2023-11-24 13 views
我點左紅燒牛肋條麵,牛肋條經過細火悶燉,入口即化,搭埋濃郁嘅紅燒湯底同Q彈嘅麵條,真係好好食啊。🥹小食方面選擇多又吸引,有百頁豆腐、甜不辣,再加埋香噴噴嘅台灣香腸,甜不辣彈牙,豆腐沾上辣汁好惹味,香腸嘅香氣四溢。🍢台式飲品就個個拎鍾意啦,我就叫左經典嘅紅豆奶茶,濃濃嘅紅豆香氣同茶香交織喺一齊,清新中又唔失濃郁。另外,招牌黑糖珍珠奶茶都正㗎,濃厚嘅奶茶香氣同彈牙嘅珍珠好夾。🍹朋友嘅炸墨汁墨魚扒便當係我最推薦,外酥內軟嘅墨魚扒充滿墨魚味,香口又彈牙!🍱如果你鍾意挑戰辣,可以試吓佢哋嘅麻辣鴨血,辣味十足,鴨血鮮嫩。🌶️唔好忘記品嚐呢度嘅,係一種奶茶界嘅經典滋味。飲完整個人都充滿咗幸福感。🥤最後,鹹酥雞同炸花枝蝦扒係必點。🍗🦑

最後,鹹酥雞同炸花枝蝦扒係必點。🍗🦑
2023-11-20 20 views
今日嚟台灣人主理嘅餐廳食牛肉麵,餐廳主打地道冇味精的台灣菜👍三寶牛肉麵~湯底味道濃厚,係以牛筒骨加上其他材料每日熬製,牛肋條、牛腱、牛筋各有兩大嚿,牛筋軟腍得嚟又有少少彈牙,牛腱和牛肋條非常入味,啖啖肉😋優惠價加咗小食:甜不辣~台灣地道小食,鹹鹹甜甜😋百葉豆腐~感覺有少少似食緊軟腍腍嘅魚蛋,好得意😄台灣腸~皮脆肉香,小食必選👍滷肉燙青菜~滷肉入味,肥瘦比例剛好,油麥菜爽脆清甜😋桂蜜躺雪山~桂花蜜好清香,仙草清爽,芋圓煙靭,紅豆起沙甜甜蜜蜜,仲有個雪糕球😍

優惠價加咗小食:
甜不辣~台灣地道小食,鹹鹹甜甜😋
百葉豆腐~感覺有少少似食緊軟腍腍嘅魚蛋,好得意😄
台灣腸~皮脆肉香,小食必選👍
滷肉燙青菜~滷肉入味,肥瘦比例剛好,油麥菜爽脆清甜😋

2023-11-20
Type of Meal
Lunch
2023-11-20 10 views
小黑糖珍珠奶茶 黑糖味道啱啱好,唔會太甜,有台灣夜市珍珠奶茶嘅感覺🥹滷肉飯滷肉飯最重要就係肥瘦均勻,呢間做得好好👍👍 推薦大家一定要叫多汁,滿滿嘅滷肉同汁好滋味,食到最後一啖都仲有汁可以撈飯🤤我嘅最愛永遠都係麻醬拌麵,好多醬!超香嘅花生芝麻醬味,不得了🥹🫶紅燒牛筋丸麵牛筋丸超好食!彈牙仲要爆汁,牛味好重,必食🤤 湯底加咗麻辣,好惹味我哋加咗好多小食同埋牛肉,再加上甜品,兩人晚餐食到要打包都只係三百幾蚊,仲要每一樣嘢都好食!#良心小店🥹甜品都係必食! 🤤
小黑糖珍珠奶茶
黑糖味道啱啱好,唔會太甜,有台灣夜市珍珠奶茶嘅感覺🥹

滷肉飯

紅燒牛筋丸麵

甜品都係必食! 🤤

• 桂蜜躺雪山
  • 滷肉飯
  • 麻醬拌麵
2023-11-20 4 views
星期五放工聽靜靜地食個飯之後放空休息依間好選擇,平時lunch人氣都幾旺原先稔住外賣,點知有位就同女友食埋先番屋企滷肉飯便當幾大份,可以叫多飯多汁。仲可以加錢要d 小食加左涼拌麻辣牛展頭 同 麻辣鴨血豆腐 唔太貴,不過真係好食牛筋牛肋條麵麻辣+$5 加完真係幾辣d 牛肉幾足料,份量幾多。滷肉燙青菜 健康之選桂蜜躺雪山 ~ 台灣甜品係必叫(最好堂食)又係勁大份,加幾廿蚊就食到。又雪糕又芋圓又紅豆又涼粉薑母茶 ~ 依家d 天氣開始轉涼,啱飲紅豆奶茶 ~ 台灣奶茶必叫,甜甜地就加左紅豆
星期五放工聽靜靜地食個飯之後放空休息
依間好選擇,平時lunch人氣都幾旺

