2023-04-04 221 views
這家韓式小店有很多選擇!我被它的壽司卷吸引住,一口氣叫了三款壽司卷🤣🤣🤣😍😍韓式手卷吞拿魚是我最喜歡的一款,吞拿魚餡料好夠,搭配上酸甜的韓式泡菜和辣椒醬汁,口感非常豐富。😀😀😀牛肉壽司卷是另一款值得推薦的美食,牛肉肉質柔軟,搭配上海苔和韓式調味醬,😛😛😛味道非常獨特。除了上述推薦的韓式壽司卷,因為我還叫了原味蟹柳,好適合小朋友食💕💕💕壽司卷真的很棒!此外,這家店還提供外帶服務,還有很多選擇,例如人參雞湯,咖喱飯,韓式拌飯,韓式炒粉絲,還有去炸雞和炸物,種類繁多,下次一定要試吓其他!總體來說,這家韓式小店是一個非常值得光顧的地方,買咗三份壽司卷都係$130😙😙

壽司卷真的很棒!

Unexpectedly good fried chicken with good value for money🍗🐷overall: 8/10🍗Fried Chicken 2-3ppl setThe set meal that only costs $88 but comes together with two drinks and a side dish which I’ve chosen kimchi. Thought its gonna be a really small portion but turns out to have 6 big pieces. We ordered takeout but it’s still soo crispy even after almost 30mins ride to home. Not sure about the parts of chicken that they use but all the pieces are so tender and juicy. This is surprisingly much beyond ou

🐷overall: 8/10

🍗Fried Chicken 2-3ppl set
The set meal that only costs $88 but comes together with two drinks and a side dish which I’ve chosen kimchi. Thought its gonna be a really small portion but turns out to have 6 big pieces. We ordered takeout but it’s still soo crispy even after almost 30mins ride to home. Not sure about the parts of chicken that they use but all the pieces are so tender and juicy. This is surprisingly much beyond our expectation from a small Korean (though looks like operated by hk people) restaurant in sun po kong. It does deserves a compliment here👏

🍜Fried bulgoki japchae
I’d say japchae is not a difficult dish and it’s hard to fail. It does tastes good and worths the price. The meat portion is not too small i guess at least 10 slices. Overall quite good.

#閒日小居
#koreanfood
#sunpokongfood
#koreanfriedchicken
2023-02-12 391 views
今日和友人在新蒲崗上堂,附近勁多食肆,我選了食韓國菜,友人平時原來在家叫外賣都會叫,性價比高,好容易就會食多了。人均:$69.5.韓式紫菜飯卷(吞拿魚)有蘿蔔絲、蛋絲、青瓜條、吞拿魚,口味適中不會過濃,可以一口放入口,有好香麻油味,方便易食!.韓式紫菜飯卷(牛肉)配料和吞拿魚飯卷一樣,主角是牛肉,牛肉有烹調過,醬汁和味道恰到好處,和朋友分享最容易。.韓式辣豚肉炒粉絲用三色椒配豚肉辣炒,辣度不會過辣,炒得剛剛好,粉絲夠乾身,不可錯過記得叫。.飲品韓國熱蜂蜜柚子蜜.

人均:$69.5
韓式紫菜飯卷(吞拿魚)
韓式紫菜飯卷(牛肉)
韓式辣豚肉炒粉絲
飲品
韓國熱蜂蜜柚子蜜
2023-02-12
Type of Meal
Dinner
2023-01-25 392 views
平時都會在新蒲崗出沒,但竟然最近先發現有間唔錯既韓國餐廳~~~買左外賣,點左個韓式二人餐,個餐有六-七件雞、一個小食、仲有兩罐汽水! 我哋仲揀左芥末蜜糖醬~另外點左個韓式炒牛肉粉絲~炸雞非常香脆可口,而雞肉都好嫩滑,肉汁豐富,仲食到有少少胡椒既調味!韓式炒牛肉粉絲,係一款韓國傳統食品;入面好多材料,有菠菜、牛肉、洋蔥、青椒等,食落粉絲滑嘟嘟,正!雖然餐廳唔算大,不過真係好抵食,而且好好食TIM! 有機會下次可以試其他野.
另外點左個韓式炒牛肉粉絲~

