2024-01-14 191 views
椰汁桃膠半碗西米,仲有腰果合桃露,是酸的,我同佢哋講,跟住佢同我講,我哋剛剛試過都冇問題!咁我就同佢講,咁我覺得有問題!咁我就同佢講,我唔要!我同佢講照俾錢,睇吓佢會唔會收我錢!重點佢哋句金句喺呢間舖頭度!老闆娘開心,世界就安心!但係我食得非常唔開心!
2024-01-14
$40 (Last Night Supper)
2023-12-28 199 views
鴨脷洲大街一帶是一個好有人情味嘅小社區,每次經過都感覺到街坊互相問好,十分親切。最近開了一間甜品店,有中,西甜品款式多選擇。今日專程去試吓。楊枝甘露賣相吸引。材料豐富。濃濃芒果香味,帶酸甜味道。柚子肉,芒果粒,Q彈嘅西米露,口感十分複雜。清涼之中又有滿足感。腰果合桃露新鮮磨製,入口己知真材實料,口感滑溜。腰果和合桃好夾。滋潤味美,養顏甜點。榴槤布甸打開蓋己飄來榴槤香氣,濃郁嘅味道另一眾榴槤控吃個不停。
最近開了一間甜品店,有中,西甜品款式多選擇。
今日專程去試吓。

楊枝甘露
賣相吸引。材料豐富。
濃濃芒果香味,帶酸甜味道。

腰果合桃露
新鮮磨製,入口己知真材實料,口感滑溜。
腰果和合桃好夾。滋潤味美,養顏甜點。

榴槤布甸
打開蓋己飄來榴槤香氣,濃郁嘅味道另一眾榴槤控吃個不停。

2023-12-28
$40 (Last Night Supper)
2023-12-25 317 views
小甜甜😘😘😘甜度滿足一百分鴨脷洲大街、新開張隱世甜品店、整潔光亮、家的味道!雪白牆身、白色枱、木系方椅、柔和燈光、新式甜品之外、唔少得港東式糖水、坐🉐️又舒適、打卡都一流!鮮雜果涼粉芋圓$40、豐富雜果、色彩繽紛、配涼粉底、台灣芋圓、加埋椰汁🥥、顏色艷麗、賣相吸睛、層次感豐富!帶出味蕾新口味!芒果撈河$38、用蒟蒻加滑滑鮮奶、製作粉條、充作河粉、配香甜芒果🥭粒、和芒果打成醬汁、名副其實西式河粉、又甜又滑又好味😍升級版楊枝甘露(有爆珠+雪糕)$45有驚喜、甜度剛好、非一般楊枝甘露、店主將作品升華、加左橙黃色脆爆珠、入口感豐富、真係值得升級、🈵️份💯、仲可以配唔同味雪糕!多重享受🥰😋法式焦糖3.6燉蛋$28、香濃奶香、蛋滑滑有彈性、有質感!面層焦糖、提升燉蛋口感、好味舔舔脷👅腰果合桃露$35、中式糖水、自家磨製、細嫩柔滑、腰果配合桃、有益健康、補腦又養顏、超正、正、正千層蘿蔔絲$30、台式酥餅、中間夾着清甜蘿蔔絲餡、底面層微微煎香金黃、又不油膩、配糖水一流👏🏻店主自家製作、用料十足、用❤️又用工、創作新品味👍🏻👍🏻鴨脷洲鴨脷洲大街43號地舖港鐵利東站B出口,步行約9分鐘
小甜甜
😘😘😘

甜度滿足一百分
店主自家製作、用料十足、用❤️又用工、創作新品味👍🏻👍🏻
鴨脷洲鴨脷洲大街43號地舖
法式焦糖3.6燉蛋
千層蘿蔔絲
2023-12-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Tea)
升級版楊枝甘露
芒果撈河