2019-05-18 1033 views
入柴灣搵朋友,無意中發現呢一間新開無耐既茶飲鋪,最近天氣開始轉熱忍唔住買返杯飲,餐單目不暇給樣樣都好想試,黑糖奧利奧波波鮮奶,見呢個名咁得意就揀左佢飲。珍珠好有彈性亦都充滿黑糖味,相比起其他知名鋪頭嘅黑糖珍珠鮮奶更出色,另外加入左Oreo碎好有口感,唔止得珍珠可以咬咁Dry。👍🏻鮮奶面鋪左一層厚厚奶蓋,奶蓋充滿咸香芝士味,另外值得一讚既杯蓋係旋轉式設計,方便用家飲一啖鮮奶再啜一啖奶蓋,好貼心既設計👍🏻 最後職員待人有禮,值得加許👏🏻

最後職員待人有禮,值得加許👏🏻
2019-05-02
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$35 (Tea)
  • 黑糖奧利奧波波鮮奶
2019-04-14 806 views
都已經買過2次 給過2次機會本人本來很喜歡台式飲料 平時4出都會幫襯但奈何這間響茶的收銀的店員/老板態度都好差 應該是我幫襯過最差的一間如果收銀都是老板 我肯定他不懂生意之道 或無心經營若是員工 我建議店主教導一下員工吧新開張都已經不注重細節 哪來長久生意? 致於飲品呢 不致於難飲 但只屬普通 都是偏向死甜 茶香不夠 黑糖香不夠 珍珠不入味 價錢偏貴 不值此定價說到尾 本人不會再買 (建議店主改善待客 及 飲品味道)為了給劣評 要打200字是真心的想如實反映
都已經買過2次 給過2次機會
本人本來很喜歡台式飲料 平時4出都會幫襯
如果收銀都是老板 我肯定他不懂生意之道 或無心經營
若是員工 我建議店主教導一下員工吧
新開張都已經不注重細節
哪來長久生意?
說到尾 本人不會再買
(建議店主改善待客 及 飲品味道)

為了給劣評 要打200字
是真心的想如實反映
2019-04-06 647 views
估唔到茶飲店都會開到入黎柴灣雖然小西灣咁入都有1間其他品牌開講返呢間有咩飲先開左無幾耐,老闆好似唔夠人手請唔到幫手清茶系列 由$14起,算抵飲,個人認為貴過20蚊唔洗幫襯鐵觀音,紅茶,綠茶,烏龍,青茶最貴一款$19 係青茶,相對清香易入口有珍珠奶茶系列鮮奶系列水果茶,奶蓋仲有泡泡梳打,款式都幾多珍奶有四款,$20起,抵飲!鮮奶系列,同樣4款黑糖薑撞鮮奶,黑糖仙草奶,奧街奧波波鮮奶水果茶有香橙,荔枝,百香果,芒果,水蜜桃,水果青茶(西柚,橙,芒果,火龍果) 水果茶$28起,我就未必會考慮了另外仲有精選系列,有香芋珍珠奶茶,雞蛋布丁奶茶等糖可減至無糖,微糖,半糖,少糖,全糖純茶系同珍奶抵飲,茶味係幾香濃,唔錯啦
估唔到茶飲店都會開到入黎柴灣
雖然小西灣咁入都有1間其他品牌開
講返呢間有咩飲先
開左無幾耐,老闆好似唔夠人手請唔到幫手
清茶系列 由$14起,算抵飲,個人認為貴過20蚊唔洗幫襯
鐵觀音,紅茶,綠茶,烏龍,青茶
最貴一款$19 係青茶,相對清香易入口
有珍珠奶茶系列
鮮奶系列
水果茶,奶蓋
仲有泡泡梳打,款式都幾多
珍奶有四款,$20起,抵飲!
鮮奶系列,同樣4款
黑糖薑撞鮮奶,黑糖仙草奶,奧街奧波波鮮奶
水果茶$28起,我就未必會考慮了
另外仲有精選系列,有香芋珍珠奶茶,雞蛋布丁奶茶等
糖可減至無糖,微糖,半糖,少糖,全糖
純茶系同珍奶抵飲,茶味係幾香濃,唔錯啦
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
2019-03-09 459 views
放假見有d肚餓就落留下買d小食食下係等緊野食經過見到新開左間台式珍奶店本身都鐘意飲 咁就抱住試下既心態試下又幾好飲 d奶蓋都算多😋😋價錢仲要好抵飲🤩下次口渴一定會再幫襯!
放假見有d肚餓就落留下買d小食食下
係等緊野食經過見到新開左間台式珍奶店
本身都鐘意飲 咁就抱住試下既心態試下
又幾好飲 d奶蓋都算多😋😋
價錢仲要好抵飲🤩
下次口渴一定會再幫襯!
TakeAway
正當苦惱緊飲d咩既時候,無意中發現人地點左呢杯豐響泡泡,一望到呢杯飲品咁靚即刻心心眼😍豐響泡泡係以紅白火龍果,橙,西柚再加梳打水造成,見呢杯野既配搭咁新鮮,上網search過每款生果既功效,呢杯野簡直係減肥中的我既恩物呀😍😍1️⃣白火龍果有助腸臟蠕動,去水腫,亦會幫助身體製造對女性極為重要既骨膠原2️⃣紅火龍果功效同火龍果差唔多,最大特點係有助抗衰老3️⃣橙促進新陳代謝,降脂降壓同通便4️⃣西柚同橙既功效差唔多,仲有減肥降脂既功效價錢唔貴,又有咁多款生果咬,杯野又靚打卡一流,真係物超所值🤗

