$298不辣,蒜香味極濃,很香噴噴!湯底亦比較清新!江團魚魚肉肉質肥美,油分重,含較高骨膠蛋白。火鍋配料亦很多選擇。《炸午餐肉粒》$58很大碟!外層炸得脆口,用作打邊爐,很好吃!《黑毛豬腩片》$98亦是大大碟!很合理!👍🏻《精選美國肥牛片》$128同樣也是大大碟,很好!《土豆粉》$32很特別!像烏冬的樣子,咬下去是較黏的口感,好吃!👍🏻《炸響鈴》$43《油麥菜》$32《唐生菜》$32《牛黃喉》$88份量也多,爽口好味!《鮮鵝腸》$88新鮮的!份量也多,且質素也很好,長長的!《鴨血》$68此外更點了一款小食。《香蒜燒茄子》$43蒜粒很香!茄子燒得剛好!飲品方面,也滿特別!《香檳葡萄乳酸爆珠梳打》$36《荔枝乳酸爆珠梳打》$36爆珠很有口感,梳打十分解渴!👍🏻總結:烤魚種類多,火鍋料也夠多,更有小食和小菜,十分豐富!推薦!👍🏻👍🏻
份量十足的烤魚餐廳✨

優惠甚多,很抵吃!🌈

烤魚有多種湯底選擇,有辣有不辣,任君選擇。
《烤魚配黃金蒜香豆花》$298
不辣,蒜香味極濃,很香噴噴!湯底亦比較清新!

江團魚魚肉肉質肥美,油分重,含較高骨膠蛋白。

火鍋配料亦很多選擇。
《炸午餐肉粒》$58
很大碟!外層炸得脆口,用作打邊爐,很好吃!
《黑毛豬腩片》$98
亦是大大碟!很合理!👍🏻
《精選美國肥牛片》$128
同樣也是大大碟,很好!
《土豆粉》$32
很特別!像烏冬的樣子,咬下去是較黏的口感,好吃!👍🏻
《炸響鈴》$43
《油麥菜》$32
《唐生菜》$32
《牛黃喉》$88
份量也多,爽口好味!
《鮮鵝腸》$88
新鮮的!份量也多,且質素也很好,長長的!
《鴨血》$68

此外更點了一款小食。
《香蒜燒茄子》$43
蒜粒很香!茄子燒得剛好!

飲品方面,也滿特別!
《香檳葡萄乳酸爆珠梳打》$36
《荔枝乳酸爆珠梳打》$36
爆珠很有口感,梳打十分解渴!👍🏻

2021-12-30 51 views
位於寶琳嘅一間轉去食魚嘅邊爐舖頭簡直係食魚愛好人士嘅天地首先佢個前菜係消費只完全好似地道風味嘅小茄子一樣茄子一夾就即刻起到啲肉出嚟啖啖都係肉打邊爐梗係要食午餐肉啦依度新鮮一碟鮮榨午餐肉就咁食都好好食呀而且我們點餐點了牛肉豬肉各樣配料鵝腸全部都係新鮮大大碟非常抵食 真係大大碟唔信叫下你就知呀 越多人食到嘅嘢就越多仲有仲有依度有不同嘅特飲又大杯色彩又美麗又好飲打卡啱晒啦見唔見到依度嘅新鮮蔬菜大大的 又鍾意打邊爐又怕肥嘅朋友們淨係食菜都夠晒滿足呀呢一度雖然係位處寶琳但係都有好多街坊排着隊嚟幫襯㗎 冇他嘅嘢食又好食地段又方便鄰近地鐵站環境又舒服7:30前埋單離座鱸魚可升級變做江團魚全數仲可以八折另外如果可以喺社交平台嗰度訂枱更加有折扣優惠添 唔係講笑預先訂枱真係抵食好多㗎
位於寶琳嘅一間轉去食魚嘅邊爐舖頭
簡直係食魚愛好人士嘅天地