原先稔住外賣,點知有位就同女友食埋先番屋企

滷肉飯便當
幾大份,可以叫多飯多汁。仲可以加錢要d 小食
加左涼拌麻辣牛展頭 同 麻辣鴨血豆腐 唔太貴,不過真係好食

牛筋牛肋條麵
麻辣+$5 加完真係幾辣
d 牛肉幾足料,份量幾多。

滷肉燙青菜 健康之選

桂蜜躺雪山 ~ 台灣甜品係必叫(最好堂食)
又係勁大份,加幾廿蚊就食到。又雪糕又芋圓又紅豆又涼粉

薑母茶 ~ 依家d 天氣開始轉涼,啱飲

紅豆奶茶 ~ 台灣奶茶必叫,甜甜地就加左紅豆

2023-11-18 11 views
約了朋友去鰂魚涌,有點肚餓,想找台灣麵吃,到了六両三 。餐廳環境寬敞舒適,提供多種美食選擇。其中一道菜,是「蕃茄紅燒炸花枝蝦扒麵」。這道菜品結合了蕃茄紅燒醬汁和炸花枝蝦扒,味道豐富多層次。花枝蝦扒炸得酥脆,搭配蕃茄紅燒醬汁的酸甜口感,給人留下深刻的印象。此外,配料中的麵條也煮得剛好有嚼勁,完美地襯托出菜品的風味。跟餐我就叫了「小黑糖珍珠奶茶」。這杯奶茶使用優質的茶葉搭配糖蜜,口感香濃順滑。而珍珠的口感彈牙,更增添了整體飲品的口感層次。另外,值得一提的是他們的「桂蜜躺雪山」。這道甜品以桂花蜜為主要材料,搭配仙草、桂圓、雪糕,呈現出獨特的甜香滋味。桂花蜜的芳香與雪山冰淇淋的冰涼口感形成了完美的對比,給人一種清新又滿足的感覺。十分滿足味蕾。
約了朋友去鰂魚涌,有點肚餓,想找台灣麵吃,到了六両三 。

餐廳環境寬敞舒適,提供多種美食選擇。

2023-11-16
Type of Meal
Lunch
六両三今次要介紹天后嘅台灣菜嘅小店,佢哋喺今年4月新開,小店座位唔多,得32個座位,店內兩旁嘅壁畫好靚,樓底好高,位同位之間唔逼,只係門口有一級,其他都適合輪椅人士入去幫襯!1.三寶牛肉麵(牛腱、牛筋、牛肋條)(台灣粗麵,麻辣+$5)+蜂蜜咸金桔$100(9/10)呢碗三寶牛肉麵份量超多,麵揀咗台灣粗麵,口感彈牙,入面有牛肋條3舊、牛腱3舊、牛筋3舊,仲有油麥菜,湯底揀咗麻辣,辣度算中辣,辣得好過癮!蜂蜜咸金桔:甘甘地,微甜!2.炸花枝蝦扒便當(套餐)$73+涼拌小黃瓜$6+小黑糖珍珠奶茶$8(9.5/10)呢個便當入面嘅炸花枝蝦扒炸得好脆,入面其實係蝦肉同魷魚,一共有6舊炸花枝蝦扒,仲有台灣香腸2片、滷水蛋半隻、黃蘿蔔2片、牙菜同椰菜,佢哋仲加咗滷肉汁可以撈飯食,套餐仲跟埋貢丸紫菜湯!黑糖珍珠奶茶:茶同奶好平衡,珍珠好煙韌!3.台灣香腸$33(10/10)台灣香腸有15片,香腸外層口感少少脆,味道帶少少甜,仲有大量生蒜片添!4.炸黃金地瓜條(辣)$33(10/10)地瓜條好香甜帶少少辣,每條好粗長,炸得好香脆,大約有30條,份量勁多!5.荔液滿白峰$46(10/10)呢碗荔液滿白峰糖
六両三

蜂蜜咸金桔:甘甘地,微甜!