雖然餐廳唔算大,不過真係好抵食,而且好好食TIM!
有機會下次可以試其他野.
2023-01-18
2023-01-23 297 views
住新蒲崗附近嘅朋友介紹既韓式🇰🇷小食店😋就咁睇,好似係間普通小店,但味道質素都十分高質。🌯韓式飯卷大大條,就咁睇好似好少咁,但其實每條都好粗😂要一口咬就要大大口。味道方面都濃味,應該配合返香港人鐘意重啲口味。試左蟹柳、牛肉同吞拿魚口味。當中自己最鍾意蟹柳口味😍🥬另外佢哋既配菜都十分有韓國風味,泡菜同我係當地食既無分別咁😳🍲伴飯可以自己加入辣椒醬調味😋增加味覺享受🍗韓式炸雞有驚喜🤩炸雞肉質滑溜有雞味,炸粉薄脆,可以話係必須要點既食物🍘香芋番薯波波咬落去口感似年糕,煙煙韌韌,甜度適中😍絕對可以一口氣食幾粒。呢間小店雖然種類唔多,但每個味道都做得好好,絕對可以一試再試。

試左蟹柳、牛肉同吞拿魚口味。當中自己最鍾意蟹柳口味😍

🍲伴飯可以自己加入辣椒醬調味😋增加味覺享受

🍘香芋番薯波波

Delivery
2022-12-21 271 views
新蒲崗真係超多好野食架-遲啲仲會有深受大家熱愛嘅壽司郎添~今次呢間韓國菜小店,位置唔算顯眼,但質素真係意外地高質呀~🍗韓式炸雞2人套餐$88套餐會有原味炸雞6-7件,自選醬汁一款,配菜一款同埋汽水兩罐。炸雞外皮咬落「索索聲」,超級酥脆,而醬汁可以比客人反到去臨食先倒落去,咁炸雞就唔會林曬了,幾貼心嘅做法~🫶🏻🍙原味韓式飯捲$38呢個飯捲味道真係頗正宗,微香嘅麻油味,包住蟹柳,青瓜,蛋絲,黃蘿蔔等等嘅蔬菜,一啖一件唔會散,而且唔會比任何一種食材「搶fo」

🍗韓式炸雞2人套餐$88

🍙原味韓式飯捲$38
2022-12-10 271 views
韓式飯卷(燒牛肉)$46韓國果肉梨汁+$6飯卷已預先切好,方便一口一件,個飯卷超多餡,有主角韓式燒牛肉、雞蛋絲、生菜、青瓜、紅蘿蔔絲。燒牛肉好juice ,食落唔會好乾身。+$8加配韓式魷魚醬韓式生醃魷魚口感滑嫩,帶點微辣,非常開胃。日式和風牛肉飯$42韓國果肉提子汁+$6比某快餐店更好吃的和風牛肉飯❗️首先牛肉飯超大的一碗,肥牛鋪滿飯面,牛肉甘甜,珍珠米軟硬適中。芝士年糕2件$15炸物即叫即炸,外皮香脆,一咬開,入面嘅芝士即刻湧出嚟,年糕煙煙韌韌,好味道!
韓式飯卷(燒牛肉)$46
韓國果肉梨汁+$6

