2014-09-04
是日身體感到不適。喺屋企附近睇左個好貴既醫生之後,把心一橫,單人匹馬去食個貴早餐!其實之前已經試過呢間野既綠茶蛋卷同綠茶芝士蛋糕,但係真係又貴又唔掂!今次食咸野,都冇乜期望。喺cashier落order之後等左大概五到十分鐘,食得!飲品跟餐唔駛加錢。咖啡不俗,雖然唔夠熱,加埋香滑既cream(大家睇清楚cream, 佢地一早預備好cream, 所以好多塵喺面),都收貨!煙三文魚炒蛋($88)炒蛋份量非常多,我懷疑有2.5 隻蛋,如身膽固醇高就要同其他人share!炒蛋唔老有蛋汁,仲要吸收左少少,三文魚既香味,所以多多都食得哂。煙三文魚亦足足有四片,請留意上圓,煙三文魚並唔係求其舖上去的,而係緊緊包住炒蛋,可想而知三文魚份量認真多!幾粒生果好甜,焗過既茄子蕃茄可口。多士好香口,熱辣辣!仲有個小薯餅,最後差啲食唔哂。環境普通,唔係特別好坐,有啲似快餐店。但呢餐簡直意料之外咁飽,而且食材豐富,唔媽夫!不過都係建議大家唔好叫甜食!
今次食咸野,都冇乜期望。
喺cashier落order之後等左大概五到十分鐘,食得!