黑糖珍珠奶茶:茶同奶好平衡,珍珠好煙韌!

3.台灣香腸$33(10/10)

4.炸黃金地瓜條(辣)$33(10/10)

5.荔液滿白峰$46(10/10)
呢碗荔液滿白峰糖水份量勁多,咬爆粒爆珠勁特別係荔枝味,仲有芋圓、仙草凍同雲尼拿雪糕!

2人總共價錢$299

個人口味總評分:9.7/10

@6liang3 @maphk2021

地址:天后水星街9-11號鉅利大廈地舖

#六両三 #天后 #天后好去處 #天后美食 #台灣菜 #相機食先 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
2023-11-17 11 views
六両三(天后)三寶牛肉台灣幼麵 (牛腱 牛筋 牛肋條) (+$10溏心蛋)一黎到大大碗,仲要超多肉。已經叫咗少麵仲係好多,大食既朋友一定夠食🤤講下牛肉質素先,牛腱薄度圴一,牛筋超級軟腍彈牙,牛肋大大條重牛味,而紅燒湯底牛湯偏藥材味,味道較清,而麵質彈牙爽滑,仲加咗成隻溏心蛋,熟度控制得好好,整體超足料超飽!!!炸墨汁墨魚扒便當呢個真係一定要試下,炸墨魚餅就聽過,真係未試過墨魚汁既墨魚餅,黑色墨汁更加可以見到超足料既白色墨魚粒,香脆彈牙不油膩,真係好好食所以我哋再另外叫多一份小食😎基於墨魚餅太搶眼,旁邊既台灣香腥被人無視咗鹹酥雞鹹香脆口基本野唔洗多讚,炸粉幾好唔厚適中,調味偏濃適合重口味既朋友仔,但配搭炸過既千層搭意外地配搭👍🏽👍🏽炸澳洲和牛牛筋丸見人網上推介所以叫咗黎試,唔試唔知果然一試驚人,爆汁彈牙!!!可能因為用和牛所以肉汁偏多,咬開則幾重牛香。呢個小食又係一樣想encore😍荔枝烏龍檸檬紅茶兩款茶飲都清甜角油膩,幾適合配搭炸物。👍🏽---評分標準食物:4/5環境:4/5服務:4/5性比價: 👍🏽pp$100-150地址:天后水星街9-11號鉅利大廈地舖
六両三(天后)

炸墨汁墨魚扒便當

荔枝烏龍
檸檬紅茶
兩款茶飲都清甜角油膩,幾適合配搭炸物。👍🏽
---

評分標準
食物:4/5
環境:4/5
服務:4/5
性比價: 👍🏽pp$100-150

地址:天后水星街9-11號鉅利大廈地舖

2023-11-15 12 views
今日去左天后一間超高性價比台灣餐廳,食物質素都幾高👍🏻古早味厚切排骨便當首先試左排骨便當, 排骨嘅size相當大夠cover曬啲飯, 肉質偏向厚實😋 除左排骨其他配料都豐富, 有滷蛋、切片台灣腸、椰菜、芽菜等, 食落似係麻油涼拌好惹味~ 另外飯係mix左少少滷汁所以唔會太乾, texture都唔會太淋岩岩好👍🏻蕃茄紅燒炸墨汁墨魚扒麵另一款主食試左墨汁墨魚扒配台灣粗麵, 蕃茄湯底好濃郁面頭仲有大量新鮮蕃茄, 另外墨汁墨魚扒都幾有驚喜, 食落口感係似蝦餅好彈牙, 中間仲夾住啲墨魚粒超香墨魚味, 熱辣辣即叫即炸!✨ 粗麵條條分明唔會痴住或者煮到一pat~炸黃金地瓜條同樣都係即叫即炸, 每條都炸到金黃色, 而且幾粗身啖啖蕃薯肉😋 overall唔會好鹹, 同埋估唔到份量咁多~荔液滿白峰加配都只係半價, 主要嘅toppings有雲呢拿味雪糕、芋圓、荔枝味爆爆珠, 而主角黑糖仙草勁好食!!!! 仙草味好fresh, 口感少少彈又無涼粉咁硬, 成份唔會好甜, 食得出無落人工糖水, mix埋雪糕透心涼🌱白桃烏龍白桃烏龍係寫明係無糖, 用茶包沖出離但桃味都幾出, 食完咁多濃味野balance番都唔錯~
今日去左天后一間超高性價比台灣餐廳,食物質素都幾高👍🏻