+$8加配韓式魷魚醬
韓式生醃魷魚口感滑嫩,帶點微辣,非常開胃。

日式和風牛肉飯$42
韓國果肉提子汁+$6
比某快餐店更好吃的和風牛肉飯❗️

芝士年糕2件$15
2022-11-30 264 views
去開新蒲崗工廠大廈,去到附近嘅小街搵嘢食,見到呢間細細地嘅韓國餐廳,食啲小食都唔錯👍🏻韓式炸雞二人餐$88有六至七件炸雞、一個沙律小食、仲有兩罐汽水唔知係咪通常啲人都係叫外賣,炸雞同埋醬係分開上嘅~我哋叫咗甜辣醬,係最基本嘅韓式風味~~😌 炸雞用嘅麵包糠比較粗粒、比較有咬口同香脆,炸雞肉汁豐富,食到有胡椒嘅調味😋韓式燒牛肉飯卷$46飯卷都幾大條,好抵食!入面亦非常足料,好多牛肉!味道方面偏向迎合本地嘅口味雖然餐廳細細,可能因為好抵食,一直都有人嚟買外賣!一百蚊都唔洗又可以食到二人餐都真係喜出望外~😝

韓式炸雞二人餐$88

有六至七件炸雞、一個沙律小食、仲有兩罐汽水

韓式燒牛肉飯卷$46

2022-11-27 238 views
🇰🇷韓式拌飯(香菇牛肉)✨份量適中,香菇牛肉都比得慷慨。😊特別鐘意佢有少少生菜絲,當加埋青瓜絲、蘿蔔絲一齊食🥬,中和左牛肉既膩感。成個感覺好清爽!💛💛(有趣既係附送既韓式辣醬完全吳辣,所以唔係好食得辣既朋友都可以加爆!)🇰🇷韓式飯卷(沙律吞拿魚)✨岩岩好可以一啖食曬既size,沙律吞拿魚份量吳少,入面既青瓜、蛋絲、蘿蔔絲同醃蘿蔔更為個飯卷增加左吳少口感同風味。整體而言食得非常滿足!😋😋🇰🇷蟹肉忌廉薯餅✨好好食,好驚喜!雖然係叫外賣,但依然keep到外層鬆脆既口感。而且佢既炸粉唔會好厚,食落完全吳覺油膩,配搭內層綿密既忌廉蟹肉,簡直係perfect!🤤🤤下次一定會叫翻(。>∀<。)🇰🇷甜辣年糕✨年糕之中夾雜住少量魚板同白菜。甜辣既調味令到食落去會好順口,雖然比想象中辣少少,但依然可以接受。比較可惜既係個年糕實在太過煙韌,食左幾條之後個牙骹已經有d酸•﹏•,如果可以整淋d就perfect啦!整體而言,佢地堂食既價錢都好抵食,如果想食韓餐,會係一個吳錯既選擇👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🇰🇷韓式拌飯(香菇牛肉)✨

份量適中,香菇牛肉都比得慷慨。😊

🇰🇷韓式飯卷(沙律吞拿魚)✨

🇰🇷蟹肉忌廉薯餅✨

🇰🇷甜辣年糕✨

韓式拌飯(香菇牛肉)
韓式飯卷(吞拿魚)
蟹肉忌廉薯餅
甜辣年糕
Delivery
韓式拌飯(香菇牛肉)
韓式飯卷(吞拿魚)
蟹肉忌廉薯餅
  • 韓式飯卷(沙律吞拿魚)
1K
2022-11-16 195 views
👧🏻😋👅🍽✨比連鎖出色的韓式炸雞-閒日小屋🇭🇰 新蒲崗康強街32-34號康強洋樓地下4A號舖 🇭🇰-🧚🏻炸雞盒有疏窿通氣外賣返到去都仲係好脆🧚🏻仲附送兩個hello kitty包裝既手套so cute 🤭-🔥🐥炸雞2人餐 $88💯包括炸雞7件, 韓式小食, 兩罐汽水同一個醬💯炸雞有唔同部位, 炸粉脆卜卜, 食落乾身唔油但肉質juicy 💯醬揀左韓式蒜味, 佢就分開上, 需要時先點, 但個雞本身有少少醃味, 就咁食都好夠味, 點左醬就另一番風味💯小食揀左泡菜, 都幾大盒少少辣好惹味-🐄🍜韓式牛肉粉絲 $46✨粉絲超入味, 唔會太油膩✨炒入粉絲係條狀牛肉, 寶物沉歸底份量多, 仲有啲蛋皮係面-
👧🏻😋👅🍽✨
比連鎖出色的韓式炸雞
閒日小屋
🇭🇰 新蒲崗康強街32-34號康強洋樓地下4A號舖 🇭🇰
🧚🏻炸雞盒有疏窿通氣外賣返到去都仲係好脆
🔥🐥
炸雞2人餐 $88

