2023-03-23 278 views
難得入開馬灣,緊係揾間餐廳chill下😍今次揾左間可以對住青馬大橋既夜景,對住條橋食飯好chill呀!呢度嘅環境真係好舒服,有啲似意大利嘅氣氛,令人感覺好放鬆。餐廳主要食pastas 🍝同🍕pizza為主今次我點左夏威夷薄餅-9” ($108),忌廉雞肉闊條麵($118),炸薯條配松露醬 ($58)呢個薄餅真係好好食,係手工pizza 黎架🍕😻餅底薄薄咁,但係唔會軟爛,反而有啲韌性。上面新鮮既🧀🧀芝士、火腿、菠蘿,味道好平衡,唔會太甜或太鹹。pizza仲有拉絲tim ga !!另外,忌廉雞肉闊條麵🍝🍝麵條煮得啱啱好,唔會過軟或過硬。雞肉切得幼細,同埋啲忌廉醬汁好香濃,加上勁多芝士片🧀🧀令味道更加突出😍味道好適合香港人嘅口味,唔會太濃或太淡。松露醬薯條🍟薯條炸得好脆身,而啲松露醬汁好濃郁,帶啲蕈菇嘅味道。我覺得呢個菜式好特別,有啲似英國嘅薯條,但係又有啲似意大利嘅松露醬。餐廳食物同環境都係好出色嘅。價錢都好實惠,每個菜式嘅份量都好夠食。真心推介比想試下啲特別嘅意大利菜式既朋友仔#chill #海景餐廳
難得入開馬灣,緊係揾間餐廳chill下😍

餐廳主要食pastas 🍝同🍕pizza為主

呢個薄餅真係好好食,係手工pizza 黎架🍕😻

另外,忌廉雞肉闊條麵🍝🍝

松露醬薯條🍟

#chill #海景餐廳
2023-03-23
  • 忌廉雞肉闊條麵
今晚黎探馬灣街坊朋友,馬灣朋友推介呢間餐廳,話試過pizza 好食,咁就當然要試試,仲可以一半一個款,一個pizza滿足兩個願望!另外叫左個闊麵+意粉,呢兩款就正常,好食,但就無話特別驚嘆(所以無影相)講返pizza,上檯就熱辣辣,芝士會拉絲,餅底一啲都唔厚,又唔硬,好易入口,正!而家天氣涼涼地,今晚坐出面露天位仲可以一路食一路對住青馬大橋個景,chill爆!只係因為坐露天位,燈光唔太夠,要自己用手機打燈睇menu😆😆仲有叫左半邊燒春雞伴薯條,燒雞皮脆👍🏽,只係略嫌薯條份量唔算多,6個人分有啲唔夠喉😆😆😆Meatballs就不過不失,個茄汁有啲酸

Meatballs就不過不失,個茄汁有啲酸
2023-03-11
$170 (Dinner)
2023-03-17 33 views
booked at 2030 via Openrice and 2100 time slot is also available here. But when we arrived at 2030 sharp the staff told us its already last order. We showed our booking confirmation. The waitress was not even bothered to help checking on the booking nor wonder why we can book the corresponding slot. They were just caring about doing chore and close the restaurant on time, leaving us standing and don't know where to go, while there weren't many choices in the island
辛苦工作一星期,周末又黎喇📣📣📣📣happy weekend之帶仔四圍去今日嘅主題係陽光與海灘‼️‼️‼️帶晒沙灘墊,玩沙玩具,孭晒背囊咁坐咗個半鐘頭入咗黎馬灣~阿仔真係勁興奮😆係咁話坐咗黃色旅遊巴入黎,其實係馬灣專線NR332🫢🫢🫢到咗馬灣,喺第一個站柏林路沙灘廣場落車,沿住啲扶手電梯落到最底就係馬灣東灣泳灘。呢個沙灘🏝️🏝️🏝️真係超正,望住青馬橋😍😍😍個view確實係一百分💯阿仔玩得開心,大人望住個靚景都寧捨心情暢快😝😝😝玩到咁上下係時候要搵地方開餐喇😋😋去洗手間嘅途中經過見到呢間餐廳,佢嘅位置超好,睇下連佢個招牌嘅反射都見到青馬橋㗎。呢度裝修佈置簡約又乾淨,座位舒服,近牆有一排卡位同半圓嘅梳化位,好有私人空間,好chill嘅感覺😍😍😍睇睇個menu先,有pizza🍕pasta🍝salad🥗主力係食意大利野嘅🇮🇹阿仔見到就係咁指住要食個忌廉雞肉意粉,🫢睇黎都係遺傳咗同阿媽一樣鍾意白汁嘅野😝望到佢主題牆嘅燈飾,同埋背景嘅紅磚牆,立刻聯想到烤烘薄餅用嘅磚爐,然後飄出焗好pizza嘅濃香蕃茄同香草嘅味道🤤🤤🤤等我快啲揀返個pizza先得~Meat Lover 9” $128辣肉腸,火腿,masal