2023-11-15 5 views
今日去接屋企人收工,見時間都夜所以都喺食完飯先番,心隱起又好想食台灣嘢,喺OpenRice search到附近有呢間台灣餐廳,諗都冇諗過就去食啦。屋企人叫咗古早味厚切排骨便當,排骨肉質幾好,食落酥脆,呢個便當嘅配菜份量我都覺得幾有誠意,有芽菜、滷蛋、椰菜同台灣香腸。我哋再另外加咗麻辣鴨血豆腐同一份台灣香腸,麻辣鴨血豆腐,睇落唔係好辣,食落都幾有後勁,但係辣得嚟送飯食都接受到。我自己就叫咗蕃茄紅燒炸花枝蝦扒麵,再加滷甜不辣同溏心蛋。炸花枝蝦扒真係好好食,又喺好酥脆,外層粉漿有戈種好正宗嘅台式炸物味道,入面有一粒粒花枝。所以如果係呢間餐廳嘅話我會覺得比較特別嘅係呢道菜,值得一試。嘢飲就跟餐加咗一杯小黑糖珍珠奶茶同無糖白桃烏龍,飯後甜品就叫咗桂蜜躺雪山同荔液滿白峰,配料份量都好充足,食完個甜品依餐就好圓滿

2023-11-15 9 views
今日同老公一齊去咗食台灣菜揀咗呢間人氣小店六兩三!好彩我哋早嚟所以唔會好多人,之後晚飯時間就開始爆喇!呢度嘅菜式都幾多,價錢唔貴,又有嘢飲同有甜品🍮我哋揀咗一款比較特別嘅蕃茄湯麵配手打墨魚扒,蕃茄湯非常濃郁,麵係用咗粗麵所以好掛湯,食落非常煙靭!墨魚扒好特別入面有一粒一粒,口感非常豐富10分推薦🫶🏻🫶🏻另外都嗌咗牛筋牛肋條湯,牛肋條好林好入味!下面仲有啲生菜,同湯一齊食都幾唔錯😗叫咗幾款小食,特別鍾意皮蛋豆腐,上面有木魚碎,有日本嘢食feel~ 🫶🏻😝炸番薯條好大兜,唔會好油,食落好香甜而且都幾脆口!仲嗌咗炸花枝,好有有台灣嘅味道,上面有啲孜然粉!🥰🥰甜品都用咗優惠價加咗,芋圓幾好食😋作為一個晚餐wrap up唔錯~ #hk #hkfoods #hkfoodie #hkfooddiary#hkfoodblogger#hkdessert#coffee#hkig#goodwest#hkfoodies#hkfoodporn#foodies#hkigers#hkfoodblogshare#好味道#好西#香港好西

呢度嘅菜式都幾多,價錢唔貴,又有嘢飲同有甜品🍮

墨魚扒好特別入面有一粒一粒,口感非常豐富10分推薦🫶🏻🫶🏻

另外都嗌咗牛筋牛肋條湯,牛肋條好林好入味!
下面仲有啲生菜,同湯一齊食都幾唔錯😗

炸番薯條好大兜,唔會好油,食落好香甜而且都幾脆口!