💯包括炸雞7件, 韓式小食, 兩罐汽水同一個醬
💯小食揀左泡菜, 都幾大盒少少辣好惹味
🐄🍜
韓式牛肉粉絲 $46

✨粉絲超入味, 唔會太油膩
✨炒入粉絲係條狀牛肉, 寶物沉歸底份量多, 仲有啲蛋皮係面
TakeAway
2022-11-09 1635 views
炸雞最好就即炸即食,韓式炸雞既好處係新鮮啲又有肉汁,呢度係小店真係即炸俾你,所以都要等15分鐘到。外脆內軟,但唔係淋到冇朋友果種肉質,有口感。可選甜辣醬/蜂蜜芥末醬/蒜味醬/蔥雞區/泰式辣醬,太多選擇,問左蜜糖芥末醬多人揀,甜甜地芥末解到油膩感。二人餐有款小食,韓式泡菜/韓式魷魚醬/韓式蘿蔔乾/中華沙律/甜酸蘿蔔/拌大豆芽,韓式魷魚醬有魷魚刺身既口感,但辣辣地配唔辣既炸雞剛好。梨汁同提子汁飲落冇咁罪惡,最後加埋個炸忌廉蟹餅,好飽。#test_spk______________________________🏠閒日小屋📍新蒲崗康強街32-34號康強洋樓地下4A號舖💵 HKD 88‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾#hkfood #hkfoodblogger #hkfoodreview #hkig #hkfoodie #foodstagram #eatstagram #tea #foodblog #getinmybelly #heresmyfood #foodporn #foodreview #foodhunt #travelhk #likeforlikes #新

