2023-11-15
今日同老公一齊去咗食台灣菜揀咗呢間人氣小店六兩三!好彩我哋早嚟所以唔會好多人,之後晚飯時間就開始爆喇!呢度嘅菜式都幾多,價錢唔貴,又有嘢飲同有甜品🍮我哋揀咗一款比較特別嘅蕃茄湯麵配手打墨魚扒,蕃茄湯非常濃郁,麵係用咗粗麵所以好掛湯,食落非常煙靭!墨魚扒好特別入面有一粒一粒,口感非常豐富10分推薦🫶🏻🫶🏻另外都嗌咗牛筋牛肋條湯,牛肋條好林好入味!下面仲有啲生菜,同湯一齊食都幾唔錯😗叫咗幾款小食,特別鍾意皮蛋豆腐,上面有木魚碎,有日本嘢食feel~ 🫶🏻😝炸番薯條好大兜,唔會好油,食落好香甜而且都幾脆口!仲嗌咗炸花枝,好有有台灣嘅味道,上面有啲孜然粉!🥰🥰甜品都用咗優惠價加咗,芋圓幾好食😋作為一個晚餐wrap up唔錯~ #hk #hkfoods #hkfoodie #hkfooddiary#hkfoodblogger#hkdessert#coffee#hkig#goodwest#hkfoodies#hkfoodporn#foodies#hkigers#hkfoodblogshare#好味道#好西#香港好西
呢度嘅菜式都幾多,價錢唔貴,又有嘢飲同有甜品🍮
另外都嗌咗牛筋牛肋條湯,牛肋條好林好入味!
炸番薯條好大兜,唔會好油,食落好香甜而且都幾脆口!
仲嗌咗炸花枝,好有有台灣嘅味道,上面有啲孜然粉!🥰🥰