仲嗌咗炸花枝,好有有台灣嘅味道,上面有啲孜然粉!🥰🥰

2023-10-22 23 views
見友人之前食過話ok,就決定去試下。同男友一人叫咗一個湯麵,一入口嗰下已經下意識講咗句「好難食」…..兩個個個湯底都係完全冇味。牛肉係牛展但硬到好似牛肉乾咁。牛丸係肥牛整,我個人偏好瘦牛多啲,呢到係一咬就爆曬啲肥出黎。加咗$18追加麻辣鴨血豆腐,又係冇味得個辣字,係咸味都冇乜嗰種冇味,未試過麻辣鴨血都可以咁難食。全餐飯得魯肉飯係最正常。最終成枱啲野都淨係食咗兩啖,覺得自己好冇衣食,但真係好難食…..
見友人之前食過話ok,就決定去試下。
2023-10-16 1909 views
早前因為過到嚟炮台山一帶換禮品,估唔到時隔兩個多星期,又嚟呢頭食晚飯。但今次就近天后呢邊,揀咗賣台灣菜嘅「六兩三」,因為見佢有幾家分店,風評上佳,值搏率高。 整間店嘅裝修都好有心思,除了天花放咗幾幅竹簾之外,最大亮點喺兩邊牆上嘅壁畫,一邊喺紅燒湯麵,另一邊喺鐵路便當,加上全店深色木系枱櫈,一室甚有古早風! 餐牌就簡簡單單兩大頁,一張喺各款台式小食、涼菜、炸物、湯麵、拌麵、飯品……等等,另一張就喺各款台式飲品。落單可以用二維碼,點知更有驚喜,因為有啲小食可以用優惠價加配,雖然細份啲,但可以試多啲嘢。 百頁豆腐 +$8正價賣$25,唔知有幾多正,依家加配就兩件,啱啱好一人試一件。豆腐都幾大件,外皮少少煙煙韌韌,裡面卻好嫩滑,甚有豆香,淋上濃厚嘅醬汁,頗為惹味。 台灣香腸 +$10除咗4片香腸,仲伴有生蒜頭,香腸切得厚薄均一,外層口感脆脆,肉質挺實,味道香口,帶有少少蜜香,配上生蒜頭一齊食,風味獨特。 牆上仲掛有一張教人食紅燒牛肉麵嘅攻略,不過,我哋無跟,因為臨走時先見到,哈哈!牛腱牛肋條麵 $85老友就幾鍾意食牛,所以,就揀呢一款既有牛腱,又有牛肋條,選幼麵,無論餸料,還是麵底,都非常份量
,值搏率高。
,雖然細份啲,但可以試多啲嘢。
百頁豆腐 +$8

百頁豆腐
台灣香腸 +$10

台灣香腸
牛腱牛肋條麵 $85

老友就幾鍾意食牛,所以,就揀呢一款既有牛腱,又有牛肋條,選幼麵,無論餸料,還是麵底,都非常份量十足,而且,賣相十分吸引。湯底可以自己選擇濃度,揀咗正常,甚具肉香之餘,濃而不濁;選幼麵,麵條好有質素,柔韌耐浸,幼細順滑,;至於牛腱、牛肋條都好正,滷得好入味,牛腱口感柔韌,牛肋條肉質超鬆化,好有水準嘅一碗台式湯麵。
炸花枝蝦扒蕃茄紅燒湯麵 $83

為咗試唔同嘢,小弟就揀咗個蕃茄紅燒湯麵,睇個樣,個湯已經無欺場,質感濃厚,蕃茄味非常濃郁,仲有好多蕃茄肉,貨真價實,唔喺搵啲茄膏開;而麵條就揀咗粗麵,好似烏冬咁嘅樣,一樣咁好食,口感好煙韌;配菜就揀炸花枝蝦扒,炸得金黃,外皮香脆不膩,裡面就彈牙,蝦味突出,加埋啲淮鹽味,正呀喂!
胚芽咖啡 $28

老友唔單止要熱嘅,仲要無糖,但飲落又唔喺話完全無甜味,甜味應該喺嚟自啲胚芽,佢仲話覺得都幾重奶味,所以,口感都算香滑,唔苦澀,真喺幾特別。
胚芽咖啡
小黑糖珍珠奶茶 +$15

上述嘅胚芽咖啡就無加配優惠,要散點,但小弟呢杯黑糖珍珠奶茶就有加配優惠,變得低飲好多。奶茶做出基本水準,入口都幾醇厚,珍珠口感亦夠晒煙韌,揀咗少冰,就確喺少冰,飲到尾茶味都唔會太過淡。
小黑糖珍珠奶茶
店家仲新推咗兩款台式甜品,睇落好吸引,最正仲喺跟餐會平一半咁滯,作為飯後甜品,無理由唔點囉。
桂蜜躺雪山 +$28

個名改得好有意景,其實喺啲乜?餐牌亦有寫得好清楚,就喺桂花蜜仙草+紅豆+芋圓+雲呢拿雪糕,一大碗,食完就啱啱好填埋胃裡面嘅剩餘空間。仙草好嫩滑,有陣陣桂花香,無過甜,紅豆就清甜軟腍,芋圓咬口,加埋一大球雪糕,令今餐飯有個完滿嘅結束。
桂蜜躺雪山
荔液滿白峰 +$28

