2019-09-09
之前食好多次都係買外賣 今日難得唔洗等位於是就坐低食啦12點半坐底 即時就 order 野食 食物到左 即時就食 全程我地3個女仔都無乜點停哂手傾計用餐時間20分鐘左右 每當一個人食完 職員就九秒九埋黎收走個碟呢個係好正常既 當收到最後一隻碟既時候職員講左一句 " 繁忙時間幫幫忙丫" 我地 r 哂頭 !? 然後 我地就拿拿臨飲埋杯餐飲啦 (已經無傾計 淨係靜靜地專心飲野)職員又係我地身後向門口等位既人講 "你地叫住野食先啦 佢地走架啦"再然後 又專登行過黎我地身後講多一次 "繁忙時間幫幫忙丫唔該"我想講 我明白繁忙時間好多人等位 但其實我地上班族lunch 時間都好有限而且我覺得 30分鐘 用餐時間其實已經合理到不得了 大把人食得慢過我地點解要咁樣一催再催???! 如果你趕住返枱趕得咁緊要的話不如索性 lunch time 唔好比人堂食?? 又或者你貼張 memo 出黎講到明用餐時間20分鐘? 話哂都 5,6 十蚊一個餐 得半個鐘用餐時間 仲要不斷咁比人趕 而同場其他食肆 就算堂食位只有三四張枱個d 都不至於會咁樣趕客 真心感覺好差 呢間野 唔會再有下一次
12點半坐底 即時就 order 野食
食物到左 即時就食 全程我地3個女仔都無乜點停哂手傾計
呢個係好正常既 當收到最後一隻碟既時候
職員講左一句 " 繁忙時間幫幫忙丫" 我地 r 哂頭 !?
我想講 我明白繁忙時間好多人等位
但其實我地上班族lunch 時間都好有限