1️⃣白火龍果
2️⃣紅火龍果
功效同火龍果差唔多,最大特點係有助抗衰老
3️⃣橙
促進新陳代謝,降脂降壓同通便
4️⃣西柚
同橙既功效差唔多,仲有減肥降脂既功效

豐響泡泡
2019-03-02
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)
豐響泡泡
平日同同事食lunch,都會經過樂軒台一帶家庭式餐廳,剛剛見到一間比較新派裝修嘅台式飲品小店,即時引起我地嘅注意。雖然舖位細細,但感覺佢地整野飲間局都算齊全,而且見佢地冲茶用明治奶,感覺用料都算有誠意我地分別叫左3杯飲品:1. 值得飲⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5粒星 黑糖瀑布珍珠鮮奶($28)建議叫無糖或微糖,咁就可以令到黑糖珍珠本身蜜甜搭配鮮奶,甜度岩岩好。而鮮奶搭配沖淡左黑糖珍珠嘅黏膩,珍珠就唔會太黏牙:)2.左:班蘭奶蓋加炭焙烏龍($19) 值得飲⭐️⭐️⭐️⭐️/4粒星先講價錢,真係抵到無得輸🙅🏻‍♀️!已經加左$3奶蓋,兩杯價錢都喺$25 budget內,可能新開張優惠缘故~原先想叫原味芝士奶蓋,但店員推介班蘭味,飲落奶蓋多左份清香唔算太漏,而不失烏龍茶本身應有茶味3.右:班蘭奶蓋加萱武青茶($22)值得飲⭐️⭐️⭐️/3粒星同事話飲落青茶有少少回甘,飲完喉嚨感覺淡淡清甜。後記:奶蓋沉得唔算太快,雖然佢地店員有溫馨提示話:盡快飲保持最佳味道,但我試過就算放耐左D,奶或茶都無淡味到!算有D驚喜另外見到響茶都有細心位,就係杯蓋做左旋轉型方便飲用,完全無因為飲管影響奶蓋層次味道之煩惱。值得一讚👍🏻下次

我地分別叫左3杯飲品:

1. 值得飲⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5粒星
黑糖瀑布珍珠鮮奶($28)
黑糖瀑布珍珠鮮奶

2.左:班蘭奶蓋加炭焙烏龍($19)
值得飲⭐️⭐️⭐️⭐️/4粒星

3.右:班蘭奶蓋加萱武青茶($22)
值得飲⭐️⭐️⭐️/3粒星

同事話飲落青茶有少少回甘,飲完喉嚨感覺淡淡清甜。

後記:

炭焙烏龍加班蘭奶蓋

下次會再試下其他款果茶先
2019-02-27
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
$25 (Other)
黑糖瀑布珍珠鮮奶
炭焙烏龍加班蘭奶蓋
2019-02-20 307 views
女朋友住柴灣附近,有時候收工會同佢去樂軒台附近食下其他小食糖水,最近見呢間鋪頭新開,又係台式飲品,諗住冇乜特別,試吓佢個珍珠奶茶,睇一睇個餐牌就有驚喜,店員就話有八款,款款都唔同味,試咗個碳焙烏龍珍珠奶茶,飲落去又真係有碳香味。下次可以試埋其他七款。另外啲店員都幾好,幾好吹。都有介紹下每款茶有唔同嘅味,大概啲茶入口嘅口感,同傳統嘅紅茶珍珠奶茶好大分別,另外有一杯黑糖瀑布乳牛珍珠鮮奶,聽個名覺得好霸氣,下次亦都可以試吓,不過自己鍾意飲珍珠奶茶多,對奶嘅感覺麻麻哋,不過附近好多路人都渣住,有一試嘅機會

碳焙烏龍珍珠奶茶
碳焙烏龍珍珠奶茶