呢一款甜品又喺乜家伙呢?就喺荔枝蜜仙草+荔枝球+芋圓+雲呢拿雪糕,個人感覺,荔枝蜜似喺無桂花蜜咁出,但一樣味道清潤;荔枝爆珠一咬爆晒啲汁,反而呢個啲荔枝味好強勁,配合埋仙草、芋圓、雪糕非常好食。
荔液滿白峰
就朋友收工,我哋都晏嚟,但估唔到,過晒9:00pm,都仲有唔少客嚟幫襯,可見店家嘅出品具一定質素,當然,我哋今晚食完晒所有嘢,都無乜邊樣有失望!
$142 (Dinner)
2023-10-13 334 views
環境5分:台式小館格局,樓面高,兩邊牆壁圖案好特別,好精緻,非常地道,兩排梳化都坐得闊落舒服,唔算迫,滿分。衛生5分:地方非常乾淨衛生,枱櫈完全冇黐立立,QR Code落單,衛生爆燈。服務5分: 侍應生快手快腳,好有禮貌,上菜同收碟都爽手,滿分。食物5分:1)    三寶牛肉麵有牛腱,牛筋,牛肋條,各兩三件,牛筋非常軟淋,牛肋條好入味又唔韌,台灣粗麵非常煙韌,索哂D牛肉湯,份量十足,加八蚊配個溏心蛋,再加八蚊要埋個濃味百頁豆腐,再加多八蚊配個凍檸檬紅茶,非常飽肚。($95)2)    滷肉燙青菜好爽好新鮮,台灣A菜上面有D肥豬肉粒,非常嘢味。3)    阿宏蔥油拌麵好香,麵條有𡁻口,唔會好油,加八蚊有隻溏心蛋。另加十五蚊可以跟個小黑糖珍珠奶茶,香滑甜美,珍珠夠Q彈,抵玩!4)    炸澳洲和牛牛筋丸爽口又彈牙,鮮濃嘢味,一定要食。5)    鹹酥雞脆卜卜,而且唔油膩,仲好夠味。抵食5分:每個麵可以加配咁多項目,每樣幾蚊雞,性價比非常高,非常抵食!
環境5分:
衛生5分:
服務5分:
侍應生快手快腳,好有禮貌,上菜同收碟都爽手,滿分。

食物5分:
加八蚊百頁豆腐
加八蚊溏心蛋
滷肉燙青菜
阿宏蔥油拌麵加溏心蛋
加十五蚊小黑糖珍珠奶茶;加八蚊凍檸檬紅茶
炸澳洲和牛牛筋丸
5)    鹹酥雞脆卜卜,而且唔油膩,仲好夠味。
抵食5分:
2023-10-12
$147 (Dinner)
加八蚊百頁豆腐
加八蚊溏心蛋
滷肉燙青菜
阿宏蔥油拌麵加溏心蛋
加十五蚊小黑糖珍珠奶茶;加八蚊凍檸檬紅茶
2023-10-13 30 views
之前已經係尖沙咀分店食過佢地嘅牛肉麵,今次就黎左天后分店食。牛腱牛肋條麵(套餐) $85牛肉麵嘅質素都一如往常咁好,牛肋條同牛腱炆到好林,好入味。濃底有得揀濃度,我揀左正常,覺得已經好夠濃喇!套餐有包野飲,我揀左蜂蜜紅茶,唔洗加錢。溏心蛋 $15套餐加15蚊有隻溏心蛋,上嘅時候係原隻上嘅,我呢度係我用匙羹自己切開左。台灣香腸 $33台灣香腸嘅外皮煎到好香脆,唔怕口臭嘅可以配埋生蒜一齊食。炸墨汁墨魚扒 $48墨汁墨魚扒真係超級出色!外面炸到好香脆,但係又冇炸到乾哂,入面有大大粒嘅墨魚肉,相當足料。

牛腱牛肋條麵(套餐) $85

套餐有包野飲,我揀左蜂蜜紅茶,唔洗加錢。

溏心蛋 $15

台灣香腸 $33

台灣香腸嘅外皮煎到好香脆,唔怕口臭嘅可以配埋生蒜一齊食。

炸墨汁墨魚扒 $48

2023-10-01 33 views
冇下次,唔知係咪唔夠湯,點咗濃湯,結果湯底淡而無味。試左同行朋友無加濃湯底,濃過我!見咁多人話要排隊食,去到大把位,銅鑼灣天后台灣嘢唔少,好唔好食比較下就知道,好失望!