梨汁同提子汁飲落冇咁罪惡,最後加埋個炸忌廉蟹餅,好飽。

#test_spk
🏠閒日小屋
📍新蒲崗康強街32-34號康強洋樓地下4A號舖
💵 HKD 88

#likeforlikes #新蒲崗美食 #炸雞 #韓國菜
#먹방 #맛집 #맛 #홍콩  #홍콩맛집
#comida #restaurante #followforfollowback #like4likes
  • 炸雞
2022-11-08 215 views
同朋友去新蒲崗附近整野,當然食埋晚餐,朋友話想食韓國嘢,即時上網搵下附近有咩韓國🇰🇷野。呢間小店細細間,係一個隱蔽巷口入面,坐位唔算好多,見到好多人叫外賣,我同朋友唔算好餓,叫左兩人餐再加紫菜卷(烤牛肉) 兩人餐包6-7隻雞,醬汁5種口味。我哋選擇咗蜜糖芥末,再加小食選擇韓式魷魚醬,飲品我哋簡左汽水。紫菜卷食落去 好好味,好足料,炸雞 份量唔少,佢係新鮮熱辣炸起再配醬汁味道好正。個雞外脆內軟。我哋兩個人食完好飽。
同朋友去新蒲崗附近整野,
當然食埋晚餐,朋友話想食韓國嘢,
即時上網搵下附近有咩韓國🇰🇷野。
叫左兩人餐再加紫菜卷(烤牛肉)
兩人餐包6-7隻雞,醬汁5種口味。
紫菜卷食落去 好好味,好足料,
我哋兩個人食完好飽。
2022-11-02 198 views
初次嚟到呢一間餐廳少少舖頭位於新蒲崗其實而家新蒲崗有好多好嘢食呢一間就係其中一間主打韓國料理環境細細但係有好多好有質素嘅食品我哋嗌咗韓國主打著名嘅炒粉絲好粥了好多蔬菜好入味好彈牙好好食份量都唔少㗎食完都好飽添我哋亦都嗌咗韓式炒年糕 佢哋嘅醬汁好入味真係十足韓國風味絕無其他不正宗的味道好煙韌好入口 仲有啊我哋亦都嗌咗紫菜飯卷真係好好食包上蔬菜仲要好多塊 食完其實都已經好飽了佢哋唔需要等好耐基本上即叫即整有興趣食韓國嘢可以嚟呢度
環境細細但係有好多好有質素嘅食品
好煙韌好入口 仲有啊我哋亦都嗌咗紫菜飯卷
真係好好食包上蔬菜仲要好多塊 食完其實都已經好飽了
佢哋唔需要等好耐基本上即叫即整有興趣食韓國嘢可以嚟呢度
2022-10-17 259 views
以前男友從來不吃紫菜包飯😳但因為我成日食 佢發現原來都好食😋 習慣及興趣愛好是會傳染的!❤️蟹柳壽司卷 $38牛肉壽司卷 $46壽司屬於常溫 已經整好左 所以不需要等待~我哋都係鍾意牛肉多過蟹柳🫡因為牛肉預先醃製過 份量算多 而且都滑 口感層次比較多~一條壽司總共有八舊 其他配料有菜青瓜紅蘿蔔絲蛋絲同埋酸瓜忌廉蟹餅 $15 呢個不錯 味道鹹鹹地 幾Creamy香芋番薯波波 $20相對偏甜 呢個可以當做甜品 入面有一半係芋頭一半係番薯 幾特別好似台灣地瓜球咁🤣芝士熱狗棒 $28 我哋都係第一次食 超級飽 呢個熱狗棒可以當正餐了 入面有一大條芝士 出面係麵包 跟住揸咗之後再加蕃茄醬同千島醬閒日小屋 (新蒲崗)新蒲崗康強街32-34號康強洋樓地下4A號舖
以前男友從來不吃紫菜包飯😳

蟹柳壽司卷 $38
牛肉壽司卷 $46
壽司屬於常溫 已經整好左 所以不需要等待~
我哋都係鍾意牛肉多過蟹柳🫡
因為牛肉預先醃製過 份量算多 而且都滑 口感層次比較多~
一條壽司總共有八舊 其他配料有菜青瓜紅蘿蔔絲蛋絲同埋酸瓜

忌廉蟹餅 $15
呢個不錯 味道鹹鹹地 幾Creamy

香芋番薯波波 $20
好似台灣地瓜球咁🤣

芝士熱狗棒 $28

閒日小屋 (新蒲崗)
新蒲崗康強街32-34號康強洋樓地下4A號舖
2022-10-16 218 views
放工路過,嘗試新嘅韓國菜小店🥰睇Menu菜式選擇多,價錢唔係好貴,所以都忍唔住嗌咗幾款🤤韓式牛肉壽司($46)韓式壽司喺必點😎 開盒香香的麻油味,飯軟餡料簡單好入口,最愛嘅牛肉、蛋皮、菜、蘿蔔等等,經典搭配。韓式牛肉粉絲($48) 亮晶晶的粉絲.呈現出半透的色澤,吃下煙韌彈牙😻有豐富又健康的配菜:紅蘿蔔絲、雞蛋絲、青椒等.色彩鮮艷,有口感層次😽泡菜豬肉蓋飯($50)泡菜豬肉,真的太下飯了,一點點就可以來一大碗飯🤭因為有泡菜,不太膩! 一口能吃到我最愛的五花肉泡菜米飯和韓國辣醬🥰簡單而言,都係性價比高的一餐,鍾意韓國菜嘅可以試吓💓

韓式牛肉壽司($46)

韓式牛肉粉絲($48)

泡菜豬肉蓋飯($50)

簡單而言,都係性價比高的一餐,鍾意韓國菜嘅可以試吓💓
2022-10-13
TakeAway
$50 (Dinner)
  • 韓式牛肉壽司