Meat Lover 9” $128
辣肉腸,火腿,masala chicken,mozzarella cheese😋😋😋😋熱辣辣好味道👍🏻
欣賞佢嘅手工餅皮,搓得鬆軟,餅底夠薄,烤得香口。

忌廉雞肉闊條麵 creamy chicken pasta $118

意粉嘅sauce超濃郁,啖啖入口都好creamy🥰🥰🥰調味又唔會太咸,啱晒可以分啲比阿仔食🙌🏻🙌🏻🙌🏻實在太好,大人細路都食到舔舔脷。

Chicken wings (8pcs)-Arroy Arroy $98
自家醬汁夠入味,雞翼烤焗得啱啱好,咬落皮脆內裡肉質嫩滑,好味道👍🏻👍🏻👍🏻

🚨🚨食到中途阿仔訓咗‼️‼️‼️🙌🏻🙌🏻終於可以邊望住個青馬靚景,邊聽住chill爆嘅歌曲,仲可以慢慢咁去品嚐美食😍😍😍個種悠閑加慢活,實在係假日最好嘅禮物😆😆
2023-01-26 61 views
馬灣其實我都去過幾次,今日大年初二💮我同男朋友都唔使去拜年,就相約去馬灣行吓chill 吓,由葵芳坐shuttle bus 去其實好方便。經過沙灘🏖️見到商場二樓尼間餐廳氣氛幾好,員工又有禮貌,於是就想飲杯happy hours ,因為天氣好好於是選擇坐戶外outdoor座位,對住青馬大橋加沙灘海景真係無敵,叫咗個地中海沙律 🥗酸酸甜甜好好味😋三杯氣酒,五點幾開始坐咗個幾鐘,天色由日轉夜,感受青馬大橋的日與夜!
2023-01-13 91 views
➡️食盡馬灣之西餐 — Little Mario's Pizzeria—————————————————————最近成日係中環搭船去珀麗灣玩, 發現原來都有幾多西餐廳係海邊☺️今日想食pizza,就入左呢間餐廳試下先!🔸 夏威夷pizza(九吋) $98呢個size兩個人食又唔想單叫pizza咁dry就岩岩好啦,一人兩件唔洗搶😆面層有好多芝士, 而且pizza啱啱焗出嚟juicy, 餅底亦都唔會太厚,唔錯!🔸 肉醬千層麵 $118呢個千層麵啱曬鍾意食芝士嘅人,d芝士多到不得了😂拉絲拉到成張枱都係🤯,而佢既肉醬都係好足料好有水份,唔會乾身,食完勁飽🤣🔸 炸薯條配松露醬 $58薯條即刻炸熱辣辣而且係粗薯, 黑松露醬味道唔算太濃,都ok!🔸 Tiramisu $48食得出係落左小小酒,不過唔會話好刺激,甜度亦適中😇💭Overall comment:係一個放假黎馬灣食pizza嘅好地方,地方闊落,岩曬情侶或一班朋友!
—————————————————————

🔸 夏威夷pizza(九吋) $98

🔸 肉醬千層麵 $118

🔸 炸薯條配松露醬 $58

🔸 Tiramisu $48

食得出係落左小小酒,不過唔會話好刺激,甜度亦適中😇

💭Overall comment:

2023-01-09 78 views
呢間pizza由我幾年前去馬灣staycation嘅時候已經去過, 由一間只係得一張枱喺村屋地鋪嘅小店到最近開左大鋪就知道係有實力。我地揀左入面卡位坐眼前就係海景, 非常寫意好有度假feel點左2 in 1雙併pizza 就可以一次過試哂兩個口味Pepperoni 同 印度香料烤雞 切成薄片嘅意大利红腸唔會好硬,略帶煙熏味,加上少少chilli 好開胃充滿印度香料味, 好好味大size 岩哂3-4個人share, 咁就可以再叫d其他小食另外就點左半隻意大利脆皮烤雞, 唔好睇佢好似好細隻咁, 又好多肉, 而且唔乾!配上左巨量嘅薯條, 炸得岩岩好,好酥脆

我地揀左入面卡位坐眼前就係海景, 非常寫意好有度假feel

點左2 in 1雙併pizza 就可以一次過試哂兩個口味

Pepperoni 同 印度香料烤雞
充滿印度香料味, 好好味
另外就點左半隻意大利脆皮烤雞, 唔好睇佢好似好細隻咁

2023-01-08
2023-01-04 59 views
This shop is next to the MW beach. I think this shop really provide a good view for the consumer to enjoy during their dinner 🥰You can see the Tsing Ma Bridge over there!!! I super like the vibe of the restaurant .All waiter and waitress are super nice and funny . But it require people to speak English in ordering menu!!! I love their salad . It is fresh and tasty! Also love their pizza and pasta .
2022-12-06 70 views
每逢放假我都四處到香港不同的地方遊玩今個星期實在工作太忙碌睡得有點晚所以邊度馬灣走一圈馬灣公園是免費的那裏有個沙灘公園影青馬大橋實在一流走到攰就到海灘廣場吃晚餐其實馬灣也有不少食肆值得一試我們選擇了吃薄餅這間薄餅店位於青馬大橋正對面沙灘上面我們大約五點到達可以說把青馬大橋的日與夜都看過一遍❤️意式肉腸薄餅$128因為人不多所以我們點了中size其實中size也不少因為薄餅皮不是薄薄那種上面有意式肉碎芝士蘑菇青椒等配料尤其是芝士非常多味道非常濃郁就算放了一陣芝士也能拉絲🧡地中海沙律 $108這個非常讚因為配料非常多有鷹嘴豆、火箭菜、沙律菜等還有我最愛的紅蘿蔔和青瓜加上沙律醋酸酸甜甜的非常開胃💛松露卡邦意粉$128松露和卡邦醬簡直是神仙的配搭兩種都是濃郁的一開始以為味道會好重沒想到松露的濃郁會令蛋黃醬昇華味道厚實但不膩而且值得一讚的是醬汁平均的佈滿每一條意大利粉但不會過多或過少💚牛油烤餅$28這是印度烤餅鹹鹹的加上餅皮是類似薄餅那種外酥內軟熱辣辣食非常正💙炸薯條配松露醬$58新鮮炸起的薯條非常脆口餐廳有提供兩種沾醬蕃茄醬和松露醬兩種都各有特色我比較喜歡松露醬的濃郁感💜青檸梳打$42新鮮的青檸
每逢放假我都四處到香港不同的地方遊玩
尤其是芝士非常多味道非常濃郁
就算放了一陣芝士也能拉絲
🧡地中海沙律 $108
這個非常讚因為配料非常多
有鷹嘴豆、火箭菜、沙律菜等
還有我最愛的紅蘿蔔和青瓜
餐廳員工非常有禮
出餐快速
加上門外就能飽覽維港青馬大橋及海景
別有一番風味
📍 Little Mario's Pizzeria (珀麗灣) (馬灣)
馬灣珀麗路8號珀麗灣臨海廣場2樓1B號舖
2022-12-03 67 views
好耐都冇去沙灘玩啦!今日就嚟咗馬灣,一個近市區交通亦都比較方便嘅沙灘,咁我哋今日就嚟到呢間little Mario‘a pizzeria 。無論風景環境各樣嘢都相當怡人,餐廳還有室外同室內兩種座位可以選擇,室外景色直接望住青馬大橋底同馬灣泳灘。內裏座位非常之闊落,而裝修亦都好有外國風情。咁我哋order咗個Pizza ,Meat Lover同埋夏威夷一個Beast burger combo ,一個芝士棒,同埋一杯冇酒精嘅mojito。個Pizza有12吋咁大,但係好快就食晒,真係太好味,個餅底有好軟熟,芝士和所有嘅配料夾埋真係好正唔係,一般平時食開嘅Pizza。我而且Pizza係雙拼,你可以自由選擇在非常好味,值得推薦。而個 Beast burger Combo成個packing好靚, 原來因為佢同左一個由美國嘅YouTuber Mr Beast 開嘅外賣burger合作,所以成個packing好似外賣咁校個burger非常之好食,無論個包皮,肉汁豐富,真係異常甘好食,我依個芝士捧都不錯可以拉絲。不得不提你個服務態度非常之不錯,是一間非常之值得推薦的店舖。
好耐都冇去沙灘玩啦!今日就嚟咗馬灣,
2022-11-06 80 views
週未下午到愉景灣走走,荃灣西鉄站乘座渡輪只需10多分鐘,到這無煙城走走,天氣不似如期..去找東西吃醫下肚先..位於沙灘廣場的Little Mario,知道香港有幾間分店.就來拜會一下吧!見門面都坐滿..餐廳佈置具空間感,望著青馬大橋與海,好chill呀!餐牌叫了個Parma Ham 火箭菜pizza(M)餅底趣香好味😋脆炸芝士條,伴啤酒佳物,熱辣辣,好味😋有happy hour 特選啤酒享用,但手工啤酒非每處都有,所以選了兩支,每支都好有個性,個人較欣賞這款,有花香味😋😋這款也可以一試,個人口味,兩款都有特式餐廳整體不錯,擺枱精美、招待都欣勤,但要英語應對一下,畢竟愉景灣都是外國人較多的地方。餐廳有足夠的空間,望著眼前海一片,吹吹海風,是放空或與好友chit chat 既好地方。這裏絕對渡過一個悠閑愉快假期的好地方。

餐牌

叫了個Parma Ham 火箭菜pizza(M)
餅底趣香好味😋

脆炸芝士條,伴啤酒佳物,熱辣辣,好味😋

這款也可以一試,個人口味,兩款都有特式

2022-11-04 75 views
今天入島探望兩老,兩老提起島內有間薄餅店,由村屋做起最近搬到碼頭商舖,卻還未吃過,便決定當晚帶兩老去嚐鮮一下!餐廳位於商場二樓,餐廳外有濶落平台,晚上戶外可一覽青馬橋景,確實寫意!奈何今晚預正三號風球,唯有在室內用膳。意大利辣肉腸薄餅:我們點了Large Size,辣肉腸亦舖滿整個薄餅,用料絕不馬虎!薄餅外邊香脆,但肉餡卻不乾身,十分Juicy!忌廉雞肉闊條麵:忌廉汁十分溜滑,闊條麵帶點嚼感恰到好處,雞肉肉質嫰滑溜口,加上香濃醬汁相當吸引!煙三文魚沙律:沙律有很多配搭,我們選了煙三文魚,三文魚肉質鮮甜,蔬菜都很新鮮。總括而言,餐點份量相當不俗,而且價格宜人,性價比十分之高!
今天入島探望兩老,兩老提起島內有間薄餅店,
由村屋做起最近搬到碼頭商舖,卻還未吃過,
便決定當晚帶兩老去嚐鮮一下!

餐廳位於商場二樓,餐廳外有濶落平台,
晚上戶外可一覽青馬橋景,確實寫意!
奈何今晚預正三號風球,唯有在室內用膳。

意大利辣肉腸薄餅:
我們點了Large Size,
辣肉腸亦舖滿整個薄餅,用料絕不馬虎!
薄餅外邊香脆,但肉餡卻不乾身,十分Juicy!

忌廉雞肉闊條麵:
忌廉汁十分溜滑,闊條麵帶點嚼感恰到好處,
雞肉肉質嫰滑溜口,加上香濃醬汁相當吸引!

煙三文魚沙律:
沙律有很多配搭,我們選了煙三文魚,
三文魚肉質鮮甜,蔬菜都很新鮮。

總括而言,餐點份量相當不俗,而且價格宜人,
性價比十分之高!
2022-11-04 51 views
今日男朋友同我慶祝一下帶左我坐船入左馬灣玩左日馬灣遠離繁華的市中心,有不少值得到訪的景點。包括沙灘,以及各式美食餐廳及打卡好去處,本地一日遊都不錯去到夜晚,我地選左沙灘🏖️附近嘅餐廳入面非常之闊落,店員親切友善餐牌種類亦都好繁多,價錢都比較相宜在開揚海景面前享用美點,度過悠閒時光Pepperoni Pizza 🍕 餅底有麵粉香,批邊脆口而薄而但不失韌性,芝士恰到好處,辣肉腸帶鹹鮮味整體質感柔軟富韌性,口感不錯。Smoked Salmon Caesar Salad 🥗 凱撒沙律反而係用上咗黑醋汁,幸好沙律菜新鮮搭救Butter Chicken 係傳統印度香料咖喱雞,超香又濃郁既香料令到咖喱味道更加層次豐厚,而且吃起來不會感肥膩。Garlic Naan 🫓 絕對係配搭住印度牛油雞一起吃,香味濃郁嘅蒜蓉,更加配襯。

今日男朋友同我慶祝一下
帶左我坐船入左馬灣玩左日

去到夜晚,我地選左沙灘🏖️附近嘅餐廳

入面非常之闊落,店員親切友善

餐牌種類亦都好繁多,價錢都比較相宜
在開揚海景面前享用美點,度過悠閒時光

Pepperoni Pizza 🍕

整體質感柔軟富韌性,口感不錯。

Smoked Salmon Caesar Salad 🥗
凱撒沙律反而係用上咗黑醋汁,幸好沙律菜新鮮搭救

Butter Chicken
係傳統印度香料咖喱雞,超香又濃郁既香料
令到咖喱味道更加層次豐厚,而且吃起來不會感肥膩。

Garlic Naan 🫓

絕對係配搭住印度牛油雞一起吃,香味濃郁嘅蒜蓉,更加配襯。
今日去到馬灣行下喺挪亞方舟附近見到有間pizza店,見到都有幾多外國人入去食,感覺應該係好食嘅,就入去試吓。pizza口味好特別除咗Pizza仲有好多唔同嘅嘢食選擇唔錯唔錯由於唔係太肚餓,叫咗一個pizza同意粉。意粉個賣相雖然好似有啲淺色,但係入口好大浸蒜香味,有驚喜!Pizza就係松露卡邦尼味 呢個不得了個蛋黃係流心㗎!松露味亦都好明顯!配搭埋個煙肉嘅油香食落剛剛好,唔會太漏最後都叫咗個tiramisu,個人覺得可以再creamy啲。我都見到有啲小朋友慶祝生日餐廳準備咗好多用具俾佢地玩應該就係menu寫住嗰個pizza making workshop老闆話大人都可以玩👍如果下次去開馬灣都可以同朋友join下啲pizza又唔錯👍
今日去到馬灣行下
喺挪亞方舟附近見到有間pizza店,
見到都有幾多外國人入去食,
感覺應該係好食嘅,就入去試吓。

pizza口味好特別
除咗Pizza仲有好多唔同嘅嘢食選擇
唔錯唔錯

肉醬意粉
由於唔係太肚餓,叫咗一個pizza同意粉。
意粉個賣相雖然好似有啲淺色,
但係入口好大浸蒜香味,有驚喜!

松露卡邦尼薄餅

Pizza就係松露卡邦尼味
呢個不得了

個蛋黃係流心㗎!
松露味亦都好明顯!
配搭埋個煙肉嘅油香

食落剛剛好,唔會太漏

Tiramisu

啲pizza又唔錯👍
松露卡邦尼薄餅
Tiramisu
2022-10-23 46 views
呢間Little Mario’s pizzeria係其他地方食過,果時已經覺得相當之唔錯。最近見到係馬灣開左,而且秋風涼涼地入去行下就決定食多次餐廳係近臨海商場附近,係第2層,大部分餐廳係地下,變相比較少人更加好feel環境係座位同座位之間都合適既距離,並唔會話傾計談心要細細聲而且第二層真係優勝過地下,一望無際既大海,而且望住橋更加好view,一流!雖然餐廳員工係需要用到英文溝通,但有中英對照menu,點餐都相當easy先叫左黑松露卡邦尼意粉,賣相超級靚仔,佢夠哂熱逼出松露香,醬汁又好濃,食完會覺得好滿足我最期待既薄餅黎到,巴拿馬火腿火箭菜一上枱香到爆,火腿既咸香加埋火箭菜中和,而且個批底好脆,好容易就食到好多塊。最後加多2杯飲品,慢活chill 1day 店員都好有禮貌
最近見到係馬灣開左,而且秋風涼涼地入去行下就決定食多次

環境係座位同座位之間都合適既距離,並唔會話傾計談心要細細聲

我最期待既薄餅黎到,巴拿馬火腿火箭菜
最後加多2杯飲品,慢活chill 1day 店員都好有禮貌